• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Bizim avmlerde merdiven yok ki canim o bile yuruyen merdiven😂 apartmanda cikip insem ciksam guvenlik izler cekinirim gercekten merdiven cikmiyormusum hic su an fark ettim. Masaj dediginiz ne masaji? Bir de bugun sicak suda oturmayi denicem onu Ginnys Ginnys demisti sag olsun.
Perine masaji bide göğüse masaj bunları yapmamis.Allah Allah aslında genelde arka taraflarında merdiven oluyor hatta yangın çıkışı yazıyordu kapıda ama İstanbul'da nasıl bilmiyorum 🙄 apartmanda güvenlik izlese nolcak bosverin ya ben son yıllarda asansör yürüyen merdiven kullanmiyordum genelde merdiven kullanıyorum bacak kası için ama hamiellikte yoruyor dün yinede bı 4kat çıktım🥲sanki alttan batıyor çocuğun kafası arkadaş 7kat nasıl inmiş çıkmış dogurcagi güne kadar hayret ettim valla .sıcak suya oturmayi da duydum ama arkadaş sık duşa girdiginide söylemişti.bu arada bana sezeryan dendi tabi ama öncesinde bı ebe ile görüşüyorduk o bana suda doğumu anlatıyordu eğer koşulları sağlayamazsan dogum odandaki duşu sık sık kullan bacaklarina beline sıcak su tut demişti.ama dünya kadar su gider ona da barajlarda su kalmadı en iyisi küvete oturmak😊

Sıcak suya oturmak yeterine duş başlığıyla belden aşağına sıcak su tut ama bunu günde 3-4 kez yap çok iyi gelir merdiven çok güzel yoksa kaldırımda bacak germe yapabilirsin ama bence merdivenleri in çık millet gebelerden alıştı yada asansör ile in sonra çık günde 3-4 te onu yap kimse anlamaz asansörle inip merdivenle geri çıksan.. bu arada masaj perine masajı
Bana sıcak su torbasını beliine sakın koyma demişti doktor daha gebeliğin basinda. Acaba şu dönemde koymak kolaylaştırır mı acaba açılmayı sanciyi tetikler mi ki?

Bana sıcak su torbasını beliine sakın koyma demişti doktor daha gebeliğin basinda. Acaba şu dönemde koymak kolaylaştırır mı acaba açılmayı sanciyi tetikler mi ki?
Aynen tabiki oda var ha sıcak duşu tutmuşsun ha sıcak su torbası koymuşsun ama düşün faydası komple kullanabilmekte karın bel vajina bacaklar hepsine tutuyoruz ya ondan daha kapsam lı tabi küvet varsa girmek güzel ama hiiiç biri mümkün değilse sıcak su torbasıyla gezmekte süper fikir sırayla beşine bacak arasına yanlarına karnının altına vs gezdirmek çok etkili olacaktır

İste ben 40+3 te iken cagirmis olacak beni son kontrole onda da kontrol yapip kendi muayenesinde, oradan hastaneye gonderecek. Bana bavulunla gel o gun geldiginde dedi
Doktorlar muayene parası almak için yapıyorlar bunu ben her hafta gidiyorum nst ücretsiz ona bakıyor. 1 hafta ultrason+nst 1 hafta sadece nst yapıyor ama ona da bakıyor sancı olursa muayene eder heralde 🙄
Senin gibi 2 cm açıklığım vardı 37 de öğrendim. Sonra bakmadılar daha açıklığa ve bende 39+0 oldum bugün. 40 'tan sonra suni verilip denendiğini duymuştum özellikle de sancı varsa veya açıklık varsa doğumu gerçekleştirme oranı yüksek her ne kadar bazı riskler olsa da...
Biz seninle dogurmak icin ugrasangiller😂 gelmiyor minnoslar bir turlu napicaz boyle. Ama dedigin gibi stres cok yapiyorum artik suni korkusundan
Oğlan çocukları geç gelir diyolar ondan heralde😏 ben magnezyumu bıraktım ağrılarım arttı ama artsın daha iyi belki sancımı getirir sen de içiyosan dene derim 😬

bunu izle ben 37+2 yaptım 37+4 doğurdum kontrole gittim 4 santim acıklıkla doğuma alındım 6da 7 de doğurdum birde 7 adet hurma yedim 3 gün

Perine masaji bide göğüse masaj bunları yapmamis.Allah Allah aslında genelde arka taraflarında merdiven oluyor hatta yangın çıkışı yazıyordu kapıda ama İstanbul'da nasıl bilmiyorum 🙄 apartmanda güvenlik izlese nolcak bosverin ya ben son yıllarda asansör yürüyen merdiven kullanmiyordum genelde merdiven kullanıyorum bacak kası için ama hamiellikte yoruyor dün yinede bı 4kat çıktım🥲sanki alttan batıyor çocuğun kafası arkadaş 7kat nasıl inmiş çıkmış dogurcagi güne kadar hayret ettim valla .sıcak suya oturmayi da duydum ama arkadaş sık duşa girdiginide söylemişti.bu arada bana sezeryan dendi tabi ama öncesinde bı ebe ile görüşüyorduk o bana suda doğumu anlatıyordu eğer koşulları sağlayamazsan dogum odandaki duşu sık sık kullan bacaklarina beline sıcak su tut demişti.ama dünya kadar su gider ona da barajlarda su kalmadı en iyisi küvete oturmak😊
Perine masajı yırtık olmasın ve kediye gerek kalmasın diye meme masajı yada süt sağma yapmak açıklık ve sancı oluşsun doğum başlasın diye çünkü birbirine bağlı süt ve rahim kasları

bunu izle ben 37+2 yaptım 37+4 doğurdum kontrole gittim 4 santim acıklıkla doğuma alındım 6da 7 de doğurdum birde 7 adet hurma yedim 3 gün

5. Dakikadaki hareketi kollar pilates topuna dayalı şekilde yapıyorum alttan bir gerilme hissi ve kol ve üst vücutta rahatlama oluyor...

Allah razı olsun sizden ben yavaştan yürüyüş merdiven in çık ve hurmaya basladim da içimde hep bir şüphe var ya çatim darsa çocuk dogmazsa en son 3400gramdi . Gerçekten doktorun dediği gibi travmatik bir doğum olursa bunlar bir yandan stres yaratıyor tavsiye edilen başka bir doktor var ona da randevu bulamadım şansıma. Ama bu videoyu denicem 🥰
Doktorlar muayene parası almak için yapıyorlar bunu ben her hafta gidiyorum nst ücretsiz ona bakıyor. 1 hafta ultrason+nst 1 hafta sadece nst yapıyor ama ona da bakıyor sancı olursa muayene eder heralde 🙄
Senin gibi 2 cm açıklığım vardı 37 de öğrendim. Sonra bakmadılar daha açıklığa ve bende 39+0 oldum bugün. 40 'tan sonra suni verilip denendiğini duymuştum özellikle de sancı varsa veya açıklık varsa doğumu gerçekleştirme oranı yüksek her ne kadar bazı riskler olsa da...

Oğlan çocukları geç gelir diyolar ondan heralde😏 ben magnezyumu bıraktım ağrılarım arttı ama artsın daha iyi belki sancımı getirir sen de içiyosan dene derim 😬
Magnezyumu bende bıraktım bu arada balık yağı hapı kullanan varsa eczacı bugün uyardı beni demir hapı Almaya gittiğimde kan sulandırıcı etkisi var dikkat edin son haftalarda almayın emzirirken devam edin dedi

Allah razı olsun sizden ben yavaştan yürüyüş merdiven in çık ve hurmaya basladim da içimde hep bir şüphe var ya çatim darsa çocuk dogmazsa en son 3400gramdi . Gerçekten doktorun dediği gibi travmatik bir doğum olursa bunlar bir yandan stres yaratıyor tavsiye edilen başka bir doktor var ona da randevu bulamadım şansıma. Ama bu videoyu denicem 🥰
Magnezyumu bende bıraktım bu arada balık yağı hapı kullanan varsa eczacı bugün uyardı beni demir hapı Almaya gittiğimde kan sulandırıcı etkisi var dikkat edin son haftalarda almayın emzirirken devam edin dedi
Multivitamini 1 haftadır balık yağını(omega 3) ü 2 haftadır içmiyorum. Ama bıraktığımdan beri hareketliyim ve uzanmak işkence oldu o yüzden iyi oldu bir nevi hareket etmek zorunda kalıyorum
İlk 2 3 gün omega 3 eksikliğinde uykusuz halsiz oluyordum ama alıştım bir tek demir içiyorum şuan d3 damla da içiyordum bitmiş güneşte yürüyüş yaptığım için gerek duymadım ama onu da içicem kemikler için lazım. Omega 3 te bebek aşırı oynuyordu bu arada şimdi sadece belli zamanlarda oynuyor 😄

Çatı darlıgı muayenede bazı kişilerin belli oluyor ki bu ihtimal olarak vermiyor direk kesinlikle normal dogramasın çatı dar diyorlarmış bir arkadaşım inanmayıp devlete gitmişti oda öyle deyince sezeryan oldu ugs kilosuna bakmayın kızımda 2700 gram dedi Dr bir ay sonra dogurdugumda 2120 gram doğdu bu çocuk kilo almadan zayıflamış oluyor bilmiyorum attıgım video da çömelip kalkma hareketini yapmak daha iyi ben sadece o kısımları yaptım birde her fırsatta elim duvara dayayıp kalk çömel yaptım Allah yardımcın olsun doğum başlamadan bilemezsin normalmıi sezeryanmı ama bir Dr ile kalma güven çok önemli ve kime güvenmek gerektiğini teğit et emin ol sonuçda can ın ve bebeğin söz konusu bu ara bu hareketler ile erkek bebek ve 2700 dü bebeğim

Göğüs ucuna dokunur dokunmaz süt gelmesi her zaman kesin olarak doğumun yaklaştığını göstermez değil mi 🙄

Kızlar ben hiç iyi değilim. Sürekli ağlıyorum, kızım meme reddi yapiyor. Sütüm geç geldi ve biberona alisti o sure icinde. Simdi sütüm çok ama emmiyor. Ne yaptiysam döndüremedim memeye. Attık göğüslerim çatliyo. Sağım yapsam da cok ağrı yapmaya başladi. Onu bir şekilde halletsem de kendimi cok yetersiz hissediyorum çok korkuyorum sürekli ağlama halindeyim. Bugün doğum yapali 1 hafta oldu toplam 15 saat uyumamisimdir. Geceleri gozumu kirpmadan kizimi izliyorum, nefes aliyor mu iyi mi bezi temiz mi. Galiba lohusa depresyonuna girdim. Bu korkularimi ne yapacagim bilmiyorum.
Canım öncelikle sakin ol anne olan herkes seninle aynı durumda anormal bi durumun yok gayet doğal o kadar kısa sürede biberona alışmaz hemen sen memeyi zorla biberon da mümkün olduğunca verme emzirme konusunda hemşirelerden yardım iste hastaneye git tekrar gerekirse göğüs ucu kremi kullan sütünü sağ sürekli mastit olmasın sağlığın sütleri buzluğa koy uyuman lazım ki ayakta kalabil nefes alır bebeğin hiç korkma arada zaten 2 saatte bir emmesi gerektiği için 2 saatte bir bakıyorsun uyur o güzel güzel bezi de kirli olsada hiç bişey olmaz pişik önleyici her altını açtığında az az sür ben kızımın altını gece sadece ilk 1 ay açtım sonra geceleri hiç bez değiştirmedim uyku sağlığı için iyi değilmiş gece sürekli bez değiştirmek bebeğin uykusunu bozuyor doktor yapma dedi yapmadım 11 aylık olacak şimdi kızım hiç pişik olmadı gece hiç açmıyorum altını güzelce uyuyor korkman çok normal ama sen uyanık olsan 7/24 başını da beklesen Allah korusun bişey olacağı varsa yine olur o yüzden kendini hırpalama onun için en güzel şey sensin şuan senin stresin ona geçer huzursuz olur sakin olmaya çalış bebeğini bolca öp kokla çıplakken göğsüne yatır senin kokunu alsın tenine değsin inan 1 ay sürüyor bu durum ama en fazla sonra normal oluyorsun ben geçen yıl haziranda yeni doğum yaptığımdan tecrübelerim çok yeni daha o yüzden rahatlıkla söylüyorum hatta gece 2 saatte bir değil 3-4 saatte bir uyanıyordu benim kızım 2 aylıkken doktor bırak uyusun zorla 2 saatte bir emzircem diye uyandırma kilo alımı normal demişti. Bebeğin de emecek seni inanıyorum biberonu bırakır daha çok yeniymiş zaten alışmaz öyle hemen

Valla arkadaş merdiven diyor başka bişey demiyor en çok merdiven in çık işe yarıyor dedi isterseniz bir araştırın avm ye falan gidiyormusunuz olmadı orada normal merdiven kullanin. Onun bebeği 4kilo doğdu kiloluydu ama çatısı musaitmis normal doğuma benimle aynı hastaneye devam ediyordu ama başka doktora 🥲 baya takmıştı kafaya ilk doğumu en son 3.900gozuken bir bebek . Hep yürümüş ama dediğim gibi en çok merdiven in çık fayda sağladı dedi .hurma ,masaj ,eşle birliktelik hiç birini yapmadım ben dedi
Ben lojmanda kalıyorum eski olduğu için haliyle asansör yok 4. Kattayım sürekli in çık yapıyorum her gün bir yere gidiyorum çünkü😅 merdiven çıkarken zorlanmıyorum da çok şükür vajinal doğuma inşallah faydası olur. Bir kaç video izledim doktorlar vajinal doğum için çok güzel şeyler söylüyorlar daha bi ısındım umarım yapım da uygundur.

Multivitamini 1 haftadır balık yağını(omega 3) ü 2 haftadır içmiyorum. Ama bıraktığımdan beri hareketliyim ve uzanmak işkence oldu o yüzden iyi oldu bir nevi hareket etmek zorunda kalıyorum
İlk 2 3 gün omega 3 eksikliğinde uykusuz halsiz oluyordum ama alıştım bir tek demir içiyorum şuan d3 damla da içiyordum bitmiş güneşte yürüyüş yaptığım için gerek duymadım ama onu da içicem kemikler için lazım. Omega 3 te bebek aşırı oynuyordu bu arada şimdi sadece belli zamanlarda oynuyor 😄
Bende regenesis içiyordum bebek kilo alınca 10gundur ara verdim demir hapı ve iki günde bir d vit alıyorum eczacim omega içiyorsanız ara verin artk kan sulandirici etki yaratmasn dedi ben 3gunde bir belki regenesis alırım yada hiç almam ama emzirirken mutlaka içerim yeniden inşallah🥰
Çatı darlıgı muayenede bazı kişilerin belli oluyor ki bu ihtimal olarak vermiyor direk kesinlikle normal dogramasın çatı dar diyorlarmış bir arkadaşım inanmayıp devlete gitmişti oda öyle deyince sezeryan oldu ugs kilosuna bakmayın kızımda 2700 gram dedi Dr bir ay sonra dogurdugumda 2120 gram doğdu bu çocuk kilo almadan zayıflamış oluyor bilmiyorum attıgım video da çömelip kalkma hareketini yapmak daha iyi ben sadece o kısımları yaptım birde her fırsatta elim duvara dayayıp kalk çömel yaptım Allah yardımcın olsun doğum başlamadan bilemezsin normalmıi sezeryanmı ama bir Dr ile kalma güven çok önemli ve kime güvenmek gerektiğini teğit et emin ol sonuçda can ın ve bebeğin söz konusu bu ara bu hareketler ile erkek bebek ve 2700 dü bebeğim
2700 güzel ama normal için benim geçen hafta 3400 su şuan kaç oldu Acaba inşallah birazcık hata olmuştur kilosu bu kadar değildir diyorum 🥲aklımda ptsi tekrar konusucam doktorumla duruma göre bana önerilen bir başka doktora göstericem o da çatin dar derse cesaret edememem zaten artık bebeğim sağlıklı olsun yeter diyorum.ya aslında sezeryanda iyileşme süreci biraz uzun sürüyor diye hiç istemiyordum çünkü annemin gitmesi gerekiyor kadıncagiz 6 aydır benimle🥲 iyileşip kendim evle cocukla ilgilenmek istiyorum arrik
Ben lojmanda kalıyorum eski olduğu için haliyle asansör yok 4. Kattayım sürekli in çık yapıyorum her gün bir yere gidiyorum çünkü😅 merdiven çıkarken zorlanmıyorum da çok şükür vajinal doğuma inşallah faydası olur. Bir kaç video izledim doktorlar vajinal doğum için çok güzel şeyler söylüyorlar daha bi ısındım umarım yapım da uygundur.
İnşallah Allah size sağlıkla nasip eder🥰🙏 çatı muayenesi yapildimi size.. ne güzel hergun merdiven in çık yapmışsınız bu haftalarda yorulmuyorsanz ne güzel vücut hep aktif kalmış ondan dolayı yaramıştır size onların hepsi doğumunuz kolay olsun insallah

Kaçıncı haftada 3400dü maaşallah ya 😌

Bende regenesis içiyordum bebek kilo alınca 10gundur ara verdim demir hapı ve iki günde bir d vit alıyorum eczacim omega içiyorsanız ara verin artk kan sulandirici etki yaratmasn dedi ben 3gunde bir belki regenesis alırım yada hiç almam ama emzirirken mutlaka içerim yeniden inşallah🥰
2700 güzel ama normal için benim geçen hafta 3400 su şuan kaç oldu Acaba inşallah birazcık hata olmuştur kilosu bu kadar değildir diyorum 🥲aklımda ptsi tekrar konusucam doktorumla duruma göre bana önerilen bir başka doktora göstericem o da çatin dar derse cesaret edememem zaten artık bebeğim sağlıklı olsun yeter diyorum.ya aslında sezeryanda iyileşme süreci biraz uzun sürüyor diye hiç istemiyordum çünkü annemin gitmesi gerekiyor kadıncagiz 6 aydır benimle🥲 iyileşip kendim evle cocukla ilgilenmek istiyorum arrik
İnşallah Allah size sağlıkla nasip eder🥰🙏 çatı muayenesi yapildimi size.. ne güzel hergun merdiven in çık yapmışsınız bu haftalarda yorulmuyorsanz ne güzel vücut hep aktif kalmış ondan dolayı yaramıştır size onların hepsi doğumunuz kolay olsun insallah
36+3 üm 37 de yapılacak ben de çok merak ediyorum çatım nasıl diye 😌 aktifim belki çalıştım hep ondandır bir de eşim evde durmayı pek sevmiyor, çocuk olunca da bir süre çıkamayız diye sürekli dışardayız. Az önce geldik eve kafeye falan gidiyorum hala biraz utanıyorum doğuracak mıyım diye bakıyor insanlar 😂 Sizin bebiş tosbik gibi vajinal doğum biraz zor olabilir, çatı da dar demiş. Bence takılmayın o kadar, bugün arkadaşımı ziyaret ettim sezaryen olmuş inan çok rahattı maaşallah. Nasıl sağlıklıysa sizin için o olsun inşallah 🤲🏻

İyileşirsin canım şimdi%50 sezeryan oluyor ve bir çogunun yanın kimsesi yok ilk bir hafta zorlanırsın eşinde destek olur atlatıraın yeterki saglıkla eve gelince normal sezeryan fark etmez sen şimdi keyfini sür hamilesin ve sayılı günün bile yok heran olabilir tatlı yaramazın Allah'a sıgın gerisini sal Dr güzel şeyler söyler inşallah canım 🤗 doğumda banada dua et kasımda 4 . Bebeğim olacak 🥰

Kizlar alışmışım kızın çıldıran hareketlerine teknelerine son günlerde hareketleri çok cılız geliyor. Bu haftalarda yeri daraldığı için hareketleri azalir diyordu ama alışamadım sanırım yani göbeğimin içinde hareketini görebiliyorum ama cılız bir his oluyor ya da tam tersi bı hareket yapıyorum ordamisin diye öyle tepki verince iyi olduğunu anlıyorum sizde de öyle mi?38 39haftalarda böyle yavasliyorlar mi
Evet ben de 38+4 oldum hareketleri 6.7.aylardaki gibi sert değil yerleri daralıyor sonuçta. Doktorum da normal dedi fakat günde 10 kere varlığını hissettirmesi lazım ona dikkat et hiç hareketsiz olmasın.
Arkadaslar en son persembe dr a gitmistim. 2 cm i gecen bir aciklik var. 15 mayis a kadar eger kendi sancilarimla gelmezse bebek o gun suni ile baslatacak dogumu. Fakat aklima su takildi. O tarihe daha 9 gun var ve Allah korusun bebek kakasini yapsa falan ne olacak. O gune kadar gelmene gerek yok dedi cunku. Riskli degil mi ya. Benim bildigim son haftalarda kontrol suresinin sıklığı 3 gunde 1’e bile cikiyor. Bu arada su an 39+1’iz
Bebeğin hareketleriyle iyilik durumu hakkında bilgi veriyor zaten. Benim oğlum 39+1 de kakasını yapıp doğmuştu. Zaten geceden hafif sancılar sabah da doğum nişanıyla hastaneye gitmiştim. Hemen doğuma girdim suni sancı da verdiler 1 saatin içinde doğdu. Hiç küvöze vs alınmadı bi sorun yaşamadık Allah’a şükür. Ama 9 gün uzun süre bence 5. Gün hareketlerini hissetmiyorum falan deyip kontrol amaçlı git doktoruna niye geldin diyemez sonuçta.
Benim de kontrolüm vardı bugün iki kere nstye girdim beğenmedi pazartesi yine çağırdı nst için, normalde hareketli ama nstde hareketi çok yok nedeni nedir? Yaşayan var mı bunu ne gibi sorunlar olabiliyor böyle durumlarda hiç bilmiyorum
Benim de son 3 nstm öyleydi uyuyor deyip sallıyorlar karnımı çikolata falan atıştırıyorum sonra biraz hareketleniyor. Uykuda oldukları için hareket olmuyor bence.
Biz seninle dogurmak icin ugrasangiller😂 gelmiyor minnoslar bir turlu napicaz boyle. Ama dedigin gibi stres cok yapiyorum artik suni korkusundan
Suni sancıdan korkmayın aslında doğumun süresini kısaltıyor 2 doğumumda da aldım 1 saat falan. Kendi sancım ve açıklığım olmasına rağmen verdiler bana da. Nefes egzersizleri sancıyı kontrol etmek için önemli video izleyebilirsiniz onunla ilgili

Back