- 20 Şubat 2010
- 32.896
- 6.247
Yok canım şu bi ilk banlandı sonra alternatif yere falan geçildi ondan önce çok iyiydi ya , hoş artık bebekler büyüdü martta sessizleşti şimdi ben Eylül Ekim annelerini takip ediyorum nasıl aktiflerben bu fiyatlardan sonra pasta işinde iyi para var aslında el becerisi olan güzel paralar kazanır diye düşünmeye başladım
Atayım canım fotoğrafları fikir olsun. Nisan anneleri sessizliğe gömüldü malumAy kızlar burda mı takılıyorsunuzpapatya da öyle
ben de buraya bakayım. Tam da diyordum mart annelerinin doğum günü kutlamaları oluyordur fikir alayım bunu gördüm.
Ne kadar güzel olmuş bu konsept; başta sen yaptın sandım ama başkasından paylaşmışsın.
Böyle olduysa çok tatlı sade ve şık zaten.
Ben iki uç arasında gidiyorum. abartılı parlak süslemeli olsun diyorum önce ama bir yandan da sade şıklık çok hoşuma gidiyor.
Çoktan balonları süsleri sipariş ettim ve hepsi rengarenk bir cümbüş gibi.tamamen saçma sapan bir görüntü de çıkabilir ortaya bilmiyorum. Bayramda kutlayacağım gecikmeli olarak.
Çok sevindimÇok şükür geçti sayılır 4.gun vücudu soldu bugün de 5.gun ayak el yüz hafif solmaya başlamış. Huysuzlugu da yok burun akintisi da geçti şükür
Galiba konusacak konuda cok kalmadıValla arkadaşım gün nasıl başlıyor, nasıl bitiyor hiç anlamıyorum. Akşam pert oluyorum benim oğlan ne zaman uyursa ben de yanında sızıyorum
Ya aynı bizdeki durum bu. Annem fazla tepki veriyordu böyle yapınca. Tepki vermiyoruz artık. 3-4 kere vuruyor kafasını tepki için bize bakıyor. Biz oralı olmayınca başla birşeyle ilgileniyor. Ama baya sinirim bozuluyor bu duruma
Kızlar sizin bebeklerin konuşma işi ne durumda? Bizim oğlan 3-5 kelime söylüyor sadecedaha anne demedi mesela işte baba, dede, mama, aba. Panik olmalı mıyım? Ya da neler yapıyorsunuz teşvik için ben kitap okuyorum sürekli, sorduğu herşeye cevap veriyorum, hadi sen de söyle diyorum. Sadece parmağını uzatıp ıh yapıyor herşeye
Çok geçmiş olsun, hastalık düşüncesi bile geriyor artık beniKızlar, emziren arkadaşlar ben kalsiyum kullanıyorum. Doktor gebelikte verdiğini hiç kesmedi. Emzirme boyunca devam demişti.
Benim oğlum da dün 1 yaşına girdi kızlar. Ancak bir haftadır hasta. Dışarıda iftar açıp kendi aramızda kutladık. Ben de hastayım. Bakıcımız da hasta... Bu şekilde eziyet olurdu zaten. İyileşince kutlama + foto çekimi yapacağız.
Yaşına giren bebişleri kutluyorum. Hastalara şifa diliyorum.
Eşimin görev için dönüş yeri edirne olacak edineye yerlesecegız 1 bucuk sene sonra umarım orada bulabilirizYurt dışında olduğunuzu bilmiyordum.biz de umarım İstanbul’da öyle imkanı olan bir okula verebiliriz. Yine de yurt dışındaki gibi asla olamaz ama bir adım önde olur kesinlikle. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz eşimle
Merhaba,3T-nin zararları ilgili olarak yeni duydum ki,kenardan sesi dinlemesi de beyin,dil gelişimini kötü etkiliyor,ben de bu zamana kadar telefonda bir şeyler açıyordum ki,kulağı aşina olsun.Bundan sonra açmıyorum.Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?Merhaba. Ben İngilizce öğretmeniyim. Kızımla doğduğundan beri ingilizce konuşuyorum. Hergün saatlerce dile maruz kalıyor. Tellaffuzum oldukça iyi. Aksan problemim yok. Umarım olumlu dönüşler alırım ben de.Bir sürü ingilizce hikaye kitabı var. Onları okuyorum. Anneannesi ve dedesi türkçe okuyor. Ben ingilizce. Bir de spotifydan lingokids podcastini açıyorum. Bayılıyor. Çok seviniyor onun sesini duyunca. Harika hikayeler anlatıyor kısa kısa.
Ekstra etkinlik için early learny setlerini çok beğeniyorum. Ona bakabilirsiniz ama benim kızım henüz pek ilgilenmiyor. Seti daha kullanamadım verimli olarak. Çünkü hemen elini atıp ağzına sokmak istiyor her şeyiodaklanmadı henüz. 1 yaş itibariyle yeniden deneyeceğim. 9.aydan itibaren başlıyordu setler sanırım.
Bu arada bilginiz var mı bilmiyorum ama geçen gün bi platformda okudum ve üzüldüm. Çocuk kreşe başlayınca eğer etrafında ingilizce bilmeyen akranları varsa dalga geçiyorlarmış ve bu da çocukta ingilizce kullanma isteğini bitiriyormuş. Yani okul çağında ingilizce kullanan bir yere başlamaları lazım. Yoksa sıkıntı olacak belli ki. Kreş zamanı özellikle.
Sizin baya çok kelime varmış arkadaşım ya, bizimki sürekli işaret edip ıh deme aşamasında. Anlamıyorum oğlum ne istiyorsun deyince kalkıp istediğini yerinden alıp getiriyorGaliba konusacak konuda cok kalmadıBızım anne, baba, dede, Suya şu, diş fırcasını diş, ver, al, gel canım şuanlık bunlar. Aslan taklıtı yapıyor bırde o sesı cıkarıyor. Ben de bol bol konusuyorum bazen kıtap okuyorum cok ozel bıe sey yapmıyorum. Şuan sızın de normal.
Merhaba,3T-nin zararları ilgili olarak yeni duydum ki,kenardan sesi dinlemesi de beyin,dil gelişimini kötü etkiliyor,ben de bu zamana kadar telefonda bir şeyler açıyordum ki,kulağı aşina olsun.Bundan sonra açmıyorum.Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Bir doktor 3T-nin zararları ile ilgili yazmıştı,dinlemenin de zararlı olduğunu,onunla ilgi ayrıca yazacağını söylemişti,daha o yazısınl yayınlamadı.Belki de yalnızca televizyon sesini dinlemeyi kastetmiştir.Siz ingilizce araştırmışsınızdır belki bir malumatınız var diye size sordum ben de.Onu ben de duydum. Ama internetten araştırma yaptığımda bir kaynağa ulaşamadım. O yüzden pek bir şey diyemiyorum.
Tv asla izletmiyoruz ve hiç açılmıyor zaten. Kendimiz de izlemiyoruz. Olursa çok çok nadir. Bazen anneannesindeyken biraz sesini duyabilir o kadar. Genelde orda da hep kapalıdır.
Ama telefonda video açıp dinlediğim oluyor evdeki bir işle ilgilenirken. O zaman o da duyuyor. Ya da özellikle podcast açıyorum ingilizceyi duyması için.
Bu konuda bir yazı makale vs var mı? Varsa konuyu incelemek isterim
Anladım canım, geçmiş olsun sana da... Benim kan değerlerim iyi çok şükür. Biz de teşekkür ederizÇok geçmiş olsun, hastalık düşüncesi bile geriyor artık beni
Ben bu durum için doktora gittim sadece demir ve d vit verdi. Kendimde omega 3 kullanıyorum. Kalsiyum değerim de normal çıkmıştı sanırım o yüzden vermedi.
Canım biraz genetik bence. Her çocuk kendi ölçüsünde değerlendirilmeli diye düşünüyorum açıkçası. Doğum kilosu ve boyu da bu konuda bence çok etkili. Her ay düzenli uzuyor mu kilo alıyor mu ona bakabilirsin.. mesela benim kızım 3.5 yaşında 16 kilo , oğlan 1 yaşında 13 kilo. İkisi de aynı şeyleri yiyor. Boy olarak ikisi de yasitlarindan uzun. Efe şuan 85 cm . 2 yaş kıyafetlere geçtik uzun zaman once . Kız da yaşına göre uzun 107 cm. 6-7 /7-8 yaş alıyorum kıyafetlerini. Ama baba uzun bizde 1.90. Vücut yapısı ona benziyor. Dora ile Doğa nin 1 yaş boylari arasında da fark var mesela. Ben ikisini de aylık boy -kilo değişimlerini baz alıyorum sürekli. O yüzden endişelenmeSelam kızlarçok şükür biz de doğum günü serüvenini evde tamamladık ya bebişler ne güzel kilolar almışlar maşallah neler yediriyorsunuz? Benim oğlanın kilosu 9,5. Boyu da 77 cm. Az mı acaba ya şimdi sizin 12 kilolar ve 83 cm leri gördükçe ben baya panik oldum
Bir doktor 3T-nin zararları ile ilgili yazmıştı,dinlemenin de zararlı olduğunu,onunla ilgi ayrıca yazacağını söylemişti,daha o yazısınl yayınlamadı.Belki de yalnızca televizyon sesini dinlemeyi kastetmiştir.Siz ingilizce araştırmışsınızdır belki bir malumatınız var diye size sordum ben de.
Bende youtube tan müzik acıyorum ama görntü hiç göstermıyorum ve şarkıya eşlikte edıyorum aynı zamanda , bakıcıda oyle yapıyor arada müzik acıp sesli soyleyıp şarkıya eşlik edip dans ettiriyor olumsuz bir yanını görmedim aksine suan mesela jonnny yes papa şarkısını beraber soyluyoruz o no no yes yes dıye eslık edıyor hep sarkıya , ben ekranın problem yaratacağı kanaatindeyim , müzik actıgımda cocukta bir bagımlılıga sebep olmuyor onun farkındayım mesela cunku müzik acmayıp soylesemde tatmin oluyor kapattıgımda aglamıyor mesela , ben şeye takıldım ama şimdi ben bakıcının soylediklerini oğluma tekrar edıyorum sürekli mesela come here go dont no stop where is dad ve daha bir cok seyi ingilizce sekilde konusuyorum cocukla ,ali ilbey bunları hep soyluyor 5 kadar sayıyorda ama acaba ben full istikrarlı türkçe mi konusmalıyım ingilizceyi dadısıyla mı konusmalı , bu sekılde cocukla bende ingilizce konusarak yanlıs mi yapıyorrum acaba siz ne yapıyorsunuz ? Birde bu ben arapça bılıyorum baba arapça bılıyor dısarda arapça konusuyoruz bakıcı ile ingilzice bilmediğim için arapça konusuyor anlasıyorum ,bazen eşimle arapçada konusuyoruz 3. Dil olarak bunuda öğrenecek mi acaba bunuda merak edıyorum , birde kitapları full ingilizce o yuzden bakıcısı yokken kitap okumamı istiyor ingilizce okuyorum aksanım bakıcı gibide değil tabi bu olumsuz etkıler mi hiç türkce kitabıda yok türkce kitapta almalı mıyım bilmiyorum siz ne önerirsiniz bir dil konusunda uzman bir öğretici olarakYok hiç araştırmamıştım aslında. Biraz daha inceledim de şimdi buldum. İnsanları konuşurken görmesi kitap okunması şarkı söylenmesi dilini geliştirirken arka plandaki tv sesi olumsuz etkiler diyor yabancı kaynaklarda da. İnsanlar arasında canlı bir şekilde görmeli diyalogları demişler hep.
Ama ben mesela mutfaktayken kızımı anakucağına koyup arkadan video açıyorum youtubeda. O da çok uzun sürmüyor. Bir şey olmaz diye düşünüyorum o kadardan. Yine de dikkat etmeli
Nacizane bilgimi paylaşmak isterim: Teknolojik aletler 3 yaşına kadar minimum olmalı. Elektronik oyuncaklar bile... Mümkün olduğunca basit olmalı oyuncaklar. Çok amaçlı kullanmalı. Bebekler 18 aya kadar bedenleri ile olan oyunları daha çok sever. Tv, ekran, ses ki şarkı bile olsa varlığından haberdar olacağı kadar minumum olmalı...Yok hiç araştırmamıştım aslında. Biraz daha inceledim de şimdi buldum. İnsanları konuşurken görmesi kitap okunması şarkı söylenmesi dilini geliştirirken arka plandaki tv sesi olumsuz etkiler diyor yabancı kaynaklarda da. İnsanlar arasında canlı bir şekilde görmeli diyalogları demişler hep.
Ama ben mesela mutfaktayken kızımı anakucağına koyup arkadan video açıyorum youtubeda. O da çok uzun sürmüyor. Bir şey olmaz diye düşünüyorum o kadardan. Yine de dikkat etmeli
Ya bu kadarını başarabiliyor musunuz kızlar ben yapamıyorum, tek başına bakanlar için söylüyorum özellikle valla ben bebeğim için ücretsiz izin aldım bakıcı bakmasın bana ihtiyacı var dedim ki öyle zengin değiliz eşimde maaşla çalışan biri hatta eşimden iyi maaş alıyordum cidden ekonomik olarak şu zamanda çevremde bunu yapan kimse yok bide doğu görevi yapıyordum böyle yaptığım için de herkes tayin olurken ben olamıyorum mesela sırf bu tayin için bile izin almıyor çoğu meslektaşım ama istediğim gibi gene bakamıyorum oğlana, kendimi yetersiz hissediyorum annelikte, bazen gerçekten yoruluyorum ve çocuk şarkısı en azından ekranı karartıp açıyorum dinliyor yada ben yemek yapıyorum oda geziniyor örümcekle diyelim bi sohbet bi video vs açtığım oluyor oda duyuyor haliyle ama ekran zaten yukarda görmüyor, ha ekranda maalesef 0 değil nadirde olsa açıyorum örneğin tırnağını keserken çünkü başka türlü kesemiyorum, gerçekten çalışırken dinleniyorum diyenleri anlar oldum diyorum çalışsam acaba daha mı az yıpranırdım, bide ikinci geliyor, ay oğlanda bu ara aşırı huysuz neyse ben bu ekran teknoloji işinde istediğim gibi bir anne olamadım valla hayallerim çok başkaydı üzgünüm ve çok doluyum bu araNacizane bilgimi paylaşmak isterim: Teknolojik aletler 3 yaşına kadar minimum olmalı. Elektronik oyuncaklar bile... Mümkün olduğunca basit olmalı oyuncaklar. Çok amaçlı kullanmalı. Bebekler 18 aya kadar bedenleri ile olan oyunları daha çok sever. Tv, ekran, ses ki şarkı bile olsa varlığından haberdar olacağı kadar minumum olmalı...
Ya bu kadarını başarabiliyor musunuz kızlar ben yapamıyorum, tek başına bakanlar için söylüyorum özellikle valla ben bebeğim için ücretsiz izin aldım bakıcı bakmasın bana ihtiyacı var dedim ki öyle zengin değiliz eşimde maaşla çalışan biri hatta eşimden iyi maaş alıyordum cidden ekonomik olarak şu zamanda çevremde bunu yapan kimse yok bide doğu görevi yapıyordum böyle yaptığım için de herkes tayin olurken ben olamıyorum mesela sırf bu tayin için bile izin almıyor çoğu meslektaşım ama istediğim gibi gene bakamıyorum oğlana, kendimi yetersiz hissediyorum annelikte, bazen gerçekten yoruluyorum ve çocuk şarkısı en azından ekranı karartıp açıyorum dinliyor yada ben yemek yapıyorum oda geziniyor örümcekle diyelim bi sohbet bi video vs açtığım oluyor oda duyuyor haliyle ama ekran zaten yukarda görmüyor, ha ekranda maalesef 0 değil nadirde olsa açıyorum örneğin tırnağını keserken çünkü başka türlü kesemiyorum, gerçekten çalışırken dinleniyorum diyenleri anlar oldum diyorum çalışsam acaba daha mı az yıpranırdım, bide ikinci geliyor, ay oğlanda bu ara aşırı huysuz neyse ben bu ekran teknoloji işinde istediğim gibi bir anne olamadım valla hayallerim çok başkaydı üzgünüm ve çok doluyum bu ara
Canım bizde yurtdısında oldugumuzdan burada asgari ücret okadar düşük ki üzücü ama ülkenin standardı bu , bu nedenle dil bilen bakıcıyı uygun bulduk yokssa türkiyede bakıcı mümkün değil şartlarımıza göre şans oldu yani bizim için. Ben yalnızca müzik acıyorum onada çok yeni basladık ama ekran sıfır şimdiye kadar hiç göstermemişimdir diyebilirim ama yeğenim ekran bagımlısıydı bundan korktugumdan cok dikkat ettim ekran vermemeye . müzikte cok değil cok arada oda beraber soyluyorum telefondaki sesle senkron sekılde dans ediyoruz müzik eşliğinde söyleyerek bi o . Tv miz yok zaten evde.Ben zararlı oldugunu düşünmuyordum zararlı oldugunu düşünen arkdaslar neden zararlı araştırmalar ne soyluyor deneyimleriniz neler paylasır mısınız yanlıssa yapmayalımYa bu kadarını başarabiliyor musunuz kızlar ben yapamıyorum, tek başına bakanlar için söylüyorum özellikle valla ben bebeğim için ücretsiz izin aldım bakıcı bakmasın bana ihtiyacı var dedim ki öyle zengin değiliz eşimde maaşla çalışan biri hatta eşimden iyi maaş alıyordum cidden ekonomik olarak şu zamanda çevremde bunu yapan kimse yok bide doğu görevi yapıyordum böyle yaptığım için de herkes tayin olurken ben olamıyorum mesela sırf bu tayin için bile izin almıyor çoğu meslektaşım ama istediğim gibi gene bakamıyorum oğlana, kendimi yetersiz hissediyorum annelikte, bazen gerçekten yoruluyorum ve çocuk şarkısı en azından ekranı karartıp açıyorum dinliyor yada ben yemek yapıyorum oda geziniyor örümcekle diyelim bi sohbet bi video vs açtığım oluyor oda duyuyor haliyle ama ekran zaten yukarda görmüyor, ha ekranda maalesef 0 değil nadirde olsa açıyorum örneğin tırnağını keserken çünkü başka türlü kesemiyorum, gerçekten çalışırken dinleniyorum diyenleri anlar oldum diyorum çalışsam acaba daha mı az yıpranırdım, bide ikinci geliyor, ay oğlanda bu ara aşırı huysuz neyse ben bu ekran teknoloji işinde istediğim gibi bir anne olamadım valla hayallerim çok başkaydı üzgünüm ve çok doluyum bu ara