2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Bizim de son bir haftadır gece 2 saatte bir ağlayarak uyanıyor. Sanki 10 saattir aç gibi hıçkırarak ağlıyor 😢 Yarım saat emziriyorum kendiliğinden uyuyor. Bekliyorum tekrar ister mi diye. İyice derin uykuya dalınca yerine yatırıyorum. 2 saat sonra yine aynı şekilde ağlayarak uyanıyor.
Gözlerim kapalı emziriyorum artık resmen oturduğum yerde uyuyorum. 😴😴😴
5. Ay atak içinde şu sıralar bakalım inşallah yeniden düzene girer 🤲
Ayy aynısı valla. Bu gece 6 defa kalktı enson beş buçukta uyandı. Uykusuzluktan bitik haldeyim

Merhaba. Uykularınız düzeldi mi? Son 1 haftadır oğlum saat başı uyanıyor, emmek isteyip yarım saat bazen 1 saat memede durup yatıyor. sonrası yine 1 saat sürmeden aplayarak uyanıyor. 26 mayıs doğumlu
Merhaba bizimki de 28 mayıs doğumlu, genelde eskisi gibi yarım saatte 1 saatte uyanmıyor ama en geç 2 saatte 1 ağlayarak uyanıyor pış pışlayınca ya da emzirince geri uyuyor. Ama eskisi gibi sanki etini koparıyorlarmışcasına ağlamıyor çok şükür o süreç 1 ay sürdü geçti.

mayıs anneleri merhaba, bebeğimiz 5.5 aylık oldu ama menenjit aşısını hala yaptırmadık çünkü istanbulda gittiğimiz doktor 7. Ayda başlayalım dedi. Asmden yapılan yoğun aşılamalar bittikten sonra. Ancak dördüncü ayda başka bir doktora görünmüştük o bizim öğrendiğimi çocuğu bulduğun anda menenjit aşısını yapmaktır dedi. Yani bence yapalım hemen demişti. Ama biz 7. Ayı bekleyelim dedik. Siz ne yaptınız?
Benim doktor 12 aydan sonra dedi

Kızım 5 ay 11 günlük doktorum oturtmayın diyor ama ben hafif yatar pozisyonda kucağımda destekli oturtuyorum çünkü sürekli kafasını kaldırıyor yattığında. Siz ne yapıyorsunuz?
Ben 4. Aya girdiğimizden beri kucağımda yatırıp hafif oturur pozisyonda beslemeye başladım. Kendisi de buna hazırdı. Mesela o pozisyonda kamburlaşıp kucağımda yığılmıyordu. O da oturmaya çalışıp pozisyonunu ayarlıyordu ona göre. 4 bitti 5e girdik. Destekli oturma minderi aldım. Ufak ufak günde 4 5 dakka oturttum içinde. Hafif yamuk duruyordu ama çok tutmuyordum zaten. Hafta hafta süreyi arttırdım. Bebek arabasında kendisi dik konum istiyordu. Beslerken de kendisi daha da dikleşmişti artık. Zaten kafasını tam kendi tutmaya başladı. Doktora 5.aya girmemize bir hafta kala gitmiştik. Bayaa bizimki dik ayakta da duruyordu 4. Aydan beri. Doktor da baktı. Dik durdu çocuk. Bir sorun da görmeyince ben daha da gazlandım. 😂😂😂 Baktım çocuk yavaş yavaş dikleşiyor bayaa. Ufak ek gıda başlangıçları yaptım 5. Ay dolmasına 1 hafta kala mama sandalyesine oturtmaya başladım. Yanına büyük müslin bezi katlayıp sıkıştırıyorum ki kaymasın. Yamulmasın. Bayaa dik oturuyor. Bugün 5 ay 14 günlük oldu. Şükür bir sorun çıkmadı.

Kızlar emzirirken mide bulantısı iç çekilmesi yaşayan var mı
Öyle bir durum olmadı bende. Aç mı kalıyorsun acaba belki kan şekerin düşüyordu. Evde şeker ölçme cihazı var ise bir dene bakalım. Yoksa emzirme öncesi en azından bir kesme şeker ye bakalım ne olacak.

Öyle bir durum olmadı bende. Aç mı kalıyorsun acaba belki kan şekerin düşüyordu. Evde şeker ölçme cihazı var ise bir dene bakalım. Yoksa emzirme öncesi en azından bir kesme şeker ye bakalım ne olacak.
Teşekkür ederim ilk zamanlar normaldir diye düşünüyordum ama 6 ayı bitiriyor artık ek gıda da veriyorum fazla emmemesine rağmen emzirirken resmen elim ayağım boşalıyor dediğinizi denicem belki ise yarar

Ya bu 4. Ay atağı ne zaman bitiyor acaba? 3ay 15günken başladı 4ay 15gün oldu tam 1 aydır geceleri max 1 saatte bir ağlayarak uyanıyor sabah kadar böyle, sizde de böyle miydi?
Dis agrisi olabilir mi? Bu donemlerde
Atak dis agrisi karisiyor birbirine. Ben de osanit diye homeopatik ilac aldim onu kullaniyorum yatmadan once. Bir de bu parmaga takilan dis fircamsi bezler var ya onlardan aldim. Bir de karanfil suyu hazirladim. Hepsini buzdolabinda sakliyorim. Gunde 3 kere dis fircalar gibi dislerini kasiyorum. Epey rahatlatti. Bir deneyin isterseniz.

Kızlar ya benim bebe bugün uykusunda sanki kabus görüyor gibiydi. Gözler titrek göz bebekleri hareket ediyor ağlar gibi oluyordu burdayıö annecim deyince sakinleşiyo hemen gene ağlıyordu. Baktım sürekli ağlıyor. Sakince uyandırdım. Uyanınca da gülümsüyordu 1 saat ama böyle çok ses çıkarmıyordu. Eşim nazar mı acaba diye dua okudu biraz. 5 dakka sonra sesli gülmeye başladı. Çok korktum. 5 ay 1 haftalık oldu sanırım. Başınıza geldi mi hiç böyle bir şey?
Ben de ikiz var. Benim kizim da bazen yapiyor uykusunda agliyor gibi sesler cikariyor. Ruya goruyor diye uzerine dusmedim cunku ayni sekilde oglan da guluyor ve hic gunduz oyle gulmez baya kahkaha atiyor uykusunda. Bence endiselenecek birsey yok. Tabi dis agrisinin rahatsiz etmediginden eminseniz

Dis agrisi olabilir mi? Bu donemlerde
Atak dis agrisi karisiyor birbirine. Ben de osanit diye homeopatik ilac aldim onu kullaniyorum yatmadan once. Bir de bu parmaga takilan dis fircamsi bezler var ya onlardan aldim. Bir de karanfil suyu hazirladim. Hepsini buzdolabinda sakliyorim. Gunde 3 kere dis fircalar gibi dislerini kasiyorum. Epey rahatlatti. Bir deneyin isterseniz.
Yok bizimki atakmış tam o mesajı yazdığım günden sonra düzeldi, yani düzeldi dediğim saat başı uyanmıyor 2-3 saati buluyor bazen uyanması😁 diş için de tetagil aldım onu sürüyorum bazen de diş kaşıyıcıyla kaşıyorum hoşuna gidiyo rahatlıyo farkındayım. Çok zormuş bebek büyütmek ya

Selamlar herkese🌸 önümüzdeki hafta çalışmaya başlıyorum kısmetse, oğlum 5,5 aylık oldu, doktorun tavsiyesiyle ek gıdaya başladık 1 haftadır. Öğlen kendi mayaladığım yoğurdu ve akşam basit sebze çorbalarını veriyorum, meme emmeye devam ediyor. Bebeğimi daha önce hiç bırakmadım, bir süt sağma telaşı başladı o yüzden. Süt biriktirmek için mochi kullanıyorum ama başlıkta pek olumlu şeyler yazmamışlar İçimizde kullanan birileri var mı acaba? Bir sağımda ne kadar süt birikmesi normal? Bana topladığı miktar az gibi geliyor, iki günde 200 ml zor çıktı:/

Selamlar herkese🌸 önümüzdeki hafta çalışmaya başlıyorum kısmetse, oğlum 5,5 aylık oldu, doktorun tavsiyesiyle ek gıdaya başladık 1 haftadır. Öğlen kendi mayaladığım yoğurdu ve akşam basit sebze çorbalarını veriyorum, meme emmeye devam ediyor. Bebeğimi daha önce hiç bırakmadım, bir süt sağma telaşı başladı o yüzden. Süt biriktirmek için mochi kullanıyorum ama başlıkta pek olumlu şeyler yazmamışlar İçimizde kullanan birileri var mı acaba? Bir sağımda ne kadar süt birikmesi normal? Bana topladığı miktar az gibi geliyor, iki günde 200 ml zor çıktı:/
Lansinoh süt sağma makinesi var. Ancak sağım yapmadığım için ne kadar süt toplar bilmiyorum. Mochi ise kullanmadım.

Mochiyi daha çok şöyle kullanıyorlar. Mesela bebek sağ memeyi emerken sol memeye takıp akanı toplasın diye. Bebek emdikten sonra kaldıysa diye emdiği memeyi de sağan var. Elektrikli makinalar tabiiki daha çok çekiyor. Spectra 9s tavsiye ederim. Philips ve lansinohtan daha iyiymiş çekim gücü. Bayaa araştırmıştım. Benim sütüm olmadığı için maalesef bir şey çıkmıyordu. Mesela mochi ile 20 damla çıktıysa elektri ile 4 ml çıkarabiliyordum.

Yok bizimki atakmış tam o mesajı yazdığım günden sonra düzeldi, yani düzeldi dediğim saat başı uyanmıyor 2-3 saati buluyor bazen uyanması😁 diş için de tetagil aldım onu sürüyorum bazen de diş kaşıyıcıyla kaşıyorum hoşuna gidiyo rahatlıyo farkındayım. Çok zormuş bebek büyütmek ya
Biz de 3 gundur dis agrisi var:/ uykudan cigliklarla uyaniyorlar. O yuzden dolapta soguk dis kasiyicilari koydum aglamaya baslayinca onlari veriyorum rahatlayip uyuyorlar. Perisanlik ya valla butun vucudum agriyor belim dizim gitti iyice😂

Kızlar bebişleriniz tam dönme yapıyor mu? Tam dönme(hem sırt üstünden yüzüstüne hemde yüzüstünden sırt üstüne) benim kızım 3 ayına 2 gün kala yüz üstü dönmeye başlamıştı nerdeyse 6 ayı doldurcz hala yüz üstü dönüyo tekrr sırt üstüne dönemiyo

Bizimse bugün 6 ayı doldurdu daha 2 3 gündür tam dönme yapabiliyor hatta dün gene döne döne baya halının bi ucundan diğer ucuna kadar gitti ama 4 gün öncesine kadar yoktu

Kızlar bebişleriniz tam dönme yapıyor mu? Tam dönme(hem sırt üstünden yüzüstüne hemde yüzüstünden sırt üstüne) benim kızım 3 ayına 2 gün kala yüz üstü dönmeye başlamıştı nerdeyse 6 ayı doldurcz hala yüz üstü dönüyo tekrr sırt üstüne dönemiyo
Bizimse bugün 6 ayı doldurdu daha 2 3 gündür tam dönme yapabiliyor hatta dün gene döne döne baya halının bi ucundan diğer ucuna kadar gitti ama 4 gün öncesine kadar yoktu

Kızım da henüz tam dönemiyor. Yüzüstü gelince tekrar dönmek için uğraşıyor ancak kolunu kurtaramadığı için sırt üstü gelemiyor. Doktora ne zaman tam dönebilir diye sordum. 7. Aya kadar vakti var dedi.
Yine de yüzüstü döndüğü zaman oyuncakla sağ ya da sol tarafına doğru baktırmaya çalışıyorum. Poposundan destek verip dönsün diye cesaret veriyorum. Kendi başına tam dönme yapamadı.

Lansinoh süt sağma makinesi var. Ancak sağım yapmadığım için ne kadar süt toplar bilmiyorum. Mochi ise kullanmadım.

Mochiyi daha çok şöyle kullanıyorlar. Mesela bebek sağ memeyi emerken sol memeye takıp akanı toplasın diye. Bebek emdikten sonra kaldıysa diye emdiği memeyi de sağan var. Elektrikli makinalar tabiiki daha çok çekiyor. Spectra 9s tavsiye ederim. Philips ve lansinohtan daha iyiymiş çekim gücü. Bayaa araştırmıştım. Benim sütüm olmadığı için maalesef bir şey çıkmıyordu. Mesela mochi ile 20 damla çıktıysa elektri ile 4 ml çıkarabiliyordum.
Çok teşekkürler tavsiyeleriniz için.. sanırım biraz bununla biriktirmeyi deneyip olmazsa elektrikli sağım makinesi edineceğim🌸

Çok teşekkürler tavsiyeleriniz için.. sanırım biraz bununla biriktirmeyi deneyip olmazsa elektrikli sağım makinesi edineceğim🌸
Ama şunu söyleyeyim spectranım memeye takılan kısmını hiç beğenmemiştim. Bende bir de spysoft vardı. Onun uçlarını kullanıyordum. Acaba bende mi sorun var cihazda mı diyerek spectra almıştım. Sorun bendeymiş. 🤦‍♀️

X