• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Törpü sipariş ettim bende valla beni doktor uyardı yüzünü çok çizmiş gözünu çizmesin diye onu emzirken çıkarıyorum kesmiş olmama rağmen tırnaklarını çok fena goguslerimi tırnakları yağla yumusatayim bende zeytinyağı ile yapayım bı de sürekli elini ağzına götürüyor
Benim bebeğim yüzünde çizikle doğdu. Çizip duruyor gördükçe elini indiriyorum. Özellikle uyanmaya çalışırken elleri yüzünde. Eldiven hiç kullanmadım. Nereye kadar eldiven kullanacağız ki büyüyorlar. bebeğimin ayağında çorap bile durmuyor çıkıyor. Ayaklı tulum giydiriyorum mecburen. Emzik kullandığı için elini çok emmiyor ama emzik yoksa elini emiyor. Emmesi de normal refleks, ilerde el emmek yerini her bulduğunu ağzına götürmeye dönüşecek. Öyle böyle öğrenecekler.

Bende 1 aya 40ına kadar taktım ne zaman başım boşaldı bıraktım takmayı. Dokunma duyusu gelişmesi için çıkarmak gerek ama ne zaman çıkartmak daha uygun ona her anne kendi karar verir. Ellerini keşfediyolarmış 8.hafta atağında. O yüzden bence çıplak olması daha iyi. Çiziyosaa çizsin napalım olabildiğince 2 3 günde 1 tırnaklar kesiliyo. Nazarımız olsun çizikler de ne güzel çocuk demesinler de nazar değmesin bebişlerimize onların çizdiğinddn kendi canları çok yanmaz bence. Parmak araları çok pamuk pamuk oluyordu eldivenle bide sıcakta terleme yapıyor
Ben sadece emzirirken çıkarıyordum onda da kaşla göz arasında jilet gibi çiziyordu heryerini gerçi çok hızlı iyileşiyor çizikler ya cizsin o sorun değilde doktor gözüne dikkat et deyince korktum çocuğa çok eldiven taktım simdi vicdan yapıyorum;( başında olduğum sürece eldivensiz birakicam zaten nasıl ters bı gunse yavrum kendini çizmesin diye dikkat ederken kedim ayagini tirmaladi çocuğun valla ne kadar dikkat edersem edeyim oluyor biseyler 😑

Burun tıkanıklığı diye gittim üst solunum yolları enfeksiyonu geçirmişiz 2 3 güne tamamen geçer dedi doktor 😔😔😔

Ben çocuğa sürekli eldiven takıyorum çünkü yüzünü yırtıyor;( hatta çorap geçiriyorum artık ellerine eldvenleei düşürüyor. Yüzü hızlı iyileşiyor ama bazen çok derin çiziyor .malesef ağzına eline gecirirsem onu emmeye çalışıyor omzumda gazıni çıkartmaya çalışırken omzunu emmeye başladı. Doktor sürekli emmeye çalışması aç olduğu anlamına gelmez dedi ama yarın kontrolde ne kadar kilo aldı gerçekten iyi mi besleniyor gorucez
Ben hiç takmadım bir kere derin çiziği var kesiyorum ve törpülüyorum şu makineli törpülerden sipariş ettim

kızlar bu masajı açken yapmams izin vermiyor çok ağlıyor başka bir zaman yapabilir miyim 😔

8.hafta atağını yaşayanlar ne gibi belirtiler oldu? Nasıl anladınız?
Sanırım bugün başladı bizim. Uykusu çok hafif uyanıyor ve sürekli emmek istiyor, huzursuzluk var üstünde ve ağlıyor sadece memede sakin. Gazlı bir bebek değil normalde 8. Hafta atağı olduğunu düşünüyorum. Banyo yaptırdım masaj yaptım biraz daha rahatladı şuan uyuyor bakalım. Siz de nasıl?

2698452C-5536-4AD1-B010-F7276297AB05.jpeg

Kızlar bize yatış verildi ciğerlerine inmiş. Çok ağlıyorum. Dua edin kizima. Yavrumun delinmedik yeri kalmadi. Korkacan oldu uyuyor şimdi surekli korkarak uyaniyor. Gördükçe kizimi boyle durduramiyorum kendimi. Rabbim tüm cocuklari korusun. Dikkat edin arkadaslar.

Eki Görüntüle 3267790
Kızlar bize yatış verildi ciğerlerine inmiş. Çok ağlıyorum. Dua edin kizima. Yavrumun delinmedik yeri kalmadi. Korkacan oldu uyuyor şimdi surekli korkarak uyaniyor. Gördükçe kizimi boyle durduramiyorum kendimi. Rabbim tüm cocuklari korusun. Dikkat edin arkadaslar.
Ah güzelim benim. Çok geçmiş olsun iyileşir annesi üzme kendini güçlü bir kız o çok yol katetti. En kısa sürede çıkarsınız inşallah🥺

Eki Görüntüle 3267790
Çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin inşallah 🤲Bunu da atlatirsiniz 💪

Eki Görüntüle 3267790
Rabbim safi ismiyle sifasini versin minigin nefesmi alamiyordu valla benim oglusunda burnu arada tikaniyo hirilti bazende öksüruk oluyo korktum bendemi doktora gotürsem acaba

Eki Görüntüle 3267790
Ay çok geçmiş olsun rabbim tez zamanda şafi ismiyle şifa versin inşallah...

Rabbim safi ismiyle sifasini versin minigin nefesmi alamiyordu valla benim oglusunda burnu arada tikaniyo hirilti bazende öksüruk oluyo korktum bendemi doktora gotürsem acaba
Mutlaka. Bizimki de üst solunum yolları enfeksiyonu geçirmiş bizden alıp, farkında olduk ama emin olamadık bayram da olunca anca bugün götürdük. Öksürük günde 10 seferi geçerse ve ateş de varsa tehlikeli.

Sanırım bugün başladı bizim. Uykusu çok hafif uyanıyor ve sürekli emmek istiyor, huzursuzluk var üstünde ve ağlıyor sadece memede sakin. Gazlı bir bebek değil normalde 8. Hafta atağı olduğunu düşünüyorum. Banyo yaptırdım masaj yaptım biraz daha rahatladı şuan uyuyor bakalım. Siz de nasıl?
Bizimkinin de çok hafif. Emme isteği çok yüksek ellerini yumruk yapıp emiyor. Ama bu atakta eller keşfediliyomuş henüz farkında değil ama acayip hareketliyiz eller kollar bacaklar durmuyor keyfi yerindeyken bile.

çok geçmiş olsun, acil şifalar dilerim, en kısa zamanda sağlıkla taburcu olsun inşallh. neyi vardı kızınızın?

Back