cok tesekkür ederım allah razı olsunKadın doğuma al onlar sevk ediyorlar canım
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
cok tesekkür ederım allah razı olsunKadın doğuma al onlar sevk ediyorlar canım
Üniversite hastanelerinde var canım bildiğim kadarıyla bulunduğun ildeki üniversite hastanelerini araştır internetten belki arayarak randevu alabilirsintesekkür ederim canım ama o dediğin bölüme direk randevu alamıyorum sanırım mhrseden denedımde olmadı
istanbul avrupa yakasında yaşıyorum canım bıldıgın varmı tesekkur edrimÜniversite hastanelerinde var canım bildiğim kadarıyla bulunduğun ildeki üniversite hastanelerini araştır internetten belki arayarak randevu alabilirsin
İlaç markasını değiştir, kan ilacını bırakma canım.ben demir kullanıyorum ama hiç memnun değilim kilo aldırdığını hissediyorum ki aynı şekilde besleniyorum ekstra bi tüketim söz konusu değil ben de salı günü hemogram vericem iyi çıkarsa bi süre bırakmak istiyorum doktora sorup boş kilo almak istemiyorum![]()
Canım ben Ankaradayımistanbul avrupa yakasında yaşıyorum canım bıldıgın varmı tesekkur edrim
Çok teşekkür ederim güzel haberler alalım hep bebeklerimizden
Sen şu an hangi doktor ile devam ediyorsun?
Direk doktorunuzu değiştirin. Amniyosentez düşüğe sebep olur fetal dna yaptırın diyen doktorun ben adına bile güvenmem.kızlar merhaba normal rutin kontrollerime gidiyordum her zaman gecen gün 11+2 günlükken gittim doktor hersey normal güzel ense kalınlığı 3 mm olması gerekirken en yüksek 4.5 mm dedi amiyosentez yada fetal dna söyledi amiyosentez düşüge sebep olan bir işlem dedi fetal dna daha güvenli imkanınız varsa dedi bu durumu yaşayanınız varmı aranızda canım cok sıkkın araştırıyorum acaba doktor ikili yapmak yerine para yemek içinmi arada fetal dna istedi hatta labratuvarada kendısı yönlendirecek bizi
Farkeder mi acaba canım kilo konusundaİlaç markasını değiştir, kan ilacını bırakma canım.
Fazladan 20 kilom var vereyim hemen sizeHayatım boyunca 47den üstünü görmedim yaa 48 kilo olmak nasıl bi duygu acaba
kilo almak için sabırsızlanıyorum kendimi kilolu halde çok merak ediyorum
Sen de pekmeze aban canım tatlı talı ımmm çok iyi oluyo![]()
Gerçekten çok bilinçli ve bilgili paylaşımlarda bulunuyorsunuz.Çok tedirgin dim ben de bu kararı vermekte zorlandım ama burda yazdıklarınızın hepsini doktorlardan duydum.Dediğiniz gibi ultrason eşliğinde yapılıyor ve her gün bi sürü kişiye yapıyoruz hiç kötü sonuç almadık tabiki 500de 1ihtimal var dediler onu da gözardı edemeyiz ama fayda zarar analizi yapıp herkes kendi için en doğru kararı verecektir.Ama öyle korkulacak bir işlem değilmiş.İnşallah sonucu da güzel olur.Böyle bir durumda o küçük risk alınmak durumunda kalınıyor, risk oranı çok düşük ama kesin sonuç. Fetal dna da ise hatalı sonuç alan yüzlerce insan var. Risk+fayda analizi yapılarak karar verilmesi gereken bir durum. Senelerdir yapılan bir uygulama risk açısından fazla abartıldığını düşünüyorum. Anne karnından ultrason eşliğinde bebekten uzak bir noktada amniyotik sıvıdan alınacak bir örnek doğru bir şekilde yapıldığı sürece hiç bir zararı yok ki günümüz teknolojisinde artık cihazlar çok gelişmiş durumda. Aynı durumda ben olsam amniyosentezi tercih ederdim, her annenin kendi kararı...
Acil bir durum olmadığı için bakmazlar diye düşünüyorum hatta devlet hastanesine vs giderseniz ters sözle bile karşılaşabilirsiniz...yarın akşam acile gitsem kadın dogum olurmu bakarmı bılgınız varmı ben calısıyorum ayda iki defa kontrollerım ıcın gidiyorum şimdi haftasonu acıle gideyım akşam dedim
Bunu benin doktorum demisti bana 1 ay önceki bir konuşma arasında . Ense kalınlığı yüksek , nazal kemik yoksa fetal dna testi doğru sonuç vermez. .ense kalınlığı normal çıkmazsa fatal DNA yapmıyorlar diye duymuştum.
Sağlıklı beslenmenin bebege zararı olmaz ki. Hem size hem bebeğe faydası olur aksine ..Arkadaşlar, size bir soru soracağım. Yaşadığım ülkedeki sağlık sistemini hala çözebilmiş değilim ve duruma göre bu konu hakkında Türk bir doktora da danışacağım (online görüşme). Ama belki bir bilen vardır diye burada da sormak istedim.
Ben obez biriyim (BKI 30 üzeri... 1.70 boya 95 kilo). Ve normalde günlük 6000 kalori civarı alıyorum. Çok fazla tatlı, çikolata, patates kızartması vs yiyorum yani hem aldığım kalori yüksek hem de besin değeri düşük gıdalar.
Hamile bir kadının ise günlük alması gereken 3000 kalori civarı. Bu kaloriyi de dengeli, düzenli öğünlerle almalı. Protein, yağ, karbonhidrat dengesiyle. Yani, besin değeri yüksek gıdalar.
Ayrıca, hamilelere günde yarım saat spor öneriliyor, yürüyüş ya da yüzme gibi.
Fakat hamileler kilo vermemeliymiş.
Ben eğer besin değeri düşük 6000 kaloriden besin değeri yüksek 3000 kalorilik beslenme şekline geçersem ve de buna bir de günlük yarım saat yürüyüşü de eklersem yağ kaybetmemem imkansız, illa ki kilo veririm. Bunun bebeğe zararı olur mu?
Kilo yapması için iştah açması gerekliFarkeder mi acaba canım kilo konusunda![]()
Amniyosentez kanama riski oluşturuyorsa kan uyuşmazlığı için daha riskli olabilir. Bende de kan uyuşmazlığı var doğuma kadar kanama olmaması en sağlıklısı. Fatalda risk yok ama belli başlı şeylere bakılıyor down sendromu patau sendromu gibi. Bütçen uygunsa tercih edilebilir, Amniyosentezde Enfeksiyon gibi riskler de var, ama hiç bir işlem eskisi gibi değil teknoloji gelişti yaptırırsan da o kadar endişelenecek bir şey değil. Bir sıkıntı olacak diye bir şey de yok risk faktörleri var.doktorumda fetal dna önerdi belki kan uyusmazlımız varya düşüğe sebep olur die bılemıyorum artık pekı ense kalınlıgı duydunuzmu hıc
Doğru hatırladım şimdi, ben memnunun şu anŞuan Medicana’da Volkan beye devam ediyorum. Ayrıntılı için Bilge hanıma gideceğim inşallah. Sen memnun musun doktorundan?
Olabilir çünkü fatal DNA öncesinde doktorum bi muayeneye girelim ona göre karar verirsin demişti. Öyle durumda amniyosenteze yönlendiriyor olabilirler.Bunu benin doktorum demisti bana 1 ay önceki bir konuşma arasında . Ense kalınlığı yüksek , nazal kemik yoksa fetal dna testi doğru sonuç vermez. .
Teşekkür ederim canım elimden geldiğince okuduğum bilimsel ve tıbbi şeyleri paylaşmayı seviyorumGerçekten çok bilinçli ve bilgili paylaşımlarda bulunuyorsunuz.Çok tedirgin dim ben de bu kararı vermekte zorlandım ama burda yazdıklarınızın hepsini doktorlardan duydum.Dediğiniz gibi ultrason eşliğinde yapılıyor ve her gün bi sürü kişiye yapıyoruz hiç kötü sonuç almadık tabiki 500de 1ihtimal var dediler onu da gözardı edemeyiz ama fayda zarar analizi yapıp herkes kendi için en doğru kararı verecektir.Ama öyle korkulacak bir işlem değilmiş.İnşallah sonucu da güzel olur.
İştahım da aynı aslında amaKilo yapması için iştah açması gereklibazı ilaçların yan etkisi nasıl kabızlık ise kimisinin de iştah açması
![]()
İçeriği göremedikŞu şekilde liste hazırlamaya başladım indirimde gördükçe alıcam(yanlarına marka da yazıcam). İlk listeden yararlanıcam ama sizce gereksiz olanlar var mı içinde eleyeyim?veya sayı olarak