2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Çamaşır hariç diğerlerini her gün yapıyorum ama azaltmaya calısıyorum :KK43: tedavim yarıda kaldı doktorum ayrılınca ama başlayacağım
Ah canım ya.. Valla çok zor. Peki hamileyken devam edilebiliyor mu? İnşallah biraz geriler.
Acaba hala aseren var mi? Ben hala aseriyorum. Esim de ilk basta olmuyor muydu o, hala niye aseriyosun dio :KK70:
Ben hiç aşermedim :) Olsun tadını çıkar :KK48:
Herkese selam kızlar, uzun zamandır yoktum, 1 aydır idrar yolu enfeksiyonu ile uğraşıyordum, şimdi geçti şükür derken ara ara karında sertleşme, kasılma hissediyorum doktorum endol fitil verdi kasılma olunca kullanıyorum ama ilaçta bağırsaklarıma ağrı yapıyor. Açıkcası rahata eremedim daha, bu haftalarda arada kasılma sertleşme yaşayan varmı acaba? Korku hep ensemde bişey olacak diye.😔😔😔
Çok geçmiş olsun.. İnşallah her şey yoluna girer 🙏🙏
Kızlar akıntı yaşayan varmı özellikle wc de çıktık dan sonra artıyor, doktorum vajinal kültür istedi temiz çıktı şükür. Ama sürekli devam ediyor, kızımda bu kadar yaşamamıştım.
Bende akıntı oluyor. Sizin çok mu fazla. Rahatsızlık seviyesinde değil bende ama günlük pek kullanıyorum genelde. İdrar yolu enfeksiyonu belirtisi olabilir ama geçti demişsiniz. Belki onunla ilgilidir.
Arkadaşlar kıyafet konusunu ne yaptınız? Bulabiliyor musunuz bir şeyler. Kot dışında pantolon bulan var mı güzel? Havalar da soğudu, işe giderken kat kat giyinme dönemleri geldi 😬
İş yerinde siyah ya da koyu renk kota izin veriyorlar. Bir arkadaşım verdi saolsun 2 tane hamile pantolonu. Biri siyah kot, onu giyiyorum. Bir de defactoda lcw'de kot olmayan siyah pantolonlar var. Aldım bir tane. Eskiden kalma da vardı 1 tane. Valla idare ediyorum mecbur. Doğrusu çok kalın değiller ama artık çorap mı giyerim içine ne yaparım bilmem. Gerçi hamileler fazla üşümez genelde. İnşallah öyle olur :)
Kızlar geldim şimdi idrarda protein negatif şükür alttan ultrasonla bebeğe bakıldı bebek iyi şükürler olsun. Hastaneden çıkarken tansiyon 13-7ydi. 16 olunca kritik dedi kadın doğumcu ben şimdi iyi bir makine alıp takip etmek istiyorum bildiğiniz iyi bir marka var mi? Bir de birkaç gündür ailemin yanındaydım çok ağır beslendim tatlı falan devamli bu da tansiyona neden olur mu? Bu arada işin tek iyi kismi kizimi gördüm özlemişim 16+2 ama ultrasonda 17+4 cıktı minik tontik.
Geçmiş olsun canım 🙏 Tekip et bakalım. İnşallah bir daha olmasın 🙏 Yavruşuna da maşallaahhh :nazar::KK68:

Arkadaşlar ben şu an son adete göre 17. ultrasona göre ise 18. Haftadayım. Tsh değerlerime bakıldı. Ben sonuca e nabızdan baktım. Değer normal diyor. 3.48 çıkmış. Doktora haftaya gideceğim. Sizlerin bu haftalarda kaç çıktı? Normal mi sizce?
E nabızda normal değeri 0.27 - 4.2 gösteriyor.
canım hamilelikte bu değer yüksek diye biliyorum ben 25 mg lık ilaç kullanıyorum ara ara doktorum tsh değerime bakıyor 1,5-2 çıkıyor ama yine de ilaca devam ettiriyor doktorunla konuş bence ilaç başlayabilir ben 8. haftadan bu yana kullanıyorum.

canım hamilelikte bu değer yüksek diye biliyorum ben 25 mg lık ilaç kullanıyorum ara ara doktorum tsh değerime bakıyor 1,5-2 çıkıyor ama yine de ilaca devam ettiriyor doktorunla konuş bence ilaç başlayabilir ben 8. haftadan bu yana kullanıyorum.
Hamileliğimin başında yapılan testlerde 2’nin altındaydı. İkinci trimesterde yükseldi sanırım. Doktoruma soracağım bakalım. Teşekkür ederim cevap için :)

Ah canım ya.. Valla çok zor. Peki hamileyken devam edilebiliyor mu? İnşallah biraz geriler.

Ben hiç aşermedim :) Olsun tadını çıkar :KK48:

Çok geçmiş olsun.. İnşallah her şey yoluna girer 🙏🙏

Bende akıntı oluyor. Sizin çok mu fazla. Rahatsızlık seviyesinde değil bende ama günlük pek kullanıyorum genelde. İdrar yolu enfeksiyonu belirtisi olabilir ama geçti demişsiniz. Belki onunla ilgilidir.

İş yerinde siyah ya da koyu renk kota izin veriyorlar. Bir arkadaşım verdi saolsun 2 tane hamile pantolonu. Biri siyah kot, onu giyiyorum. Bir de defactoda lcw'de kot olmayan siyah pantolonlar var. Aldım bir tane. Eskiden kalma da vardı 1 tane. Valla idare ediyorum mecbur. Doğrusu çok kalın değiller ama artık çorap mı giyerim içine ne yaparım bilmem. Gerçi hamileler fazla üşümez genelde. İnşallah öyle olur :)

Geçmiş olsun canım 🙏 Tekip et bakalım. İnşallah bir daha olmasın 🙏 Yavruşuna da maşallaahhh :nazar::KK68:
🥰😘💜

Merhaba kızlar, 2. Hamileliği olanlar ve ilk gebelikte tetanoz yaptıranlar şimdi tekrar yaptırıyor mu ? Doktora sormayı unuttum.saglık ocağı da aradı aşı diye.
İlk hamilelikte dozunu tamamladıysan 10 yıl koruyuculuğu var diye biliyorum üzerinde 10 yıl geçmediyse tekrar yaptırmaya gerek yok gibi geldi bana 🤔

Arkadaşlar ben şu an son adete göre 17. ultrasona göre ise 18. Haftadayım. Tsh değerlerime bakıldı. Ben sonuca e nabızdan baktım. Değer normal diyor. 3.48 çıkmış. Doktora haftaya gideceğim. Sizlerin bu haftalarda kaç çıktı? Normal mi sizce?
2,5 altı isteniyor gebelikte ama kısa sürede sorun yaratacak bir değer de değil 3,48 o yüzden panik yapacak bi durum yok. Doktorunuz ilaç kullanıyorsanız dozunu arttırır kullanmıyorsanız ilaca başlatır

Selam güzel anneler benimle yakın haftalarda olanlar bebek hareketlerini hissedenler varmi? ben bazen uzandigim zaman hafif kıpırdama hissediyorum ama çok az denecek kadar bazen de karnım aşırı gergin sert oluyor baş ağrısı da arttı bu aralar
Ben de 17+1 bugün. Nadiren bir şeyler hisseder gibi oluyorum. Hiç net değil.
Maalesef benim plasenta alt kısımda buda doğumda risk demek doktorum uyardı cok dikkatli olmam konusunda sebep bu diye düşünüyorum normali ya yan tarafta yada yukarıda olması gerekliymis plasenta nin
Benim de aşağıda ama toparlanır büyük ihtimalle, yukarı çıkar diyor doktor. Tabi çeşitleri varmış onun da, sizinki nasıl bilmiyorum. Benimki de tam aşağıdaymış gerçi de.. Bana hiç öyle çok dikkatli ol falan demedi. Normal hayatına devam et dedi hatta. Kanlı akıntılarım falan oldu bunun yüzünden. Günde 2 tane progestan kullanıyorum hala, baya baya geçti şükür kanama 🙏 İlaca ne kadar devam edeceğim bilmiyorum. Çarşamba kontrolüm var bakalım neler olmuş, göreceğiz.

Digerlerinde kacinci haftada hissettiniz? Ben de dun yazmistim ama cevap veren olmadi😔 ilk kizimda 17+2 de cok net hissettim,bu ikinci gebeligim 17+1 olmama ragmen hissedemedim.İlk gebeligime gore 7-8 kilo fazlam var bilemiyorum kilodan mi kaynakli🤔
Benim de 2 gebeliğim. Bugün 17+1'im ben de. İlkinde 20. haftadan sonra falan net hissettim sanırım. Şimdi benim de hala net bir şey yok. Belli belirsiz bazen bir şey oluyor sadece. 20. haftayı bekliyorum ben. Keşke bir an önce hissetsek.. Kısmetse çarşamba kontrolüm var 3 hafta sonra. Heyecanla bekliyorum.

günaydın kızlar herkesin güzel haberler aldığı bir hafta olsun inşallah :dua::KK200:bugün 13.00 de randevum var 3 haftadır görmedim miniğimi çok heyecanlıyım :anne::emir_bebek::KK200::nazar:
Günaydın canım.. Amin inşallah :KK68:
Hadi bakalım, ne güzel göreceksin yavruşunu 😍 Güzel haberlerle gel inşallah 🙏

Benim de 3 hafta geçti ve çarşamba randevum.. Sonunda zamanı geldi 😏 Ben de heyecanla bekliyorum :rolleyes:

Kızlar özel hastanelerde doğum ücretini en yakın ne zaman öğrenebiliriz?🤔
Bizim bebisler martta gelecek, 2023 zammı da kapıda haliyle😞 Bu işin usulü nedir ,duyan ,bilen bu konuda fikir sahibi kimse var mı?

Vallahi biz daha agustos ta sormuştuk en fazla 7 bin di eylulde zam gelecek dediler 10 bin oldu yeni yilda zam olur mu dedik buyuk ihtimal olmaz dediler ama guvenim yok kesin zamlanir. Eylulde olan zammin sebebi hastanenin el degistirmesi bu arada . Biz oncesinden alinabilir mi dedik ama yok doguma en fazla 2 ay kala alinabilir dediler. Foto c3kimi oda suslemesi lohusa serbeti falan da vardi sanirim. Bi kac hastaneye daha sordum onlari da not aldim hepsi pendik.

Ben bu hafta gittiğimde konustum. Yeniyilda ücret yenilecek dedi beklediğim gibi. Ben de yeniyil zammından etkilenmeden bana özel ucret sabitlemesi yapar mısınız dedim. Görüştüğüm görevli hastane yönetimiyle görüşeceğini söyledi. 2 hafta sonra tekrar gidicem detaylı için, ozaman sorucam. Siz de mutlaka konuşun, biseyler yaparlar
Yakın zamanda doğum yapacak bir arkadaşıma da belli bir süre kalana kadar fiyat vermemişler ya.. Eskiden böyle değildi. Önceden anlaşılabiliyordu. Döviz kurlarının sapıtması.. ekonominin bu durumu.. Kimse bir gün sonra ne olacağına güvenemiyor ki.. Herkes kendini garantiye alma derdinde 😑
Ben de hala konuşmadım nasılsa anlaşma yapılmaz diye ama dediğiniz gibi yılbaşı zammından etkilenmeme gibi bir durum yaparlarsa vallahi baya iyi olur. İyi dediniz sorayım ben de o zaman bu hafta.

Merhaba kızlar, 2. Hamileliği olanlar ve ilk gebelikte tetanoz yaptıranlar şimdi tekrar yaptırıyor mu ? Doktora sormayı unuttum.saglık ocağı da aradı aşı diye.
canım kızım 4 yaşında onda 2 doz yaptırmıştım öncesinde de 1 dozum vardı bana sağlık ocağı doğum sonrası yapalım dedi ama sen yine de danış istersen.

Canım selam, ben oncekinde 2 doz olmustum, doktorum bu sefer de yine 2 doz yaptırmam gerektigini soyledi. Rheaa Rheaa bir tablo paylasmıstı sanki, 5 doz şeklinde ömür boyu koruyuculugu olan aşıyı yaptıranlar sanırım bir daha yaptırmıyor.

Kızlar geçen gün tansiyon icin acile gittiğimde doktor iki hafta takip edip doktora git demişti şimdi takip ediyorum da cok dalgalanıyor mesela akşam 13-8 sabah 9-6 öğlen 11-6 falan. Tansiyon takibi yapan arkadaşlar bu normal mi?

2,5 altı isteniyor gebelikte ama kısa sürede sorun yaratacak bir değer de değil 3,48 o yüzden panik yapacak bi durum yok. Doktorunuz ilaç kullanıyorsanız dozunu arttırır kullanmıyorsanız ilaca başlatır
Doktorlar konuştum birazcık yüksek ilaç yazıcam dedi. Panik yapmamam gerektiğini de biliyorum ama Her şey stres oluşturuyor. Çok zor bir süreç hamilelik. Allah yardımcımız olsun :)
Teşekkür ederim cevap için :)

Hamilelik ilerledikçe yükselebiliyormuş bu değerler hamilelik için normal bile kabul edilebilir demişti doktor ama ilaç kullan zararı olmaz yararı olur canım. geçmiş olsun :KK200:

valla canım kızımda son aylarda hissettiğim kuyruk sokumu ağrısı bacağa vuran bunda 3. aydan bu yana hissediyorum özellikle de ayakta kaldıktan sonra oturup yada yatarsam kalkarken felaket bir ağrı oluyor :110:
Evet canım ayakta çok kaldığımda ve ya sabşr bşr yerde uzun süre oturduğumda oluyor maalesef.

Merhaba trisomy18 1:127 çıkmıştı amniyosentez yapıldı ön sonuç temiz çıktı kesin sonucu bekliyorum
Çok şükür çok sevindim sizin adiniza benimki 1 50 çıktı cokta yabanciyim konuya cok aciklama yapilmadi bana carsamba günü perinatoloji ye randevu aldim iki cocugum var hic boyle birsey olmamıştı bende cok şaşkınım napcam bilmiyrm.rabbim hakkimizda hayirlisini eylesin.

Kızlar hemen hemen çok az hafif işler yapıyorum dikkat ediyorum genelde uzanıyorum.hatta genele evde kalıyorum işlerim olmadığı sürece keyfi hiç çıkmıyorum evden neredeyse.
Bebeğin hareketlerini hep hissediyordum yani kuvvetli hissediyordum. Bugün bir program çekimim vardı orada hafif soluma doğru hissettim ama sanki eki gücü yok gibi çok hafifi az önce eve geldim bişeyler yedim uzandım yine hafif hafif hissettim neden böyle güçlü hissetmiyorum moralim bozuldu. Her şey demiz çıktı ama yine de insan tedirgin oluyor. 😔 programda çok uzun sürmedi 20/25 dakika kadar sürdü sabit oturdum sadece.. sürekli aklım hareketlerinde ama. Sizde de böyle oluyor mu hiç güçlü hissettikten sonra güçsüzleşti mi hiç 🙄

X