- 7 Temmuz 2018
- 1.483
- 2.049
Hayırlı olsun canım benim umarım o bir embriyo sağlıkla tutunurNisan ayı hepimize ugurlu gelsin umarım..41 yasımdayım, genetik testten 8 embriyodan sadece 1 tane transfere uygun geldi. Dolayısıyla hem sukran dolu hem de korkar haldeyim. Okuyorum sayı bana cok az geliyor..uzun tedavi imiş benimkisibir igne yaptılar, 12 nisanda doktora gidecegim ( reglimin 2. gunu oluyormus bu onlar icin) bilmiyorum. Herkese allah bebek nasip etsin.
Ya kuzum benım bi tanıdıgım 2.5 aylıkken olmuştu bu toksoplazma kız vejeteryan hiç et yemiyo meğerse bitkiden gecmiş hayvanlar gecerken bitkilere falan bulaştırıyomuş, ama bebegi cok saglıklı doğdu şükürSucuk salam gibi ürünler için ayrı videosu var artık toksoplazma içermesi zor ürünlerin kızardıysan sonra o etkisi de tamamen risk yok olur dedi ama tövbe bir daha yemem doktor yiyebilirsin diyene kadar umarım 9 ay sonra der
Ay evet zaten hemşire ultrasonla bakarken dedi ki baya sıkışıksınZaten o transfere sıkışık gitmek en zoru dolu hissin var ama o suyu daha da içiyorsun içtikçe tuvalete koşasın geliyor kısır döngü
Pozitif se oooooo salisede negatif de zaten ağlamaktan harap olurum büyük ihtimalHemen bize de yaz
Canım öyle düşünme ihtiyacımız olan tek şey sağlıklı bir embriyoNisan ayı hepimize ugurlu gelsin umarım..41 yasımdayım, genetik testten 8 embriyodan sadece 1 tane transfere uygun geldi. Dolayısıyla hem sukran dolu hem de korkar haldeyim. Okuyorum sayı bana cok az geliyor..uzun tedavi imiş benimkisibir igne yaptılar, 12 nisanda doktora gidecegim ( reglimin 2. gunu oluyormus bu onlar icin) bilmiyorum. Herkese allah bebek nasip etsin.
Merhaba, ne iğnesi yaptılar acaba? Üzülmeyin bir tane olmasına ben 30 yaşındayım tek bir tane gönderebildim pgt ye çünkü başka embriyom yoktu. O da sağlıklı geldi çok şükür. Bana da zoladex iğnesi yaptılar hazirana kadar beklicez iğnenin etkisini göstermesini. Sonra bakacak doktor ya bir doz daha iğne ya da transfer hazırlığı olacakNisan ayı hepimize ugurlu gelsin umarım..41 yasımdayım, genetik testten 8 embriyodan sadece 1 tane transfere uygun geldi. Dolayısıyla hem sukran dolu hem de korkar haldeyim. Okuyorum sayı bana cok az geliyor..uzun tedavi imiş benimkisibir igne yaptılar, 12 nisanda doktora gidecegim ( reglimin 2. gunu oluyormus bu onlar icin) bilmiyorum. Herkese allah bebek nasip etsin.
Merhaba bişey sorucam siz mi istediniz pgt ye gitmesini yoksa doktorunuz mu? Yani genetik bi rahatsızlığınız falan mı var. Ben doktoruma sordum gerek yok dedi o yüzden soruyorumMerhaba, ne iğnesi yaptılar acaba? Üzülmeyin bir tane olmasına ben 30 yaşındayım tek bir tane gönderebildim pgt ye çünkü başka embriyom yoktu. O da sağlıklı geldi çok şükür. Bana da zoladex iğnesi yaptılar hazirana kadar beklicez iğnenin etkisini göstermesini. Sonra bakacak doktor ya bir doz daha iğne ya da transfer hazırlığı olacak
Bizim spermde sorun var sanırım ileri erkek problemi diye geçiyor. Spermde sorun olunca da doktorlar pgt istiyor. İlk denememde doktor biyopsi alcam ama pgt ye gondermeyecegiz negatif olursa kalan embriyolara yaparız pgt demişti ama bizim kalan embriyo olmadı. Pgt için de uygun aşamaya gelememislerdi ve transfer negatif sonuçlandı. Şimdi ikinci denemem ve pgt için uygun seviyeye 6.gun 1tane embriyom gelmişti sadeceMerhaba bişey sorucam siz mi istediniz pgt ye gitmesini yoksa doktorunuz mu? Yani genetik bi rahatsızlığınız falan mı var. Ben doktoruma sordum gerek yok dedi o yüzden soruyorum
Bildiğimiz bir genetik rahatsızlık yok, test yaptırmadık gerçi. Doktor istemedi hiçMerhaba bişey sorucam siz mi istediniz pgt ye gitmesini yoksa doktorunuz mu? Yani genetik bi rahatsızlığınız falan mı var. Ben doktoruma sordum gerek yok dedi o yüzden soruyorum
Ya benim eşimin de sperm sayısı çok az tane ile sperm çıkıyor. O yüzden sordum. Hareketlilik sorunu mu var? Bizde motil sperm çıkışı oluyor ama ne derece hareketli bilmiyoruz :/Bildiğimiz bir genetik rahatsızlık yok, test yaptırmadık gerçi. Doktor istemedi hiç
Sayı, hız ve morfoloji sorunu var bizde. Varikosel ameliyatı oldu negatiften sonra. Ama düzelen bir şey olmadı ne yazık ki. 7 ay bekledik yeniden başladık tedaviye.Ya benim eşimin de sperm sayısı çok az tane ile sperm çıkıyor. O yüzden sordum. Hareketlilik sorunu mu var? Bizde motil sperm çıkışı oluyor ama ne derece hareketli bilmiyoruz :/
İşte DNA hasarı var mı yok mu anca spermleri teste yollarsak anlaşılır bizim doktor ilk denememiz olduğu için gerek yok dedi. Morfolojiyi de bilmiyoruz.Sayı, hız ve morfoloji sorunu var bizde. Varikosel ameliyatı oldu negatiften sonra. Ama düzelen bir şey olmadı ne yazık ki. 7 ay bekledik yeniden başladık tedaviye.
Tüp bebekte Sayı da hız da önemli değil üzmeyin kendinizi. Morfoloji bile sıkıntı değil demişti bizim andrologumuz. 1 çıkıyor bizim, 0 olsaydı biraz uğraşırdık ama 1 bize tüp bebekte yeter demişti. Ama sanırım asıl zorluk morfoloji oluyor ve dna hasarı varsa o sıkıntı oluyor
forumda gezinirken başka mesajlarınızı da gördüm. Size herhangi bir ilaç tedavisi uygulandı mı acaba sperm çıkışı için? Benim eşim de ilk testinde azospermi gibi görünüyordu yanlıştı sanırım o test ama 15gün sonra bir daha verdi sperm vardı 3. Sonra vitamin takviyesi kullandı vs sayı doğal yollar için hiç yeterli olmadı. Ama şunu söylemek içn yazıyorum size erkek vücudu bugün dışarı attığı spermi 3 ay önce üretmiş oluyor. Eğer takviye verilmediyse aklınızda olsun buİşte DNA hasarı var mı yok mu anca spermleri teste yollarsak anlaşılır bizim doktor ilk denememiz olduğu için gerek yok dedi. Morfolojiyi de bilmiyoruz.
Bana doktorumun hemşresi söyle dedi transferden sonra ki gun calışmaya başlayanlarda daha cok tutunma gorunmuş nedeni psikolojik olarak kafa dagıtmak dedi bende o yuzden hergun eşimle dısarı cıktık bi cafeye gidip oturduk bana cokta iyi geldi devamlı yatınca insan hasta sanıyor kendını normal gebeliklerde kimse yatmıyo sonuc olarak. Bi arkadasıma burdada yaptılar onu ayaga kaldırıp gondermişler tutmadı sandı hatta bende tutmamıştır demiştim ama oğlu olduTransferde idrara sıkışık oluyoruz transfer sonrası bir buçuk saat kadar yatırdılar lavabo için ayağa kalkmamak adına takıldı . Ama yurt dışında transferden hemen sonra bilir ayağa kalkıp yatmadan gönderiyorlarmış burda biraz iç rahatlığı olsun diye psikolojiktir belki de
Benımde ngs yapıldı embrıyolarıma 2 adet saglıklı geldi bakalım kısmetNisan ayı hepimize ugurlu gelsin umarım..41 yasımdayım, genetik testten 8 embriyodan sadece 1 tane transfere uygun geldi. Dolayısıyla hem sukran dolu hem de korkar haldeyim. Okuyorum sayı bana cok az geliyor..uzun tedavi imiş benimkisibir igne yaptılar, 12 nisanda doktora gidecegim ( reglimin 2. gunu oluyormus bu onlar icin) bilmiyorum. Herkese allah bebek nasip etsin.
Yapılıyo canım ytmakla hiç alakası yok benım arkadası transferden sonra yürütüp yatagına gecirdiler şimdi oğlu varBana 5 dk yatıp kalkabilirsin istersen idrara gidebilirsin dedi. Bende çok sıkışıktım hemen kalkıp yaptım.
Aynen psikolojik olarak farklı hissettirip heyecan yapıyor olabilir benim allahtan yanımda minnoş bi anne adayı daha vardı baya bir buçuk saat sanki normal muhabbet eder gibi konuştuk durduk bize iyi geldi hatta vedalaşırkennde bunu konuştukBana doktorumun hemşresi söyle dedi transferden sonra ki gun calışmaya başlayanlarda daha cok tutunma gorunmuş nedeni psikolojik olarak kafa dagıtmak dedi bende o yuzden hergun eşimle dısarı cıktık bi cafeye gidip oturduk bana cokta iyi geldi devamlı yatınca insan hasta sanıyor kendını normal gebeliklerde kimse yatmıyo sonuc olarak. Bi arkadasıma burdada yaptılar onu ayaga kaldırıp gondermişler tutmadı sandı hatta bende tutmamıştır demiştim ama oğlu oldu
Arimidex diye bi ilaç verdi doktor. Östrojen hormonunu düşürüp testesteron hormonunun artmasını sağlıyormuş eşimin zaten testesteronu düşük değildi. Doktor daha çok artarsa daha çok sperm çıkabilir dedi. Onun dışında vitamin kullanmadık ama düzenli beslendi. Evet 3 ay önce üretilenler o yüzden daha bişey belli değil. Bizim şuan dondurulmuş toplam 35 sperm var. Yeterki tüp bebek tedavisi için dediler. Benim opu günüm yine sperm verecek. Bakalım işte öyleforumda gezinirken başka mesajlarınızı da gördüm. Size herhangi bir ilaç tedavisi uygulandı mı acaba sperm çıkışı için? Benim eşim de ilk testinde azospermi gibi görünüyordu yanlıştı sanırım o test ama 15gün sonra bir daha verdi sperm vardı 3. Sonra vitamin takviyesi kullandı vs sayı doğal yollar için hiç yeterli olmadı. Ama şunu söylemek içn yazıyorum size erkek vücudu bugün dışarı attığı spermi 3 ay önce üretmiş oluyor. Eğer takviye verilmediyse aklınızda olsun bu