Onun dısında canım her anne cocugunu tanır bilir senin cocuguna o an oyle uygun görmussen oyledır kendını kötü hissetme sakın biz en iyisi en mükemmeli olmasını istediğimizden oluyor bunlar hep ama mükemmel olmasın her sey gerek yok kendıımızı yıpratıyoruz yalnızcaYa bu kadarını başarabiliyor musunuz kızlar ben yapamıyorum, tek başına bakanlar için söylüyorum özellikle valla ben bebeğim için ücretsiz izin aldım bakıcı bakmasın bana ihtiyacı var dedim ki öyle zengin değiliz eşimde maaşla çalışan biri hatta eşimden iyi maaş alıyordum cidden ekonomik olarak şu zamanda çevremde bunu yapan kimse yok bide doğu görevi yapıyordum böyle yaptığım için de herkes tayin olurken ben olamıyorum mesela sırf bu tayin için bile izin almıyor çoğu meslektaşım ama istediğim gibi gene bakamıyorum oğlana, kendimi yetersiz hissediyorum annelikte, bazen gerçekten yoruluyorum ve çocuk şarkısı en azından ekranı karartıp açıyorum dinliyor yada ben yemek yapıyorum oda geziniyor örümcekle diyelim bi sohbet bi video vs açtığım oluyor oda duyuyor haliyle ama ekran zaten yukarda görmüyor, ha ekranda maalesef 0 değil nadirde olsa açıyorum örneğin tırnağını keserken çünkü başka türlü kesemiyorum, gerçekten çalışırken dinleniyorum diyenleri anlar oldum diyorum çalışsam acaba daha mı az yıpranırdım, bide ikinci geliyor, ay oğlanda bu ara aşırı huysuz neyse ben bu ekran teknoloji işinde istediğim gibi bir anne olamadım valla hayallerim çok başkaydı üzgünüm ve çok doluyum bu ara
KatılıyorumOnun dısında canım her anne cocugunu tanır bilir senin cocuguna o an oyle uygun görmussen oyledır kendını kötü hissetme sakın biz en iyisi en mükemmeli olmasını istediğimizden oluyor bunlar hep ama mükemmel olmasın her sey gerek yok kendıımızı yıpratıyoruz yalnızcahepimizin eksileri artıları var hepimizin anne olarak amacı ortak ama saglıkla büyüsünler inşallah
Mümkün olduğunca demiş arkadaş bak canımYa bu kadarını başarabiliyor musunuz kızlar ben yapamıyorum, tek başına bakanlar için söylüyorum özellikle valla ben bebeğim için ücretsiz izin aldım bakıcı bakmasın bana ihtiyacı var dedim ki öyle zengin değiliz eşimde maaşla çalışan biri hatta eşimden iyi maaş alıyordum cidden ekonomik olarak şu zamanda çevremde bunu yapan kimse yok bide doğu görevi yapıyordum böyle yaptığım için de herkes tayin olurken ben olamıyorum mesela sırf bu tayin için bile izin almıyor çoğu meslektaşım ama istediğim gibi gene bakamıyorum oğlana, kendimi yetersiz hissediyorum annelikte, bazen gerçekten yoruluyorum ve çocuk şarkısı en azından ekranı karartıp açıyorum dinliyor yada ben yemek yapıyorum oda geziniyor örümcekle diyelim bi sohbet bi video vs açtığım oluyor oda duyuyor haliyle ama ekran zaten yukarda görmüyor, ha ekranda maalesef 0 değil nadirde olsa açıyorum örneğin tırnağını keserken çünkü başka türlü kesemiyorum, gerçekten çalışırken dinleniyorum diyenleri anlar oldum diyorum çalışsam acaba daha mı az yıpranırdım, bide ikinci geliyor, ay oğlanda bu ara aşırı huysuz neyse ben bu ekran teknoloji işinde istediğim gibi bir anne olamadım valla hayallerim çok başkaydı üzgünüm ve çok doluyum bu ara
Bu bilgi canımYa bu kadarını başarabiliyor musunuz kızlar ben yapamıyorum, tek başına bakanlar için söylüyorum özellikle valla ben bebeğim için ücretsiz izin aldım bakıcı bakmasın bana ihtiyacı var dedim ki öyle zengin değiliz eşimde maaşla çalışan biri hatta eşimden iyi maaş alıyordum cidden ekonomik olarak şu zamanda çevremde bunu yapan kimse yok bide doğu görevi yapıyordum böyle yaptığım için de herkes tayin olurken ben olamıyorum mesela sırf bu tayin için bile izin almıyor çoğu meslektaşım ama istediğim gibi gene bakamıyorum oğlana, kendimi yetersiz hissediyorum annelikte, bazen gerçekten yoruluyorum ve çocuk şarkısı en azından ekranı karartıp açıyorum dinliyor yada ben yemek yapıyorum oda geziniyor örümcekle diyelim bi sohbet bi video vs açtığım oluyor oda duyuyor haliyle ama ekran zaten yukarda görmüyor, ha ekranda maalesef 0 değil nadirde olsa açıyorum örneğin tırnağını keserken çünkü başka türlü kesemiyorum, gerçekten çalışırken dinleniyorum diyenleri anlar oldum diyorum çalışsam acaba daha mı az yıpranırdım, bide ikinci geliyor, ay oğlanda bu ara aşırı huysuz neyse ben bu ekran teknoloji işinde istediğim gibi bir anne olamadım valla hayallerim çok başkaydı üzgünüm ve çok doluyum bu ara
Çocuğa ilk ana dili öğretilmeli.Bilingual(ikidilli) olmasını istiyorsak ebeveynlerden biri yalnız ana dilinde,diğeri de yalnız yabancı dilde konuşmalı.Bakıcınız çocukla ingilizce konuşuyorsa,ya siz türkçe ya da kocanız türkçe konuşmalı,ya da aksine.Böyle olursa,çocukta konuşma geriliği olmaz.Psikiyatristden ve bir çok çocuk doktorundan ben böyle duydum.Bende youtube tan müzik acıyorum ama görntü hiç göstermıyorum ve şarkıya eşlikte edıyorum aynı zamanda , bakıcıda oyle yapıyor arada müzik acıp sesli soyleyıp şarkıya eşlik edip dans ettiriyor olumsuz bir yanını görmedim aksine suan mesela jonnny yes papa şarkısını beraber soyluyoruz o no no yes yes dıye eslık edıyor hep sarkıya , ben ekranın problem yaratacağı kanaatindeyim , müzik actıgımda cocukta bir bagımlılıga sebep olmuyor onun farkındayım mesela cunku müzik acmayıp soylesemde tatmin oluyor kapattıgımda aglamıyor mesela , ben şeye takıldım ama şimdi ben bakıcının soylediklerini oğluma tekrar edıyorum sürekli mesela come here go dont no stop where is dad ve daha bir cok seyi ingilizce sekilde konusuyorum cocukla ,ali ilbey bunları hep soyluyor 5 kadar sayıyorda ama acaba ben full istikrarlı türkçe mi konusmalıyım ingilizceyi dadısıyla mı konusmalı , bu sekılde cocukla bende ingilizce konusarak yanlıs mi yapıyorrum acaba siz ne yapıyorsunuz ? Birde bu ben arapça bılıyorum baba arapça bılıyor dısarda arapça konusuyoruz bakıcı ile ingilzice bilmediğim için arapça konusuyor anlasıyorum ,bazen eşimle arapçada konusuyoruz 3. Dil olarak bunuda öğrenecek mi acaba bunuda merak edıyorum , birde kitapları full ingilizce o yuzden bakıcısı yokken kitap okumamı istiyor ingilizce okuyorum aksanım bakıcı gibide değil tabi bu olumsuz etkıler mi hiç türkce kitabıda yok türkce kitapta almalı mıyım bilmiyorum siz ne önerirsiniz bir dil konusunda uzman bir öğretici olarak
Muchkin canım memnunum ben.Kızlar pipetli suluklardan memnun kaldığınız marka var mı?
Philips aventin pipetli sulugu cok memnunum okadar hor kullanılıp düşmesine rağmen asla bir sdy olmadı ve içindeki pipetinin cıkmamasına dikkat edildiği sürece asla damlatmada yapmıyorKızlar pipetli suluklardan memnun kaldığınız marka var mı?
Canım nasılsın Alın ne yapıyor nasıl dişlerı cıktı mı baya, yuruyor mu neler yapıyorMuchkin canım memnunum ben.
Canımm iyiyim teşekkür ederim sen nasılsın çocuklar nasılCanım nasılsın Alın ne yapıyor nasıl dişlerı cıktı mı baya, yuruyor mu neler yapıyor
Canım ne olsun valla zor bır kış gecırdık umudum yazCanımm iyiyim teşekkür ederim sen nasılsın çocuklar nasılalin de iyi baya hareketli her zamanki gibi bütün gün koltuklara tırmanıyor yürüme alıştırmaları yapıyor bir iki adım attı birkaç haftaya çözer sanırım sekiz tane dişi var azıları geliyormuş doktoru öyle dedi bu aralar sinirleri tepesinde dogumgununde hastalandı yazmıştım buraya da ateşi cok yükseldi sonradan da döküntüler oldu altıncı hastalık gecirmis meğer cok cok dikkat edin siz de. Bakıcı bulamıyorum hala ücretsiz izindeyim o yüzden bulamazsam iki yaşına kadar böyle götürüp sonra kreşe vermeyi düşünüyorum alini bakalım neler olacak. Yorgun ama mutluyum sizde ne var ne yok umarım her şey yolundadır
Munchkin kullanıyoruz canım hamileyken güzel bir indirimde yakalamıştım iyiki almışımKızlar pipetli suluklardan memnun kaldığınız marka var mı?
Muchkin canım memnunum ben.
Philips aventin pipetli sulugu cok memnunum okadar hor kullanılıp düşmesine rağmen asla bir sdy olmadı ve içindeki pipetinin cıkmamasına dikkat edildiği sürece asla damlatmada yapmıyor
Beğendiğim iki suluğu da önermişsiniz çok teşekkür ederim arkadaşlarım. Biraz daha bakıp karar vereyim artıkMunchkin kullanıyoruz canım hamileyken güzel bir indirimde yakalamıştım iyiki almışım
Aradan çok zaman geçmiş ama Fatma Bilginer hocadan memnun muydunuz süreciniz nasıldıEvet canım Fatma bilginer sende mi orada yaptın?
Merhaba evet ama cogu dr gibi detaylı bilgi vermiyor bazen sizi unuttugu da oluyor ben sadece ameliyat konusundan dolayı kendisini tercih ettimAradan çok zaman geçmiş ama Fatma Bilginer hocadan memnun muydunuz süreciniz nasıldı
Uzmanlar eğer ikinci diliniz ana dil gibi bir seviyede değilse çocukla yabancı dil konuşmamayı öneriyorlar, benim ingilizcem iyidir bir ara ben ingilizce baba türkçe konuşsun diye düşündük ama farkettim ki ingilizce konuştuğumda Türkçeye göre daha az kelime kullanıyorum ve daha az konuşuyorum bu sebepten vazgeçtim böyle önerilmesinin sebebini de anladım, doğru ve içi dolu bir iletişim için kendinizi çok rahat hissettiğiniz dilde konuşun bence çocuğunuzla, aksan önemli değil bence dile hakimiyet doğru gramer ve zengin kelime çeşitliliği önemli diye düşünüyorum. Bunlara tam hakim değilseniz sadece bakıcıyla ingilizce konuşması sizinle ana dilinizde konuşması daha iyi olur bence.Bende youtube tan müzik acıyorum ama görntü hiç göstermıyorum ve şarkıya eşlikte edıyorum aynı zamanda , bakıcıda oyle yapıyor arada müzik acıp sesli soyleyıp şarkıya eşlik edip dans ettiriyor olumsuz bir yanını görmedim aksine suan mesela jonnny yes papa şarkısını beraber soyluyoruz o no no yes yes dıye eslık edıyor hep sarkıya , ben ekranın problem yaratacağı kanaatindeyim , müzik actıgımda cocukta bir bagımlılıga sebep olmuyor onun farkındayım mesela cunku müzik acmayıp soylesemde tatmin oluyor kapattıgımda aglamıyor mesela , ben şeye takıldım ama şimdi ben bakıcının soylediklerini oğluma tekrar edıyorum sürekli mesela come here go dont no stop where is dad ve daha bir cok seyi ingilizce sekilde konusuyorum cocukla ,ali ilbey bunları hep soyluyor 5 kadar sayıyorda ama acaba ben full istikrarlı türkçe mi konusmalıyım ingilizceyi dadısıyla mı konusmalı , bu sekılde cocukla bende ingilizce konusarak yanlıs mi yapıyorrum acaba siz ne yapıyorsunuz ? Birde bu ben arapça bılıyorum baba arapça bılıyor dısarda arapça konusuyoruz bakıcı ile ingilzice bilmediğim için arapça konusuyor anlasıyorum ,bazen eşimle arapçada konusuyoruz 3. Dil olarak bunuda öğrenecek mi acaba bunuda merak edıyorum , birde kitapları full ingilizce o yuzden bakıcısı yokken kitap okumamı istiyor ingilizce okuyorum aksanım bakıcı gibide değil tabi bu olumsuz etkıler mi hiç türkce kitabıda yok türkce kitapta almalı mıyım bilmiyorum siz ne önerirsiniz bir dil konusunda uzman bir öğretici olarak
Ben de annemden aldıktan sonra tek bakıyorum. İşteyken annemde sadece.
Aynı senin gibi ekran açtığım olmuştu: yemek yemesi için ekran denedim. Asla olmamalı biliyorum ama yeter ki yesin dedim. O da çare olmadı. Hala ekgıda yemiyor. İşkence çeker gibi ağlıyor yemek yedirmeye çalışınca. Böyle bi bebeğe sahip olunca her yolu denedim mecbur. İşe yaramasa da yaptım sonuçta.
Bazen çaresiz kalıp buna başvurabiliriz. Herkesin düzeni bebeği aklı fikri başka.
Bende sıfır ekran yapamıyorum. Aynı şekilde ek gıda dönemini çok zor geçiriyoruz hiç heveslendiğim gibi gitmedi aldığım tabak çanağı bile kullanmıyorum bir heves neler almıştım
Yemeklerini de anca bir şeyler açarak yedirebiliyorum başka türlü yemiyor. Bunu da annem alıştırdı