• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Evet 2li de sadece yaş riskim çıkmıştı 3lü de bu şekilde çıkınca mutlaka amniyosentez yaptırmalısınız dendi.İnşallah güzel sonuçlar alırız.Siz neye karar verdiniz?
Allahım inşallah guzel sonuclar almanızı nasip etsin teyzeme 9 ay boyunca engelli down sendromlu denildi teyzem oylede olsa doguracagım onemli değil dedi ve 2 cocuguda saglıklı onun dusında bir arkdasımın burun kemiği ve enge kalınlıgı hep sıkıntılı cıktı 3lü testide yuksek riskliydi aldırmadı ve bebegi sapasaglam cok guzel maviş bir bebeşi oldu tarama testleri bunlar karamsar olmayın dua edin

Ay artık korkudan hiç bir sey yapmayacagım normalde 12. Haftada gittiğim kontrolde bir sey yoktu kanama aşanşarım temızlenmıstı her sey yolunda ayda bir gel artık demişti sanırım mini fırını unutup tek yasadıgım için kaldırmam tetikledi eski knama alanını yeniden olustu onun dısında bebek gelişimi 2 hafta once seyredıyor ikili test sonucunde ense kalınlıgı 1 mm di ve koombine riskim 1/7800 normal ve gayet iyi dedi doktorum bezen korkuyorum rahim agzı yetmezliği erken doğum vs olur mu cunku kanama lekelenme sikayeti olanlarda forumda okudugumda hep erken dogum rahim agzı yetmezliği görülmüş allah muhafaza dua edıyorum hep 🥺🫶🏻🫶🏻🙏🙏🤲🏻🤲🏻 işte dikkat etmeyınce kırmızı kanamada olabılıyormus onadar kanamaya girdiğimde ultrasonda hiçbir sorun gorunmuyor bebek kıpır kıpır yerleşimi yukarda acılma yok dendi, agrısızdı kanamam corapinide kestim hayırlısı artık arada sızı gibi agrım oluyor vajinama dogruda oluyor bide asagıda hissedıyorum solda altta bebegi ama doktor dıyorki yerlesimi cok guzel gayet yukarda sizde asagıda hissediyor musunuz
Kötü şeyler düşünmeyin bütün hamileliği kanamayla geçip sağlıkla doğum yapan da bir sürü insan var. Herkesin hikayesi farklı. İlerleyen dönemlerde doktor böyle bir problem görürse söyler size zaten. Kalp rahim olayını da başka bir doktora daha görünün bence. Ben açıkçası yukarıda mı aşağıda mı bilmiyorum o kadar hissedemiyorum. Arada hafif hafif hareketlerini hissediyorum. Kasıkta sızı gibi ağrılar da normal bende de oluyor bazen. Rahim büyüdükçe ağrı oluyor. Bu ağrılar şiddetli hale gelir peşinde lekelenme vs olursa da mutlaka doktorunuza başvurun.

Bide lekelenmelerim ve kanamalarım adet takvımı tutuyorum normalde hiç sekmez düzenlidir hep ,bu nedenle sanırım istediğim ilk ayda hamilelik elde edebiliyorum, hamile olmasam adet olmam gereken zamanda gelıyor annem adet mi göruyorsun dıyor doktor olmaz oyle dıyor bilmiyorum
Doktor olmaz diyorsa öyledir heralde canım denk gelmiştir belki de bu konuda bilgim yok malesef

Kötü şeyler düşünmeyin bütün hamileliği kanamayla geçip sağlıkla doğum yapan da bir sürü insan var. Herkesin hikayesi farklı. İlerleyen dönemlerde doktor böyle bir problem görürse söyler size zaten. Kalp rahim olayını da başka bir doktora daha görünün bence. Ben açıkçası yukarıda mı aşağıda mı bilmiyorum o kadar hissedemiyorum. Arada hafif hafif hareketlerini hissediyorum. Kasıkta sızı gibi ağrılar da normal bende de oluyor bazen. Rahim büyüdükçe ağrı oluyor. Bu ağrılar şiddetli hale gelir peşinde lekelenme vs olursa da mutlaka doktorunuza başvurun.
Yok şiddetli hiç olmadı cok sukur kanama gecirdiğimde dahi agrı hiç olmadı elhamdulillah, hayırlısı olsun inşallaj saglıkla kucagımıza alalım inşallah , 15 haziran son adet tarihim dun ultasonda 16+1 gördü haftasını crlye göre ,siz kac haftalıksınız , kac haftalıkkken kanamanız oldu sonra kesildi ve olmadı , bana basta 12 haftada tahmini kız 13. Haftada %100 kız dendi sonra 14. Haftada erkek 16. Haftada %100 erkek dendi ,içimi rahatlattınız cok teşekkür ederim Allah razi olsun ,

Proflara en iyi doktorlara sordugumda kalp rahim olsa dahi bir sorun olmayacagı soylenıyor , doktorumda tam kalp olmadıgını kalpten daha daha az bi basıklık oldugunu soyluyor hayırlısı olsun inşallah 🙏

Allahım inşallah guzel sonuclar almanızı nasip etsin teyzeme 9 ay boyunca engelli down sendromlu denildi teyzem oylede olsa doguracagım onemli değil dedi ve 2 cocuguda saglıklı onun dusında bir arkdasımın burun kemiği ve enge kalınlıgı hep sıkıntılı cıktı 3lü testide yuksek riskliydi aldırmadı ve bebegi sapasaglam cok guzel maviş bir bebeşi oldu tarama testleri bunlar karamsar olmayın dua edin
Amin teşekkür ederim inşallah öyle olur.Şimdiye kadar herşeyi normal gidiyordu geçen sene de 8haftalıkken bebeğimin kalbi durdu.Allah kimseyi evladıyla sınamasın 😔

Amin teşekkür ederim inşallah öyle olur.Şimdiye kadar herşeyi normal gidiyordu geçen sene de 8haftalıkken bebeğimin kalbi durdu.Allah kimseyi evladıyla sınamasın 😔
Benımde gecen sene 8 haftalıkken 1 kez kalp atısını duyduktan sonra sonraki muayenede kalbi durdu , bebeğin gelişimi cok yavastı kesesini cok gec gördüm doktorlar ilk haftalardan dusuk olur dediler gec dollenme olabılır mi diye sordum hayır düzenli adet görüyorsan düzenli olanlarda gec döllenme olmaz demişlerdi sonra kesesi göründü ama kese bebeğe göre kucuk dendi ve kanama vb hiçbir problem yasamadan kalp atısının durdugunu öğrendim, saglıksız gebelikler bu sekılde oluyormus vucudun ne kadar mükemmel calıstıgının göstergesiymıs aslında bu , daha sonra hamile kaldım 16 haftalıgım suan arada lekelenmelerim 1 kere kanamam oldu ama doktor bebekte hiçbir problem görmedi yani her sey allahtan ,annem 45 yasında hamile kaldı ve doğurdu yine yasından dolayı hep riskli görduler hiç bir sorun olmadı canınızı sıkmayın , stres olmayın doktorlar 2 li testin en guvenilir 3lü testin en yanıltıcı test oldugunu söylüyorlar 2li ve 4lüyü öneriyorlar bu nedenle bir sey cıkmaz inşallah 🤲🏻🤲🏻

Yok şiddetli hiç olmadı cok sukur kanama gecirdiğimde dahi agrı hiç olmadı elhamdulillah, hayırlısı olsun inşallaj saglıkla kucagımıza alalım inşallah , 15 haziran son adet tarihim dun ultasonda 16+1 gördü haftasını crlye göre ,siz kac haftalıksınız , kac haftalıkkken kanamanız oldu sonra kesildi ve olmadı , bana basta 12 haftada tahmini kız 13. Haftada %100 kız dendi sonra 14. Haftada erkek 16. Haftada %100 erkek dendi ,içimi rahatlattınız cok teşekkür ederim Allah razi olsun ,
8-9 haftalık falandım. 2 hafta falan sürmüştü lekelenmelerim. Ya tahmini 11 haftalıkken kesildi. Benimkini de 11+4te kıza benzetti doktorum ama 16+3te erkek olduğunu öğrendik :)

Benımde gecen sene 8 haftalıkken 1 kez kalp atısını duyduktan sonra sonraki muayenede kalbi durdu , bebeğin gelişimi cok yavastı kesesini cok gec gördüm doktorlar ilk haftalardan dusuk olur dediler gec dollenme olabılır mi diye sordum hayır düzenli adet görüyorsan düzenli olanlarda gec döllenme olmaz demişlerdi sonra kesesi göründü ama kese bebeğe göre kucuk dendi ve kanama vb hiçbir problem yasamadan kalp atısının durdugunu öğrendim, saglıksız gebelikler bu sekılde oluyormus vucudun ne kadar mükemmel calıstıgının göstergesiymıs aslında bu , daha sonra hamile kaldım 16 haftalıgım suan arada lekelenmelerim 1 kere kanamam oldu ama doktor bebekte hiçbir problem görmedi yani her sey allahtan ,annem 45 yasında hamile kaldı ve doğurdu yine yasından dolayı hep riskli görduler hiç bir sorun olmadı canınızı sıkmayın , stres olmayın doktorlar 2 li testin en guvenilir 3lü testin en yanıltıcı test oldugunu söylüyorlar 2li ve 4lüyü öneriyorlar bu nedenle bir sey cıkmaz inşallah 🤲🏻🤲🏻
Benim de kese bebeğe göre küçük gidiyordu ve malesef kalbi durdu.Genetiğe gönderdik zaten sağlıklı değilmiş.Sağlıksız gebelikler kendiliğinden sonlanır demişti doktor zaten.İnşallah bunda korktuğumuz gibi olmaz 🤲🏻

Benim de kese bebeğe göre küçük gidiyordu ve malesef kalbi durdu.Genetiğe gönderdik zaten sağlıklı değilmiş.Sağlıksız gebelikler kendiliğinden sonlanır demişti doktor zaten.İnşallah bunda korktuğumuz gibi olmaz 🤲🏻
Şimdiye kadar sorunsuz geldiğine göre değildir inşallah stres yapmayın 💖🤲🏻🤲🏻

8-9 haftalık falandım. 2 hafta falan sürmüştü lekelenmelerim. Ya tahmini 11 haftalıkken kesildi. Benimkini de 11+4te kıza benzetti doktorum ama 16+3te erkek olduğunu öğrendik :)
Masallah hayırlısıyla kucagımıza aldıgımız gunude görmek nasip olsun inşallah 🙏💖💖 kırmızı kanamanız mı olmustu ilk etapta sonra mı kahverengi lekelenmelerine dönmüştü yoksa hep kahverengi seklınde mi devam etmişti

bizde öyle düşündük eşimle haftasonu doktora gidelim dedik ya özele yada devletin aciline sizce hangisi mantıklı
bence iyi cihazı olan özele gidin. acilin pek burun ense ölçümünde özenli olacağını sanmıyorum. çevrenizden ya da burada yaşadığınız şehirde olan birilerinden tavsiye alın.

Kizlar bu nift ya da fetal dna testlerini hangi firmalardan yaptırdınız bana bilgi verebilir misiniz her ilden oluyor mu ben canakkaledeyim

Sen hangi doktora gidiyorsun canım?

Ben dün yaptırdım ense kalınlığı,burun kemiği normaldi.Ultrason ölçümlerinde de sıkıntı yoktu.2li de yaş riskim vardı ama ben yaptırmak istememiştim 3lü sonucunda trizomi 18 yüksek riskli çıktı bu yüzden önerildi bana
Canım ben Keçiören Medical Park Doc. Dr Yetkin Karasu ya gidiyorum sen de Ankaradamisin

Birde arkdaslar günde 2 defa progestanı fitil olarak kullananlar acaba berrak sıvı akıntınız oluyor benım kullandıgımda hep oluyor mu doktora sordum bebeğin suyu değil bebeğin auyy gayet iyi dedi aynı problemi yasayan var mı
Bende kullandım bu hafta bıraktım aynen öyle akıntı çok oluyor progestanda hatta ben günde 3 tane kullanıyordum içini ferah tut normal

İkili testte kombine riskiniz normal olmasına ragmen mi 3lğ testte boyle bir risk ile karsılastınız , benım doktorum 2li test normal diye 3lü teste gerek duymadı bu nedenle sormak istedim
3lu testin kapsamı 2li testten daha fazla, 5li test kapsamı da 3 lu testten daha fazla ...

Masallah hayırlısıyla kucagımıza aldıgımız gunude görmek nasip olsun inşallah 🙏💖💖 kırmızı kanamanız mı olmustu ilk etapta sonra mı kahverengi lekelenmelerine dönmüştü yoksa hep kahverengi seklınde mi devam etmişti
Yok hayır hiç kırmızıya çevirmedi sadece kahverengi ve pembe oldu

Diş taşı temizliği yaptırmak sakıncalı mı sizce internette kimi yer yaptırın diyor kimi yer ilaca göre değişir vs diyor ben her sene mutlaka yaptırırım o yüzden meraklardayım

Back
X