2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Sunrseee Sunrseee joie dreamer aldım ben. Kendi kendini sallayabiliyor bebek, titreşim, doğa sesleri var, katlanınca incecik oluyor. Sabitleme aparatı ile sabit kalabiliyor. 3 kademesi var benim için en önemlisi buydu. Babyjörn tarzı olanlarda kademe olayı yok bebek hep aynı pozisyonda kalıyor ve omurga sağlığı için önerilmiyor. Kademelilerde en azından bebek içinde uyuduğunda vs en alt kademede düz şekilde yatırılabilir bebek içinde dik bi şekilde durmaz. Kılıfı çıkarılıp yıkanabiliyor ve baya kaliteli bir kumaş bir de dönence tarzı sallanan oyuncağı da var tepesinde araştırmalarımda en çok içime sinen buydu benim, ara ara güzel indirimlere giriyor takip edilerek alınabilir 🌸
Bu arada o tarz ana kucaklarının bazılarında kademe özelliği var, alırken mutlaka ona dikkat edin bence ☺️ S Smgc Sunrseee Sunrseee

Boyayı bana da dediler ama ojeyş söylemediler ben zaten boyatmıyorum saçlarımı ama önceden vazgeçemem:)) bir de İpek kirpik yaptırmıştım 4/5 defa tam 2,5 saat sürüyor hatta 3 hepsini tel tek köklere yapıştırıyor o da uzun sürüyor ve dikkat istiyor bakalım bel ağrılarım çok olmaZsa yaptırırm evde diye düşünüyorum
Hamileliğin başında olsaydı belki riskli olmazdı ama ilerleyen dönemlerde sırt üstü basit bir şekilde yatmak bebek için çok riskli. Bebeğe giden damarlara baskı olduğu için bebek dolaşımı yavaşlıyor ve bazı kötü durumlara sebebiyet verebiliyor. Yine de karar sizin tabikide...

Hamileliğin başında olsaydı belki riskli olmazdı ama ilerleyen dönemlerde sırt üstü basit bir şekilde yatmak bebek için çok riskli. Bebeğe giden damarlara baskı olduğu için bebek dolaşımı yavaşlıyor ve bazı kötü durumlara sebebiyet verebiliyor. Yine de karar sizin tabikide...
Ben 3.strimesterda bebek d2 pozisyonu denilen pozisyonda ise riskli diye biliyorum. Ben de yuz ustu haric her turlu uyuyorum. Basimi cift yastikla kaldirdim. Bacak arasi yastigi ile baya keyifli uyuyor cok sukur 🤲🌾 herkes icine nasil sinerse o sekilde yapiyor iste 🙂

Ben 3.strimesterda bebek d2 pozisyonu denilen pozisyonda ise riskli diye biliyorum. Ben de yuz ustu haric her turlu uyuyorum. Basimi cift yastikla kaldirdim. Bacak arasi yastigi ile baya keyifli uyuyor cok sukur 🤲🌾 herkes icine nasil sinerse o sekilde yapiyor iste 🙂
Tabikide herkes icine nasil sinerse oyle davranmalı.

Evet hamileligin ilk aylarinda istedigimiz gibi uyuyaniliriz ama Ilerleryen aylarda sirt ustu zararliymis.

Selam güzel anneler benimle yakın haftalarda olanlar bebek hareketlerini hissedenler varmi? ben bazen uzandigim zaman hafif kıpırdama hissediyorum ama çok az denecek kadar bazen de karnım aşırı gergin sert oluyor baş ağrısı da arttı bu aralar

Evet canım bende okudum özellikle en uygun pozisyon sol tarafa doğru yatmamızmıl ben zaten sağa ya da sola dönüyorum canım. Ama gün içerisinde Tv falan izlerken sırt üstü uzanıyorum bazen öyle uzun da kalmıyorum sağa sola çok dönüyorum zaten. Ayakta kaldığım zaman ve ya sabit oturduğum zaman bel ağrılarım çok fazla artıyor. O yüzden bol bol dinlenmeye geçiyorum dinlendikçe azalıyor ağrılarım. Sen napıyosun nasıl gidiyor canım benim. Ufaklıkla durumlar nasıl :)

Selam güzel anneler benimle yakın haftalarda olanlar bebek hareketlerini hissedenler varmi? ben bazen uzandigim zaman hafif kıpırdama hissediyorum ama çok az denecek kadar bazen de karnım aşırı gergin sert oluyor baş ağrısı da arttı bu aralar
İlk gebeliginiz mi?

Kızlar sinüzit olmuşum burun tıkanıklığı baş ağrısı vs uğraştım. Ama sanki alakasız bi şekilde nefesim çıkmıyor burundan değil de ciğerden gibi hatta geçen gece nefes darlığından panik atak geçirdim çok korktum nefes darlığı yaşayan var mı
Geçmiş olsun canım. Temizlik yaparken kimyasal soluyor musun?

Kızlar anne yanı alan var mı? Bi de elektrikli ana kucağı
Elektrikli ana kucağı ben nuna marka alacağım 28 kg taşıma kapasitesi, beşik olarakta eşimin kuzeninin bambu beşik diyorlar onda yatmamış kızı onu getirecekler, bir süre idare eder sanırım .
Elektrikli beşik nuna, doktor tanıdığımız var onun bebeğinde gördüm 16 aylık hâlâ biniyor, sakıncası olsa o bindirmezdi diye düşünüyorum

Kızlar özel hastanelerde doğum ücretini en yakın ne zaman öğrenebiliriz?🤔
Bizim bebisler martta gelecek, 2023 zammı da kapıda haliyle😞 Bu işin usulü nedir ,duyan ,bilen bu konuda fikir sahibi kimse var mı?

Bizim burda zorunlu sezaryen için 6500 dediler. İlk doğum sezaryen o yüzden ben sadece onun fiyatını sordum ama yeni yılda zam olurmus. 8000 falan bekliyorum en az
Kızlar anne yanı alan var mı? Bi de elektrikli ana kucağı
Ben dolaptan aldım baby hope anne yanı salonda falanda kullanırım diye. Ana kucağını da yine dolaptan bondigo aldım bebeğin kendi hareketiyle sallanıyor kızımda da bu tarz bir şey kullanmıştım çok rahat etmiştim. Çok pahalı ürünler almaya gerçekten gerek yok işlev olarak aynılar ama tabi tercih meselesi.

Şimdi bend park yatak bakıyorum 2 belkide 3 yaşına kadar oda düşünmüyorum bir de sifonyer gibi bir dolaba ihtiyacım var.

Bebek küvet takımı aldım katlananlardan onu da dolaptan aldım hiç kullanılmamış gibi tertemiz geldi. O da babyjem yarı fiyatına falan aldım. Hayat çok pahalı her şeyin uygununa kaçıyorum. 😊

Sıradaki alacaklarım Tırnak makası, tarak, burun aspiratörü.

Bir ara e bebek ya da civile gidersem alacağım ya da ınternetten indirim kovalayacagim 😁

Benim bu genital bolgemdeki agri o kadar artti ki ne garip bi sey! Anlamiyorum gercekten. Allah a sukur lekelenme falan yok. Ama insan korkmuyor değil! Sanki rahmim disariya cikiyormus gibi bi his! Bebek cok asagida muhtemel ondan. Yukariya ciktiginda olmuyor. Bugun gene cok asagida 🤷 carsamba gene de soracagim doktora...

Benim bu genital bolgemdeki agri o kadar artti ki ne garip bi sey! Anlamiyorum gercekten. Allah a sukur lekelenme falan yok. Ama insan korkmuyor değil! Sanki rahmim disariya cikiyormus gibi bi his! Bebek cok asagida muhtemel ondan. Yukariya ciktiginda olmuyor. Bugun gene cok asagida 🤷 carsamba gene de soracagim doktora...
benzer ağrı, his bende de var. hatta koltuğa otururken canımın acıdığı da oluyor . inşallah normaldir.

Aynısını ben yaşıyorum felaket baskı var alt tarafımda afedersin tuvalette bile acı çekiyorum

X