2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    244
Kızlar beta-HCG değerim 145 çıkmış. Hamile miyim?
Evet canım şuan gebesin inş. Sağlıklı ilerler kese ve kalp atışı duyarsın. Hepimiz için güzel bir süreç olur inş
Merhaba kizlar 2 gun once 93 du beta bugun 255 cikti bende buraya geldimm insallah hayirlisiyla saglikla artar
Çok güzel ilerlemiş bence. İnş hepimizin böyle devam eder nisan anneleri çoğalıyor
 
Cok tesekkur ederim insallah hayirlisiyla saglikla ilerler guzel haberlerimizi veririz birbirimize
 
Kızlar selam,

Merak edilen sorulara cevap vereyim.

* Bhcg değerinizin kaç olduğu önemli değildir, artış hızı önemlidir. 2 gün arayla test olmanızı tavsiye ederim. En az yüzde 60 artıyorsa sağlıklı bir gebeliğiniz var demektir.

*Dış gebelik, kimyasal gebelik vb durumlar icin her ihtimale karşın en az 3 defa (1 gün arayla) kan vermiş olun ve sonra bu kan degerlerinizle kadın doğumdan randevu alın.

*Kan verdiginiz kurum sağlık ocağı ise tam kan sayım yaptırın mutlaka. Bulaşıcı hastalıklara karşı antikor düzeyi, demir, kalsiyum, magnezyum eksikliği ya da en önemlisi troid durumunuz mutlaka baştan bilinmelidir. Tsh degeriniz oldukça önemli.

*Yikanmamis sebze yesillik asla yemeyin , çiğ et kıymaya asla dokunmayin. Dokunduysaniz ellerinizi mutlaka yıkayın. Toksoplasmaya yakalanirsaniz açıkça soyleyim bebeğinizin düşme tehlikesi çok ciddi bir boyuttadir. Isterseniz gebelikte toksoplasma diye araştırın ya da doktorunuza sorun. Aman dikkat. Disarda da yemek yememeye çalışın.

* Bhcg degeriniz 1000 ve üstüne çıktığında vajinal yolla, 1500 - 2000lere çıktığında karından ultrason ile kese gozukecektir. Kese gozuktukten sonra doktor tavsiye etmiyorsa eğer kan vermenize gerek yok, artık kesenin ilerleyisi takip edilecek.

* Kese gozuktukten sonra yolk sac kesesi görülmelidir. Bunun için de sizi 1 hafta sonra tekrar çağırıp bunu görmek isteyecektir doktor. Eğer yolk sac kese gözükmekse uzgunum boş gebelik demektir. Ortalama 6.hafta sonrasında yolk sac gozukmelidir. Bazen 7. Ve nadiren 8.haftaya kadar beklenebilir.

*Kalp atışı da artık 6.hafta sonrası duyulmalidir. Bunda da aynı şekilde 7 ve 8.haftaya kadar beklenebilir.

*Her an adet olacakmış gibi ağrılar normaldir, kasik batması normaldir, bel ağrısı normaldir, akıntı artışı normaldir. Hicbir belirti olmaması da normaldir. Kafanıza takmayın tadını çıkarın. Kanama varsa tabi ciddiye alın. Hemen doktora görünün.

*İlk haftalar doktora sık gideceksiniz ama hersey rayına oturunca 11 - 14 hafta arası ikili tarama testi, 16-18 haftalar arasi üçlü tarama testi, 24 - 28 hafta arasi gebelik şekeri ölçümü yapılır.

Son olarak düzeltme yapayım mesajıma şunu da eklemek isterim. Hamileyiz diye herseyi çift kisilik boyutlarda ve canımız ne çekiyorsa yiyecegiz diye birsey yok. Mesela zararlı olan abur çubuk çikolata cips kola gofret buskivi pizza hamburger sucuk sosis salam herseyi kenara atın. Çocuğunuz otizmli, gelişim geriliği ve doğduktan sonra ortaya cikacak bilumum hastalıkla doğsun istemiyosaniz lütfen nefsinize hakim olun. Ayda yılda 1 canınız çikolata çeker elbet. Ama bunu yaşam tarzı haline getirmeyin. Meyve yiyin sebze yiyin et tavuk balik yiyin. (Civa tehlikesi nedeniyle yuzey baliklari tercih edin) Naçizane tavsiyem

Herkesin bebisini sağlıkla kucağına almak nasip olsun insallah
 
Son düzenleme:
Cok güzel artmis bat kac gun geçti bu değer için bende yarın beta baktiracagim tekrar. aynı durumdayım sanırım kalp atışı fln duyulmadan hamileyim diyemeyeceğim.Saglikla ilerlesin inşallah
5 gün geçti canım. 23 temmuzdu. Doktor zaten sevinmeme bile müsaade etmedi robotik bir şekilde şunu şunu al dedi. Bi dakika bi dakika değerim yükselmiş hamileyim o zaman değil mi dedim araya girip şu an kanda hamilesin hamile diyemeyiz sana 10 hafta olmadan kimseye söyleme dedi. O yüzden fikre yükselemiyorum.

İnşallah seninde betan artmıştır :)
 
adet ağrıları gibi ağrı ile sanki alttan spektrum aleti sokulmuş gibi hissiyatım oluyor 3 gündür.
ama öyle mide bulantısı vs bir şey yok, çok seviniyorum demek ki olmayacak bana öyle şeyler diye düşünüyorum nasıl başlarsa öyle gider mi acabaaa ?
 
Benimde kasık ağrılarım oluyor adete benzer. İnş böyle devam etmez
 
Oha bu nasıl yorumdur ya. Cok merak ediyorum o kadın doğum doktoru kimmiş acaba. Kanda hamilesin ne demek keseyi istesek de göremeyiz 1000li değerlere ulaşmadan. Yani herhalde tüm gebelikler önce kanda çıkar. Napalm öğrendiğimiz gun kese mi gözüksün. Bizim elimizde sanki tebrikler degeriniz çok iyi artmis
 
Bende bugün betaya baktiracagim tekrar bat in 2. Gunu oldu. Anliyorum seni,bana da tüp bebek demişlerdi şimdi normal yoldan olunca içimdede tutamıyorum herkese demek istiyorum ama sabredelim en iyisi
 
Yok malesef bu bulantilar fln için çok erken bence 6 haftada başlıyormuş en erken
 
Canim doktorlar oyleler benim doktotum da oyle garanticiler kesinlesmeden cok da umut vermek istemiyorlar insallah saglikla artar degerin
 
istanbulda erdem hastanesi var ordaki doktorlardan biri isim vermeyim şimdi. Normalde bu kadar katı değildir ama dün modu çok kötüydü çok sinirli ve geçiştirmeliydi inanır mısın dün ilk kez eşime sürpriz yapacaktım kendim o kadar havasına giremedim ki eşime bile enerjisiz yaptım sürprizi öyle öğrendi adam.
Sağlıkla görelim keselerimizii :)
 
Bende bugün betaya baktiracagim tekrar bat in 2. Gunu oldu. Anliyorum seni,bana da tüp bebek demişlerdi şimdi normal yoldan olunca içimdede tutamıyorum herkese demek istiyorum ama sabredelim en iyisi
ben de kimseye duyurma hevesi yok henüz eşime bile zor söyledim içimde yaşıyorum.
inşallah sağlıkla devam eder bebelerr :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…