2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar Günaydın 🦋 Dünde yazmıştım enfeksiyonum iyice arttı ateş yaptı ateşimi düşüremedik tekrar acile gittik 🥺 Kasık ağrımda oldu acil doktoruda ultrasonla bebişe baktı önce bir sorun gözükmüyor anladığım kadarıyla dedi 🥺 sürekli parol taktılar ağrılarım için ve antibiyotik verdi cefaks adı hamileliğini etkilemez dedi 🥺 daha kullanmadım ama kullanmalı mıyım sizce kullanan var mı aranızda ? Dün bide çözelti vermişti onu içince de ilk kez çıkardım 😥 Tekrar aldık kullandım. Enfeksiyon için evde yapabilceğim birşey var mı kullandığınız ve ya bildiğiniz 🥺 Şuan bile ateşim var boğazımda çok kötü yutkunamıyorum bile 😔 (Uzun oldu kusura bakmayın 😔)
Çok geçmiş olsun canım.. İnşallah çabucak geçer.. Allah yardımcın olsun 🙏 İlaçları mutlaka kullan, çekinme. Doktor sonuçta biliyor. Doktor ilacın ve enfeksiyonun artılarını ve eksilerini tartarak vermiştir illa ki ilaçları.. Demek ki ilaç kullanman daha iyi olacak. Sen iyi olursan bebeğin de zaten çok iyi olacak :KK68: Üzülme sakın.. İlaçlarını ihmal etme..

Doktorun mu önerdi canım yeri? Ben de yaptıracağım kısmetse.. Tabi önce yarın kalp atışı heyecanı var daha benim :/
Evet canım doktorum önerdi yaptırmak isterseniz burada yaptırabilirsiniz demişti hadi hayırlısı canım o ilk kalp atışını duymak çok başka bir hiss☺️

Canım ben kızıma ne cinsiyet partisi ne baby shower yaptım. Hatta doğum günü de yapmadım. Bana hoş gelmiyor herkesin tercihi sonuçta. Onun yerine kızımla eşimle farklı yerlere gidip üçümüz güzel anılar biriktiriyoruz . O kadar harcama yapmak bana doğru gelmiyor. Uyarsa bu ay doğum günü için eşim supriz rezervasyon yapmis. Geçen sene gibi gider üçümüz sakince kutlarız. Ben her sene kızım farklı bir ülkede doğum gününe girsin istiyorum, eşi dostu çağırıp büyük doğum günü yapacağıma o parayı diğer türlü kendimize harcarım. Tbi kimsenin tercihine bir şey deme hakkımız yok bu benim tercihim 😇
Ben kızımda yapmadım o zamanlar zaten yaygın değildi bu kadar yapmazdı kimse. Son bilaç yolda şok yaygın oldu. Bayb shower değilde cinsiyet partisi aile arasında iyi olurdu bir oyun gibi yapardım mesela herkesin fikrini alırdın iddiasına girerdik sonra hepimiz sonucunu orada öğrenirdik. Pek masrafli bişi olmuyor zaten bi pasta keseriz bir kaç balon. Ne bileyim işte ama zaten yapmayacağız o yüzden gerek kalmadı düşünmeye. Artık doğumdan sonra kucağımıza aldığımız zaman seviniriz bol bol ☺️

Baby shower,cinsiyet partisi, kokteylli düğün gibi hastane odası sevmiyorum. Ve ben de aynı düşüncedeyim 5. Aydan sonra yapıcam alışveriş vs
Evet çocuk doğmadan yapılan pahalı şeyleri ben de sevmiyorum aile içinde kimse bilmeden de yapılabilir. Kıyafet ve eşya konusunda da dediğim gibi çok erken bana göre. 7.aydan sonra alacağım Allah izin verirde o günleri görebilirsem inşallah canım. Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.

Kızlar bir şey soracağım. Sık idrara çıkma durumu olmayan var mı? Çok su içtiğim halde sık idrara çıkmıyorum. Acaba yaz ayı ve hava çok sıcak terliyorum diye mi? Hepiniz sık idrara çıkıyo musunuz acaba 🙄
Değişiyor canım ben ilk zamanlar çok sık çıkıyordum sonra bir ara yine normale döndüm şimdi son 1 haftadır çıkıyorum sık suyu içemediğim halde bile çıkıyorum toplasan günde 1 bardak su içmiyorum ben bulantılardan dolayı su içtiğim zamanlarda da sık çıkmamıştım ama ara ara bu denge bozuluyor bence canım stres yapma

Normal sanıyorum bu duygularımız bilmiyorum ki. Hamilelik çocuklaştırdı mı bizi? Hiç geçmiyor içimden bu his. Yazarken de diyorum kızlar eşimle sorunum olduğunu düşünecek. Hiç öyle bişey değil. Pat diye içime yerleşen bi duygu sadece çok enteresan niye oldu bilmiyorum. Çok üzüldüm senin de yaşamana canım inşallah hemen iyi oluruz çünkü güçlü olmamız da gerekiyor 😔
Olabilir canım hamilelik aşırı hassas yapıyor bizi heralde içimizde sakladığımız bastırdığımız hislerde ortaya çıkıyor. 😔 Evet inşallah güçlü kalabiliriz 🙏🏼

Canm inşallah bu sefer sağlıkla kucağına alırsın 🥰 bende doğuma kadar hiç bişey almayı düşünmüyorum beşik ve hastane çıkışı kıyafetleri var hatta iki paket bezi bile var bir koli ıslak mendil havlusu banyo seti önceki gebeligimden kaldı buna nasip olur inşallah kız olursa tabiki biz eşimle bu sefer bişey almiyalim dedik doğum yapınca alırız diye düşündük kayıplardan dolayı heveslenmek istemiyoruz hâlâ ablamdan başka kimse bilmiyor bu sefer sessiz fazla kimseye duyurmadan geçirmek istiyorum
Demekki kaybı çok olanların byle düşünmesi normal bende bi tek eşimle biz böyleyiz sanıyorum. 6 tane kaybım var benimde. O yüzden çok az eşya alacağım 7.ayda da geri kalanını doğumdan hemen sonra alacağız canım acil lazım olanları hastane çıkışıdır sepetidir falan onları olacağım kız kardeşim hepsini bana sakladı dünya kadar var onda ama eşim çyle hevesli ki herşeyini ben alacağım diyor istemiyor. Acil durumda kullanırım artık kız kardeşimden napıyım canım

Kızlar Günaydın 🦋 Dünde yazmıştım enfeksiyonum iyice arttı ateş yaptı ateşimi düşüremedik tekrar acile gittik 🥺 Kasık ağrımda oldu acil doktoruda ultrasonla bebişe baktı önce bir sorun gözükmüyor anladığım kadarıyla dedi 🥺 sürekli parol taktılar ağrılarım için ve antibiyotik verdi cefaks adı hamileliğini etkilemez dedi 🥺 daha kullanmadım ama kullanmalı mıyım sizce kullanan var mı aranızda ? Dün bide çözelti vermişti onu içince de ilk kez çıkardım 😥 Tekrar aldık kullandım. Enfeksiyon için evde yapabilceğim birşey var mı kullandığınız ve ya bildiğiniz 🥺 Şuan bile ateşim var boğazımda çok kötü yutkunamıyorum bile 😔 (Uzun oldu kusura bakmayın 😔)
Bende Covit oldum sadeve parol kullandım canım. Bir de novaljin koydular 1 defa serumuma ama antibiyotik kullanmak istemedi doktorun ateşim düşmüyordu yüksek ateşteydim ben 38/40 arası. Sürekli soğuk suyla duş aldım hergün sirkeli su içine buz koydu annem koltuk altıma kasıklarıma sırtıma başıma falan koydu senin baş ağrında olabilir patatesle sar sıkı sıkı gece öyle yat bende inanmadım anneme istemedim ama zorla yaptı gerçekten çok rahat ettim. Çok geçmiş olsun mümkünse cefaks kullanma bence ben de atlattım antibiyotik almadan atlattım canım yoksa doktorum bana da verirdi istemedi adam be olur ne olmaz diye.

Dogru diyorsun canim ama bilmiyorum ya belkide akrabalarından erkek bebek bakan hiç görmedim ya ondan herhalde . Bana kız bebek daha kolay geliyor aslında 🙄 valla gönlümden geçen bunun kız 3.dusunursem onun erkek olması aslında 🙄
İnsan hangisine alışırsa o kolay geliyordur. Kız yeğenim var. Hep ablamın yanındaydım büyürken her şeyinde. Doktor erkek dedi muayenede bizim çocuğa, ben bir şaşkın tabi.. Kuzenler falan da hep kızız. Bebekler de kız oldu. Benimki erkek olacak.. Tabi sevindik. Kısmet dedik.. ama şaşkınız. Sonra doğunca her şey geçiyor tabi.. Şimdi de erkek çocuk daha kolay geliyor :) Anneye düşkünlüğü falan da ayrı oluyor genelde. Bir de gerçekten baya fark var davranış açısından. Resmen doğuştan gelen bir durum. Erkekler bir saf oluyor küçükken. Kızlar maşallah en küçük yaşta bile gözü açık :) Başa çıkmaz daha zor olur gibime geliyor kızlarla... tabi hepsinin zorluğu ayrı.. En zoru da ergenlik valla kızı ayrı erkeği ayrı oyoyoy :) Çok seviyorum kızları da.. Hayırlı sağlıklı olsun da, kız olursa da hem daha şaşkın, belki biraz daha endişeli (alışkın olunmadığı için) ama ayrı bir mutlu da oluruz sanırım.. bilemiyorum 😊🥰

Peki mesela gün içinde uyurken oturma odasına mı getireceksin? Misafir olduğunu falan düşün ya da ne biliyim belki TV izleyeceksin, belki mutfakta zaman geçireceksin? Ben çok kararsızım o konuda şu anda ☺️
için rahat etmeyecekse olabilir ama ben ihtiyac duymadım, bebek uyanınca bir şekilde kendini duyuruyor zaten. yüzüstü döndü mü diye endişelenirsem de aralık kapıdan kontrol ediyordum

Evet canım doktorum önerdi yaptırmak isterseniz burada yaptırabilirsiniz demişti hadi hayırlısı canım o ilk kalp atışını duymak çok başka bir hiss☺️
Ben de soracağım bakalım. Sanırım yarın değil de, sonraki kontrolde inşallah.. İnşallah duyalım da hayırlısı ile 🙏🥰

Ben de 1 2 yıl park yatak kullanıp direk montessori oda yapıp ona geçirmeyi planlıyorum nasipse :KK68:
biz 2.5 yasına kadar park yatak kullandık sonrasında dediğiniz gibi montessori yatak aldık, dolabında kıyafetlerini de ulasabilecegi raflara koydum

X