2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Işine gelmemis Rheaa Rheaa de baya uğraşmıştı ve sonunda işini yapmalarını sağladı diye biliyorum. Saglik bakanlığını ariyorum falan de hamilelerin ki 1 haftada cikar diyen var ya biraz insafli olsun da ona gore bilgi versin
tamam canım zaten eşim yaptırsın hemen bende kan vereceğim kimseyi düşünmüyor salaklar hiç mi görmüyorlar inanların neler çektiğini anlamıyorum ya neden herkes kendisini düşünmek zorunda ki sadece yaptıracağım zaten canım. Eşimi bekliyorum o kan versin hemen

Ben ilk bebeğimde de sanıyorum 6. aydan sonra falan aldım. Yetişiyor her şey ne olacak.. Sağlık olsun yeter ki.. Bu kız olursa 🙈 illa ki daha fazla ekstra şey almam gerekir. Erkek olursa zaten abisinden kalan sakladığım şeyler var :KK68: 7 sene saklamak baya zor oldu :KK45: Daha az telaşlı oluruz erkek olursa. İlla ki bir şeyler alırız tabi yavruşa :KK68: ama ben de her iki durumda da beklerim.
Bende kızımdan sakladığım 2 çanta kıyafet var kendi ördükelrimde var aralarında pemniş pembiş kız olursa almam bile çok şey ama erkek olursa mecburen alacağım kızımın kıyafetlerini yine se vermeyeceğim saklıyorum 40 ı çıktığında Mevlüt’te gelinlik giydirmiştim küçücük ya görseniz ördüklerimi de evime geçtiğimde atacağım size kızlar.

Yahu yapmak istememiş işlerine gelmiyor demek ki. Ben gittiğimde ebe sevine sevine yaptırdı eşimden aldı kanı. 2 haftaya çıkar sonuç dedi
Evet bu da bana 4/5 ayda çıkıyor diyor.o saatten sonra pozitif çıkarsa sonlandıracak mısın iyi düşün falan diyor deidm tedavisi olmayan bir hastalık bu. Her yer 1 ayda çıkarıyor en geç siz de neden 5 ay o zaman elimin sonucu çıksın bekleyeyim benimkisi de doğumdan sonra mı çıkacak dedim. Bozuldu biraz. Yap işte içimiz rahat etsin alacağın alt tarafı bir tüp kan. Sisteme girmek mi zor geliyor bırak ben girerim onuda.

Evet bu da bana 4/5 ayda çıkıyor diyor.o saatten sonra pozitif çıkarsa sonlandıracak mısın iyi düşün falan diyor deidm tedavisi olmayan bir hastalık bu. Her yer 1 ayda çıkarıyor en geç siz de neden 5 ay o zaman elimin sonucu çıksın bekleyeyim benimkisi de doğumdan sonra mı çıkacak dedim. Bozuldu biraz. Yap işte içimiz rahat etsin alacağın alt tarafı bir tüp kan. Sisteme girmek mi zor geliyor bırak ben girerim onuda.
il sağlık müdürlüğünü ara direk sağlık ocağındakilere laf anlatamazsın çok enteresanlar, ne yönetmelikten haberleri var ne kanundan uzayda yaşıyor gibi tepki veriyorlar, sanki iş yapmamaya yeminli herkesi sağlık ocağına atamışlar

arkadaşlar 7+3 teyim bugün kırmızı akıntım oldum sümüksü kıvamda. yakında bi hastaneye geldim muayene bekliyorum. dualarınıza ihtiyacım var çok korkuyorum.
canım endişe etme inşallah hiç bi sıkıntı yoktur, bu haftalarda plasenta genişlediği için kırmızı renkli kanamalar da olabiliyormuş regl gibi kanaması olanlar bile var

Herkese selam. Az öncr dr dan çıktım. 2 haftadır yolc görüp bebeği görememiştik. Bugün bebeği de kalp atışını da gördük. 8+0 normalde ama bebek 6+0 çıkıyor. Doktor 2 hafta sonra çağırdı. Gelişimi takip edilecekmiş. Şimdilik sorun yok çok şükür. Yüzme ve yürüyüş önerdi kilom olduğu için.

Herkese selam. Az öncr dr dan çıktım. 2 haftadır yolc görüp bebeği görememiştik. Bugün bebeği de kalp atışını da gördük. 8+0 normalde ama bebek 6+0 çıkıyor. Doktor 2 hafta sonra çağırdı. Gelişimi takip edilecekmiş. Şimdilik sorun yok çok şükür. Yüzme ve yürüyüş önerdi kilom olduğu için.
Geç döllenme olmuştur belki canım kalp atışını görmüşsün gözün aydın sağlıkla kucağına alırsın inşallah ❤️❤️❤️

canım endişe etme inşallah hiç bi sıkıntı yoktur, bu haftalarda plasenta genişlediği için kırmızı renkli kanamalar da olabiliyormuş regl gibi kanaması olanlar bile var
lavenderbrown lavenderbrown
Screenshot_20220808_124715.jpg

Kızlar İnternetten araştırdım özel yapılıyormuş SMA testi ben yapılmıyor sanmıştım fiyat aldım 1650 TL kişi başına. Mavi Laboratuvar diye bir yer buldum sayfasını size de atıyorum web sitesi de var dolanırıcı değiller sanırım :)) 15 günde çıkıyormuş sonuçları. Mantıklı geldi evime de yakın sizce daha iyi olmaz mı?

Eklentiler

• DDA03F35-B6B1-4749-8698-49A39C87CEF0.jpeg
    DDA03F35-B6B1-4749-8698-49A39C87CEF0.jpeg
    236,5 KB · Görüntüleme: 25
Merhaba herkese
Ben birkaç gündür İstanbul dışındayım kızımı denize getirdik ev tuttuk tatilimiz ağustos sonunda olacak ama kızım duramadı biz de kıyamadık geldik denize 🤗 bu arada çok güzel konular olmuş birazına bakabildim mesela hafta hafta gebelik bilgilerini atmış Gkceeli o çok güzeldi ben okudum her hafta yollasa mutlu olurum 😊
Bebek alışverişinde bende enflasyonu düşününce hele de kendi durumum için baktığımda bazı şeyleri erken almam gerekir çünkü üç bebeğin hazırlığı da farklı maalesef mesela bez işi bile benim için farklı olacak ondan 🙈 bebek arabası sorunu hele ki nasıl cozulecek hiç bilmiyorum 🤣 benim kızım 0-3 aylıkları 4 ay giydi mesela bu durum çocukla alakalı bence çok kilolu hiç olmadi hatta her kıyafetini ben ona bolken kaldırdım boyu uzardı boydan olmazdı kaldırırdım bende yani büyük alsam bir de çok kötü olurdu çocuk icin de kaybolurdu ondan bence kıyafet işi çocuk olunca anlasilan bir şey 🤣🙈
Bebek odasına kamerayı ben alcam çünkü çok görüyorum üçüzler gece falan kalkıp oynuyorlar öyle şeyler olursa kaçırmak istemiyorum ama doğunca en geç alırım çünkü enflasyona yenilmek istemiyorum 🤣🤣 aslında benim merak ettiğim zaman 1 yaştan sonrasına denk geliyor ama 10 katına çıkar o zamana 🙈
Gebelikte antibiyotik kullanımı konusu ise ben de bir kere kullandım dişimdeki enfeksiyondan dolayı ilerlemiş bir enfeksiyon düşüğe bile neden olur bir doktor antibiyotik veriyorsa hamileye hamile onu mutlaka içmeli demişti bana ve kendisi dişim ağrıyor dediğimde parol bile içme katlanabiliyorsan demis bir doktordu komşumuzdu ama aile dostu gibi asla zararlı olsa iç demez öyle biri değil çünkü bende ona güvenip içtim doktorum da çok iyi yapmışsın enfeksiyon zarar verir çocuğa demişti bilmiyorum ama biraz tercihe bırakılan bir durumsa ileri değildir ileri bir durumsa mutlaka içilir diye düşünüyorum 😊🙈
Son olarak ne güzel rüyalar görmüşsünüz bebeklerimizi kucağımıza almışsınız ben rüyamda pitbull tarafından kovalandim ve kızımı ısırmasın diye kendimi önüne attım kolumu kaptirdim insanlar beni kurtarmaya çalışıyor ben ağlıyorum nasıl kızım yanımdan ayrilmasiiin ben hamileyim üçüz bir de bana yardım edin diye 🤣🤣🤣
Bir de kişi etiketlemeyi bilmiyorum ben hala nasıl oluyor o işler ya 🙈

Valla direk il sağlık müdürlüğüne ara hiç kimseyle yüz göz olmaya değmez

Kızlar Fetal DNA testini cuma yaptıracağım 12.haftama girmiş olacağım o zaman . Sma testini yaptıran arkadaşlar var bende aile hekimiyle görüştüm yapmak istemiyormuş gibi davrandı sonuçlar 5 ay sonra çıkıyor emin misin sonra sonlandıracak mısın pozitif çıkarsa falan dedi. Sonra önce eşin yaptırsın onun sonucu çıktıktan sonra seninkisi yapılacak dedi ben de madem 5 ayda çıkıyor eşiminkisi 5 ayda çıksa benimki de doğumdan sonra mı çıkacak dedim bu konuda hiç bilgilendirilmedik dedim. Bekarlara yapılıyor evlenmeden önce dedi. Sonuçta çocuk yapmayı düşünen herkes yapmalı dedim evlilere de yapılması gerekmezmi dedim. Ve başka arkadaşlar yaptırmış sonuçlar 1 ay sonra çıkacak demişler sizde neden 5 ay sonra çıkıyor dedim. Ben 1 ayda çıkanı görmedim hiç dedi. Salak salak konuşup durdu sinirlenirimi bozdu. İyi düşünün falan diyor. Sma lı çocukların ve ailesinin çektiklerini görünce insanın içi parçalanıyor. Bir nefes alabilsin diye neler yaşıyorlar ilacı ypk memlekette tedavisi yok. Çoğu ölümle sonuçlanıyor zaten. Ama kadındaki rahatlık almış başını gidiyor.
İşte canm böylelerini hmen il sağlığa şikayet edeceksin ki öyle gevşek gevşek konuşmayacaklar kimseyle 🤬🤬🤬😡😡😡😡

X