2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Sen yazın doğum yaptığın için şimdi düşündükçe ateş basıyordur normal 😀 Ama kış bu sonuçta evde tişört giysek de dışarıda giyilmez bence 😀
Kız benim doğumdan sonra cokkk uzun süre yanmalarim bitmedi. Kışın hatırlarım böyle balkona kısa kollu çıkardım nefes alayım diye, markete felan kısa kollu üstüne hemen mont giyer giderdim 🤧🤧 ki edirnede yaşıyorum kışı sert ayazı soğuğu iyidir yani... yari buzlu suyu kafama dikip bir kerette içerdim böyle içim heryerim yanardı resmen. Yavaştan yavaştan yanmalar geri geliyor bana 🥺🥺 yangın var yangın var diye başlarım ilerde 😁🤣🤣🤣

Ben de 6+2 deyim. Söylediğin herşeyi birebir yaşıyorum. Hatta ağrıyla birlikte ıslaklık olunca bazen korkup WC’ye gidip kontrol ediyorum. Ama akıntım şeffaf oluyor hep. Alıştım da çok fazla kontrol etmiyorum artık. Yatınca azalan batmalarım da var. Birebir aynı şeyleri yaşıyoruz 🥰
İccamasrini korkudan açık giyiyorum o derece valla. Açlık her an ama yiyemiyorum. Canım herşey istiyor ama gelince yok. En cokda et ve tatlı. Baklava aldırdım eşimi aradım şekerli şeyler gönder diye . canınız istediyse affedin oderece düşünün. Ama yiyemiyorum. Bir ısırık sonrası bulantı

Bu arada Mersindeyim Mersin’den kimler var ?
Selamm 🖐🖐liste bilgilerini doldurmayanlara cevap vermiyoruz dermmmişim 🤣🤣🤣🤭🤭🤭🤭
Canım ilk sayfada listemiz mevcut ve listemizde bilgileriniz eksik 🙂 paylaşırsanız tamamlayalım.
Yaş, son adet tarihi başlangıcı , şehir kaçıncı çocuk, ve kilonuz şimdiden teşekkürler 🎈

O zaman benim kullandığım uygulamada ki birkaç bilgiyi paylaşayım 🙂

7. Hafta :
Eller ve ayaklar , el ve ayak haline gelecek minik palet yapilar oluşmaya basladi
Göz gelişimini, göz kapakları tamamlandı, bebeğin göz rengini belirleyecek iris oluşmaya başladı.
Diş tomurcukları, diş etinin altinda minnacik dis tomurcuklari gelişiyor, akciğerleri birbirine bağlayan solunum tüpü de oluşmaya başlıyor...

Eki Görüntüle 3108363

8. Hafta :
Üreme organları , bu hafta bebeğinizin üreme organlarının ya testis yada yumurtalığa dönüşeceği haftadır.
Kalp Gelişimi, kalp artık dört odacıklı gelişmiş yetişkin kalbinin minnacik bir kopyasıdır.
Kemik gelişimi, bebeğinizin kol ve bacak kemikleri katilasmaya başlıyor ve gövde düzleşiyor.

Eki Görüntüle 3108371

9. Hafta
El ev ayak parmakları, el ve ayak parmakları düzgün bir şekilde ayrılmaya başlıyor ve aradaki bağlar kayboluyor.
Gözler başın yanından, sonunda bulunacakları ön tarafına geliyor.
Eklem gelişimi , kemik gelişimi devam ediyor hatta eklemleri bile görmeye başlayabilirsiniz.

Eki Görüntüle 3108372

10. Hafta :
Tırnaklar, eğer minicik parmaklarına dokunabilseydiniz ufacik tırnakların oluştuğunu hissedebilirsiniz.
Plesanta , bu hafta fetus ile rahim arasında kan dolaşımı başlayacak plesanta çalışmaya başlayacak.
Hayati organlar, hayati organlar tam olarak oluştuğu icin doğuştan meydana gelen kusurların riski düşüyor.

Eki Görüntüle 3108383

11. Hafta
Kan hücreleri , bebeğinizin karaciğer ve dalağı artık kan hücreleri üretiyor. Pankreas ta sindirim enzimlerini salgılamaya başladı.
Hareket, bebeğiniz artık eğilebilir gerinebilir ,tekme atabilir hatta yüz ifadeleri bile yapabilir.
Böbrekler , böbrekler artık sindirdiği amniyotik sıvıdan idrar üretiyo
Uygulamanin ismi ne ? Cok guzel gorunuyor

Merhaba kızçeler 🥰 bende yeni gebelerdenim. Aranıza katılmaya geldim. Yer var mı 🌸
Ya hoşgeldin 🥰 gel öpücem resmen o kadar sevindim yani😘😘😘😘 şu listeyi yeni hamişler için güncelleyeyim işte 🎈🎈🌺 ay valla içime azcık neşe geldi 💕
Yer olmaz mı kardeş , son adet tarihini paylaş sıralamaya dahil edelim hemencik 🥰ayrıca yaşını, şehir, kaçıncı çocuk ve kilo bilginizi de paylaşırsanız sizi tekrar tekrar rahatsiz etmem söz 🌺🌺

Ya hoşgeldin 🥰 gel öpücem resmen o kadar sevindim yani😘😘😘😘 şu listeyi yeni hamişler için güncelleyeyim işte 🎈🎈🌺 ay valla içime azcık neşe geldi 💕
Yer olmaz mı kardeş , son adet tarihini paylaş sıralamaya dahil edelim hemencik 🥰ayrıca yaşını, şehir, kaçıncı çocuk ve kilo bilginizi de paylaşırsanız sizi tekrar tekrar rahatsiz etmem söz 🌺🌺
Hoşbuldum canısı 🌸 teşekkür ederim bende çok mutlu oldum aranıza katıldığıma 😍😍

İccamasrini korkudan açık giyiyorum o derece valla. Açlık her an ama yiyemiyorum. Canım herşey istiyor ama gelince yok. En cokda et ve tatlı. Baklava aldırdım eşimi aradım şekerli şeyler gönder diye . canınız istediyse affedin oderece düşünün. Ama yiyemiyorum. Bir ısırık sonrası bulantı
Evet ben de açık renk çamaşır giyiyorum akıntının rengini görmek için. En başlarda bi kahverengi oldu bi seferlik herhalde yerleşme kanaması falandı. Ondan sonra olmadı çok şükür. Benim bulantım yok ama buradaki çoğu arkadaşta var. Ama geçici olduğunu söylüyor herkes. Umarım hemen kurtulursun 🙏🏻🌸

Merhaba bayanlar.. bende 6+2 haftalık hamileyim. Çok fena kasik ağrım var.. iccamasirim sürekli ıslak. Bel ağrım da var batmalar ara sıra ..yatınca azalıyor. Sizde de oluyor mu. Kese olusmus 15 gün sonra gideceğim kalp atışı için inşallah. Rabbim sağlıkla kucağımıza versin rabbim
Canım haftan daha geri o yüzden çok normal. Hepimiz 4-5-6 li haftalarda benzer süreçlerden geçtik. İlerleyen süreçte batmalar, agrilar azalacak 😇 vücut sürece hazırlanıyor bazen dengesiz tepkiler vermesi çok normal. Akıntıniz normale dönmezse takıbinizi yapan doktora durumu izah edersiniz o da kontrol eder bir olumsuzluk vat ki yokmu sizinde iciniz rahatlar. Bu haftalarda dinlenmek iyi geliyordu bana da. Atamiza hosgeldiniz🌺

Kız benim doğumdan sonra cokkk uzun süre yanmalarim bitmedi. Kışın hatırlarım böyle balkona kısa kollu çıkardım nefes alayım diye, markete felan kısa kollu üstüne hemen mont giyer giderdim 🤧🤧 ki edirnede yaşıyorum kışı sert ayazı soğuğu iyidir yani... yari buzlu suyu kafama dikip bir kerette içerdim böyle içim heryerim yanardı resmen. Yavaştan yavaştan yanmalar geri geliyor bana 🥺🥺 yangın var yangın var diye başlarım ilerde 😁🤣🤣🤣
Okurken alev aldım kesinlikle böyle olacağım ya kendimi biliyorum😳Kış gelsin diyip duruyorum ama bize bu sene kış yok sanırım😂

Acilde haftam kucuk oldugu icin o cihazla kalp atisni filan duyamazlar sanirim. Muayene etmeden mi ilac veriyorlar
Canım belli olmaz o, bazı hastanenin cihazı kaliteli yakalayabilir. Biraz şans ona ragmen genel düşük önleyici prosedür uyguluyorlar genelde progestan fitil yazabilir, igne önerebilir vs. gibi. Çok geçmiş olsun. Tekrarlarsa muhakkak gidin içiniz rahat eder hem.

Canım sen yiyemedigini gönder bize 🤣 bir kaç kişiyiz burda istahimizi durdurabilene aşk olsun. Dünyayı yesem doymam, aklım hala yiyemediklerimde... Bir de baklava haaa 🥺🥺🥺 şimdi ben nerden bulayım baklavayı 🤧🤧🥺🥺🥺

Uygulamanin ismi ne ? Cok guzel gorunuyor
Hamilelik + canim, dogum sonrasinda da ben cok kullandim bunu. Bebeğin emme uyuma saatlerini girip takip ediyordum.
Screenshot_20220805-235254_Pregnancy+.jpg

Okurken alev aldım kesinlikle böyle olacağım ya kendimi biliyorum😳Kış gelsin diyip duruyorum ama bize bu sene kış yok sanırım😂
🔥🔥🔥 ateş alacak ortalik orası kesin bizde 😁ya böyle hani bir olumsuz durum yaşadığımizda yada yasayacak gibi olduğumuzda herhangi birimiz çıkıp diyoruz ya aa bende öyleyim diye acayip mutlu oluyorum kendimi yalnız hissetmiyorum var ya 🙄🙄 tabi hiç olumsuz süreç yaşamayalım da insan yalnız olmadığını bilmek bile iyi geliyor.

X