• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar belimden 1 karış kadar yukarısı sağ sol boşluk kısımlarında ağrı sızı tarzı bişeyler var bugün, bu tarz bi durum yaşayan oldu mu ? Günde en az 2-2,5 lt su içiyorum ama böbreklerden kaynaklı olabilir mi diye düşündüm :işsiz:
İdrar testi yaptırabilirsiniz ama o tarz ağrılar bende susuz kaldığımda oluyor. Malum yaz ayı 2.-2.5 litre yetmiyor miktarı arttirinca günlük su tüketimini ağrım azaldı ordan farkediyorjm ben susuz kaldığımi

Daha önce doğum yapan annelerim özellikle sorum size bilen varsa da tabi yazabilir. 12 den sonra demire başlıycakmışım da demir ilaçları baya pahalı oluyor dedi arkadaşım 300 tl falan. Doğru mu?

Merhaba kızlar haftalardır takip ediyorum sizleri ama sohbete katılmamıştım. Gebelik hikayemi olabildiğince kısa anlatıp düşüncelerinizi almak isterim.40 yaşındayım.10 yıl önce troid kanserine yakalandım, ikinci bebeği düşünürken ( 1 kızım var 12 yaşında, kızımdan önceki gebeliğimde oğlum olmuştu 1 ay yaşadı rahmetli oldu)tabi kansere yakalınca bebek fikri rafa kalktı tedavi oldum zorlu bir süreçti benim için , sonrasında 4-5 sene beklemen lazım dediler bebek için, beklerken yaş 35 oldu. 6 ay 1 sene bebek için uğraştık sonra olmayınca doktora gittik tahliller yapıldı, çok kötü değil ama vakit kaybetmeyelim tüp bebek yapalım dediler kabul etmedik kaderimize razı olduk. 1 tane kızımız var Rabbim hiç olmayana nasip etsin dedik o defteri kapattık. Hikayenin sonunda bu yıl 15 temmuzda hamile olduğumu öğrendim( menapoza girdim diye düşünüp doktora gittim) 10 gün sonra kontrole çağırdılar, tekrar 3 Ağustos'da gittim 7+2 günlük dediler sata göre. yolk sac var bebek ve kalp atışı yok sağlıksız gebelik olabilir 10 gün sonra tekrar gel dediler. Bugün sabah süre doldu kontrole gittim ben şok ikiz gebelik dediler tek kese içinde.Birinin kalp atışı var ama yavaş atıyormuş diğerinin henüz kalp atışı bile yok. Sata göre bugün 9+0 günlük gebeyim ama bebeklerin biri 5+6 günlük, kalbi hiç atmayan 5+5 günlük dediler.Sata göre neredeyse 3 hafta fark var. Bebeklerin birini hatta ikisinide kaybedebilirisin dediler.Böyle bir durumda ne hissedebilirim ne düşünebilirim bilmiyorum. Rabbim hakkımda hayırlı olanı nasip etsin diyebiliyorum sadece
Öncelikle çok geçmiş olsun Rabbim tekrarını yaşatmasın inşallah 🤲 Bende lenf kanseri tedavisi oldum ve de sdce 9 ay oldu tedavim biteli sizinkine çok uzun bir süre olmuş maşallah vücudunuz kendini toplamıştır ☺️ Bende önlem amaçlı embryo donduruldu ama gerek kalmadı. Bence hiç stres yapmayın alcak nefesleri varsa her türlü tutunurlar Rabbim bebişlerinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah 🤲💜

Canım bu günler geçici ve geçtiğinde fit bir anne olacaksın, ben ise 🐳 🙈
Of ben de 😖
Doktora kilo almamla ilgili birseyler sordum, sen bosver birsey yoksa sende cok takilma, ayda 1,5-2 kilo alabilirsin dedi. Bilmiyor ki ben 2 haftada 2 kilo aliyorum 😫

Daha önce doğum yapan annelerim özellikle sorum size bilen varsa da tabi yazabilir. 12 den sonra demire başlıycakmışım da demir ilaçları baya pahalı oluyor dedi arkadaşım 300 tl falan. Doğru mu?
Hepsi pahalı olmuyor değişiyor canım devletin verdiği demir ilaçları da var onlar çok daha uyguna geliyor. Eczacıda danışıp isimlerini alıp doktoruma sorarsın ya na göre doktor sana onay verir canım.

Ben mide bulantımın azaldığını yazmıştım kızlar bugün tekrar geri geldi kusmada geri geldi geçmeye başlamış daha yanlış alarmmış 😅
Maalesef bende de aynısı oluyor 3 gün yok 2 gün var 2 gündür bulantı kusma ama tabi pik yaptığı zamanlara göre Daha iyiyim yine de çok kötü durum ama böyle azalınca kesileceği anlamına geliyormuş yani demek ki bulantıların da sonuna yaklaştık demektir 😬

Ya bu yazdığının da ilk kısmını gördüm sadece devamına dikkat etmemişim. Çok ilginç ben dün öyle oldum tam da sağ tarafımda aynı dediğin gibi üst bacak ve kalçada. Bacak dediğim tam kasığın dış kısmı kalçaya doğru o hizada. Ama hiç hamilelikle ilgili olacağını düşünmedim. Bir önceki gün uzun süre ve çok hızlı yürüdüm herhalde kas ağrısıdır diye düşünmüştüm. Şimdi hamilelikle ilgili olabileceğini düşündüm sen yazınca 😅
Benim daha 8 haftalık ama benim bebek mi tombul olacak🤣 Belki yine ilk teorim doğrudur kas ağrısıdır. Yine de aynı yeri tarif ediyorsun bilemedim. Bakalım benim minnak ne kadar büyümüş olacak 10 gün sonra 🐣
Bence hamilelikten canım çok zayıfsan belki erken olmuş olabilir ağrı, benim bahsettiğim yer tam leğen kemiğiymiş Google da görünce şaşırdım

Canım eger ücretli alırsanız şuan tüm ilaçlar cok pahalı. Ama ben hatırlıyorum devlet karsiliyordu. Benim doktorum özel olduğu için el reçetesi şeklinde yazıyor bende tahminen aynı ilacı sağlık ocağında reçete ettiririm bir kısmını devlet öder diye tahmin ediyorum

Doktor ne desin daha işte keyfinize bakın demiş 😂🙈

Ehehe evet öyle dedi 🙈😂

Ben de seni merak ettim kaç sayfadır yoksun diyordum. Bi sıkıntın derdin mi oldu ya da foruma mı küstün sabahki mevzudan falan dedim 😀 iyi ki buradasın 💕

Evet iyi ki burdasın Rheaa Rheaa Bizi sakin bırakma 🥰🌸😍

Anliyorum canim yani hic emzirmedim ama o bağın cok kuvvetli bisey olduğunu biliyorum. Herkes bu duruma belki farkli bakabilir. Kimisi artik biraksin yoruldum emzik gibiyim diyor. Kimisi de snn gibi o emdikce mutlu oluyor. Zaten kimsenin snn duygunu küçümsemeye hakki yok. Hel ki hamilesin. Yasadigin duygu cok normal ama zamanla geçecek. Eger cok fazla etki var ve ustesinden gelemeyeceksen uzmandan destek al bnce cok iyi gelecek. Cunku millet hep ileri geri konusur snn ne hissettigini bilmeden sn kafanda kendin halledersen herşey daha guzel olur 🥰🤲
Bu arada uyuya kalmisim dün yorucu bi gundu o saate kadar ayakta kalmam bile mucizeydi 😁

Ahaha aynı beni tarif etmişsin ben 22 aylıktı bir gece yine yapışık yatıyoruz kızım uyanıp uyanıp bir o göğsümü bir bu göğsümü emiyor ben çıldırdım aaaa yeter dedim bıraktırdım gitti 🙈🤗 herkese de emzik gibi oldum yazık bana dedim yalan yok 😂 ama benimki gece emen çocuktu ki o çok zor yaa 🙈

Bn evde calisiyorum ama sirkrte giderken o yolda cekilenler off insani hayattan sogutur. Haftaya rgitim icin gidecegim bu sicak havada nasil dayanicam bilmiyorum 🤔 bazen aileme soruyorum neden istanbul diye 😄

İstanbulu seven bir ben varım sanirim kesin bu durum da mesleki deformasyondur 😂😂😂 şehir plancısı olunca insan İstanbul dışındaki tüm yerler çok küçük geliyor bana 🙈🙈

Şubatta da dogursam kalbim mart grubu annelerinden 🤭🤭🤭🤭

Benim nerede doğuracağım belirsiz ama benim de kalbim burada 🤗

Kızlar bugün çok mutluyum 🥰 dün cizkek ve erik yedim bugünde bulantım baya azaldı birden kesiliyor sanki %50 azaldı dünden beri bir aydır kahvaltı yapmıyordum şimdi eltimle k.validede kahvaltı yapcaz sanki bayram bugün bana 💃💃🧿

Ohh çok mutlu oldum aynı benim ilk gebelik gibi geçecek hepsi az kaldı 🤲😊 çok sağlıklı melek gibi bebeklerimizi alacağız kulaklarımıza ben inanıyorum 🤗🌸

Kızlar gebeliğin basından beri üç buçuk kilo vermişim :KK43: böyle ne olacak bilmiyorum sabah yedigim şeftaliyi bile kustum

Ben 6 kilo vermiştim 80 kilodan 74 kiloya düştüm ilkinde sonra 97 kilo doğuma gittim endişeye gerek yok alırsın kilolarını inşallah benim gibi de alma da 😂😂 ama insan kilo verince kötü hissediyor size hak veriyorum ama sizi temin ederim çocuğa hicbir olumsuz etkisi yok 😊 hepsi geçince bu kilolar geri gelecek çocuğunuz da sağlıkla kilolarini alacak benim kızım 3600 doğdu son haftalarda normal doğabilsin diye benim bebege kilo aldıran yiyecekleri kesmeme rağmen (doktor kontrolunde tabi ki) 🙈 güzel günler yakın kendini bu şekilde motive et 🌸😊

Kızlar kafama bişey takıldı size sormak istedim 🤭 Geçen hafta enfeksiyonum yüksek ateşimi düşüremiyoruz falan yazmıştım ve doktorum covid testide ver dedi ve pozitif çıktı 😅 Biraz yorsada beni çok şükür atlattım ama o günlerde kadın doğum doktorum kontrol ettiğinde bebişin gelişimi 3 gün geri çıktı 8+2 olması gerekirken 7+6 çıktı ve doktor önemli değil dedi. Bu durum sürekli mi devam ediyor yoksa o ara kapanıyor mu 🤔 Randevum 24 ünde merak ediyorum 😅 Bilen birisi beni aydınlatırsa çok sevinirim 😂😍

Kızlar kafama bişey takıldı size sormak istedim 🤭 Geçen hafta enfeksiyonum yüksek ateşimi düşüremiyoruz falan yazmıştım ve doktorum covid testide ver dedi ve pozitif çıktı 😅 Biraz yorsada beni çok şükür atlattım ama o günlerde kadın doğum doktorum kontrol ettiğinde bebişin gelişimi 3 gün geri çıktı 8+2 olması gerekirken 7+6 çıktı ve doktor önemli değil dedi. Bu durum sürekli mi devam ediyor yoksa o ara kapanıyor mu 🤔 Randevum 24 ünde merak ediyorum 😅 Bilen birisi beni aydınlatırsa çok sevinirim 😂😍
Kuzum kapanır tahminen bazen geriden geliyor bazen gününde oluyor bazen ileri oluyor hep değişiyor. 3 gün sorun edilecek bir süre değil ki 😇

Merhaba 🌸 iyi olmana sevindim çok 🤗
Soruna gelince 🤗 bu hesapta geç döllenmiş olma ihtimalin varsa çocuk hep 3 gün geri gelir çünkü 3 gün gec döllenmiştir. Benim kızım 6 gün geç dollenmisti hatta bu sebeple karışıklık olmasın diye doktorum adet tarihimi değiştirmişti daha önce de söyledim bunu ama bazı doktorlar degistirmiyormus doğum için kabul edilen 40 hafta tarihine ekliyormuş sanirim bu süreyi bu doktorun tercihi olacaktır.
Ama eğer geç döllenme değil de bu hastalıklardan dolayı ufak bir gerilik oluşmuş olabilir ki bildiğim kadarıyla bu tarz durumlar 12. Haftaya kadar düzelip yetişiyor bebek normal düzenine hiç kafana takma tatlım iki türlü de 3 gün hiç önemli bir süre değil sağlıkla kucağına alacaksın bebeğini inşallah güçlü anne 🥰👍😊

Istanbullular istanbulda hava nasil yarin nasil olur :) annemi istanbul a doktora goturecegiz de yarin :) ne giyelim ne alalim havalar iyice sasirdi :)

Sabah kalın hirkayla anneme gittim aynı sitede oturuyoruz, öğlen pazartesi pazarı var evime yakın kalabalık olmadan oraya gidip alışveriş yapayım dedim fırtına vardı eve döndüm 3 gibi hava duruldu hep birlikte çıktı o gittik pazara sabah giydiğim hırka yüzünden kurdeşen dökecektim 😂😂😂 bu mevsim geçişleri sabah 10.00 ile 16.00 arasında oldu 🙈😂😂 ama yarın için hava güzel olacak yazıyor her yerde 👍

Bu arada aslinda ben de dogma buyume istanbulluyum :) universiteyi bile istanbulda okudum. Hic ayrilmamistim. 31-32 yasimda 3 sene once istanbul’u terk ettim (zorunlu tabii babamin saglik sorunlari nedeniyle). Arada es dost akraba hastane icin gidip geliyoruz, iyi ki boyle olmus diyorum her gordugumde. ki istanbul un en guzel yerlerinde oturup en guzel yerlerinden birinde calisiyordum isim de gayet iyiydi aslinda. Ama simdi dusununce butun gunum yollarda geciyormus hic kendime vakit kalmiyormus resmen. Surekli kosturuyormusum bir yere yetismek icin. Simdi hayat sakin her sey sakin. Her yere aheste aheste yetisebiliyorum mis :) hava temiz ortalik sakin. Buralarin havasi anneme de iyi geldi. Saglik sorunlari gerilemeye basladi falan. Bir de bugun biri yazmisti taksime gittim turist gibi hissettim diye maalesef oyle oldu. Gordukce ben de cok uzuluyorum. Kendi memleketimizde turist gibi kaldik. En guzel zamanlarini yasayabildigim icin de mutluyum. Cocuklarim da gorebilsin isterdim.

valla zaten hastane eve yürüme mesafesi 5 dk ben yarın gidip bir öğreneyim. sadece idrarda enfeksiyon çıktı ilaç kullandım o kadar. siz d3 vitamini kullanmıyor musunuz? bende de eksiklik yok ama bebeğin kemik gelişimi için verdi
Ben de d3 çok düşük çıktı damla şeklinde kullanıyorum canım
bu arada ben de folik asit kullanıyorum hala. doktor 3 ayın sonuna kadar içmen lazım dedi :D buraya ne zaman gelsem kafam çok karışıyor ahhaha :D
Sen sadece doktorunu dinle canım, her kadının kan değerleri bir değil, her gebelik bir olmadığı gibi.
Kız madem en az +10 yazalım bir dilekçe belediyeye şehrin şebeke suyuna kiloyla döksünler :halay: bizim kuşak yandı bari evlatlarımız kaliteli insanlarla muhatap olsun 😁
Nereye imza atıyoruz 😀
Bu arada hamilelik günlüğümüz de ne güzel oldu artık bebek görünüyor resimde ❤️❤️❤️ Doğum tarihi Mart başında olanlar bayadır öyle gerçi ama bizde kırmızı bir şekil vardı sadece. Şimdi herkeste bebek oluşmuş hoşuma gitti 🙂
Ayy hep böyle görünmesini bekliyordum, darısı kucağımıza almaya inşallah 🤲
Kızlar belimden 1 karış kadar yukarısı sağ sol boşluk kısımlarında ağrı sızı tarzı bişeyler var bugün, bu tarz bi durum yaşayan oldu mu ? Günde en az 2-2,5 lt su içiyorum ama böbreklerden kaynaklı olabilir mi diye düşündüm :işsiz:
Rahim genişliyor canım, leğen kemiğine baskı yapmaya başlıyor, önemli bir şey değildir içini ferah tut ❤️
Devletin karşıladığı ilaçları yazar canım doktorun, yani benim ilk hamileliğim de öyleydi.

Bence hamilelikten canım çok zayıfsan belki erken olmuş olabilir ağrı, benim bahsettiğim yer tam leğen kemiğiymiş Google da görünce şaşırdım
Yok kuzum baya yapılı bi vücudum var en boy 🙈başka bir ağrıdır muhtemelen benimki hamileliğe bağlamaya gerek yok ama şaşırdım aynı bölgeyi sen tarif edince ☺️ Doktoruma gittiğimde sorayım unutmazsam çok merak ettim 😂

Bazen ileri , bazen geri oluyor canım.
Çok büyük fark olsa doktor hemen söyler zaten

Back