2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
İkinci çocuk benim de ama erken başlamak faydadan çok zarara da neden olabilir dikkat edin derim.Sindirim açısından,gaz,alerjik gibi sorunlar şimdi çıkmasa da sonradan çıkabilir aman dikkat.Doktorunuza danışın başlasın veya başlamasın diye onun kontrolunde gitmek en doğrusu.Yogurt mayalama uzun süren bir işlem değil zaten küçük kavanoza mayalanadiginizda 3 gün gidecek 3 günde bir yapılır .2 ve 3.cocuktan sonra insan daha rahat oluyor o yüzden .Ha çok da kasmamak lazım onda hem fikirim inşallah yemeyi seven bebişler olur hepsi de.Boğa burclari da çok severmiş yemeyi 😂. O hazır meyve pureleri de ne kadar katkisiz dense de malesef onerilmiyor yiyeceğini kendimiz vermemiz daha çok içime siniyor .Keşkek veren arkadaşa şaşırdım açıkçası 🙈
Keşkek olayına ben de şok oldum 😂😂😂😂 doktor 5.5ta denemeye başla dedi ben 15 gün önceden başladım çoğu kişi 4. Ayda ufak ufak denetmiş elma en zararsızı zaten onu ufaktan verseydim keşke dedim 😊

Merhaba canım 🌼
4. Ay atağı bitince biraz rahatladık. Uykular beslenme düzene girdi. Sırada 5. Ay atağı var. Onu bekliyorum 🤔
Bu ay sonunda ek gıdaya başlayacağız. Ne yapacağım, nasıl başlayacağımı anlamaya çalışıyorum.
Sizin nasıl gidiyor 🧡
Ya bu 4. Ay atağı ne zaman bitiyor acaba? 3ay 15günken başladı 4ay 15gün oldu tam 1 aydır geceleri max 1 saatte bir ağlayarak uyanıyor sabah kadar böyle, sizde de böyle miydi?

Ya bu 4. Ay atağı ne zaman bitiyor acaba? 3ay 15günken başladı 4ay 15gün oldu tam 1 aydır geceleri max 1 saatte bir ağlayarak uyanıyor sabah kadar böyle, sizde de böyle miydi?
Öyleydi evet 20. Hafta atağı değil mi? 1 ay kadar sürüyor. Sonra da 26. Hafta atağı başlıyor. Çok yakın oldukları içinse hiç bitmeyen bir döngü var. Mesela bizimki 5 ay 4 günlük 6 8 arası gece uykusuna geçiriyorum. O arada sürekli ağlıyor uykusunda. Yanına gidip sakinleştiriyorum. Arkamı dönüp kapıdan çıkıyorum yine ağlıyor. Demin git gel yapmaktan bunaldım. Kucağıma aldım. Gezdirdim biraz odada. Ama uyuyor yani uyanık değil kesinlikle.

Öyleydi evet 20. Hafta atağı değil mi? 1 ay kadar sürüyor. Sonra da 26. Hafta atağı başlıyor. Çok yakın oldukları içinse hiç bitmeyen bir döngü var. Mesela bizimki 5 ay 4 günlük 6 8 arası gece uykusuna geçiriyorum. O arada sürekli ağlıyor uykusunda. Yanına gidip sakinleştiriyorum. Arkamı dönüp kapıdan çıkıyorum yine ağlıyor. Demin git gel yapmaktan bunaldım. Kucağıma aldım. Gezdirdim biraz odada. Ama uyuyor yani uyanık değil kesinlikle.
Benimkide aynı gözü kapalı çığlık çığlığa ağlıyor tam 1 aydır. Artık bitsin atak mı neyse yani yeter ya😁

Bizim bitmedi hala devam ediyo 5 ay 1 haftalık oldu.gece uykuya geçemiyo geçse bile 2 saat boyunca sürekli uyanıp ağlıyo kucağıma alınca sakinleşiyo.2 saatin sonunda derin uykuya geçebiliyor.9da yatağa giryoruz 11e kadar odadan dışarıya adım atamıyorum

Bizde de 3,5 aylıkkken başladı 4,5 da bitti, gerçekten inanılmaz zordu yatağımda sabaha kadar meme ağzında yatırıyordum, beşiğine koyar koymaz uyanıyordu çünkü

Bizim bitmedi hala devam ediyo 5 ay 1 haftalık oldu.gece uykuya geçemiyo geçse bile 2 saat boyunca sürekli uyanıp ağlıyo kucağıma alınca sakinleşiyo.2 saatin sonunda derin uykuya geçebiliyor.9da yatağa giryoruz 11e kadar odadan dışarıya adım atamıyorum
Bizimki uykuya geçiyor ama saat başı ağlayarak uyanıyor sabaha kadar 🤦🏻‍♀️
Bizde de 3,5 aylıkkken başladı 4,5 da bitti, gerçekten inanılmaz zordu yatağımda sabaha kadar meme ağzında yatırıyordum, beşiğine koyar koymaz uyanıyordu çünkü
Bakalım bizimki ne zaman biticek, ben çoktan bittim çünkü...

Merhaba bende sezeryan doğum yapalı 37 gün oldu sağ dikiş tarafımda kemik gibi sertlik var acaba düşük sertliği mi sizin geçti mi

Tam olarak böyleydi. Saat başı ağlayarak uyanırdı. Emzirerek tekrar uyurdu.
Atak dönemi bittiğinde geceleri eski düzende ki gibi uyuyor. 3 saat civarında acıkıyor. Uyandığı zaman ağlamıyor kıpırdanınca ben uyanıp emziriyorum. Dalıyor tekrar.
Hesaplıyor atak site var. Doğması muhtemel tarihi yazın. Sayfanın sonunda atak haftalarının yazdığı bir liste var. O listeden takip ediyorum.

Atak takvimi

Eklentiler

• Screenshot_20231016_152148_edit_470049797037303.jpg
    Screenshot_20231016_152148_edit_470049797037303.jpg
    74,3 KB · Görüntüleme: 55
Merhaba güzel bebişlerin anneleri sağlıkla mutlulukla büyütmeyi nasip etsin Rabbim inşAllah 😇 kız bebek annelerine sorum olacak vajinal yapışıklıgı olan var mı . Bizim doktor başlangıçı var dedi vulvaları günde bir defa iyi yana açmamı söyledi. Başka bir doktora gösterdim vajinal yapışıklık yoktur dedi. Aynı sorunu yaşıysan var mı tedavi için neler yaptınız .

Merhaba güzel bebişlerin anneleri sağlıkla mutlulukla büyütmeyi nasip etsin Rabbim inşAllah 😇 kız bebek annelerine sorum olacak vajinal yapışıklıgı olan var mı . Bizim doktor başlangıçı var dedi vulvaları günde bir defa iyi yana açmamı söyledi. Başka bir doktora gösterdim vajinal yapışıklık yoktur dedi. Aynı sorunu yaşıysan var mı tedavi için neler yaptınız .
Arkadaşım pişik kremini fazla kullanmış. Ona da başlangıç var demiş. Masaj önermiş bebeğin vajinasına ama nasıl bir şey bilmiyorum. Zaten kısa sürede düzelmiş. Öyle dediyse başlangıcı vardır belki. Çok ciddi bir şey değil. Siz dediğini yapın. Değişim olursa görürsünüz zaten.

Evet eltimin kizininda oldu,pişik kremini fazla kullanmasindanmis. Ufak bir operasyon ile açtılar.

Aynıyız bizimki de kudurdu. 5 ay 4 günlük oldu. Eller ağızda. Mama içerken kulaklarını kaşıyor. Gece uykusunda da sık sık hareket ediyor. 6 7 arası uykuya geçişimiz kolay olurdu. Şimdi uykuya direniyor resmen. Uyuyor. Yarım saat içinde 3 kere ağlayarak uyanıyor. Bu şekilde yorulup derin uykuya geçiyor. Sanırım gün içinde uyarıcıları arttı. Kendisi de detayları inceliyor. Yeni bilgiyi uykuda kaydederken ağlıyor gibi.
Biz de de durumlar aynı 5 ay 5 günlüğüz, gece uykusuns geçişte bağırıyor dalamıyor. Geçtikten sonra da derin uykuya geçene kadar yarım saat 1 saatte bir uyanmadan bağırıyor yanına gidip piş pişliyorum susuyor devam ediyor uykuya. Yeni öğrendikleriyle ilgili olduğunu düşünüyorum ben de

Biz de de durumlar aynı 5 ay 5 günlüğüz, gece uykusuns geçişte bağırıyor dalamıyor. Geçtikten sonra da derin uykuya geçene kadar yarım saat 1 saatte bir uyanmadan bağırıyor yanına gidip piş pişliyorum susuyor devam ediyor uykuya. Yeni öğrendikleriyle ilgili olduğunu düşünüyorum ben de
Derdimiz hiç bitmiyor değil mi? Bizim analar bu atakları uyku geçişi hassasiyetini bilmezken naparlarmış acaba 😂😂😂

aynen ben de böyleyim. karnım aşırı şiş ama kilo da veriyorum. sindirim yavaşlıyor ilk aylar. boşaltım sistemi yavaşlıyor bebek tutunsun diye. progesteron hormonundan kaynaklı. karın kısmımda ödem de çok var ve memelerim de aşırı büyüdü.
Daha sonra indi mi acaba ben daha 6 haftalık hamileyim ama karnım aşırı sis ve göğüslerim çok buyudu

X