• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Dün arkadaşım da aynı şeyi söyledi :) sağlıklı olsun da minnoşlar :dondurma: nasıldı ultrasonda büyümüş mü baya artık daha ayırt edilir hale geldiler :KK33:

Evet o kadar şekli netleşmiş ki, normal insan görünümünde 🤩 kollarını kaldırıyor, başına götürüyor, göğsünde kavuşturuyor 🥰 bir önünü dönüyor bir sırtını dönüyor, çok şekerdi maşallah 🥰

21-22 hafta gibi ayrıntılı usg sonrası bir sonraki inşallah kontrol. Senin ne zaman bir dahaki kontrol?

Bizim burdaki Üniversite hastanesinde acil kisminda kadin dogum ultrason her sey var. Devlette hastanesin de de var. Ama burdaki ozel hastanelerde yoktu.

Haber ver canım mutlaka inşallah bi sorun çıkmayacak

Ben de ara ara hissediyorum o pıt pıtları ama sürekli değil 1 gün oluyorsa 2 gün olmuyor ama şunu farkettim çok açsam hissediyorum çoğunlukla özellikle akşam yemeklerinden önce :KK6: gümbür gümbür tekmelerini de hissederiz inşallah :dua:
Yarın 9.45 e randevu buldum umarım her şey yolundadır 🙏🏻

Evet o kadar şekli netleşmiş ki, normal insan görünümünde 🤩 kollarını kaldırıyor, başına götürüyor, göğsünde kavuşturuyor 🥰 bir önünü dönüyor bir sırtını dönüyor, çok şekerdi maşallah 🥰

21-22 hafta gibi ayrıntılı usg sonrası bir sonraki inşallah kontrol. Senin ne zaman bir dahaki kontrol?
Ayy yerim 🥰 ben de yarın sabah gidicem canım doktorum haftaya kongrede olacak o yüzden erkene çektim sonraki kontrolümüz de 1 ekim de nasip olursa

Kızlar solda olur diye biliyorum, ondan o tarafta hissediyoruz ☺️
Ben bu sag da sol da kismini.anlamadim pek😂Mesela benim karnimda kendimden taraf bakinca hep sağ tarafta hissettim oraya agri giriyordu ilk haftalarda. Ultrason kağidini elime aldigimda kendime dogru bakinca da sol da şimdi bu bebek hangi tarafta😂Umarim kendimi anlatabilmisimdir.

Seçenek çok muu dünden beri araştırıyorum pek bişey bulamadım ya 🙄 önerileriniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim 🙏
Bence erkekte daha zor, biz oğlanın ismini ben 7 aylik hamileyken ancak bulmuştuk. İsimler sözlüğü almistim bir arkadaşımdan, ordan anlamlarına filan da bakarak seçmiştim içime sinmisti. İnt.ten aratabilirsiniz bir çok seçenek çıkıyor en popüler isimler ya da eski isimler diye. Son dönemde gordugum en çok konulan erkek isimleri Rüzgar, Toprak, Doruk, Sarp, Tibet, Demir, Eymen, Cem, Tuna, Ömer, Ulaş, Kağan, Ediz, Kuzey. Daha havalı olanlar da vardır bunlar aklıma geldi :)

oğlumun adı Tarık hiç duymadım :) çok nadir var, benim ismimde genel bir isim çok olması çocuk açısından sıkıntı olabilir diye ben biraz çocuk yerine empati yaparak ince düşünmeye çalışıyorum aslında. Kız isimleri bolca var sıkıntı artıyor, erkeklerde seçenek bana nedense çok daha fazla geliyor az olanlardan.
Yani anlami kötu olmadikça dalga konusu olacak bir isim olmadikca anne baba olarak hosumuza gideni artik koyacagiz canim. Bir sure sonra.cok bilindik olmayanlarda artik gozumuz de eskiyor kullanila kullanilar.

Size de maşallah 🤩 kız bebek diye henüz hissedemedim diye düşünüyorum. Bi de ben göbek hizasında zannediyordum, henüz aşağıda yatay şekildeydi 🥰🥰

Benim aslında hareketten kastettiğim, dışardan belli olan pıt pıtlar ve elimi koyduğumda altında hissetmek. Henüz olmayınca biraz panik oldum sanırım 😅 tecrübeli de olsan 20. Haftaya yakın hissedersin şimdilik erken dedi. Sağlıklı olsun da bekleriz ne yapalım 🥰🥰
Ben de 11 ve 14.haftalarda hissettim ama ilk gebeligim olsa anlamazdım muhtemelen, cok hafif hareketlerdi. Bu hafta da karnımda bir dalgalanmalar hissediyorum yani bir hareketlilik var ama cok cildime yakin yerde olmadığı için emin değilim bebek olup olmadığına:) sanirim 2 hafta sonra filan daha sık hissetmeye başlayacağız çok az kaldı:)

Bence erkekte daha zor, biz oğlanın ismini ben 7 aylik hamileyken ancak bulmuştuk. İsimler sözlüğü almistim bir arkadaşımdan, ordan anlamlarına filan da bakarak seçmiştim içime sinmisti. İnt.ten aratabilirsiniz bir çok seçenek çıkıyor en popüler isimler ya da eski isimler diye. Son dönemde gordugum en çok konulan erkek isimleri Rüzgar, Toprak, Doruk, Sarp, Tibet, Demir, Eymen, Cem, Tuna, Ömer, Ulaş, Kağan, Ediz, Kuzey. Daha havalı olanlar da vardır bunlar aklıma geldi :)
Sorma ya kız olsa aklımda vardı bişeyler ama hazırlıksız yakalandık😂🤦‍♀️ Ben açıkçası anlama çok önem veriyorum eşim de öyle. Hem anlamı güzel hem söylenişi kulağa hoş gelen bi şeyler istiyoruz ama daha gözümüze çarpan isim olmadı :) Önerdiğin isimlere ve anlamlarına bakacağım mutlaka teşekkür ederim 💙

Herkese merhaba. Bir kac gundur hic bakamadim. Yazmasam da her bir mesajinizi okuyordum. Ama su devlet hastanesindeki kontrol cok moralimi bozdu. Bir onceki kontrolume gore 12+3 olmam gerekiyordu ikili test gunu. Verdikleri kagida 13+2 yazilmis. Crl 63.1mm gorunuyor ki internette gordugum degerlere gore dusuk. Nt: 1 mm bu da oyle. Doktor konuyla ilgili sormama ragmen hic bilgi vermedi. Renegesis max diye bir vitamin verdi yolladi ki ictigim gibi kustum. Onu da icmiyorum su an. Zaten dogru duzgun beslenemiyorum. Kilo kayb devam ediyor. Cok mutsuzum:KK43: bin pismanim devlete gittigime. Yarin ozeldeki doktorumdan randevu aldim ona gidecegim
Yanlış mı yazılmış açıklamamaları tuhaf gerçekten. Başka bir doktora daha görünün. Regenesis iyi bir haptır aslında kaçıncı haftadasınız bulantı haftalarımda bana vermemişti doktorum 14 de başlayabildim. O da prilam ı hala kullanıyorum. Üzmeyin kendinizi

Çalışan hamile arkadaşlar kıyafet bulabiliyor musunuz? Artık pantolon ve eteklerim belden sıkmaya başladı ama giyecek hiç bişey bulamıyorum resmen kışlık 🤦🏻‍♀️ hamile pantolonu adı altındaki pantolonlar da çok kötü üstelik aşırı pahalı, napıcaz 😪
Valla halen elbise etek giyiyorum ben kisa dogru hamile pantolinuna gexecem oglumdan kalan pantolonlar vardi bi tane de mecbur aldim

Back