2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Cnm kan dediğin demir mi ferritin mi oluyor? Demir 32 ferritin 26 vitamin d 38.8 çıktı bizim takviye kullanmayı bırakın dedi doktorumuz şimdi hiçbirini almıyoruz sadece balık yediremezsem omega vereceğim. Demir dişlerini boyadı kapkara yaptı çocuğun ben de sevindim bıraktığımıza.
minseo minseo cnm sen d vitaminine devam ediyordun sanırım, bizim doktor bırakın diyince sizinki kaç çıkmıştı merak ettim.
Canım valla demir diye yazmıyor kanda tam kanda çıkıyor , d yi de bildiğim kadarıyla bakmadı çünkü tam kan bakılmıştı bizim cildiye işimiz vardı bakışmışken oraya da götüreyim çift kan eziyeti olmasın dedim ekstra bi kan istemedi çocuk doktoru da bende yeterli diye düşündüm

Cnm kan dediğin demir mi ferritin mi oluyor? Demir 32 ferritin 26 vitamin d 38.8 çıktı bizim takviye kullanmayı bırakın dedi doktorumuz şimdi hiçbirini almıyoruz sadece balık yediremezsem omega vereceğim. Demir dişlerini boyadı kapkara yaptı çocuğun ben de sevindim bıraktığımıza.
minseo minseo cnm sen d vitaminine devam ediyordun sanırım, bizim doktor bırakın diyince sizinki kaç çıkmıştı merak ettim.
Sız hangisinı kullanıyordunuz bızım Ocean hıc karartmadı. D vitamini bızım 41 ama doktorumuz 2 yasına kadar kesıntısız devam edın dedı. 2 yas sonrası da kıs ayları devam edecegız

Foto çekimimiz var kızlar bu ara da pek huysuz yazmıştım ya resmen korkuyorum bakalım neler edecek , çekinebilecek miyiz diye😂😂😂

Sız hangisinı kullanıyordunuz bızım Ocean hıc karartmadı. D vitamini bızım 41 ama doktorumuz 2 yasına kadar kesıntısız devam edın dedı. 2 yas sonrası da kıs ayları devam edecegız
Cnm newvit kullandık biz keşke ocean kullansaydık, markayı kk da araştırınca hep aynı şikayeti gördüm zaten aslında doktorun bu durumu bilip uyarması gerekirdi ama neyse artık olan oldu bıraktık zaten. D vit ben de ara ara vereyim o zaman. D vit hangi marka hangi doz devam edeceksiniz?

Cnm newvit kullandık biz keşke ocean kullansaydık, markayı kk da araştırınca hep aynı şikayeti gördüm zaten aslında doktorun bu durumu bilip uyarması gerekirdi ama neyse artık olan oldu bıraktık zaten. D vit ben de ara ara vereyim o zaman. D vit hangi marka hangi doz devam edeceksiniz?
Benım D vıtamını de Ocean kullandım elımde 400 luk var o bıtsın 600 luk alırım canım. Aslında demırı her verdıkten sonra temız bezle sıledın mı ya da fırcaya ızın verse oyle temızlense karartı yapmıyor. Buyuk oglumda farklı marka kullanıyordum baktım karartmıs oyle duzenlı sılınce gectı. Şuan bıle sılsen her gun fayda eder.

Kızlar size katılıyorum instagram bu konuda bi çöplük, herkes uzman anne , bi yeme öğünü paylaşıyorlar insan stres oluyor, bi aktivite paylaşıyorlar ya diyorum ben bunu yapmıyorum bide çocuğunuzda otizm olabilir videoları var, herkeste psikolog baktım anneliğimi zorlaştırıyor ben bıraktım valla neşeli böyle kasmayan sayfaları takip ediyorum zaten annelik yeterince zor😅

Aynen ya bende aynı şeyleri hissediyorum. Hatta eskiden yemek tarifi paylaşan bir hesap vardı isim vermeyeyim :d Çocuğu olunca sürekli onu paylaşmaya başladı. O kadar çok aktivite yapıyordu ki o dönem bekar halimle çocuk fikrinden soğumuştum 😂 Bu arada o kadının çocuğu şu an 4-5 yaşlarında ve tek başına oyun kuramıyor hep yanında annesini istiyor oynarken😫

Cnm aktivite için oyun grubuna gidebilirsiniz öyle güzel aktiviteler hazırlıyorlar ki benim içim biraz rahat ediyor ben onlar gibi evde hazırlayamam yoksa instagram cidden hem mükemmel yemekler hem hazırlaması uzun aktivitelerle fln dolu imkansız bir dünya. Bir de ben fake bi instagram hesabı açtım sadece çocukla ilgili sayfaları takip ediyorum orada, kendi hesabımda hiç takip etmiyorum onları normal arkadaşlarıma fln bakıyorum kafam dağılıyor. Yoksa sürekli çocukla ilgili bişeye denk gelip arşatırırken buluyorum kendimi 😂 iyi bayramlar bu arada 💕
Bu fake hesap olayı iyiymiş 😂

Herkese iyi bayramlar🍬🍬

Aynen ya bende aynı şeyleri hissediyorum. Hatta eskiden yemek tarifi paylaşan bir hesap vardı isim vermeyeyim :d Çocuğu olunca sürekli onu paylaşmaya başladı. O kadar çok aktivite yapıyordu ki o dönem bekar halimle çocuk fikrinden soğumuştum 😂 Bu arada o kadının çocuğu şu an 4-5 yaşlarında ve tek başına oyun kuramıyor hep yanında annesini istiyor oynarken😫

Bu fake hesap olayı iyiymiş 😂

Herkese iyi bayramlar🍬🍬
Hahahahah ya dediğin kişiyi anladım çok değişik gerçekten takip ediyorum neyi yapmamalıyım öğrenmek için iyi oluyor 🤣🤣

Biz yaklaşık 2-3 haftadır böyleyiz canım sabrediyorum valla uygula 8. Sıçrama diyor😐
Biz de yine atağa girdik uykular nanay uyuyor uyanıyor yüz kere 🥹
Kızlar bişey soracağım bu 18. Ay aşılarından neden korkuluyor? Pek çok yerde karşıma çıkıyor zaten de en son bir tane ek gıda sayfasına yaptıracak mısınız diye yazmışlar o da biz doktorumuzla karar verdik yaptırmayacağız yazmış.
Otizmin doğuştan geldiğini, aşıların falan etkilemediğini biliyorum. Peki bu 18. Ay aşılarının olay olacak başka ne sıkıntısı var ki?

Yani yapılan aşılar zaten önceden yapılan beşli karma ve çocuk felcinin devam dozları. Bir tek hepatit a var bundan mı korkuluyor anlamadım. Hepatit a hastalığını olması daha mı iyi yani. Üstelik Türkiyede hepatitin tüm çeşitleri aşırı yaygınken.

Sizin görüşlerinizi merak ettim. Yaptıracak mısınız yada okuduğunuz başka yan etkiler vs var mı bildiğiniz.
Bana da denk geliyor ve meraktan yabancı kaynaklardan araştırdım. Yapilmasi öneriliyor mu ve yapildiktan sonra olasi yan etkiler. Hiçbir olumsuz sonuca ulaşamadım ayrica çok yaygin bir virüsmüş bence yapilmamasi hata olur. Ayrica anlamiyorum neden bizim ülkede hep aşılar otizme bağlanıyor insanlari da korkutuyorlar. O kadar araştırdım 1 tane otizmle alakalı cümleye denk gelmedim.
Kızlar olay şundan ibaret. Otizm olan bebeklerde tani konmasi bu aylara denk geldiği için tabiki suçlu o aya denk gelen aşı ilan ediliyor. Bu konularda sağlık görevlisi olmayan ve sosyal medyada gelişigüzel konuşanların toplum sağlığını olumsuz etkilediği için ceza almasi gerektiğini düşünüyorum. Herkes fikrini kendine saklasın ve sorumluluğu alarak çocuğu üzerinde uygulasin. Bu arada ben tabi ki yaptıracağım aşı insanlık için bir velinimet ve çocuğumu en ufak bir riske sokmam, başka çocukları da olumsuz etkileme ihtimalini düşünerek bunun vebalini de almam. Sosyal medyada herbokolog kaynıyor ve insanların akıllarını bulandirmaktan başka hiç bir işe yaramiyorlar böyle hesaplari cimere şikayet edin derim.
Canim ben kan damlasını hiç düzenli vermedim neden dersen Ekin dengeli beslenen bir bebekti ve nedense içimden düzenli vermek gelmedi içgüdüsel diyelim 😁 ama ara ara haftada 2 gün falan kidsfer in kan damlasini kullandim ben rengi beyaz onun bizde diş boyama yapmadi newvit almıştım ben çöpe attım mürekkep gibiydi.
Hemogram 14
Ferritin 20
D vit 32
Bunlarin hepsi referans üzeri ama d vit 2 yaşa kadar kesintisiz devam, kan damlasini yine ara ara veriyorum çünkü çok güvendiğim bir dr ferritin en az 40 olmali diyor güçlü bağışıklık için. Normalde bu değerlerde gerek görmüyorlar. Omega 3 te her gün 1 çay kasığı veriyorum içeriğinde vitamin olmayan bir formda ve ifos onayli dr da önerdi bilişsel gelişim kalp sağlığı bağışıklık için çok destekleyici bir takviye. Bu arada karaciğer yaglanmasi yapıyor diye konuşulmuştu onu da arastirdim aksine omega karaciğer yağlanmasını engelliyormus ve karaciğer yağlanması olanlara tedavi için veriliyormuş iç hastaliklari dr una da sordurdum eşime öyle bir şey yok ne alakasi var demiş

Hahahahah ya dediğin kişiyi anladım çok değişik gerçekten takip ediyorum neyi yapmamalıyım öğrenmek için iyi oluyor 🤣🤣
Beni annelikle ilgili olumsuz yönde etkiler diye takipten çıkmıştım ama ekşide o kadar çok sayfalarca yorum yapılmış ki bir kaç ay önce hem meraktan hemde seninle aynı sebeblerden tekrar takipledim😂

Beni annelikle ilgili olumsuz yönde etkiler diye takipten çıkmıştım ama ekşide o kadar çok sayfalarca yorum yapılmış ki bir kaç ay önce hem meraktan hemde seninle aynı sebeblerden tekrar takipledim😂
Evet evet kesinlikle bi ara ben de baygınlık geçirip çıkarmıştım sonra ekşiyi okuyup tekrar takipledim😂😂 sürekli bir hastalık döngüsü bir aktivite döngüsü alerjiler vs. İlginç cidden😂

X