• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Doğumu yada açılmayı tetiklemiyor doktorum söylemişti kii bende 1,5 cm açılma oldu hastanede yatıyordum zaten 1 gün boyunca gelen giden ebe hemşire doktor herkes muayene etti alttan çatı muayenesi gibi yine de ne sancım oldu ne de açılma oldu 2 günün sonunda artık sezeryana alalım açılman yok dediler kordonda da düğüm vardı riske atamadık daha fazla aldılar, beni o kadar zorladıkları halde açılmadı o yüzden korkma bence ondan ☺️
Bunu yazdığıniz iyi oldu bende randevuyu bir hafta sonraya mi ertlesem diye eşimle konusucaktim . Ozaman gününde gider yaptırırım çatı muayenesini tşk ederim🙏
Kızlar o kadar yoruldum ki cumartesi günü evde temizlik olacak bende kadın gelmeden önce yıkanacakları falan yıkadım ama bebekle karnım burnumda çok zor oldu valla cumartesi annemle kayınvalidem de gelecekti annemle konuştum çok canım sıkıldı oturdum ağladım cumartesi hava yağmurlu böyle olursa benim evim uzak gelemem dedi mırın kırın ediyo bende gelme o zaman tamam dedim kayınvalidem de soracak annen niye gelmedi falan diye yani zaten kızıma kayınvalidem bakıyor anneme arada bir ihtiyacım olursa çağırıyorum ayda yılda bir sonra da benim yaptıklarımı hiç görmüyosun falan filan dedi tavır yaptı bana kapattı telefonu cumartesi de çıkar gelir kesin o kadar lafın üstüne doğum da da gelip uzun süre kalamam 1 hafta kalırım falan demişti ben sezeryan olcam kızım 10 aylık daha kayınvalidem de görümcem de doğum yapacak ona gider gelemez yani o da uzun süre o kadar üzüldüm ki kendim herseyimi yaparım zaten ama şartlardan dolayı yapamıyorum hamilelik bebek vs anneme sorsan o herşeye yardım ediyor hep geliyor ben kıymet bilmiyorum ama ayda 1 falan gelir bi kaç işime yardım eder onda da bin tane laf eder yoruldum vs diye o kadar bunaldım ki eşime de söyleyemedim desem şimdi gelmesin annen o kadar zor geliyorsa istemiyorum der ne yapacağımı şaşırdım moralim çok bozuk 😔😔
Valla eşinize söylemeyin de onun dışında herkese şikayet edebilirsiniz çünkü ben bazen kaçırıyorum ağzımdan sonra hiç olmucak yerde senin annende böyle yapmıştı dimi diyor kan beynime sıçrıyor.Annemizi babamızı Allah başımızdan eksik etmesin ama kimseyi de kimseye muhtaç etmesin .
Ciğer de yedim, çilekte yıkadım dokundum yedim bir kere de yanlışlıkla gül kokladım😁 ben de inanmıyorum onlara. Bir arkadaşım hiç birini yapmadı çocuğun alnında kırmızı leke var ayağında doğum lekesi var. Yani olacağından ilgisi olduğunu sanmıyorum hurafe bence
Valla bende çok inanmıyorum🥲ama büyük de konuşmaym az kaldı 🙄😂

Ben doğum yaptım kizlar 2650 47cm doğdu çok minik 🥲 daha ayaklanmadim ama daha önce yaşadığım için bu gece biraz zor geçecek.
Hayırlı olsun inşallah gözünüz aydın 🥰
Herkese merhaba arkadaşlar bende dün doğum yaptım 37+2 de bebeğim kuvezde 1 hafta kalabilir sütüm gelmez kesilir diye korkuyorum daha tecrübe eden oldu mu böyle bir durum
Sizinde hayırlı olsun gözünüz aydın♥️😍 kaç kilo doğdu 37den sonra gelenler hızlıca çıkıyorlar kuvezden diye duyuyorum

Ayakta durmak işkence 10dkda bir tuvalet ziyareti hareketleri belime kuyruk sokumuma vuran ağrılara sebeb oluyo uyuyamıyorum karnım gerilmekten ağrıyo acıyo daha saysam sayarım paşanın keyfi yerinde doktorum gülüyo normal bunlar daha dursun diyo ben ağlamaklı gülüyorum durumlar baya karışık yani 😂
Senin dogum vaktin gelmis cano paşan çıkmak istiyo belli ama ben daha 36. Haftanin icindeyim benim pasa kudurmasa iyi olur😁

H
Benmde öyle 🥲

Aa ne güzel bnm gibi düşünenler var demek. Bu arada ne kapı süsü ne hediyelik hiçbir şey hazırlamadım hala bendeki rahatlık seviyesi 😂
ediyelik yaptırdım ama takı yastigiymis kapı süsüsmüs busefer hic yapmadım bence gereksiz ikinci dogumda

Şu geç döllenme olayı benim bı turlu aklima oturmadi. 12nci haftadan beri bebek ilerde 1hafta 10gun diyor oysa ultrasonda ki her tarih benim son adetime uyumlu. Yani şuan doktora göre 23mayisda süre doluyor ama benim sat a göre 13mayis. Ptsi yine bebeğin gelişimi önde gidiyor karın bolgesi 1hafta ilerde dedi böyle giderse normal doğum zor olur vs. dedi . Valla biraz tedirginim sırf bu karışıklık yuzunden yanlış bir karar alınır mı diye
Şuan sat a göre 37+5
Geç döllenmeye gore 36+2 ama ultrason ölçümleri aylardır benim sat ile uyumlu çıkıyor valla bu 10gunluk karışıklık bana hamilelik boyunca 2farklii tarihte takip yaptirtti;( şuan bebeğim önde gidiyormuş

Bu arada benim kasıklarımda başlayan ağrılar var baldirima kadar iniyor sonra düzeliyor ama bı canımdan can götürüyor geçene kadar. Yaklaşıyor heralde benimde
Benim de aynıydı sormuştum doktora hangi tarih baz alınacak diye düzelttiğimiz tarih dedi. O zaman ki ölçümler geç döllenmeydi dedi 😑

Hayırlı olsun geçmiş olsun oncelikle.Yasamadim bu durumu ama elektrikli sağma makinası ile(hatta hastane tipi kiralarsaniz daha iyi) sagarsaniz gelir inşallah.Hatta bebeğinizin bir çorabı olur eldiveni olur onu hep yaninizda bulundurun onu yaninizdaymis gibi hissederseniz sağim yaparken faydası olur inşallah 🤲
İnşallah çok teşekkür ederim

Kızlar dün az bir şey su gelmişti ya o su veya nişan değilmiş alttan muayene oldum 2 cm açıklık varmış 😔😔 her an olabilir gibi konuştu doktor
Canim bende de ayni sekilde 2 cm aciklik varmis ve muayene sonrasi benim de kanamam oldu ve dr cok normal dedi sorun yok yani. Bu arada acilma olmasi demek dogum basladi anlamina gelmiyor. 4 cm de acilma olabilirdi ben seni yine eve gonderirdim asil onemli olan sancilarin baslamasi dedi dr um.

Doğru düşüncedesiniz minicik bebek bile olsa onlar anlar melek onlar bize koşulsuz şartsız sonsuz sevgi besleyen bizi bizden iyi tanıyan tek varlık çocuklarımız canımızdan kopup dünyaya geldiler bizim bi parçamız kızımın biri 9 biri 7 yaşında biraz yüzüm düşse gözümün içine bakarlar bişey oldu sana anne diye hemen anlarlar konuşamuyolarken bende ilk anlamıyodum ben mutsuz sinirliyken evde onlarda sürekli ağlar huzursuz olurlardı sonraları farkedince değiştirdim kendimi annelik bu yüzden zor ve kutsal bişey tarif edilemez bişey evdeki herkesin mutluluğu huzuru evdeki anneye bağlı kapınızı kapatınca inanın öz aileniz anneniz babanız kardeşlerimiz hepsi dışarıda kalıyo şöyle baktığınızda sadece eşinizi ve çocuklarınızı görüyorsunuz yanıbaşınızda ailevi değerler saygı da önemli tabi ama ilk birinci kendi çocuklarınız eşiniz aileniz mutluluğunuz kapıyı kapatınca diğerleri dışarıda 2. Planda kalıyo bazı kişilere bu dediğim biraz ağır gelebilir ama kimse için kendini çocuklarını üzme ağlatma evinin huzurunu kaçırma inan bana sonra öz ailen bile olsa evinde huzuru sağlıcak olan sensin vah tüh herseyiniz var neyine geçinemiyonuz derler rahat batıyor kavga ediyorsunuz derler hiç kendilerinde suç aramazlar ne münasebet takmasaydın kafana söylensekte biz gene gelirdik derler. derler de derler yani o yüzden üzülme de üzme de 10 aylık bebeğinin huzursuzluğu bile seni canındançok sevdiğinin bir işareti 🥰
Evet aynen öyle küçücük bebeğimi üzdüğüme değmez herkes bişey der çıkar işin içinden ben üzüldüğümle ailemi huzursuz ettiğimle kalırım çok doğru söylüyorsun evde annenin huzuru yoksa anne mutsuzsa o evde huzur olmuyor çocuklar üzülüyor kendi çocukluğumu hatırlıyorum annem gergin sinirli olursa annnemin gözünün içine bakardım gülsün diye

Az olduğu için eve gönderdiler. Nişan ve su gelirse gel dediler. Su da tazikli olur öyle az az gelmez dedi.
Bu arada nisan da olsa su da gelse sanci araligi 5 dk da 1 e inmedikce gelmene gerek yok diyorlar. Eger ki normal adet kani gibi bir kanama olursa o zaman acil bir durum oluyormus o zaman hic vakit kaybetmeden gitmek gerekiyor ama onun disinda sancilari evde cekmek cok daha avantajli

Benim hastanenin tüm doktorlari benimki dahil boluya konferansa gitmiş 😩 tribe girdim ya doğumum başlarsa die 38+0 olduk. Psikolojik doğum yapicam ahahaha

Canim bende de ayni sekilde 2 cm aciklik varmis ve muayene sonrasi benim de kanamam oldu ve dr cok normal dedi sorun yok yani. Bu arada acilma olmasi demek dogum basladi anlamina gelmiyor. 4 cm de acilma olabilirdi ben seni yine eve gonderirdim asil onemli olan sancilarin baslamasi dedi dr um.
Bu arada nisan da olsa su da gelse sanci araligi 5 dk da 1 e inmedikce gelmene gerek yok diyorlar. Eger ki normal adet kani gibi bir kanama olursa o zaman acil bir durum oluyormus o zaman hic vakit kaybetmeden gitmek gerekiyor ama onun disinda sancilari evde cekmek cok daha avantajli
Nişan veya su gelirse gel dediler bana ama sancı olmazsa sancıyı orda beklemek de bana sıkıntılı geliyor. bir de suyunuz gelirse gitmeniz de şart ya saatlerce sancı gelmezse arkasından? o zaman bebeğin ve sizin enfeksiyon riskiniz yükseliyormuş. Böyle durumlar da var. İnsan korkuyor 🤔 koşa koşa gitmem hazırlığımı yapıp giderim hastaneye ama su veya nişan geldikten sonra da beklemem evde fazla en fazla birkaç saat.

Benim hastanenin tüm doktorlari benimki dahil boluya konferansa gitmiş 😩 tribe girdim ya doğumum başlarsa die 38+0 olduk. Psikolojik doğum yapicam ahahaha
Ayy bende bundan korkuyordum ilkinde benim doktor da 35 de gitmişti korkmuştum bu sefer planlı sezeryan olacağından kendine göre ayarlayacak o yüzden rahatım 😃 inşallah başlamaz bişi olmaz ne zaman dönecek doktorun

Ayy bende bundan korkuyordum ilkinde benim doktor da 35 de gitmişti korkmuştum bu sefer planlı sezeryan olacağından kendine göre ayarlayacak o yüzden rahatım 😃 inşallah başlamaz bişi olmaz ne zaman dönecek doktorun
Hiç bilmiyorum tesadüfen gördüm😩 birkaç gün sürer herhalde. Bana da 2 Mayıs gel demişti ama ya öncesinde doğum başlarsa napicam die strese girdim. Vardir umarim acil durum planlari

Nişan veya su gelirse gel dediler bana ama sancı olmazsa sancıyı orda beklemek de bana sıkıntılı geliyor. bir de suyunuz gelirse gitmeniz de şart ya saatlerce sancı gelmezse arkasından? o zaman bebeğin ve sizin enfeksiyon riskiniz yükseliyormuş. Böyle durumlar da var. İnsan korkuyor 🤔 koşa koşa gitmem hazırlığımı yapıp giderim hastaneye ama su veya nişan geldikten sonra da beklemem evde fazla en fazla birkaç saat.
Su geldiğinde sancı yoksa 36 saate kadar evde beklenebilir diye biliyorum doktorla görüşmeler yapıldıktan sonra tabiki.
Hiç bilmiyorum tesadüfen gördüm😩 birkaç gün sürer herhalde. Bana da 2 Mayıs gel demişti ama ya öncesinde doğum başlarsa napicam die strese girdim. Vardir umarim acil durum planlari
Nöbetçi Kadın doğum doktoru vardır yoksa da
yakın başka hastaneye yönlendirirler, sevk ederler. Acil bir şey olsa hastaneyi arar bilgi alırsın ona göre başka hastaneye gidersin direk

Nöbetçi Kadın doğum doktoru vardır yoksa da
yakın başka hastaneye yönlendirirler, sevk ederler. Acil bir şey olsa hastaneyi arar bilgi alırsın ona göre başka hastaneye gidersin direk
İnşallah gerek kalmaz biz zaten sırf yenidoğan yoğun bakımi var die Koru hastanesini seçtik yoksa medicanayla anlaşmıştık doktorumuz da iyiydi. Üç gün surecekmis hayırlısı umarim oglus bekler biraz daha.

Bugün doğum yaptım. 3 kilo küsür. Sezeryan sonrası Gaz sancısı koluma vurdu pratik bir çözümü olan var mı? Gazım yok ama sancısı var ve inanılmaz.
Hayırlı uğurlu olsun hoşgelmiş bebişin ☺️ gaz sancısı neden oldu ki üşüttün mü yediklerine de çok dikkat et bende olmamıştı gaz sancısı vs ama rezene iyi gelir derler bir de kişniş ama bunların bebeğe bi zararı olur mu onu bilmiyorum yada doktor bebeklere verilen gibi gaz damlası verebilir uzun sürerse onu sor bence dikişlerini de ağrıtmasın 😔

Benim de aynıydı sormuştum doktora hangi tarih baz alınacak diye düzelttiğimiz tarih dedi. O zaman ki ölçümler geç döllenmeydi dedi 😑
Bana da hep geç döllenme tarihine göre gidicez dedi ama hep ilerde diyor şimdide. Neyse daha çok işime gelir onun tarihi şuan hazır değilim ayrı bir depresyon halı var üzerimde 😑
Canım bugün aklima geldin .aktif kullananlar grupta bir kaç gün yazmayinca acaba doğum mu oldu diye düşünmeye başladım;) peki sende açıklık olması bir belirti verdi mi sulu akıntı sancı vs gibi🥰🙏

Back