Evet canım bende çok memnunum şuan. Daha uzun süre kullanırım boyu yetene kadar. Done done çok rahat uyuyor. Ben daha o da almadım ona. Sonra direk genç odası alıp yatağı montessori alırım diyenaklimdan geçiyor.bende bunun aynısının beyazını kızımda almıştım kurup kullanmak nasip olmadı kolisinde duruyor buna nasip olur inşallah bende bı tanıdığın tavsiyesiyle almıştım çok memnun kalmış bendeki 70x130 idi
Canım ben ilk zaman tekerlekle kullandım. Tekerleği sabitleme var kolay kaymiyor. Sallanma özelliği var boy kademesi vs var. Ben 1 yaşından sonra yan kanadını ve tekerlekleri çıkarttım çünkü kızım çok hareketli tırmanmaya inmeye itmeye çalışınca öyle bir çözüm bulduk. Ben çok memnunum. Çok rahat inip biniyor çok rahat done done uyuyorCanım bizde dün buna baktık tekerleği olduğu için pek sevemedim sabit kalmazsa falan diye mırıldandım içimdenkullanışlımı canım
Boğaz acısıagrisi için karadut özü kullanıyorum bende de kızımda da çok iyi geliyor, ıhlamur bal vs de iyi gelir diye düşünüyorumKızlar GünaydınDünde yazmıştım enfeksiyonum iyice arttı ateş yaptı ateşimi düşüremedik tekrar acile gittik Kasık ağrımda oldu acil doktoruda ultrasonla bebişe baktı önce bir sorun gözükmüyor anladığım kadarıyla dedi sürekli parol taktılar ağrılarım için ve antibiyotik verdi cefaks adı hamileliğini etkilemez dedi daha kullanmadım ama kullanmalı mıyım sizce kullanan var mı aranızda ? Dün bide çözelti vermişti onu içince de ilk kez çıkardım Tekrar aldık kullandım. Enfeksiyon için evde yapabilceğim birşey var mı kullandığınız ve ya bildiğiniz Şuan bile ateşim var boğazımda çok kötü yutkunamıyorum bile (Uzun oldu kusura bakmayın )
Ben de 1 2 yıl park yatak kullanıp direk montessori oda yapıp ona geçirmeyi planlıyorum nasipseKızlar ben kızıma hiç besik almadım. Direk karyola aldım. 80×140 . Anne yani olarak kullanıyorum.sallanma özelliği de var. Uzun bir süre daha kullanırım gibi duruyoryan kanadını kullanıyordum son birkaç aydır komple çıkarttık. Ayak başlık tekerleklerin de çıkarttık aynı zamanda. Sarkmaya, kendi tırmanmaya başlayınca en sadece hale getirdik. Orta kademede tutuyorum, alt ayaklar da cikinca yüksekliği yatak hizasında aşağıya geldi. orda uyuyor done done yanima gelme ihtimali kalmadı bu sayede. Sabahları da ayaklarıyla yataktan uzaklaştırıp yere kendi iniyor tekerlekleri çıkartmamin bir diğer sebebi de kolay kaymasını engellemek tekerlek sabitleyici olsa da şimdiye göre daha kolay kayıyordu. Oda ayırmaya karar verdiğimde yan kanadını takip yataktan biraz uzaklastiracagim önce sonra oda değişikliği yaparım diye düşünüyorum. Bu 70×130 bendeki 80x150 mi 80× 140 olan mı neydi.
nifty mi yaptıracaksınız ikili test mi ?Kızlar günaydınnn bu hafta perşembe günü testler yapılacak çok gerginim
Bol su bol meyve ye bu süreçte et suyu çorba içÇok teşekkür ederim geç gördümİçmeye çalışcam yoksa bu enfeksiyonum geçmeyecek Ya öyle mi kesin alışmalıyım o zaman Eşim çok su tüketir o içerken bende içsem daha kolay olur gibi
Çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorumKızlar GünaydınDünde yazmıştım enfeksiyonum iyice arttı ateş yaptı ateşimi düşüremedik tekrar acile gittik Kasık ağrımda oldu acil doktoruda ultrasonla bebişe baktı önce bir sorun gözükmüyor anladığım kadarıyla dedi sürekli parol taktılar ağrılarım için ve antibiyotik verdi cefaks adı hamileliğini etkilemez dedi daha kullanmadım ama kullanmalı mıyım sizce kullanan var mı aranızda ? Dün bide çözelti vermişti onu içince de ilk kez çıkardım Tekrar aldık kullandım. Enfeksiyon için evde yapabilceğim birşey var mı kullandığınız ve ya bildiğiniz Şuan bile ateşim var boğazımda çok kötü yutkunamıyorum bile (Uzun oldu kusura bakmayın )
Valla canım perşembe günü nifty için kan vericem aynı günde ikili testimde var bilmiyorum ikili tst yapılır mı? Birde tarama yapılcaknifty mi yaptıracaksınız ikili test mi ?
Aa iyiymiş canım o zamanCanım ben ilk zaman tekerlekle kullandım. Tekerleği sabitleme var kolay kaymiyor. Sallanma özelliği var boy kademesi vs var. Ben 1 yaşından sonra yan kanadını ve tekerlekleri çıkarttım çünkü kızım çok hareketli tırmanmaya inmeye itmeye çalışınca öyle bir çözüm bulduk. Ben çok memnunum. Çok rahat inip biniyor çok rahat done done uyuyoryanımda uyusa da done done yatağına gidip orda uyuyor rahat ediyor çocuk.
Benim dr. nifty yaptırırsan 2li 3lü testlere gerek yok demişti ama nifty için en güzel zaman 13. hafta demişti. eğer nifty yaparsan bence tarama testlerini yapmazlar canım. ben nifty yaptırmayı düşünmüyorum araştırdım baya tanı değil tarama testi bir de tespit edemediği bir çok durum olmuş yaptıranlarda, testi yapan şirkettekiler de öyle söylüyor biz tanı koymuyoruz kesin sonuç diyemeyiz diyorlar. çokta pahalı bi test. zaten allah korusun bir sorun olsa bile aldırma gibi bi planım olmadığı için bu konuda biraz kaderciyim sanırım :)Valla canım perşembe günü nifty için kan vericem aynı günde ikili testimde var bilmiyorum ikili tst yapılır mı? Birde tarama yapılcak
Ben kendi düşüncelerimi soyleyeyim Canım. Yeni doğan pantolon uzun kol gereksiz bence zaten ev sıcak olacak. Eldiven sapka zaten setlerin içinde çıkıyor ayrı almaya gerek yok çorap kullanılmıyor zaten tüm yeni doğanlar patikli. Hastane çıkışı 2 tane fazla geldi bana. Kullanmıyorsun onun yerine 1-3 aylık setlerden kullanılır.Kızlar günaydın, kendi listemi paylaşıyorum R Random3Sonbahardagel @Aycoregi1
Eki Görüntüle 3109321
Eki Görüntüle 3109323 Eki Görüntüle 3109324 Eki Görüntüle 3109325 Eki Görüntüle 3109326
Ben de yanımdan ayırmadım hiç oğlumu 3 yaşına kadar ama uyurken yatak odasında olması gerekiyor. O uyurken zaten bizim yapacak o kadar çok işimiz olacak kiBen de aynı odada yatıracağım ama dediğin sebeplerle telsiz alacağım canım
Kesinlikle lazım evet kuzum. Bir sürü işimiz olacak bebek uyurken, en ufacık sesini bile duymak isteyeceksin. Bence alalımBilemedim onları hiç düşünmemiştimkamera değil de telsiz mantıklı olabilir o zaman :)
Sana katılıyorum. Aynı sebeplerden ben de yaptırmayacağım. Bebeğimin bir sürü ihtiyacını karşılarım onun yerine. Nasıl olsa ondan vazgeçmeyeceğim, kendimi strese sokmanın anlamı yok diye düşünüyorumBenim dr. nifty yaptırırsan 2li 3lü testlere gerek yok demişti ama nifty için en güzel zaman 13. hafta demişti. eğer nifty yaparsan bence tarama testlerini yapmazlar canım. ben nifty yaptırmayı düşünmüyorum araştırdım baya tanı değil tarama testi bir de tespit edemediği bir çok durum olmuş yaptıranlarda, testi yapan şirkettekiler de öyle söylüyor biz tanı koymuyoruz kesin sonuç diyemeyiz diyorlar. çokta pahalı bi test. zaten allah korusun bir sorun olsa bile aldırma gibi bi planım olmadığı için bu konuda biraz kaderciyim sanırım :)
Ben ilk kızımda yaptırmadım ama ikinci gebeligim boş gebelik olunca kromozom bozuklugu sebebiyle 3 gebeligimde yaptırmaya karar verdik yani bilemedim bize %99 kesin sonuç dedi doktorum da önerdigi bir firma ben ve eşimde çok araştırdık çevremizdeki insanlar yaptırdı. Mesela ikili testte bir akrabamızdan down sendromu dendi hemn nifty testi yapıldı negatif çıktı şükür bebekte de bir problem yoktu o yüzden canım hem hamileligin daha rahat bir süreçten geçiyor kafan rahat oluyor ikili üçlü dörtlü testler yapılmıyorBenim dr. nifty yaptırırsan 2li 3lü testlere gerek yok demişti ama nifty için en güzel zaman 13. hafta demişti. eğer nifty yaparsan bence tarama testlerini yapmazlar canım. ben nifty yaptırmayı düşünmüyorum araştırdım baya tanı değil tarama testi bir de tespit edemediği bir çok durum olmuş yaptıranlarda, testi yapan şirkettekiler de öyle söylüyor biz tanı koymuyoruz kesin sonuç diyemeyiz diyorlar. çokta pahalı bi test. zaten allah korusun bir sorun olsa bile aldırma gibi bi planım olmadığı için bu konuda biraz kaderciyim sanırım :)
yenidoğanda adet ve kıyafet konusunda zaten hala net değilim canım mesela tulum çok kullanışlı diyen de var hiç kullanmadım alt üst takım daha iyi diyen de var kafalar karışık :) senin dediklerin mantıklı ben ona göre güncelleyim listemi tekrar :) markaları silmiştim aslında onlar kalmışBen kendi düşüncelerimi soyleyeyim Canım. Yeni doğan pantolon uzun kol gereksiz bence zaten ev sıcak olacak. Eldiven sapka zaten setlerin içinde çıkıyor ayrı almaya gerek yok çorap kullanılmıyor zaten tüm yeni doğanlar patikli. Hastane çıkışı 2 tane fazla geldi bana. Kullanmıyorsun onun yerine 1-3 aylık setlerden kullanılır.
1-3 ay için uzun kollu sayisi fazla. Genelde kisa kollu kullaniliyor.
3-6 ay için yelek 2 tane yeterli ince ve orta kalınlıkta 1er adet.
Ayrı çorap ben hiç kullanmadım. Patikli tulumlar çorba gerek bırakmıyor.
Nevresim 2 tane yetersiz olabilir, bende 4 yane var ilk zamanlar çok sık değiştirmek zorunda kaldırım zamanlar oldu kustu, kaka taştı birde besik/ yatak altına koruyucu örtü iş görüyor gerçekten. Kakalari sıvı olunca hemencecik her yere geçiyor ve kolay çıkmıyor
Eğer canım listeyi ilk mesaja sabitleyeceksek şampuan bakım yağı gibi şeylerde marka yazmamak daha doğru olur diye düşünüyorum.
Araç gereçlerin isteğe ve duruma bağlı olarak reflu yatağı, ben yenidogandan itibaren kullanmıştım, şükür reflu hiç olmadı.
Birde listede dikkatiminceken bazıları yeni doğan bazıları 6 ay ek gıda dönemine ait. Bunlari ayirsak sadece yenindoganda ilk 0-5 aylik dönemi yazsak sonda ek gıda döneminde de ek gıda alışveriş listesini yapsak daha güzel olur diye düşünüyorum
tabi canım geçmişte bu tarz bi öykün varsa yaptırman daha faydalı olabilir. eşim de ikili testte bi olumsuzluk çıkarsa yaptırırız nifty dedi bana da mantıklı geldi ama dediğim gibi ben bu testlere yine de tam güvenemiyorum niyeyse çünkü o kadar örnek var ki etrafta a denilip b çıkan allah korusun bebeklerimizi. bu arada sanırım 35 yaş üzerinde de ikili testte risk oranı arttığı için yüksek riskli çıkıyormuş ben 35 yaşında olsaydım direk detaylı ultrason yaptırırdım.Ben ilk kızımda yaptırmadım ama ikinci gebeligim boş gebelik olunca kromozom bozuklugu sebebiyle 3 gebeligimde yaptırmaya karar verdik yani bilemedim bize %99 kesin sonuç dedi doktorum da önerdigi bir firma ben ve eşimde çok araştırdık çevremizdeki insanlar yaptırdı. Mesela ikili testte bir akrabamızdan down sendromu dendi hemn nifty testi yapıldı negatif çıktı şükür bebekte de bir problem yoktu o yüzden canım hem hamileligin daha rahat bir süreçten geçiyor kafan rahat oluyor ikili üçlü dörtlü testler yapılmıyor
Haklısın canım işte geçmişte bir öyküm olunca biraz detaylı gidiyorum 30 yaşındayım ama dedigim gibi artık Allahtan herşey inşallah hepimiz güzel sonuçlar alırız tek güzel yanı cinsiyetini erken ögrenicem nifty testiyle tek mutlu eden şuan butabi canım geçmişte bu tarz bi öykün varsa yaptırman daha faydalı olabilir. eşim de ikili testte bi olumsuzluk çıkarsa yaptırırız nifty dedi bana da mantıklı geldi ama dediğim gibi ben bu testlere yine de tam güvenemiyorum niyeyse çünkü o kadar örnek var ki etrafta a denilip b çıkan allah korusun bebeklerimizi. bu arada sanırım 35 yaş üzerinde de ikili testte risk oranı arttığı için yüksek riskli çıkıyormuş ben 35 yaşında olsaydım direk detaylı ultrason yaptırırdım.
Hiç giremedim arada, şimdi okuyabildim canımGeldim kızlarr giremedim yoğundum
Ultrasonda kalp atışını gördük böyle minik bir nokta atıp duruyor çok şükür
Ben kalp atışını videoya alabilir miym dedim doktor da ben dinletmiyorum ilk 3 ay gerek yok bebeği yormaya dedi. Anlamadım, çok ısınıyor bebek falan dediherkes dinliyor burada ilk defa böyle birşey duydum..
Ultrasonda 6+1 çıktık bebek 4 mm olmuş
Bir iki gün oynayabilir ultrasonda sorun değil dedi.
2 hafta sonraya tekrar randevu verdi hamilelik için bazı testler istedi.
Hepsi güzel çıkacak korkma inşallah cinsiyeti erkenden öğrenmiş olacaksınHaklısın canım işte geçmişte bir öyküm olunca biraz detaylı gidiyorum 30 yaşındayım ama dedigim gibi artık Allahtan herşey inşallah hepimiz güzel sonuçlar alırız tek güzel yanı cinsiyetini erken ögrenicem nifty testiyle tek mutlu eden şuan bu
Amin canım hepimizın bebişleri saglıkla gelsin dünyayaHepsi güzel çıkacak korkma inşallah cinsiyeti erkenden öğrenmiş olacaksın