- 23 Haziran 2022
- 3.811
- 6.634
- 37
Allah razı olsun canım duaların için rabbim kabul etsin her birisini inşallah.Canım yürümesine adımına çok takılma ben burda anne cocuk gruplarına katılıyorum oradada yürümeyen cok bebek var cogu yabancı aile cevreleri uyarıcıları az bu nedenle diye düşünüyorum ben , benım bebegimde isaret etmıyor anne baba diye işaret etmıyor seslenince bakıyor yalnızca , otizmli cocuklarla dil terapisti eşliğinde calıstıgım kısa bir süreç olmustu otizmli ailelere dil gelişimleri için seanslara getirirdi cocukları ,bebeklerde vardı bu grupta cogunda gözlemlediğim en belirgin özellik ortam değişikliğine hiç toleransları olmaması bebeklerdede bilhassa annesi bize bıraktıgında cılgınlarca aglama tepinme krize girme seklındeydi davranıscı eğitim tercih edildiği içinde bizde hiç tepki vermez cocugun susmasını beklerdık benım içinde zordu ,hatta cogu anne baba kapıda beklerken cocuklarının tepinmesine bu kadar aglmasına dayanamaz cocugunu alıp giderdi . Ortam kişi değişimine hiç acık değillerdi onu cok net hatılıyorum , birde odak toplayamazlardı cok zor odaklanırlardı temasa toleransları yoktu , ışıklı dönen hareketli seylere cok ilgi gösterirlerdı bunlarda var mı peki , belki daha cok sosyal gelişim geriliği olabilir gibi geldi bana zaten bu yaşta bu tanıyıda alamaz , iyi bir özel eğitim ile önlenebilir bence bu süreçte psikoloji aile eğitimi desteği çok önemli cok dua ettim size dün gece okudum yazdıklarınızı inşallah saglıkla sorunsuz atlatırsınız
Şöyle söyleyeyim özel eğitim merkezine gittim otizm bulgusu yok eğitime gerek yok kreşe verin sosyalleşsin dediler.
İşaretle gösterme kesinlikle yok. Ağlayan bir benek değil herkesin kucağına gider temas sever. Hatta elimle kendi yüzünü okşuyor. Elimi alıp sarılıyor sadece bana değil herkese gidiyor. Doktorda senin anlattığın otizmli
Çocukların davranışlarını bekledi Alya dan normal olan oymuş. Annesi haricinde başkasında ağlaması ben odadan çıktığımda kıyameti kopartması lazımdı dedi. Ama ben gittiğim eğitim merkezindeki uzmanla görüştüm doktorun neden böyle söylediğini anladım dedi.gayet iyi bakıyor dinliyor tepki veriyor adını biliyor dedi her çocuk ağlayacak değil ya bazıları sıcak kanlı oluyor dedi. Bir de farklı ortamlara girdiğimizde Alya mutlu oluyor çok seviniyor gülüyor her yere bakıyor inceliyor. Hatta son zamanlarda daha çok dışarıya çıkarttığım için sürekli kapıda ki görse onun kucağına gidiyor.