Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben sezeryanda ihtiyaç duymamıştım. Ama hastane önlüğü giydirmeyeceklerse ihtiyaç olur mutlakaAy baya yanlış düşünmüşüm, gecelik gerekiyormuş yeni öğrendim
Sağlıkla aldın ya kucağına çok şükür ağrıların da zamanla hızlıca hafiflesin inşallah kardeş buluşması da ayrı bi doğum olmuşKızlar toplu olarak cevap vereyim, tek tek yazamıyorum çünkü ağrım çok fazla. Tabi bu herkesin kendi süreci birbirinin aynısı olmuyor. Kızımda da belden uyusturulma yapilmisti bunda da. Ama bunda çok çabuk attı vücut yada anestezi uzmanı beceremedi bence. 4 defa denedi çünkü, 5.de oldu ve son dikisler atılırken hissetmeye ağrım olmaya başladı, çabuk çabuk yaptılar hemen. 1 saat geçmeden de ayak parmaklarımı çok rahat oynatabiliyordum. Ağrı kesiciler malesef etki etmiyor.
Bebek 3.960 grm 55 cm. Bebek iri olunca cikartirken karnıma 3 kişi yoğun baskı uyguladı ayrıca kaburga ağrısı da çekiyorum bir yandan. Yani pek prenses bir doğum hikayem yok, olumsuz sayılabilecek deneyimlerden biriyim. Şuan çok zor yazıyorum gerçekten...
Aynı ablasına benziyor. Kızımla birebir bebeklikleri
Doğumdan sonra üstüme başıma çeki.duzen verip kziimi çağırdım geldiler, kardeşiyle tanıştı allahim nasil bir sahne, yanıma oturdu, bebek benim kucağımda, kızımda kardeşine sarılıp kafasını okşayıp öptü sürekli benim kadişim diye.
Biz de birkaç gündür böyleyiz. Max 15 dk emiyor, genelde 10 dk civarı. Emerken uyuyor gazını çıkarıp yatırıyorum 5 dk sonra uyanıp tekrar emmek istiyor. Kısır döngü oldu artık Sarılık da bizim 8-9 çıkmıştı bol emzirme ile çözdük işi son kontrolde 4-5e düştü. Kilosu da toparladı doğum kilosunu geçti. Sarılığın en kesin çözümü kesinlikle bol emzirme canım. Bir de bizde kan uyuşmazlığı varmış yani ben 0 pozitifim eşim ab pozitif. Bu durumda da sarılık ihtimali yüksek oluyormuş. Bizimki de bazen tutmuyor memeyi hatta sinirleniyor kafayı geriye atmalar kendini yırtıyor ağlamaktan Memeyi elimle makas şeklinde verdiğimde daha rahat kavrıyor tutuyor bi de öyle dene bakalımKızlar doğum yapan arkadaşlarım emzirme süresi ne kadar oluyor sizde. Benim kız memede uyuyor hep 15 dk tek göğüs emiyor uyuyor ama 2 saatte bir net uyanıyor bugün kontrol vardı sarılık baş 12 vücut 10 çıktı. İlk önce almıyor memeyi ağla zırla alıyor çok stres oldum
Cok tebrikler ayrica gecmis olsun... Insallah gecici acilar olur... Masallah ne guzel bir bulusma olmus sekerler bebegini de annesi ne guzel buyutmus gobusunde Allah im nazardan korusunKızlar toplu olarak cevap vereyim, tek tek yazamıyorum çünkü ağrım çok fazla. Tabi bu herkesin kendi süreci birbirinin aynısı olmuyor. Kızımda da belden uyusturulma yapilmisti bunda da. Ama bunda çok çabuk attı vücut yada anestezi uzmanı beceremedi bence. 4 defa denedi çünkü, 5.de oldu ve son dikisler atılırken hissetmeye ağrım olmaya başladı, çabuk çabuk yaptılar hemen. 1 saat geçmeden de ayak parmaklarımı çok rahat oynatabiliyordum. Ağrı kesiciler malesef etki etmiyor.
Bebek 3.960 grm 55 cm. Bebek iri olunca cikartirken karnıma 3 kişi yoğun baskı uyguladı ayrıca kaburga ağrısı da çekiyorum bir yandan. Yani pek prenses bir doğum hikayem yok, olumsuz sayılabilecek deneyimlerden biriyim. Şuan çok zor yazıyorum gerçekten...
Doğumdan sonra üstüme başıma çeki.duzen verip kziimi çağırdım geldiler, kardeşiyle tanıştı allahim nasil bir sahne, yanıma oturdu, bebek benim kucağımda, kızımda kardeşine sarılıp kafasını okşayıp öptü sürekli benim kadişim diye.
Belirsizlik seven birini uzun zamandir duymamistim. Duygulara hazir olmak aciyi da azaltmaz mi?Benim Dr pazar günü gel dedi 39+5 oluyorum. Bakicak ona göre sanırım sancı gelmezse suniyle başlatmak için tarih vericek. Yani haftaya doğum olur gibi. Bende çok tereddutteyim ya bı korku geldi. Bugün bı tuhaftı. Bnim psikoloji zaten çökmeye çok müsait ağlak bir yengeç im. Planlı değil de herşeyin aniden olup bitmesini istiyorum.
İnşallah ağrıların hemen geçer canım sağlıkla büyüt inşallah bebeğiniKızlar toplu olarak cevap vereyim, tek tek yazamıyorum çünkü ağrım çok fazla. Tabi bu herkesin kendi süreci birbirinin aynısı olmuyor. Kızımda da belden uyusturulma yapilmisti bunda da. Ama bunda çok çabuk attı vücut yada anestezi uzmanı beceremedi bence. 4 defa denedi çünkü, 5.de oldu ve son dikisler atılırken hissetmeye ağrım olmaya başladı, çabuk çabuk yaptılar hemen. 1 saat geçmeden de ayak parmaklarımı çok rahat oynatabiliyordum. Ağrı kesiciler malesef etki etmiyor.
Dimi 80 ve 100 ü bulmuşSenin sancıların bayağı bayağı yüksek
Ay bizimkide öyle yaa 41 bile bekliyoruz dedi. Nolcak böyleBenim doktor ne sezeryan istiyor ne suni sancı. Ben mecbur bekleyeceğim galiba. Bu haftasonu 10 bin adım atıp yürüyüşten sonra sıcak duşa gireceğim ustune egzersiz, pazartesi kontrol inşallah gerek kalmadan bebek sağlıkla gelir
Evet o an karnım çok kasılmışto ve hep kasılıyor hala. Ve akıntı geliyor lekeli nişan geldiğinden beriSen de duzensiz de olsa 80 ve üstünü görmüş. Ben de 20lerdeydi hep sanci.bi iki kere 30lari gordu o kadar.
Bence sizin acilma rahat 3 cm olmusturEvet o an karnım çok kasılmışto ve hep kasılıyor hala. Ve akıntı geliyor lekeli nişan geldiğinden beri
Ağzından bal damlıyor inşallah yaaBence sizin acilma rahat 3 cm olmustur
Maşallah tosun paşa olmuş kardeşle buluşma kısmına aglicam ya çok güzelKızlar toplu olarak cevap vereyim, tek tek yazamıyorum çünkü ağrım çok fazla. Tabi bu herkesin kendi süreci birbirinin aynısı olmuyor. Kızımda da belden uyusturulma yapilmisti bunda da. Ama bunda çok çabuk attı vücut yada anestezi uzmanı beceremedi bence. 4 defa denedi çünkü, 5.de oldu ve son dikisler atılırken hissetmeye ağrım olmaya başladı, çabuk çabuk yaptılar hemen. 1 saat geçmeden de ayak parmaklarımı çok rahat oynatabiliyordum. Ağrı kesiciler malesef etki etmiyor.
Bu sancilara az bileAğzından bal damlıyor inşallah yaa
Ben ayağa kalkana kadar hastane önlüğüyle kalıp sonra pijama giymiştim. Ama bir sorayım hastaneye ben de ne olur ne olmazMalesef ama takma sütüm gelecek de hep sıcak duş demişti kızlar cidden çok etkili denersin sen de ben 1 gecelik 2 pijama koymuştum pijamalari hiç kullanmadim zaten akşamüstü 5 te doğum oldu ertsi sabah 1 de taburcu oldum üstümü degistirmedim hiç eger kan vs. Olup kirlenseydi öyle degistirirdim canim
Çok rahat oldu kuzum. Valize bi tek annem müdahele etti öyle dagilma vs. Yaşamadık. Sen de bir kişiyi görevlendir herkes karıştırmasın o zaman sorun olmaz
Aynen tatlim makyaj pamuğuna dök göğsünü sil sonra o pamuğu göğüse kapat diğer emzirmeye kadar dursun emzirmeden önce temiz islak pamuk ile silip emzir sonra tekrar kantoron ayni şekilde iyileşene kadar farki göreceksin
2. Gün muayne olmadi canım kalçadan falan iğne oluyor ara ara ikinci gün tercihen pijama giyebilirsin senin nasıl rahat ettiğine kalmış ama ilk gün kesinlikle gecelik Sezeryan sonrası sakinlestirici yapiyorlar bende de odaya gelişim falan hiç yok ne zaman odaya geldim annemler neredeydi nasıl giyindim bilmiyorum evet odaya ameliyathane kiyafetiyle geliyoruz ebeler de üstümüzü giydiriyormuş ben kendime geldiğimde yatakta gecelik ile yatiyordum ve titriyordum
Hayırlı olsun canım çok da geçmiş olsunKızlar ben doğurdum
Canım o kadar yorulmadan sonra doğuma gücün kalmaz gel şunu 5000 adım yapalımBenim doktor ne sezeryan istiyor ne suni sancı. Ben mecbur bekleyeceğim galiba. Bu haftasonu 10 bin adım atıp yürüyüşten sonra sıcak duşa gireceğim ustune egzersiz, pazartesi kontrol inşallah gerek kalmadan bebek sağlıkla gelir
Ben çok stres yapıyorum düşündükçe büyüyor stresim bu her konuda böyle. O stresi yaşarken kaç kez hastalanip iyileşiyorum resmen. Öyle pis bı huyum var. Yani pazar günü Dr haftaicine gün verirse sen o zaman gör beni. Ne bağırsak kalır ne mide.Belirsizlik seven birini uzun zamandir duymamistim. Duygulara hazir olmak aciyi da azaltmaz mi?
36+1de gittim ben de günüyle uyumluymuş 2940 Gr. İlk doğumda sezeryan o yüzden 22mart demişti ama oğlumun da doğum günü olunca aynı gün istemedim.Merhaba özel bir sebebi yok bebiş 36+2 ama 37+1 le uyumlu bu yüzden mi bilemiyorum. 40.haftadan 10 gün önce alırım dedi doktorum. Sizin bebiş kaç kilo?
5000 olsunCanım o kadar yorulmadan sonra doğuma gücün kalmaz gel şunu 5000 adım yapalım