M _Mayra_ Malzemeler: bardak ölçum (200ml)
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 adet yumurta sarisi
- 1 yemek kasigi yogurt
- 1 yemek kasigi hurma püresi ( Hurmay bir saat kadar sicak suda bekletin. Beklettikten sonra kabuklarini soyup, rondodan geçirin. Hurma yerine 2-3 yemek kasigi pekmezde kullanilabilir. Pekmezin isi ile temasi pek önerilmedigi için ben hurma püresi ile yapiyorum.)
- Yarim su bardagi piring unu
- 1 su bardagindan bir parmak eksik yulaf unu
- 2 yemek kasigi bebek irmigi
- yogurt suyu (kontrollü eklenir)
Yapilisi:
FirInimizi 175 dereceye ayarlayalim. Zeytinyagi, yogurt, yumurta saris ve hurma püresini karistiralim.
Piring unu, yulaf unu ve irmigi ekleyelim. Yogurmaya baslayalim. Kontrollü bir sekilde yogurt suyunu ekleyelim. Kurabiye hamuru kivaminda olana kadar yoguruyoruz. Kati olursa yogurt suyu ile açabilirsiniz.
Ele yapismayan bir kurabiye hamuru olmal!.
Hamurumuzu iki adet yagli kagidin arasina alip merdane ile açiyoruz. Bebe bisküvisi seklinde kesiyoruz. Cok ince keserseniz sert olur. Bebe bisküvisi kalinliginda yapabilirsiniz. Yagli kagit serdigimiz firin tepsisine alp, üzerlerini çatal ile bastirip iz yapiyoruz. 175 derece firinda 10 dakika kadar kontrollü olarak pisirdim. Firindan firina farklilik olacagi için size kontrollü olarak pisirin. Cok fazla firinda kalisa sertlesir. Bu tarif ile içi sert olmayan, nefis bir bebe bisküvisi oluor.