2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Yaa = ((
annem de 3-4 kaşık değil 15 kaşık yedirmiştir çocuğa 😢 yazık ama. 2 gün öyle yaptı bir şey olmadı da dün mahvoldu. Bilmiyorum. Olmadı bi daha 3-4 kaşık vermek koşuluyla bir daha denerim. Doktor fazla vermeyin daha midesi çok küçük demişti ama annem dinlemiyor. Şimdi ona da ders oldu. Ayrıca dün üst üste mama da çok içti. Onun da etkisi var belki. Bilmiyorum. Tecrübelenicem zamanla
Anneler öyle canım bişey olmaz deyip bol bol veriyorlar😅

Her gün düzenli bir şekilde z.yagi verebilirsin yada yaptığın tüm ek gıdaya biraz kat. Gerçi yapmıssndir şimdi. Sen doğrusunu bilirsin Canm ağır gelmiş olabilir bir gün ver bir gün verme alışınca sıklaştırirsin.

Öyle gerçekten 🥰
Bu yemekler kv ye yapıldığı için ekstra tuzsuzdu o açıdan içim rahattı. İnşallah hep sıkıntısız geçer. Annemlerin nasıl alıştırsan öyle gider lafıyla hareket ettim birazda 🙊
Hep zeytinyağı damlattım canım ya maalesef gene de zorlandı , o küçük popolarına kıyamam onların 😂

Merhaba Kızlar bebeğim 2350 gram prematüre olarak doğdu doğduğunda teni kıpkırmızıydı şuan 4.5 aylık sanki teni esmerleşti gibi baba sarışın yeşil gözlü ben açık beyaz renkliyim aile de esmer de yok gören bu bebek kime çekmiş diyor saçları açık kumral bebeğimin ama dökülmeye başladı sanki daha koyu saçlar çıkıyor her görene açıklama yapmaktan bıktım sizce bebeğimin teni değişir mi

Benim bebeğim de esmerdi. Öyle kalacak diye düşündüm. Bizde esmer de var beyaz da sarışın da. Her telden. ama babam devamlı bu kız kırmızı. Beyaz tenli olacak diyordu. Elleri ve ayakları hep bembeyazdı zaten. Ama saçları da kapkaraydı.
Şimdi pembe beyaz bir kız oldu. Komple Bembeyaz. Saçları da kumral. Güneşte ışıkta epeyce altın sarısı oluyor. Kaşları da çok açık renk. Dedesine benzedi ten rengi. Babam sapsarı doğmuş zaten. Ben de bembeyazım ama pembelik yok tenimde. Babası ise esmere yakın buğday.
Yani sizinki de değişebilir kırmızı olduğuna göre.
Bebeğin kime benzediği zamanla açığa çıkar.

Her gün düzenli bir şekilde z.yagi verebilirsin yada yaptığın tüm ek gıdaya biraz kat. Gerçi yapmıssndir şimdi. Sen doğrusunu bilirsin Canm ağır gelmiş olabilir bir gün ver bir gün verme alışınca sıklaştırirsin.

Öyle gerçekten 🥰
Bu yemekler kv ye yapıldığı için ekstra tuzsuzdu o açıdan içim rahattı. İnşallah hep sıkıntısız geçer. Annemlerin nasıl alıştırsan öyle gider lafıyla hareket ettim birazda 🙊
Canım seninkinin kabızlığı vardı sanki başlarda ek gıda sürecinde kimisi daha kolay yapmaya başlıyormuş, senin ki öyle mi oldu

Hep zeytinyağı damlattım canım ya maalesef gene de zorlandı , o küçük popolarına kıyamam onların 😂
Yerim o popolari varya o kadar şeker ki 🤤
Canım seninkinin kabızlığı vardı sanki başlarda ek gıda sürecinde kimisi daha kolay yapmaya başlıyormuş, senin ki öyle mi oldu
Benimkinin kabızlık değildi sadece kakasını uzun günler yapmazdı yapınca da normal yapardı. Benimki kolay oldu ya kakasını da yapıyor şimdilik, olurda yapmazsa bende ara vercem hemen
Kızlar benim minik kuş bugün 3 kere tam döndü , sırttan yüze, geç kaldı diye bekliyordum dönüşü çok sevindim😍
Maşallah 🧿 darısı bizimkine daha hiç dönmedi

Merhaba Kızlar bebeğim 2350 gram prematüre olarak doğdu doğduğunda teni kıpkırmızıydı şuan 4.5 aylık sanki teni esmerleşti gibi baba sarışın yeşil gözlü ben açık beyaz renkliyim aile de esmer de yok gören bu bebek kime çekmiş diyor saçları açık kumral bebeğimin ama dökülmeye başladı sanki daha koyu saçlar çıkıyor her görene açıklama yapmaktan bıktım sizce bebeğimin teni değişir mi
Ne saçma bir soru. Esmer de olabilir sarışın da olabilir. Bebeklerimiz bizim genlerimizi taşıyor ama başlı başına ayrı bireyler. Boşuna kendinizi üzmeyin 🙏🏻

Kızlar benim minik kuş bugün 3 kere tam döndü , sırttan yüze, geç kaldı diye bekliyordum dönüşü çok sevindim😍

Belli bir ay aralığı içerisinde yapıyorsa tamamdır zaten canım. Kimi 3.ayda kimi 5.ayda. Hepsi neticede yapacak. 😇

Benim kız da ayağını ağzına sokmaya ve çorabını çıkarmaya başladı. Ama uzun sıkı çorap olunca çıkaramıyor. Çekiştirip duruyor. O minik mis kokulu yemeye doyamadığım ayaklar artık kendi ağzına giriyor.😅

Yalnız dönme konusunda sırttan tamamen dönüyor sıkıntı yok ama sonra kendini düzeltmiyor.
Ona çalışmamız lazım. İki taraflı dönmedi daha. Hiç de uğraşmadı. Yüz üstü dönüp öyle kalmayı seviyor😏

Uykular haram oldu gençliğim bak yalan da oldu:KK53:

Eklentiler

• IMG_20230914_064320.jpg
    IMG_20230914_064320.jpg
    38,1 KB · Görüntüleme: 62
Geçmiş olsun canım şimdi nasılsınız?
Canım bizim dişler geliyor heralde , ateşi düştü ama aşırı huzursuzdu hep kucak istedi mızmız, ağzında 3 yerde diş çıkacak kısımlarda kabarık beyazlık var, salya var,annemdeyim Allahtan annem diş bence diyor ,ya 2 gündür ek gıda da vermiyorum kaka yapmıyor çocuk hepsi birbirine girdi anlayacağın, sen nasılsın canım

Canım bizim dişler geliyor heralde , ateşi düştü ama aşırı huzursuzdu hep kucak istedi mızmız, ağzında 3 yerde diş çıkacak kısımlarda kabarık beyazlık var, salya var,annemdeyim Allahtan annem diş bence diyor ,ya 2 gündür ek gıda da vermiyorum kaka yapmıyor çocuk hepsi birbirine girdi anlayacağın, sen nasılsın canım
Canım doktora götürsen belki o beyazlar diş değildir?
Kaka için kabak haşlayıp verebilirsin. Armut, üzüm verebilirsin.
Damağını karbonatlı suyla sil sıkça, pamukçuk da olabilir

Canım doktora götürsen belki o beyazlar diş değildir?
Kaka için kabak haşlayıp verebilirsin. Armut, üzüm verebilirsin.
Damağını karbonatlı suyla sil sıkça, pamukçuk da olabilir
Yok yok diş değil zaten canım aft gibi deriyi zorluyor arkası diş heralde diyoruz bugün bakıp götüreceğim dediğin gibi, ara verdim ya ek gıdaya 6. Ayı bekleyeceğim sanırım hazır olmadığına karar verdim hem onun hem benim çünkü benim de göğsüm şişer gibi oldu ister istemez emmeyi etkiledi sanırım, aynen sileceğim canım , çok şükür gecemiz iyi geçti bugün uyudu, sizin ek gıda ve kaka nasıl gidiyor, düzeldi mi iştahı biraz daha

Yok yok diş değil zaten canım aft gibi deriyi zorluyor arkası diş heralde diyoruz bugün bakıp götüreceğim dediğin gibi, ara verdim ya ek gıdaya 6. Ayı bekleyeceğim sanırım hazır olmadığına karar verdim hem onun hem benim çünkü benim de göğsüm şişer gibi oldu ister istemez emmeyi etkiledi sanırım, aynen sileceğim canım , çok şükür gecemiz iyi geçti bugün uyudu, sizin ek gıda ve kaka nasıl gidiyor, düzeldi mi iştahı biraz daha
Zaten senin bebeğin kilo alımı güzeldi canım anne sütüyle bir ay daha gitsin. Ama göğüslerin şişecek gibi olduysa ölçü olarak çok ek gıda vermiş olabilir misin?
Bizim iştah ne öldürüyor ne güldürüyor ek gıdaya da süte de aynı 🤷🏼‍♀️

Zaten senin bebeğin kilo alımı güzeldi canım anne sütüyle bir ay daha gitsin. Ama göğüslerin şişecek gibi olduysa ölçü olarak çok ek gıda vermiş olabilir misin?
Bizim iştah ne öldürüyor ne güldürüyor ek gıdaya da süte de aynı 🤷🏼‍♀️
Olabilir canım ya birden hızlı mı başladık noldu bilmiyorum biraz daha bekleyip çok az az başlayacağım inşallah, canım sağlığı iyi olsunda önemli değil gerçekten biraz da iştah huy ya , yeteri kadar yesin boyu gelişimi iyi olsun inşallah 🧿

Olabilir canım ya birden hızlı mı başladık noldu bilmiyorum biraz daha bekleyip çok az az başlayacağım inşallah, canım sağlığı iyi olsunda önemli değil gerçekten biraz da iştah huy ya , yeteri kadar yesin boyu gelişimi iyi olsun inşallah 🧿
Cnm 2 3 cay kasigi ver yutmayi ogrensin doymasina gerek yok. Massalah senin sütün iyi emzir bol bol. Bu doktorlarida anlamak mumkun degil bebek emmez ek gidaya gecin der bebek anne sutu icer yinr ek gidaya gecin der:)

Cnm 2 3 cay kasigi ver yutmayi ogrensin doymasina gerek yok. Massalah senin sütün iyi emzir bol bol. Bu doktorlarida anlamak mumkun degil bebek emmez ek gidaya gecin der bebek anne sutu icer yinr ek gidaya gecin der:)
Aynen valla ben de anlamadım ne istiyorlar 😃
Evet canım arkadaşımızın dediği gibi, bana da kalırsa sen biraz fazla verdin ☺️ Papatya0593 Papatya0593

Aynen canım ya benim niyetim yoktu hiç doktor deyince başladım,mama kaşığıyla 5-6 kaşık çok mu yani 7 falan oldu en çok daha çok vermedim

B
Aynen canım ya benim niyetim yoktu hiç doktor deyince başladım,mama kaşığıyla 5-6 kaşık çok mu yani 7 falan oldu en çok daha çok vermedim
Biraz çok olmuş sanki ben çay kaşığıyla veriyorum tam dolduruyorum bile dudağına değdirince açıyorsa ağzıni iyi açmıyorsa da zolamayacaksn.

X