2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Bu arada 6. Ayda bebeğin değerlerine bakılacak dedi doktor. Gidecek misiniz bunun için sizler de?

Ama 6.aydan sonra ben de öyle her ay gitmeyeyim diyorum. Özelde bu iş biraz abartılıyor sanki. Artık her ay gitmek saçma geliyor. 😵‍💫
Bizim doktor 1 yasinda hemogram bakılacak dedi. 6ci ayda gittik bizde rutin kontrole 9cu ayda tekrar gelin dedi ozele gidioz bizde

Bu arada 6. Ayda bebeğin değerlerine bakılacak dedi doktor. Gidecek misiniz bunun için sizler de?

Ama 6.aydan sonra ben de öyle her ay gitmeyeyim diyorum. Özelde bu iş biraz abartılıyor sanki. Artık her ay gitmek saçma geliyor. 😵‍💫
Canım devlette 1-2-3-4 te ben rutin kontrole götürdüm artık 6 da getir dedi doktor ben dayanamadım 5 tede götürdüm tadımlara başla artık rutin kontrol yok 9 da getir dedi , ben devlette kan değerlerine 9 da bakılıyor diye biliyorum canım

Dün menenjit aşısı oldu bebem, ne zor aşıymış, diğer hiçbir aşı böyle yapmamıştı. Aşıyı olunca ağlayışını görünce benim de ağlayasım geldi, içli içli ağlıyor, canı yandığı çok belli😔 Ah dedim, yavrusu hasta olan, sürekli hastanelerde olan anneler neler çekiyor. İlk birkaç saat iyiydi evde, uyudu biraz. Uyandıktan sonra emerken ağlamaya başladı ama nasıl ağlama, katıla katıla ağlıyor. Çok uzun sürdü sakinleşmesi, uyuyakaldı içini çeke çeke, yavrukuşum benim😢 Uyandıktan sonra ağrısı geçmişti herhalde, bir daha dönmedi o krize. Normal yatma saatinde yatmadı, yatağa koyduğum an uyandı. Ben de omzumda uyuttum öyle rahat etti diye. Ateşi yükseldi sonra, calpol verdik. Calpol yiyince bizimki hiperaktif bir şey oluyor birden, hareketlendi bayağı, gece 12 oldu uykuya geçene kadar. Şükür yattı ondan sonra, normal rutine geçtik. Bebekler de saat kaçta yatarsa yatsın aynı saatte uyanıyor he, güneş doğmadan zıplıyor kızımla. Çok şükür neşesi yerinde bugün. İnşallah diğer dozlarda böyle olmaz. Hastalık çok ağır olduğundan aşısı böyle etkiledi herhalde.
6.ay aşılarından da çok korkuyorum uiiyh
Biz bide 2 menenjit asisi olduk düşün:) 3cu ayda ve 5ci ayda olduk. Beksero ve nimenrix. Artik rahatiz 6 ay asi olayi yok bizde :)

Canım patatesten,kabak verdim havuç verdim , kayısı muz şeftalı elma denettim, ne vereyim artık ben bu miniğe☺️ 2 gündür az az yoğurtta verdim bide
Bal kabağı, semizotu, armut, bezelye yukarda yazdığım gibi avokado, yumurta, labne bunları mutlaka dene canım. Güvendiğin marka bir bebe bisküvisi alırsın onla desteklersin yemezse 😍
Bezelye, avokado beyin gelişimi işin çok önemli. İnşallah çok sever 😍

Bal kabağı, semizotu, armut, bezelye yukarda yazdığım gibi avokado, yumurta, labne bunları mutlaka dene canım. Güvendiğin marka bir bebe bisküvisi alırsın onla desteklersin yemezse 😍
Bezelye, avokado beyin gelişimi işin çok önemli. İnşallah çok sever 😍
Labne içeriği temiz bulabilirmiyim ki
Var mı tavsiye
teşekkür ederim🥰

Labne içeriği temiz bulabilirmiyim ki
Var mı tavsiye
teşekkür ederim🥰

Doktorannenin tavsiyeleri sayfasında gördüm canım. Bi bak istersen. Çocuk doktoru kendisi

IMG_2632.jpeg

Doktorannenin tavsiyeleri sayfasında gördüm canım. Bi bak istersen. Çocuk doktoru kendisi

Eki Görüntüle 3308715
Canım buraya yazdıktan sonra baktımda evde de yapıyorlar onu da deneyebiliriz yoğurt mayalar gibi, süt ve süt ürünlerinde beni en çok düşündüren artık ineklerin çok hormonlu olması , köyden doğal süt bulmaya çalışacağım , bulursam kendim yaparım belki ☺️

Canım buraya yazdıktan sonra baktımda evde de yapıyorlar onu da deneyebiliriz yoğurt mayalar gibi, süt ve süt ürünlerinde beni en çok düşündüren artık ineklerin çok hormonlu olması , köyden doğal süt bulmaya çalışacağım , bulursam kendim yaparım belki ☺️
Oooo sen ebesine kadar gitmissin nasil dogalini bulacan kiz o kadar da sey etme bence:))) saka bi yana koyun sutu cok faydali diyolar ama bulmak baya zor bide asiri yagliymis ama kalsiyum bakimindan cok zenginmism gerci senin sutun var yuzde yuz dogal organik:))

Ben yoğurdu keçi sütü ile mayalıyorum şu an. Ama değiştirip değiştirip vermeyi düşünüyorum. Elimizden geldiğince dikkat ederiz özellikle tavuk ve yumurtaya

Palm ve kanola yağı konusunda açıklama yaptı doktorlar. Anne sütüne çok yakın bir içerik o. Yani temiz içerik diye anne sütüne yakın olmayan ve bebeği vücuduna gerekli yağlardan vitaminlerden mahrum edecek ürünleri almamak gerekir diyorlar. Hatta telefonuma o açıklamayı kaydetmiştim ama bulamadım şu an. Şu tarz bir açıklamaydı.

Eki Görüntüle 3308676
Bir hipp kullanıcısı olarak söylüyorum.
Kendi doktorumuz da onaylıyor. İnternette Takip ettiğim çocuk doktorları da öyle. Siz bilirsiniz tabii. Sadece çok fazla bilgi kirliliği var şu “temiz içerik” mevzusunda.
Bunu bilmiyordum teşekkür ederim 🙏🏻

Bana asmdeki ebe kan değerlerine bu ay baktırın dedi ama çocuk doktorumuz 9. ayda detaylı bakacağız şu an gerek yok dedi..

Bu arada içerikte maltodekstrin varsa bu da glikoz şurubu demek. İncelediğim mamalar içinde evolviada maltodekstrin var
Evolviada glukoz şurubu yok yazdığımı hatırlamıyorum Palm yağı olmayan mamalardan örnek verdim.
Aptamili kullanan birçok arkadaşımın bebeği emmeyi bıraktı 🤷🏼‍♀️
İsteyen istediği mamayı içirsin bebeğine. Bazı bebekler çok ciddi mama seçiyor anne çaresiz kalıyor mesela 😕

Son düzenleme:
Oooo sen ebesine kadar gitmissin nasil dogalini bulacan kiz o kadar da sey etme bence:))) saka bi yana koyun sutu cok faydali diyolar ama bulmak baya zor bide asiri yagliymis ama kalsiyum bakimindan cok zenginmism gerci senin sutun var yuzde yuz dogal organik:))
Kendi sütümden labne😂😂😂 kız ben köye yakınım oralara sorduracağım, ben pimpirikliyim ya bende bu huyumu sevmiyorum ama içerik önemli hele de bebe de çok bakıyorum😓

X