Selam kızlar
Cuma doktora gittim ben de. 5. Ay kontrol ve rotavirus aşısı. Bu sefer calpol falan vermedim. Sonrasında da rahatsızlık pek olmadı. Doktorumuz hastaneden ayrılmış. Başka doktor ile devam ediyoruz artık. Her ikisi de calpolun 2 ay sonra kullanılmaması gerektiğini söyledi. Yani açtıktan iki ay sonra çöpe at dedi.
Bu ay 350 gram almış kızım sadece. Normal ama alt sınırdan ilerliyor dedi. Boyu 62 cm. Biraz minyon galiba. Ama dikkat ettim de bu ay kızım çok şey yapmaya başladı. Yattığı yerde tam tur dönüyor kafasını kaldırıyor her şeye uzaniyor tutuyor inceliyor falan. 4. ayın başından beri. Hatta doktorun da dikkatini çekti. Çok iyi takip ediyor dedi. Az kilo almasını da bu kadar aktif olmasına yordum ben. Bir de gelişim nöbetleşedir diye bir kural var. Yani belki de fiziksel büyümesi yavaşladı ve motor becerileri hızlandı. Böyle düşünüp kendimizi rahatlatiyoruz
Bir de birkaç gündür yabancı korkusu başladı. Teyzemi uzun zaman üzerine gördü ve görünce bana yapıştı ağlamaya başladı
Çaktırmadan bakıyor falan ona dokunacak mi bu da nedir diye.
Çoğunuz ek gıdaya gecmissiniz. Ben kararlıyım 6 ayı dolduracagim.
bu kadar bekledim biraz daha bekleyeyim diyorum. Sadece çok sıcak zamanlarda su vermiştim az az. Artık onu da vermiyorum. Benim kızım çok terledi. O sıvı kaybını biraz kapatmak amaçlı vermiştim. Ama her zaman lıkır lıkır içmedi. Çok susadiysa içiyordu.
Kulak çekmesi normal dişten dolayiymis. 5 li karma aşı menenjitin bakteriyel olan cinsine karşı koruyucuymus. Yine de yaptirmani öneriyorum dedi. Gece çok uyanmalari da dişten dolayı oluyormus.
Bana doğumda çilek ve çilekle ilgili şeyler yeme demişti ebeler. Doktora sordum artık yesem mi diye. 9. Aya kadar önermiyorum dedi. Alerjen olduğu için.
Bacağındaki şişlik için de 4 5 ayı bulur kaybolmasi gayet normal dedi. Bu kadar
Mart anneleri grubunda biri yazmıştı ek gıda döneminde yemeklerini bebeğe göre yapıyorlarmis. Böylece bebeğe ekstra bir şey pişirmiyor ve kendileri ne yerse ondan veriyorlarmis. 3 gün kuralları bitip karışımlara geçince bunu yaparım sanırım. Çünkü akşam yemeklerini bile zor yapıyorum bazen
sizler nasılsınız umarım iyisinizdir. Bu grup gerçekten çok güzel ya. Yani aynı zamanlarda aynı şeyleri yaşadığım insanlarla iletişimde olmak iyi geliyor