• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ben de sezaryen istiyorum. Sezaryen olmuştum daha önce, hafif koca kafalı 😁🙈 minnak bebisim sayesinde.. Sezaryende beklenenden çok kanamam olmuştu. Doktor iyi ki sezaryen oldunuz, yoksa kanama yüzünden tekrar sezaryene alabilirdim demişti falan.. detaylar.. Korkularım var o yüzden.. Aslında doğum şeklini değil de, ilk etapta bir fiyat konuşmam lazım galiba 🤦🏻‍♀️😬 Hiç bilgim yok. Malum her şey uçtu kaçtı..

Ya aslında whatsapptan soru sorunca cevap veriyor, çok bekletmiyor. Haftasonu da olsa cevap veriyor. Aşırı sıcak bir tip değil sadece :)
Raporu atmış ama tek sayfa. Böyle mi oluyor canım? Biraz fazla kısa geldi bana 🙈
benim de rapor henüz gelmediği için bilmiyorum bilen arkadaşlara bir danışmak lazım.

Çok su iciyorum progestan kullandigimdan günde 2 kere ic camasiri degistiriyorum umarim tahlilde cıkmaz ama varsa da geçer sizin gecmis miydi antibiyotikle

Yanma hissetmiyorum hatta ilk idrarim disinda rengide hep cok su ictigimden açik oluyor ama son 1 haftadir bir yudum su icsem tuvalete gitme istegi duyuyorum
Hamilelikte enfeksiyon olabiliyor. Benim 9 ay boyunca az da olsa vardi ama doktorum devamli bakiyordu yogunlasinca ilac vermisti sonra da gecti bana bir zarari dokunmadi. Sık idrara cikma hamimelikten kaynakli oluyor zaten.

Canım ben de ikizler için Dr bulmakta zorlanıyorum. Özelde bulamadım zaten üniversite hastanesine gidiyorum. İkizlerde ikili taramayı pek önermedikleri için yaptırmadım. 14. haftada detaylı usg ye gideceğim
ya ne dediniz de ikna ettiniz nasıl randevu aldınız ? ben ikiliyi yaptırdım ama biraz adet yerini bulsun hani çok bariz bi şey varsa diye kan verdim yoksa fetal dna ve ikili test vs çoğul gebeliklerde işe yaramıyor.

detaylı için özel radyolog buldum o bile 18-24 hafta dedi. ay insan para için yine bakar yani :işsiz: 😂😂

benim kanama lekelenme vs olmadı. ben iki hafta önde gittiğimde biraz daha yukardaydı bu hafta tamamen rahim ağzını kapamış dedi. 21. haftaya kadar bekliycez sonra konuşçaz bunu dedi çıkması biraz zor dedi malesef :KK43: banada dikkat etmem gereken birşey söylemedi ilaçta vermedi sanırım kanamam olmadığından inşallah çıkar plesantalarımız yukarıda bizde rahat geçiririz hamileliğimizi
Bana da bu konu icin hiçbirşey önermemişlerdi ama lekelenmem oldugunda ağır kaldırma, ev islerini de cok eğilmeden kendini zorlamadan yap demişti doktorum, sen de yine kendine dikkat edersin

Kızlar dün kontrolüm vardı plesante plevra maxim gibi duruyor şuan total de olabilir dedi 21. Haftaya kadar birşey söylemiyorum sonra bunu konuscaz dedi böyle bir şey yasayan bilen var mi dikkat etmem gereken birsey falan var mi nete baktim insan korkuyor okuyunca ordkileri
plesenta previa değilmi yoksa ona benzer başka bişey mi ? benim ablam plesenta previaydı ilk aylarda bir sıkıntı yaşamadı son aylara doğru çok sık gözetim altındaydı 35. haftada sezeryan oldu şuan ablamda yeğenimde çok iyiler bizde ablamda çok tedirgin olmuştuk sıkmayın canınızı değişebilir daha 21. haftaya kadar yukarı çıkabiliyor plesenta .

Doktorum hamileyken verdi bana yaban mersini ekstraktini. Bu kadar iyi geleceğini yıllar önce bilseymisim keşke.Bana dogalzane markasınınkini vermisti
Ben de sorayım doktora. Saol canım 🌸
Ay tesekkür ederim cevabiniz icin hic yanma kasıntı yok sadece sabah idrarindan sonra kahverengi sarı bir leke geliyor peceteye insallah yoktur ya da varsada halledilebilir biraz icimi rahatlattiniz google yazinca Allah korusun insanin aklı basindan gidiyor
Geçen hamileligimde de olmuştu. Sıkmayın canınızı.. Nete ne yazsak bizi hastalıktan beter ediyor 🙈 Meraklanmayın çaresi var ya şükür. Varsa bile enfeksiyon, halledilir 🙏🏻
Arkadaşlar bana bunu yorumlayabilecek var mı korkuyorum doktora 6 da gidecem
Normal şartlarda her şey yolunda görülüyor, şükür. Yani hastalık riski düşük görünüyor. Kaç yaşındasınız bilmiyorum, sadece yaş dolayısıyla risk yüzdesi artmış.. ama yaş belli sınırı geçince o oranlar genelde öyle çıkıyor. Doktorunuz ense kalınlığına, burun kemiğine falan da bakmıştır. Onlarla beraber değerlendirilir. Muhtemelen sorun yok diyecektir diye düşünüyorum 🙏🏻 Yine de tabi doktor değilim. Yanlış bir şey söylemiş olmayayım.
Kızlar fetal DNA testi dediğimiz rapid nipt testi mi oluyor?
Bir çok çeşidi oluyormuş canım. Genel adı işte dna testi, gen testi deniyor da. NIPT olan var Nifty olan var.. ama aynıymış yani evet.

benim kanama lekelenme vs olmadı. ben iki hafta önde gittiğimde biraz daha yukardaydı bu hafta tamamen rahim ağzını kapamış dedi. 21. haftaya kadar bekliycez sonra konuşçaz bunu dedi çıkması biraz zor dedi malesef :KK43: banada dikkat etmem gereken birşey söylemedi ilaçta vermedi sanırım kanamam olmadığından inşallah çıkar plesantalarımız yukarıda bizde rahat geçiririz hamileliğimizi
Lekelenme falan da olmamış maşallah aslında belki de çok sorun yoktur. Çünkü ağrı da olabilir dedi bana, lekelenme de.. İnşallah yukarı çıkar canım. Çıkmazsa sanıyorum biraz hareketleri kısıtlamak gerekiyormuş falan.. Netten bakınca zaten hep kötü şeyler yazıyor.. İyi şeyler düşünelim biz 🙏🏻🪄
benim de rapor henüz gelmediği için bilmiyorum bilen arkadaşlara bir danışmak lazım.
Saol canım.. Hala merakım geçmedi 😅 Tam bilgi alamadım. Böyle geçer bu hafta da..

Son düzenleme:
canım ben normalde medicana da Ayşe kırbaş a gidiyorum oda zaten riskli gebelik uzmanı . devlette de kaydım olsun diye şehir hastanesine gidiyorum 2 yerden takip ediyorum normal gebe polikliniğine gittiğimde oksapar iğne kullandığım için perinotolojiye onlar yönlendirdi 2 tane de düşüğüm olduğu için doktorun adı doçent dr Atakan Tanaçan dı bayağı detaylı bir şekilde herşeyini inceledi.
Çok sağol canım bende keçiören Medical parka gidiyorum ama detaylı için farklı biyerde yaptırmak istedim dediğin doktora bakayım canım😍

Kızlar fetal DNA testi dediğimiz rapid nipt testi mi oluyor?
Evet canım nift nipt fetal dna hepsi ayni testmis
Gebelik kaybından dolayı riskli görüyorlar pihtilasmada yoğun var ondan
Sağlıcakla al inşallah canım kucağına hepimiz sağlıklı sorunsuz geçirelim şu süreci sağlıkla alalım kucağımiza 🙏

ya ne dediniz de ikna ettiniz nasıl randevu aldınız ? ben ikiliyi yaptırdım ama biraz adet yerini bulsun hani çok bariz bi şey varsa diye kan verdim yoksa fetal dna ve ikili test vs çoğul gebeliklerde işe yaramıyor.

detaylı için özel radyolog buldum o bile 18-24 hafta dedi. ay insan para için yine bakar yani :işsiz: 😂😂
Üniversite hastanesinden randevu alınabiliyor ama orada asistanlar bakıyorlar. Tahlilleri de yaptırıyorlar ve düzenli takip ediyorlar. Perinatolog da çok doluydu. Durumumun riskli olduğunu söyledim. 2 hafta sonrasına randevu bulabildim. 14. haftada bakacak. Tek gebeliklerde perinatolog 92 tl ücret alıyor, ikizlerde de 600 tl.

Oo 3 kız 🥰🧿 Biz de 3 kızız ✨️ Ben şimdi senin doğacak kızın nunarasiyim. Son nunara 🤗🤙🏻 Annemin evden son giden falan da olmam dolayısıyla "Ooyy! İyi ki dogurmusum seni" dediği.. hehehe :KK48:Yaşasın evlerin küçük kızları 😄😁
Yaa 🥰ben de çok mutluyum 3kız annesi olacağım için 🫶🏻 inşallah sağlıkla gelir iyi ki doğurmuşum derim ben de 😀
Maşallah canım çok isterdim hep 3 kzıım olsun. Vallahi sırtın yere gelmez senin hadi iyisin gözün aydın olsun😬🧿😍😍
İnşallah canım çok teşekkür ederim ☺️
sağlıkla gelsin inşallah
Teşekkür ederim 😇
oy ne güzel maşallah 3 kız :nazar: :KK200: saglıkla kavuşun inşallah canım
Amin inşallah sağlıkla gelir hepimizin bebeği de 😊

Ben de ikiz gebeliklerde ikili tarama yapılmıyor diye ve sonuçlarında da hatalar olabildiği için yaptırmadım. Fetal DNA düşünüyordum. Üniversite hastanesinde ve özellerde bulamadım bu testi yapacak bir yer. İnternetten Genoks firmasına ulaştım. Onlar her yerde uygulama yapıyorlarmış. Onlarda yaptırayım diye düşünmüştüm

Kızlar alışverişlere başladınız mı nasıl gidiyor ?
Sorma her bi şeye elimi attığımda eşim durduruyor 🙄 psikolojik olarak rahatlayamadı hala.. Arkadaşlarına falan söyle artık diyorum söylemiyor. Geçen tehlikeli aylar geçti mi acaba diye sordu. Yani tehlike her zaman var ne olacağını kimse bilemez ki, ama en riskli 3 ayı geride bıraktık dedim. 2 kayıptan sonra o da diken üstünde anlıyorum ama her şey de her gün pahalanıyor 😬 Bir dahaki ay büyük parçalardan başlarız detaylıyı da atlatalım diye anlaştık 🤝

Back