Selam kızlar 🖐 ben geldim.
Kizi anneme bırakıp doktora gitmiştim, evde durmayinca ufaklık annemde parka çıkartmış. Kontrolden sonra parktan eve çok geç soktuk yemek, çocuğu uyut derken bu saat oldu neyse...
Kontrolde önemli gördüğüm yerleri söyleyeyim öncelikle. İlk sorduğu covit aşısı vurulup vurulmadigim oldu. Daha önce 3 doz vurulduğumu son asimin 2021 kasım-aralik gibi olduğunu söyledim , en yakın zamanda tek doz mutlaka oluyoruz dedi. Son 3 ayda çok riskli tablolarla karşılaşıyoruz erkenden önlemimizi alalım genel olarak hamilelikte bağisiklik düşüyor dedi.
İkinci olarak tetenoz asisini sordu. 2 doz hamileligimde 1 doz da doğumdan sonra vurulduğumu sağlık ocağındaki hemşire aşının koruyuculigu devam ediyor bu gebelikte olmayacak dediğini söyledim onlar çok bilmesinler 26.haftada hatırlatma dozu kesin olacak dedi.
İstersen grip aşısı olabilirsin o sizin tercihiniz dedi. Ama diğerlerini mutlaka olun diye tembihledi.
Gelelim diğer durumlara

Bir şikayetim olup olmadığını sordum , bir şikayetim yok ama korkularım var dedim

Karın -gobek deligi ağrısı, kasık ağrısı, sırt bacak ağrısı bel ağrım yok, kanama lekelenme yok, kusma, tiksinme, mide bulantısı, baş dönmesi , aserme yok, genel koku hassasiyeti, göz seyirmesi ne bileyim hiç bir belirtim yok dedim, ne kadar güzel işte dedi, ama herkeste birseyler oluyor bende olmayınca hep aklıma kötü şeyler geliyor dedim

bizim insanımız böyle rahat batıyor dedi, senin yerinde olmak isteyen çok kişi var keyfini çıkart dedi, oyle zaten de hamilelik öncesi hayatımdan hiçbir şey değişmesi resmen tek fark regl görmüyorum o kadar ne kadar güzel deyip hadi gel ufakliga bakalım deyip ultrasona geçtik

kıpır kıpır bir minik vardı karşımızda sürekli elleriyle yüzünü gözlerini kapattı

Pozisyonu uygun olunca detaylı ultrason gibi inceledi herseyini tek tek... organları, kalp kapakcigi, kan akımı, beyin damarları, omurga bacak kemikleri vs. Baya uzun sürdü. Ve tabi cinsiyeti de kesinleşti. Prenses kızıma bir prens eşlik edecek

valla ne yalan söyleyeyim erkek olduğuna sevindim ama kız olmadığına da üzüldüm açıkçası ama sağlıklı ya o yeter bana