• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    301
Hiç panik yapma kuzucum önlemini al doktoruna danış mutlaka ne derse yerine getir hiç bişey olmaz. Herkesin bişeyi oluyor illaki ben de tiroidle uğraşıyorum. İlacımı kullanıp tahlillerimi yaptırıyorum doktoruma ful itaat ☺️ Sen de gereken herşeyi yaptıktan sonra kafan rahat olsun tansiyon olmasa başka bişey çıkıyor illaki. Bir de burada bizim dediklerimizi tavsiyelerimizi filan da dinle ama asıl doktorun ne diyeceği önemli. Doktorunu dinledikten sonra hiç bişeycik olmaz. Sene kaç olmuş artık tıp ilerledi. Tansiyon önemli ama çözümsüz bi mesele değil. Allah kötüsünden korusun hepimizi 💕🙏🏻
bir sonraki kontrolüm 22 ağustosta. ben şimdi acile gitsem mi karar veremiyorum 😔 limonlu su içtim . görmem düzeldi ışıklar çakmıyor ama başımda ağırlık hissi devam ediyor. acilde yapabileceğimiz bir şey yok polikliniğe gelin yarın falan derler mi ki ? ilçede yaşıyorum. kanamam olduğunda öyle davranmışlardı 🙄

30 yaşındayım ilk gebeliğim ve 2 taneler 🧿🧿

ben daha önce tansiyon sorunu yaşadığımı bilmem ki akşam yemeği hariç tuzlu şeyler de tüketmem aslında . onu da mı kesmem gerekir acaba? muğla da yaşıyorum hava sıcak ama halsizlikten klimanın altından kalkmıyorum aslında.

Teyzem benim hayatı boyunca hep çok zayıftı tansiyonu da pek olmamıştır doktoru onun yaşından dolayı çok huylandı ama dahiliye test yaptı sanırım tuzlu yeme demis acı da mi yeme demişti sanki onu doğru hatırlamıyor olabilirim yanlış yönlendirme olmasın 🙈

Ama havalar çok sıcak insan azıcık güneş görse tansiyonu yükselebilir diye düşünüyorum inşallah seninki de gecici bir durumdur seni zorlamaz hamileliğinde 🤲🤲

Merhaba benide gruba alabilirmisiniz mart annesi olucam inşallah Allah nasip ederse

Hoşgeldin 🌸🤗🥰Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin 🌸🌸

bir sonraki kontrolüm 22 ağustosta. ben şimdi acile gitsem mi karar veremiyorum 😔 limonlu su içtim . görmem düzeldi ışıklar çakmıyor ama başımda ağırlık hissi devam ediyor. acilde yapabileceğimiz bir şey yok polikliniğe gelin yarın falan derler mi ki ? ilçede yaşıyorum. kanamam olduğunda öyle davranmışlardı 🙄
Başını soğuk suyun altına tut, acile gidersen dil altı veriyorlar ama hamileyken verirler mi bilemem ama yarın kardiyolojiye bi git istersen tansiyonu kontrol altında tutmakta fayda var geçmiş olsun 🙏

Başını soğuk suyun altına tut, acile gidersen dil altı veriyorlar ama hamileyken verirler mi bilemem ama yarın kardiyolojiye bi git istersen tansiyonu kontrol altında tutmakta fayda var geçmiş olsun 🙏
çıktım eczaneye gidiyorum. en azından ölçtüreyim hala yüksekse acile gideceğim.

teşekkür ediyorum 🙏🏼

Kızlar günaydın. Eşimle gece şu malum12 hafta kuralını kaldırdım. Dün zaten 2 saat kadar yürümüştüm kendimi son günlerde enerjik ve iyi hissediyorum. Korkumu attığım için dün çok istedim. Sonra da günlerdir olmadığı kadar rahat bir uyku uyudum. Bugün de eğlenceli bi şekilde sizinle paylaşırım güleriz falan diyordum. Ama sabah 7 gibi korkunç bir kabusla uyandım o kadar kötüyüm ki. Şu anki en büyük korkumuzun en kanlı halini yaşadım öyle diyeyim. Söylemeye, dile getirmeye bile korkuyorum anlatmıyorum o yüzden.Eşim kan olduğu için rüya bozulmuştur bebeğimiz sağlıklı merak etme dedi ama yine de içim bir türlü rahat değil. İçimi endişe kapladı umarım kötü birşey yoktur. Bi gelse şu randevu görsem bi an önce yavrumu ah ya Allahım korusun hepimizi 😔
12 kuralı mı varrr 😯😯😯biri beni aydınlatsın lütfen 😥

Sen kaç yaşındasın? Teyzem 40 yaşından sonra dogum yaptığı için onun tansiyonu çıkınca hemen onu dahiliyeye yönlendirdi doktoru ama doktor önemli bir durum görmedi ve doğuma kadar hep yükseldi tansiyonu ama bir şey olmadı çocuğu doğdu şuan 8 aylık bile oldu maşallah tosuncuguma 😍

Ama bazılarında sadece sıcaklardan kaynaklı yukseliyormus tansiyonlar belki senin de öyledir birkaç gün takip et devam ediyorsa sende dahiliyeye gidebilirsin 👍

Tuzlu yeme bir de belki tuzlu yemek yeriysen o da tansiyonunu yükseltmiş olabilir 😑
Tansiyon önemli kızlar arkadaşım erken doğum yaptı tansiyondan dikkat etmek gerek 😊

Ben gitmenin faydalı olacağını düşünüyorum canım. Sen abart biraz doktora karşı çok kötüyüm falan de. Önemli değilse de onu duymuş olur rahatlarsın ☺️ Çok geç değil randevun 1 hafta kalmış. Hemen kötü bişey olacak diye bişey yok kafanı takma. Civcivler iyi durumda eminim ☺️🐣🐣

Kızlar benim 2-3 gundur karnım kasılıyor, sizde de varmi? ikinci hamileliği olan anneler daha iyi anlayacaktır hani böyle 6-7 aylik hamileyken bebek ağırlık yapar ic organlariniza oyle bir his var, acayip bir baskı hissediyorum. Sanirim rahim büyüdüğü için mideme baskı yapıyor ama daha çok baslardayiz daha şimdiden böyleyse ileride nasıl baş edicem bu ağırlıkla bilemiyorum :/
Bende kaburgam mideme batıyor gibi bir ağrım var uzanınca azalıyor ama gün içinde öldürüyor beni 😥

çıktım eczaneye gidiyorum. en azından ölçtüreyim hala yüksekse acile gideceğim.

teşekkür ediyorum 🙏🏼

Geçmiyorsa gitmen lazım demektir ben olumsuz durumda ne olur bilmiyorum ondan azalmıyorsa gidip kontrol ettirmekte fayda var bence stres olma o da arttırır tansiyonu sakin kal ama yüksekse tansiyonun bir doktor kontrol etsin 👍

12 kuralı mı varrr 😯😯😯biri beni aydınlatsın lütfen 😥

Yok ya biz uydurduk onu zaten C Cimenlere_uzansam açıklamış zaten ama biz hem uydurduk hem de uydurduğumuz kurala uymadık 😂😂

Tansiyon önemli kızlar arkadaşım erken doğum yaptı tansiyondan dikkat etmek gerek 😊

Ben hiç böyle şeyler duymadım yanlış yönlendirmiş olmayayım zaten inşallah bir durum yoktur tabi ama doktor kontrol etsin 👍

Yok kuzum geçen burada muhabbetini yaptık kızlarla. Kendimizin kafadan getirdiği bi kural ilişki için çoğumuz 12. haftayı bekliyormuşuz. Tabiki kural yok düşük riskin kanaman yoksa hiç durma 🙈

Ahahaha kural uydurup sonradan uymamamiz nasıl komik 😂😂 ama ben üçüz gebelik olduğu için baktım var cinsellikte bazı sınırlar 12 hafta miydi bilmiyorum ama 20 haftadan sonra yasakmış mesela ama doktorum bir şey demedi hatta ben sormadım ama bu sefer kendisi su aşamada tek bebekle 3 bebek arası fark yok kanaman yoksa tek bebeğe hamile gibi davranabilirsin 20li haftalara kadar dedi 👍

Ben gitmenin faydalı olacağını düşünüyorum canım. Sen abart biraz doktora karşı çok kötüyüm falan de. Önemli değilse de onu duymuş olur rahatlarsın ☺️ Çok geç değil randevun 1 hafta kalmış. Hemen kötü bişey olacak diye bişey yok kafanı takma. Civcivler iyi durumda eminim ☺️🐣🐣
inşallah iyilerdir 😔🙏🏼 bir haftayı nasıl geçireceğim şimdi hayırlısı 🥲 eczaneye gittim 12 dedi 124 gibi bi şeydi tansiyonum. gayet iyi dediler, limonlu sudan başka evde yapabileceğiniz yok tekrar yükselirse yine ölçüme gelin dediler. hayırlısı artık Allaha emanetiz 🙏🏼

Kızlar nolur yardım edin ya. Boğazımdan aşağısı cayır cayır yanıyor resmen yemek borum sanırım. Mahvoldum ağlayacağım resmen. Var mı bi önerisi olan😭
gaviscon ya da rennie. başka bi şey dindirmez ekmek süt vs dokunmuyorsa deneyebilirsin ama bende geçici çözüm onlar 5 dk rahatlatıyor.

Kızlar nolur yardım edin ya. Boğazımdan aşağısı cayır cayır yanıyor resmen yemek borum sanırım. Mahvoldum ağlayacağım resmen. Var mı bi önerisi olan😭

Ben hamile değilken yaşamıştım onu doktora gidene kadar çubuk kraker ve ayran ile gerekebilmiştim doktor gaviscon verdi hemen geçti ama hamile kullanabilir mi o şurubu bilmiyorum ben hamilelikte içmediğimiçin yanıltmayayım 🙈

Ben hamile değilken yaşamıştım onu doktora gidene kadar çubuk kraker ve ayran ile gerekebilmiştim doktor gaviscon verdi hemen geçti ama hamile kullanabilir mi o şurubu bilmiyorum ben hamilelikte içmediğimiçin yanıltmayayım 🙈
Hamilelikte sise sise gaviscon ictim canim. Son aylardaydi ama

Back