- 28 Ağustos 2021
- 2.609
- 5.802
Otizm yapan aşı bize de zamaninda bu aşıları yapmamışlar mı herkes kendisi bilir ya sadece bu tarz düşüncelere sahip olan insanlarin bebeklerine yazıkBiz de yine atağa girdik uykular nanay uyuyor uyanıyor yüz kere
Kızlar olay şundan ibaret. Otizm olan bebeklerde tani konmasi bu aylara denk geldiği için tabiki suçlu o aya denk gelen aşı ilan ediliyor. Bu konularda sağlık görevlisi olmayan ve sosyal medyada gelişigüzel konuşanların toplum sağlığını olumsuz etkilediği için ceza almasi gerektiğini düşünüyorum. Herkes fikrini kendine saklasın ve sorumluluğu alarak çocuğu üzerinde uygulasin. Bu arada ben tabi ki yaptıracağım aşı insanlık için bir velinimet ve çocuğumu en ufak bir riske sokmam, başka çocukları da olumsuz etkileme ihtimalini düşünerek bunun vebalini de almam. Sosyal medyada herbokolog kaynıyor ve insanların akıllarını bulandirmaktan başka hiç bir işe yaramiyorlar böyle hesaplari cimere şikayet edin derim.
Canim ben kan damlasını hiç düzenli vermedim neden dersen Ekin dengeli beslenen bir bebekti ve nedense içimden düzenli vermek gelmedi içgüdüsel diyelim ama ara ara haftada 2 gün falan kidsfer in kan damlasini kullandim ben rengi beyaz onun bizde diş boyama yapmadi newvit almıştım ben çöpe attım mürekkep gibiydi.
Hemogram 14
Ferritin 20
D vit 32
Bunlarin hepsi referans üzeri ama d vit 2 yaşa kadar kesintisiz devam, kan damlasini yine ara ara veriyorum çünkü çok güvendiğim bir dr ferritin en az 40 olmali diyor güçlü bağışıklık için. Normalde bu değerlerde gerek görmüyorlar. Omega 3 te her gün 1 çay kasığı veriyorum içeriğinde vitamin olmayan bir formda ve ifos onayli dr da önerdi bilişsel gelişim kalp sağlığı bağışıklık için çok destekleyici bir takviye. Bu arada karaciğer yaglanmasi yapıyor diye konuşulmuştu onu da arastirdim aksine omega karaciğer yağlanmasını engelliyormus ve karaciğer yağlanması olanlara tedavi için veriliyormuş iç hastaliklari dr una da sordurdum eşime öyle bir şey yok ne alakasi var demiş
Kuzey de balık yiyordu son 2 haftadır tükürüyor yemiyor iyi ki önerdiğin balık yağını almışım 2 günde 1 ben de 1 çay kaşığı veriyorum