Ablamda ilk doğumunu suni sancıyla yapmıştı. Doğru nefes alıp vermek ve doğru karşılarsan çekilebilir diyorYok canim ya ayni ... Saglam doktorlarin videolarini izleyin ayni diolar ... Zaten seviyesi var ona gore veriyorlar
Bi gidelim bakalım ne dicek canım. Doğru canım öyle diyenlerde var.Bence bi sor canım doktoruna,suni sancı kimine vız geliyor kimine ağırmisal ben ilk doğumu suni sancıyla yaptım 9 saat çektim ama o yüzden olabilir bana inanılmaz ağır geldi ama konuştuğum birkaç kişi de suni sancıda bişey yok kendi sancım daha kötüydü dediler kişinin ağrıyı yönetmesi ile ilgili bu bence ben ilk doğumumda nefes vs hiç odaklanmadım daha bilinçsizdim şahsen
Böylesi de zor ya günlerdir agri sanci çekip beklemek. Ben de yarin dr uma yazicam karar verdim. Pazartesiye kadar gelisme olmazsa suni sanciyla baslatin, ona gore saat fln verir erkenden giderimAl bendende o kadar valla yarın Bi gideyim diyorumsuni sancı biraz zor diyorlar ama bende kararsızım yani
Zaten o kadar duzenli ki sancilar... Dinlenmeye ve gucunu toplamaya vakit oluyor. Sonra 40-50 saniye sanci suruyor. 3-5 dk dinlenme oluyor falan acayip bi mekanizmasi var... Bagirmamak gerek... O tum dengeyi alt ust ediyorAblamda ilk doğumunu suni sancıyla yapmıştı. Doğru nefes alıp vermek ve doğru karşılarsan çekilebilir diyor
Dr lar daha iyi bilir elbette. Biz de belirsizlik içinde stresle bekleyince sabirsiz oluyoruz. Benim dr um önceki randevuda en fazla 40+3e kadr beklerim demisti son randevuda bebek hic kilo almayınca da 40+6 dedi. Benim moralim bozuldu. Tekrar konusurz dedi. Yarin yazicam dayanamıyorum artik diyeBenim doktorumda müdahaleyi sevmiyor 32den beri sancılarım var mesela ama rahim ağzında açılma yumuşama vs yok diye yakından takip etti iğne vs yapmadı hiç müdahale etmemek adına.36ya geldik Şuan doğabilir durdurmam diyor ama 39a kadar ancak beklerim diyor.kızımda da aynı doktorumdu suyum geldi hiç açılmam yoktu bi kaç saat bekledi baktı hiç ilerlemiyor suni sancıyla doğum yaptırdı mecbur.yani gerektiğinde insiyatif kullanmasını da seviyorum açıkçası
Hadi hayirlisi olsun insallahBöylesi de zor ya günlerdir agri sanci çekip beklemek. Ben de yarin dr uma yazicam karar verdim. Pazartesiye kadar gelisme olmazsa suni sanciyla baslatin, ona gore saat fln verir erkenden giderim
Sen de duzensiz de olsa 80 ve üstünü görmüş. Ben de 20lerdeydi hep sanci.bi iki kere 30lari gordu o kadar.Canım çarşamba günü 1 parmak kadar dedi doktor. Belkide arttı ben bilmiyorum o yüzden diyorum yarın Bi gitsem mi açılmam olmuştur belkiçarşamba günü nst de sancım bu şekilde çıkmıştı.
Benim doktor ne sezeryan istiyor ne suni sancı. Ben mecbur bekleyeceğim galiba. Bu haftasonu 10 bin adım atıp yürüyüşten sonra sıcak duşa gireceğim ustune egzersiz, pazartesi kontrol inşallah gerek kalmadan bebek sağlıkla gelirBugün bende öyle düşündüm acaba desem mi alın nasıl olursa suni vs falan diye düşündüm
Senin sancıların bayağı bayağı yüksekCanım çarşamba günü 1 parmak kadar dedi doktor. Belkide arttı ben bilmiyorum o yüzden diyorum yarın Bi gitsem mi açılmam olmuştur belkiçarşamba günü nst de sancım bu şekilde çıkmıştı.
Evet bagirmadan, enerjiyi tuketmeden kontrollu sekilde nefes alip vermek kolaylastiriyor diyor dogum yapan arkadaslarim da. Sizin söylediklerinizden sonra netlesti fikrim ya pazartesi baslatalim diycem.Zaten o kadar duzenli ki sancilar... Dinlenmeye ve gucunu toplamaya vakit oluyor. Sonra 40-50 saniye sanci suruyor. 3-5 dk dinlenme oluyor falan acayip bi mekanizmasi var... Bagirmamak gerek... O tum dengeyi alt ust ediyor
2 gün önceye kadar bizim de öyleydi böyle durumlarda emmedigi memeyi sağmak öneriliyor ben bi kac kere yaptim ama göğüslerim çok aciyinca bıraktım onu da sirayla sağ-sol emziriyordum. Ama iki gündür iki memeyi de emiyor uykusunda da emmeye başladı. İlk günler daha zor o açıdan sağıp biberon ile verebilirsin canım. Değerler nasıl? Bizim doktorumuz kan testi yapmadi yaşlı ve çok tecrübeli bi dr. Ben vücutta sarılık görmeden kan testi istemem dedi yüzdeki sarılıkta normal bacakları kontrol edeceksiniz dedi. Yüzünde hafif vardi bizim o da geçti artik şükür atlattik. Mama takviyesi yapabilirsin sütün şimdilik az geliyorsa sarılığı engellemenin tek yolu bol bol beslemek. Bi de memeni C şeklinde tutup bir parmağın ile bebeğin çenesine alttan destek ver çünkü hemen yorulup emmeyi birakiyorlarKızlar doğum yapan arkadaşlarım emzirme süresi ne kadar oluyor sizde. Benim kız memede uyuyor hep 15 dk tek göğüs emiyor uyuyor ama 2 saatte bir net uyanıyor bugün kontrol vardı sarılık baş 12 vücut 10 çıktı. İlk önce almıyor memeyi ağla zırla alıyor çok stres oldum
Doktor daha iyi bilir. Insallah birlikte dogru ve hem bebis hem siz icin saglikla olan olur insallahEvet bagirmadan, enerjiyi tuketmeden kontrollu sekilde nefes alip vermek kolaylastiriyor diyor dogum yapan arkadaslarim da. Sizin söylediklerinizden sonra netlesti fikrim ya pazartesi baslatalim diycem.
Merhaba günümüz aynı. 17mart olmasının sebebi var mı? Ben de 23marta aldım önceden bir durum olmazsa.Kızlar kızımın hayata karşı duruşu36+2 3085 gram olmuş 50 cm su an. 17 marta gün verdi doktorum kızımla kavuşuyoruz insallah
Allah analı babalı büyütsün,maşallah
Tebrikler gözünüz aydın sağlıkla büyütün
Canım hayırlı uğurlu olsun kaç kilo doğdu iyi mi kime benziyor ablası gördü mü
Oyy hadi gözün aydın canım nasılsınız peki bebiş de sen de iyisindir umarım müsait olduğunda detaylı yazarsın zaten
Tebriklersaglikla buyutun
Rheaa canim nasilsiniz? Nasil gecti? Bebek nasil? Merak ediyorum sizi, insallah iyi haberlerinizi bekliyorum
Ohh gözün aydın sağlıkla büyüsünnasılsınız ikiniz
AA yeni gordum... Cok sevindim. Detaylari bekliyoruzzz
Gozunuz aydin canim. Nasil.ultrason bilgileri tuttu mu kac dogdu bebegin. Sezeryan seklin nasil oldu.
Gozunuz aydin hayirli olsun
Evet kuzum ben odaya gelince giydirmişler hemen
Hadi gözünüz aydın canım
Canım gözün aydın ne güzel kavuştun darısı bize inşallah
Kızlar toplu olarak cevap vereyim, tek tek yazamıyorum çünkü ağrım çok fazla. Tabi bu herkesin kendi süreci birbirinin aynısı olmuyor. Kızımda da belden uyusturulma yapilmisti bunda da. Ama bunda çok çabuk attı vücut yada anestezi uzmanı beceremedi bence. 4 defa denedi çünkü, 5.de oldu ve son dikisler atılırken hissetmeye ağrım olmaya başladı, çabuk çabuk yaptılar hemen. 1 saat geçmeden de ayak parmaklarımı çok rahat oynatabiliyordum. Ağrı kesiciler malesef etki etmiyor.Tebrik ederim, Allah analı babalı büyütsün inşallah
Allah analı babalı büyütsün inşallah , kime benziyor
Merhaba özel bir sebebi yok bebiş 36+2 ama 37+1 le uyumlu bu yüzden mi bilemiyorum. 40.haftadan 10 gün önce alırım dedi doktorum. Sizin bebiş kaç kilo?Merhaba günümüz aynı. 17mart olmasının sebebi var mı? Ben de 23marta aldım önceden bir durum olmazsa.
Ne tatlı bir tabloKızlar toplu olarak cevap vereyim, tek tek yazamıyorum çünkü ağrım çok fazla. Tabi bu herkesin kendi süreci birbirinin aynısı olmuyor. Kızımda da belden uyusturulma yapilmisti bunda da. Ama bunda çok çabuk attı vücut yada anestezi uzmanı beceremedi bence. 4 defa denedi çünkü, 5.de oldu ve son dikisler atılırken hissetmeye ağrım olmaya başladı, çabuk çabuk yaptılar hemen. 1 saat geçmeden de ayak parmaklarımı çok rahat oynatabiliyordum. Ağrı kesiciler malesef etki etmiyor.
Bebek 3.960 grm 55 cm. Bebek iri olunca cikartirken karnıma 3 kişi yoğun baskı uyguladı ayrıca kaburga ağrısı da çekiyorum bir yandan. Yani pek prenses bir doğum hikayem yok, olumsuz sayılabilecek deneyimlerden biriyim. Şuan çok zor yazıyorum gerçekten...
Aynı ablasına benziyor. Kızımla birebir bebeklikleri
Doğumdan sonra üstüme başıma çeki.duzen verip kziimi çağırdım geldiler, kardeşiyle tanıştı allahim nasil bir sahne, yanıma oturdu, bebek benim kucağımda, kızımda kardeşine sarılıp kafasını okşayıp öptü süreklibenim kadişim diye.
Amin canım benimde tek dayanağım azalarak bitecek olması sadece.Ne tatlı bir tabloağrıların en yakın zamanda geçer umarım canım. Herkesin tecrübesi aynı olmuyor işte. Her şey çok yolunda gider insallah senin için de bizim için de
Benim Dr pazar günü gel dedi 39+5 oluyorum. Bakicak ona göre sanırım sancı gelmezse suniyle başlatmak için tarih vericek. Yani haftaya doğum olur gibi. Bende çok tereddutteyim ya bı korku geldi. Bugün bı tuhaftı. Bnim psikoloji zaten çökmeye çok müsait ağlak bir yengeç im. Planlı değil de herşeyin aniden olup bitmesini istiyorum.40 haftaya ulaşanlar için gerçekten doktorlarınız size teklifte bulunmuyor mu ? Fitille rahimin açılması,suni sancı gibi yöntemler misal ? Benim doktorum ben seni en fazla 39a kadar bekletebilirim dedi çünkü