• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Netten baktigim kadarıyla betahcg yuksek olmasi rikmis ayrica papp-a da baya düşük ikisi bole olunca cok fazla risk endişelendim bu 1 hafta gecmez heralde bana su hamileligin bi turlu tadını çıkaramadım hep biseyler cikiyor kan uyismazligi kanamalar falan 3 ay hep stresle gecti simdi de böyle ultrasonda hersryine bakmisti hersey normaldi burun kemiğini bile gösterdi
Benimde daha grafik hesaplamadan önce beta yüksek, papp-a düşüktü, değerler normal çıktı çok şükür, sakın sıkıntı yapma boşyere burun kemiği ve ense kalınlığı iyi çıktıysa korkma.

cok tesekkür ediyorum siz doktormusunuz bılgılendırme ve yonlendırmenızı cok sevdim doktor eşimi cok tanımasada dükkanına 3 defa gırmış cıkmış biri eşimi tanıyor sohbetlerı olmasada acab adiyorum hertürlü bana guveniyolar yaptırırlar gıbımı düşündü diyorum yada gercekten yardımcımı olmak istedi :KK43:
Normalde ikili üçlü testler yapılır bunların kesinlik payı yüzde 65 civarıdır. Yani kesin bir tanı vermezler. Fatal yüzde 99 dur. Yanılma payı neredeyse yoktur çünkü mantık olarak senin kanını alıp bebeğin DNA’sını ayrıştırıp inceler. Fakat belli hastalıklara bakar down sendromu bunun başında gelir. Amniyosentez daha kapsamlıdır ve kesindir. Ben risk almazdım önce nipt testi yaptırır ve ayrıntılı ultrasonu beklerdim. Şu da var bunların hangisini yaptırırsan yaptır kromozomla ilgili bir problem varsa tedavisi yok. Yani sonuç şu bu testler ile bir sıkıntı varsa gebeliği sonlandırıp sonlandırmayacağının kararını sağlam temellere dayandırmak. Bana kalırsa doktorun emse kalınlığının biraz fazla ölçüldüğü için normal dışı bir durum olabilir, kesinlik sağlasın diye seni bilgilendirmiş ve doğru yönlendirmeye çalışmış. Benim doktorum bana hiç bu testten bahsetmemişti mesela. Teknoloji ilerledi evet ama hala en basitinden yanlış iğne yüzünden siyatik sinirleri hasar görüp felç kalan insanlar var. Seni korkutmak değil niyetim, bu konuda sıkıntıya yakınen şahit olmuş biri olarak keşke birleri de bize böyle bir ihtimal olabilir şöyle bir seçenek de var deseydi. Her gebelik aynı değil sonuçta. risklerini sen hesapla ve kararını sen ver. Tabi doktorun daha iyi bilir ama diyelim ense kalınlığı çok fazla çıktı fatal DNA da temiz çıktı ama bir kaç problem gördü seni tekrar amniyosenteze yönlendirecek. Bu yüzden bence başka bir belki iki doktorun görüşünü al ona göre yol çiz. Doktor gerçekten çok önemli bana gebeliğin başında bu gebeliğin sağlıklı olduğunu düşünmüyorum haftasına göre gelişimi geri denildi. Şuanki doktoruma gittim apar topar gayet sağlıklı gözüküyor dedi caaanım doktorum hatta ultrasonda bir gün ileri çıktı… İnşallah bunların hiç biri olmaz da Sağlıkla dünyaya gelirler 🙏

Bunu benin doktorum demisti bana 1 ay önceki bir konuşma arasında . Ense kalınlığı yüksek , nazal kemik yoksa fetal dna testi doğru sonuç vermez. .
Muhtemelen başka bir hastalık belirtisi fatal DNA ile bakılmayan bir hastalık . Amniyosenteze hiç güvenmiyorum yakınen şahit olduğum bir durum sebebiyle. Tabiki yaşanılan olumsuz durumda tek faktör bu değildi. Riskli bir gebelikti, annede sıkıntılar vardı vs vs. Ama sonuç olarak iyi sonuçlanmadı ve bize de acabalar kalmıştı. Acaba yapılmasa daha mı iyi olurdu acaba şunu yapsaydık şöyle mi olurdu.. Bu binde bir görülen bir durum elbette. Tek faktörün bu olduğunu da asla düşünmüyorum. Bir de binlerce hastalık var biz sadece üç beş tanesine bakıp sağlıklı diyoruz. Gerçekten anne olmak çok zormuş. Şimdiden kaç kere strese girdik. Tek temennimiz sağlıkla kucağımıza almak. İnşallah hepimize nasip olur bu 🙏

Herkese merhaba. Bir kac gundur hic bakamadim. Yazmasam da her bir mesajinizi okuyordum. Ama su devlet hastanesindeki kontrol cok moralimi bozdu. Bir onceki kontrolume gore 12+3 olmam gerekiyordu ikili test gunu. Verdikleri kagida 13+2 yazilmis. Crl 63.1mm gorunuyor ki internette gordugum degerlere gore dusuk. Nt: 1 mm bu da oyle. Doktor konuyla ilgili sormama ragmen hic bilgi vermedi. Renegesis max diye bir vitamin verdi yolladi ki ictigim gibi kustum. Onu da icmiyorum su an. Zaten dogru duzgun beslenemiyorum. Kilo kayb devam ediyor. Cok mutsuzum:KK43: bin pismanim devlete gittigime. Yarin ozeldeki doktorumdan randevu aldim ona gidecegim
Regenesis ilk hamilelikde kullandım ikincide de kullanıyorum iyi bir vitamin yutması biraz zor sadece bol suyla için

Çok sevindim tatlım gerçekten enerjisi yüksek birisin senin hep böyle olmani isterim 🥰🥰 ohhh en guzeli benim beyim de aşırı isyanlarda bu çocuklar bizi ayrı dünyaların insani yaptı diyor kızımda 32 33 haftaya kadar devam eden bir ilişkimiz vardı şuan ben 20. Haftaya yaklasirken yavaş yavaş kardeş moduna geçtik diyebilirim 🤣🤣 zaten normal insan gibi değilim şuanda yakında vinçle evden çıkarsam şaşırmayın 🙈

Inşallah bu muhabbetinizin meyvesi olur yakın zamanda çünkü aşk çocuğu çok güzel olur derler 😏🌸 benim kızım da ask çocuğuydu bunlar baya proje çocuğu 🤦‍♀️
Ay nasıl büyümüştür seninkiler şimdi ya canlarım benim.Seni de büyütüyorlar tabi yapacak bişey yok😍☺️ Bu kadar ayrı kaldıktan sonra eşinle kavuşmanız çok müthiş olacak bu hikayenin sonunda 😀Proje de olsa özünde aşk var yine üçü de birbirinden güzel olacak. Bi kere anneleri çok güzel ☺️

Direk doktorunuzu değiştirin. Amniyosentez düşüğe sebep olur fetal dna yaptırın diyen doktorun ben adına bile güvenmem.
bende o yuzden emin olamadım acaba eşimi tanıdıgından bılerekmı dedi gercektende para için mi çözemedım

Canım önemli olan ultrason ölçümü içini ferah tut. Zaten tabloda bu değerlerin düzeltilmiş mom değerleri oluyor. O yüzden grafikle anlamlanır.bos yere stres yapma kendine ve bebeğe. Inan bende hem tüp bebekle hamileyim hem ikili testimde yaştan dolayı riskli cıktı nipt yaptırdım 1 haftadır bekliyorum haftaya çıkacak galiba sonuç.ilk gün çok üzüldüm ağladım sonra bebeğimi üzdüğüm için ağladım birde üstüne 🤭 o yüzden beklerken hiç stres yapma kendine lütfen doktorumda ultrason önemli dedi senin de onda sorun yokmuş zaten Allahın izniyle bişey çıkmaz
İNSAALLAH canim ALLAH saglik sıhhat versin hepimize bebislere sen de İNSAALLAH guzrl haberleri alirsin

Gerçekten çok bilinçli ve bilgili paylaşımlarda bulunuyorsunuz.Çok tedirgin dim ben de bu kararı vermekte zorlandım ama burda yazdıklarınızın hepsini doktorlardan duydum.Dediğiniz gibi ultrason eşliğinde yapılıyor ve her gün bi sürü kişiye yapıyoruz hiç kötü sonuç almadık tabiki 500de 1ihtimal var dediler onu da gözardı edemeyiz ama fayda zarar analizi yapıp herkes kendi için en doğru kararı verecektir.Ama öyle korkulacak bir işlem değilmiş.İnşallah sonucu da güzel olur.
siz yaptırdınımı yaptırdıysanız hangi sebepten istedi doktorunuz benım bebegım de ense kalınlığını 4.5 ölçtü doktor göbegindede hafif ödem var bebeğin dedi o yüzden tavsiye ettii 2 li 3 lü test yerine direk onları istedi

Endişelenmeyin hepsini birlikte değerlendiriyorlar, grafik çıksın. Ayrıca us incelemesi daha güven veriyor tarama testi bu sonuçta
İNSAALLAH tabiki kesin sonuç veren bi test drgil ama netten bakınca insan cok korkuyor us incelemesi hersey normal dedi burun kemiğini bile bize gösterdi oluşmuş diye

Benimde daha grafik hesaplamadan önce beta yüksek, papp-a düşüktü, değerler normal çıktı çok şükür, sakın sıkıntı yapma boşyere burun kemiği ve ense kalınlığı iyi çıktıysa korkma.
Cok sukur burun kemiği falan hersey normaldi tek tek inceledi kalbe giden damarlara bile bakti hepsi normal dedi senin kac cikmisti degerlerin grafikte once

Merhabalar 15 haziran son adet tarihin dün gittiğim ultrasonda 16 haftalık gözüküyor bebegımın cinsiyeti erkek , ama cok stresli ve zor hamilelik geciriyorum bir onceki gebeliğimde 1 kaybım var 8 haftalıkken kalbi durmustu kurtaj ile sonlanmıstı .cok kolay ilk aydan hamilelik elde edebılıyorum cok sukur. Suan günde bi kez oksapar 4000 , gunde 2 progestan haftada bir pruluton iğne oluyorum . 6. Hafta ve 12.haftada cinsel ilişki sabahı kahverengi lekelenmelerim olmustu sonra cinsel ilişki yasaklandı eşimde yurtdısında suan zaten , 14. Haftamda mini fırını kaldırmıştım 4 saat sonra yogun kanama basladı ağrısız kırmızı sekılde ilk defa hastaneye yattım 2 gun coraspin içiyordum oksaparın yanına kestim doktorda kes dedi, kanama basladıgımda bebege bakıldı ultrasonda hiçbir sorun görülmedi yerlesimi plasentası her seyi guzel görünuyor denildi rahimde küçük kucuk kanama alanları var dediler suan istirahat edıyorum hiç gelmıyor akıntı sarıya kanamanın 3. Gunu döndü . Dun doktora gittiğimde kucuk bir kanama alanın var riskli görünmuyor kahverengi akıntıyla dısarı akabılır veya rahim emebilir dedi ama dikkatlı ıstırahat ederek gecirmelisin gebeliğini dedi, bu arada kalp seklınde rahmım oldugunu dusunuyor doktor ,bundan dolayı kanama yasadıgımı dusunuyor fakat dusuk sonrası rahim filmi cektirmiştim sorun yok denilmişti ama rahim filmimi gösterdiğimde yanlıs guzel cekılmemiş filim ultrasonda bariz değil ama az bir basıklık görüyorum kalp seklınde demişti , kanamalarımı ona bağlıyor, rahim agzı uzunlugum 36 mm di dün normal oldugunu soyledi ,ama cok korkuyorum bir sorun olacagından 😞😞😞

Normalde ikili üçlü testler yapılır bunların kesinlik payı yüzde 65 civarıdır. Yani kesin bir tanı vermezler. Fatal yüzde 99 dur. Yanılma payı neredeyse yoktur çünkü mantık olarak senin kanını alıp bebeğin DNA’sını ayrıştırıp inceler. Fakat belli hastalıklara bakar down sendromu bunun başında gelir. Amniyosentez daha kapsamlıdır ve kesindir. Ben risk almazdım önce nipt testi yaptırır ve ayrıntılı ultrasonu beklerdim. Şu da var bunların hangisini yaptırırsan yaptır kromozomla ilgili bir problem varsa tedavisi yok. Yani sonuç şu bu testler ile bir sıkıntı varsa gebeliği sonlandırıp sonlandırmayacağının kararını sağlam temellere dayandırmak. Bana kalırsa doktorun emse kalınlığının biraz fazla ölçüldüğü için normal dışı bir durum olabilir, kesinlik sağlasın diye seni bilgilendirmiş ve doğru yönlendirmeye çalışmış. Benim doktorum bana hiç bu testten bahsetmemişti mesela. Teknoloji ilerledi evet ama hala en basitinden yanlış iğne yüzünden siyatik sinirleri hasar görüp felç kalan insanlar var. Seni korkutmak değil niyetim, bu konuda sıkıntıya yakınen şahit olmuş biri olarak keşke birleri de bize böyle bir ihtimal olabilir şöyle bir seçenek de var deseydi. Her gebelik aynı değil sonuçta. risklerini sen hesapla ve kararını sen ver. Tabi doktorun daha iyi bilir ama diyelim ense kalınlığı çok fazla çıktı fatal DNA da temiz çıktı ama bir kaç problem gördü seni tekrar amniyosenteze yönlendirecek. Bu yüzden bence başka bir belki iki doktorun görüşünü al ona göre yol çiz. Doktor gerçekten çok önemli bana gebeliğin başında bu gebeliğin sağlıklı olduğunu düşünmüyorum haftasına göre gelişimi geri denildi. Şuanki doktoruma gittim apar topar gayet sağlıklı gözüküyor dedi caaanım doktorum hatta ultrasonda bir gün ileri çıktı… İnşallah bunların hiç biri olmaz da Sağlıkla dünyaya gelirler 🙏
cok tsekkür ederim verdiğiniz bılgı için içimi rahatlattınız inş bebeğim için doğru kararı alacagım hissediyorum sağlıklı oldugunu

Back
X