2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Benim şuan 10. günüm annemi gönderdim dün akşam. Artık tek başımızayız, eşim de vardiyalı çalışıyor aslında çoğunlukla tek başımayım diyebilirim. Sabah kalktım çnce bebemi doyurdum sonra kendime mükellef bi kahvaltı hazırladım. Dikişlerim eskisi gibi ağrımıyor hatta parol falan içmiyorum bile hiç. Anca ters bi hareket vs yaparsam sızlama oluyor. Tabiki herkesin süreci farklı olabilir hepimiz farklı insanlarız acı eşiklerimiz farklı.. Biri daha ağır geçirebilir başkası daha hafif atlatır. Bu biraz kendini tanımakla ilgili aslında. Ben kendimi çok korkutmuştum açıkçası sonrasıyla ilgili. İlk kalkış, ilk yürüyüş vs. hepsini kolay atlattım şükürler olsun. Umarım çok çok güzel bir süreç geçirirsin sen de canım Benim dikişlerim alınmalı dikiş değil bu arada kendiliğinden düşenlerden o yüzden o konuda yorum yapamayacağım.

Canım bu herkeste farklı olabilen bir durum. Kimi cook geç toparlayabilir kimi çok erken toparlar. Ben sadece kendi sürecimi söyleyebilirim benim biraz zor oldu. Ağrım çok oldu ve ağrı kesiciler kesmedi asla. Bunun bir sebebi de rahimde varis olmasıydı mesela. Ağrıdan ziyade dikiş üstünde kor var gibi yanma hissettim sürekli. Sezeryan olduğu gün ona rağmen yürüdüm, çocuğun tüm bakımını tek ben yaptım. Evde de aynı şekilde. Eğilirken, otururken, kalkarken , öksürürken vs ilk zamanlar biraz zorlandım ama geçiyor her gün azaldı mesela acısı. Dikiş alınmadı kendinden eriyen estetik dikiş atılmıştı bana. Normal hayata dönmekten kastın eğilip kalkarken ağrı sızı olmaması ise benim nerden baksan 1.5-2 ayı geçti çok rahat. Ama sonrasında bile hafif üşutsem veya ağır kaldirsam yine dıkis ağrım hep sürdü. Bu tabi benim sürecim, söyle bir şey de var dayanilamayacak gibi olsaydı 2.cocuğu düşünmezdim çünkü aynı süreci tekrar yaşayacağım biliyorum şuan.
Mesela başka bir arkadaşımın çok çok az ağrısı oldu. Doğumdan sonra tüm işini kendi halletti hatta 4-5 gün sonra evinin temizliğini bile kendi yapmıştı kendini çok zorlamadan.
O yüzden şu şöyledir demek doğru değil. Bir gerçekte var sezeryan bir ameliyat, kas kesiliyor sonuçta. Ağrı olması çok normal ve toparlanmak için vücuda biraz zaman tanımak gerekiyor.

Ben de seni merak.edip girdim nerelerde diye yazayim derken yazmisisn canim. Gecmis olsun. Bebegine de masallah

Kızlar kontrolden geldim bende. Pazartesi doğuracağım Allahın izniyle. Doktorum Salı günü yurt dışına gidecekmiş başka bi doktora yönlendirmek istemedi. Alttan fitil vericem dedi açılmanı kolaylaştıracak dedi. Suni sancıyı basacak da korkutmak istemedi heralde herşeyinde yanında olucam korkma dedi. 37+4 de doğurmuş olacağım anlayacağınız. Bebek şuan 50cm 3200gr. Pazartesiye kadar da biraz daha büyümüş olur. Zaten ciğer geliştiricileri falan da yapılmıştı. Doğuma hazırız anlayacağınız :)

Kizlar ben de ssvd ne zamandir.dusunuyordum ama bir turlu yapan doktor var mi vs ogrenememistim. Bugun şehir hastanesinde yapan bir.doktor buldum arkadasim orada calisiyor doktor demis gelsin bakayim durumuna gore yaparim. Oyle olursa doktor degisikliğine gitmis olacagim. Kendi doktorum da ozelden sehir hastanesine gecmisti. Bana da oraya gel demsiti. Şuan oyle yogun ki pat kut bakip yolluyor beni bilgili ama cok sezeryanci. Eli de.oyle hizli pat kut ayni gun bir suru kisiyi sezeryan ediyor biraz sogudum da bakalim. Ayin 10 una randevu bulabildim ama arkadasim dedi istersen bu gunlere ayarlarim dedi. 10 da 36 haftaligim acaba daha mi erken gidip gorussum. Şuan grip falanda oldum ondan biraz toparlansam mi diye dusundum.

Sağlıkla gelsin canım neden sancıların beklenmiyo peki canım

En yakın zamanda git bnce canım ne kadar erken o kadar iyi bnde 37 de degismistim Dr u gerçi eski Dr um su biliyodu herşeyi.

Geçmiş olsun canım. Krem olarak ne kullanıyorsun? Her emzirmeden sonra kullanıyor musun ? Mastit olan arkadaşım yaraların tahin yağıyla geçtiğini söylemişti. Belki faydası olur

36+6 bugün yarın 37 yi göreceğim inş biz geniş bir aileyiz hercümerc eşimin aile üyeleri + benim aile üyelerim arıyor doğurdun mu diye yok diyorum beklemedeyiz daha. Galiba hastane gün vermeyecek sancım olursa suyum gelirse açılmam olursa doğuma alacaklar beni. Durum bunu gösteriyor. Hayırlısı artık. 38 de bitecek galiba içime doğuyor ama çocuk çok az kilo alıyor niye bekletiyorlar ki ciğer geliştirici 2 doz iğnede oldum ama yinede bekletiyorlar inş trombositlerim düşmez bu süreçte

Bi yerlerim agrimasa 24 saat uyanmadan uyuyabilirim sanirim :) agridan uyaniyorum ben. Hic bir sekilde rahat edemiyorum.
Az kaldı dayan diyeceğim de sonrası bebeli malum inşallah bebeğin uykuyu sever gazsız sancısız bebe olur sni de rahat ettirir

Kızlar dünden beri böyle hafif yanma varmış gibi kasıklarımda belim de hafif ağrıyor. Doğum belirtisi değildir bu değil mi

Canım geçmiş olsun. Göğsünü kurula kremi yada yağ kullaniyosan tahin kantaron sür hava alan kalkanı tak ki kıyafete bulaşmasın. Bır de minseo silikon göğüs ucu da önermişti emzirirken yara olmasını engeller. Bı süre böyle yap geçer inşallah. Bn böyle yapacağım yara olmadan önüne geçmek istiyorum.

Arkadaşlar kuaföre saç boyatmak için giden var mı? Emzirme döneminde hiç gidemicegim, şimdi gitsem diyorum ama 2-3 saat rahat sürer, o yüzden kararsız kaldım...
Ben 2 gün once boyattım, oturmak ağrı yapabiliyor arada sürekli yürüdüm işim bittikçe, bir de 2 maske taktım üst üste

Geçmiş olsun canım. Krem olarak ne kullanıyorsun? Her emzirmeden sonra kullanıyor musun ? Mastit olan arkadaşım yaraların tahin yağıyla geçtiğini söylemişti. Belki faydası olur

Lansinoh krem kullanıyorum, tahin üzeri yağ, kantaron.. dönüşümlü olarak hep sürdüm. Teşekkür ederim

Benimki de silikon göğüs ucu. Eşim 2 numara almış acaba büyük mü oldu? İlk emzirmeyi yaptım ama büyük mü kaldı emin değilim minseo

Benim yaklaşık 9 dakikada bir adet sancısı giriyor karnım taş gibi oluyor 10-15 saniye sürüyor dikkate almalı mıyım geçici bir şey mi bilmiyorum çünkü nişan filan hiçbir şey yok
Naptin canım nasılsın? Bu gece ben de aşırı adet sancısı çektim.5 'te artık yataktan kalktım, sabah 9-11 arasi oturduğum yerde sızmışım. Şimdi hala ara ara girip çıkıyor. Doktora yazma konusunda tereddütteyim. Ne nisan geldi ne su, ağrı belden de girmiyor. Yalancı sancı mi gerçek sancı mi düşünürken kafayı yiyeceğim

Ssvd için erken gideceksin canım, yine de geç kalmış sayılmazsın. Ben 32. Haftada doktoru değiştirdim. Hatta eski doktoruma durumdan bahsettim, ssvd yapabilirsin ama ben yaptırmıyorum demişti. Bu konuda bilinen bir doktora gitmeye başladım 32. Hafta itibariyle.
Hiç normal yapmadığın için sana farklı alıştırmalar önerebilir, benim önceden normal doğumlarım olduğu için çok rahattı doktor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…