2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Eğer süt alerjisi var ise 14 gün süresi oluyor diye biliyorum vücudundan atması için onu araştırıp öyle başla canım birde peş peşe süt ürünleri deneme derim ben mesela et denedim 10 gün çocuk kendine gelemedi o 10 günlük süreçte maalesef birşey deneyemiyorsun. Sana göre en zararsız süt ürünleri dışında şüphelendiğin birşey var ise onlardan başla

Aa hiç bilmiyordum bunu. 14 gün süresi varsa işler değişir. Doktor bu konuda hiçbi şey demedi. Çok önemli bir bilgi eğer doğruysa. 😳

Eğer süt alerjisi var ise 14 gün süresi oluyor diye biliyorum vücudundan atması için onu araştırıp öyle başla canım birde peş peşe süt ürünleri deneme derim ben mesela et denedim 10 gün çocuk kendine gelemedi o 10 günlük süreçte maalesef birşey deneyemiyorsun. Sana göre en zararsız süt ürünleri dışında şüphelendiğin birşey var ise onlardan başla
Ne etiydi ne gibi rahatsızlık yaptı?

Bu durumda 10 gündür ek gıda vermiyorum diyelim. Ek gıda vermememe rağmen kötüye gitmesi mamaya bağlı olmayabilir mi o zaman🤔

Yani bu hala geçmişte yediği bir yiyeceğe alerjisi var diye mi oldu. Onları bir süredir kestiğim halde 😐

Ben sadece çorba tarzı yaptıysam içine ekliyorum ama hergün vermiyorum tadını değiştirdiğini düşündüğüm için eklemiyorum herşeye kabızlıkta yaşamadık şimdilik bakalım
Canım bende sebzelerine koyuyorum ya nolacak ki neden alışsın benim ki hala aynı bi gün yapıp bi gün yapmıyor zeytinyağından azcık nolacak bağırsak falan alışmaz bence bana mantıklı gelmedi
Ben sebzeleri buharda pişiriyorum, çatalla eziyorum eğer katı kıvamdaysa buharda pişirdiğim sudan ekliyorum. Yağı her zaman kullanmıyorum ama bence bir zararı olmaz biz de her gün yemek yiyip hepsine yağ ekliyoruz 🤷🏼‍♀️

Yok banada çok mntikli gelmedi ama işte söz konusu bebek olunca bi duruyor insan. Cevaplar için teşekkürler kızlar 💕
Günde bir kaşığın bir zararı olmaz. Şuana kadar bizde kabızlıkla ilgili bir şey yaşamadık şükür.

Ne etiydi ne gibi rahatsızlık yaptı?
Dana etini denedim süt alerjisinde oda çapraz etkiden dolayı yasak 4.ayımdayım diyetin birşeyleri denemeye başladım işte . Bizimki bağırsak tepkili yani aşırı kusma ve mide gazlanması yapıyor birde yüzünde kızarıklık oluşuyor. Eti yedikten 1 saat sonra aşırı kusma ve gazlanma oldu 10 gün geçmedi. Yani bu gaz 20 kez çıkartma şeklinde oluyor o kadar fazla
Bu durumda 10 gündür ek gıda vermiyorum diyelim. Ek gıda vermememe rağmen kötüye gitmesi mamaya bağlı olmayabilir mi o zaman🤔

Yani bu hala geçmişte yediği bir yiyeceğe alerjisi var diye mi oldu. Onları bir süredir kestiğim halde 😐
Bende araştırıp deneyimleyerek öğrendim etki süresini açıkcası doktorlarda birşey demiyor ki benim bebeden en az 10 gün etkisi geçmiyor emziren anneler diyete girdiğinde 2 haftada çocuğa geçiyor. o yüzden aslında demiştim mamadan olsa önceden çıkardı diye ama belli de olmuyor en güzeli deneyip tek tek hepsini görmek

Bunu görünce yine umutlarım azaldı. Golden goat en başından tercih etmiyordum. Çünkü bu mamayı verenlerin bebekleri kilo da almıyor genelde ya da az kilo alıyor. Keçi sütünün besin değeri de düşükmüş. 😔
Peki madem inek sütüne alerjisi olanın keçiye de olur o zaman bizim doktor niye keçi manda koyun peynirlerini önerdi? Bunu anlamadım.

IMG_3862.jpeg

Bunu görünce yine umutlarım azaldı. Golden goat en başından tercih etmiyordum. Çünkü bu mamayı verenlerin bebekleri kilo da almıyor genelde ya da az kilo alıyor. Keçi sütünün besin değeri de düşükmüş. 😔
Peki madem inek sütüne alerjisi olanın keçiye de olur o zaman bizim doktor niye keçi manda koyun peynirlerini önerdi? Bunu anlamadım.

Eki Görüntüle 3327211

Canım çok geçmiş olsun. Ama burda mamadan bahsetmiyor genel sütten bahsediyor. Alerji durumunu bilmiyorum ama mamada vitamin değeri vs ekleniyor sanırım

Canım çok geçmiş olsun. Ama burda mamadan bahsetmiyor genel sütten bahsediyor. Alerji durumunu bilmiyorum ama mamada vitamin değeri vs ekleniyor sanırım

Araştırdım. İnek sütüne alerjisi olan bebeğe keçi sütlü mama verirseniz tehlikeli sonuçları olabilir diyor 😩 youtubeda videolar var.
Ahh be sevincim çok kısa sürdü.
Alerjik mamayı uykuluyken deneyeyim bari. Belki içer 😞

Araştırdım. İnek sütüne alerjisi olan bebeğe keçi sütlü mama verirseniz tehlikeli sonuçları olabilir diyor 😩 youtubeda videolar var.
Mama kısmını bilmiyorum ama keçi ürünleri alerjik olmuyor ben mesela keçi peyniri tüketmeye başladım tepki vermedi şimdi keçi yoğurdu yapıp yedireceğim doktor ilk başta keçi ürününü açmamı istedi süt alerjisinde inek dana sıkıntılı. Birde çocuğa göre gerçekten değişiyor umudunu hiç yitirme internette bir sürü saçma sapan şeylerde yazıyor keçi sütlü olandan ne zarar gelecek ki ya

Eki Görüntüle 3327211
Ay şimdi okudumda keçi sütü hani anne sütüne eş değerdi inek sütünü vermeyin hiç bir besin değeri yok diyorlar anlamadım şuan 🙄

Canım mart annelerine bi yazsana. Hatırladığım kadarıyla orda birkaç alerjik bebek var

Mart annelerinde birinin doktoru şey demisti vanilya ekleyip verebilirsin alerjik mamayi ama nasi bi vanilya bilemiyorum cnm Deisa Deisa Ydi galiba kullanicinadi

Mart annelerinde birinin doktoru şey demisti vanilya ekleyip verebilirsin alerjik mamayi ama nasi bi vanilya bilemiyorum cnm Deisa Deisa Ydi galiba kullanicinadi
Evet internette dolaşan bir bilgi. Vanilya özütü dökün içine diyor. Sıvı formda olandan. Pekmez de önermişler. Dut pekmezi özellikle. Kalsiyum açısından yüksek diye.

Son düzenleme:
Ay şimdi okudumda keçi sütü hani anne sütüne eş değerdi inek sütünü vermeyin hiç bir besin değeri yok diyorlar anlamadım şuan 🙄

aksine önce inek ürünlerini öneriyor doktorlar. instagramdan takip ettiklerim öyle.
bebekken tabii.
Yoksa inek sütü kendim de hiç içmem. Kızıma da vermem büyüdüğünde. Beni hasta ediyor inek sütü.
Ama şu aşamada hipp mamasını içmesini çok isterdim. 😞 ona yarayan geliştiren oydu.
Keçi sütü anne sütüne yakın diyorlar ama mamada durum farklı herhalde. Bilmiyorum.

Eki Görüntüle 3327211
Cnm o durum şöyle oluyor, süt alerjisi olan bebek demek inek sütündeki süt proteinlerine sindirim sistemi tepki veriyor bebeğin dolayısıyla golden goat da alsan bu proteinlere alerjik tepki verebilir özel alerjik mama ise süt proteinleri parçalanmış mama o yüzden alerjik tepki vermiyor bebek. Bebeklere keçi sütü ve peynirinin önerilmesi inek kadar ilaca maruz kalmamasından dolayı ayrı bir konu yani.

Evet benim doktorum içmezse mamayı vanilya özütü ile önernişti ama sade haliyle içti gerek kalmadı.
VivaLaJuicy VivaLaJuicy şimdi okudum yazdıklarını üzülme bu alerji durumuna aptamil alerji maması gayet besleyici bir mama golden goat fln deneme yine tepki verir bebeğin, benim oğlum 3.ayından beri aptamil pregomin kullanıyor kilosu sağlığı gayet yerinde. Ek gıdayı kesmeden 3 gün kuralı ile baştan başla, alerji riski düşük sebze meyvelerle başla, fındık fıstık badem tahıllar susam deniz ürünleri bunlar da alerjik çıkar ek gıdadan, bir süre sonra keçi sütünden yoğurdu denersin bir çay kaşığı bir tatlı kaşığı bir yemek kaşığı şeklinde 3 günde çünkü bu alerji işi enterasan bir süre sonra geçedebiliyor, benim oğlum şu an keçi yoğurdu yiyebiliyor 3.deneme günümdeyim bir alerjisi kalmadı sanırım sindirebiliyor artık sen de umarım en kısa zamanda bulursun neyin dokunduğunu.

Evet benim doktorum içmezse mamayı vanilya özütü ile önernişti ama sade haliyle içti gerek kalmadı.
VivaLaJuicy VivaLaJuicy şimdi okudum yazdıklarını üzülme bu alerji durumuna aptamil alerji maması gayet besleyici bir mama golden goat fln deneme yine tepki verir bebeğin, benim oğlum 3.ayından beri aptamil pregomin kullanıyor kilosu sağlığı gayet yerinde. Ek gıdayı kesmeden 3 gün kuralı ile baştan başla, alerji riski düşük sebze meyvelerle başla, fındık fıstık badem tahıllar susam deniz ürünleri bunlar da alerjik çıkar ek gıdadan, bir süre sonra keçi sütünden yoğurdu denersin bir çay kaşığı bir tatlı kaşığı bir yemek kaşığı şeklinde 3 günde çünkü bu alerji işi enterasan bir süre sonra geçedebiliyor, benim oğlum şu an keçi yoğurdu yiyebiliyor 3.deneme günümdeyim bir alerjisi kalmadı sanırım sindirebiliyor artık sen de umarım en kısa zamanda bulursun neyin dokunduğunu.

Bilgiler için çok teşekkür ederim.

Bizdeki mama evolvia. Çok şükür ki biraz dut pekmezi eklediğim için gece 3 kez uyanıp içti. Az önce de içti. Onu içsin de. Ek gıdayı hallederim. Evet yepyeni bir sayfa ile en baştan başlıyorum ek gıda olayına. Tek tek deneyeceğim. Doktor da bana domates, yumurta, kuruyemiş, avokado gibi şeylerden şimdilik uzak dur dedi.

9.ayında bile alerjisi kaybolan çok anne yorumu okudum. Bizimki de geçecek diye umuyorum.

Yaa çok üzüldüm onlar hasta olmasn insan ne yapacağını şaşırıyor bide elden birşey gelmeyince çok üzülüyor insan :KK43: benimki de grip olmuş dün o yüzden iştahsızlık varmış.
Senin oğlanın nesi var acaba inşallah çok iyi olur hemencecik 🙏💗

Canım grip olunca nasıl ilaçlar kullandın neler yaptın? Benim yavrumun da burnu tıkalı. İlk kez hırıltılı nefesler alıyor 2-3 gündür. Tıkanıklık üstüne hapşırma ve burun akıntısı da başladı. İlk defa oluyor.

Canım grip olunca nasıl ilaçlar kullandın neler yaptın? Benim yavrumun da burnu tıkalı. İlk kez hırıltılı nefesler alıyor 2-3 gündür. Tıkanıklık üstüne hapşırma ve burun akıntısı da başladı. İlk defa oluyor.
Çok geçmiş olsun canım. Çok ilaç kullanmadm günde bir kez calpol verdim rahatlasın diye bide burnunu açtım 2 3 kez ilerlemedi şükür.

X