Benim şuan 10. günüm annemi gönderdim dün akşam. Artık tek başımızayız, eşim de vardiyalı çalışıyor aslında çoğunlukla tek başımayım diyebilirim. Sabah kalktım çnce bebemi doyurdum sonra kendime mükellef bi kahvaltı hazırladım. Dikişlerim eskisi gibi ağrımıyor hatta parol falan içmiyorum bile hiç. Anca ters bi hareket vs yaparsam sızlama oluyor. Tabiki herkesin süreci farklı olabilir hepimiz farklı insanlarız acı eşiklerimiz farklı.. Biri daha ağır geçirebilir başkası daha hafif atlatır. Bu biraz kendini tanımakla ilgili aslında. Ben kendimi çok korkutmuştum açıkçası sonrasıyla ilgili. İlk kalkış, ilk yürüyüş vs. hepsini kolay atlattım şükürler olsun. Umarım çok çok güzel bir süreç geçirirsin sen de canımSezeryan olan arkadaslarim cok zor mu sonrasi? Dikisler cok agri aci yapiyor mu? Hareket etmekte zorlaniyor musunuz? Kac gunde normale donuluyor? Dikisler ne zaman aliniyor? Ben normal dogumdan cok korkuyorum. Ama sezeryanin da sonrasindan korkuyorum. Doktorum bana birakti karari. Kararsizim. bir yardim edin bana..
Canım bu herkeste farklı olabilen bir durum. Kimi cook geç toparlayabilir kimi çok erken toparlar. Ben sadece kendi sürecimi söyleyebilirim benim biraz zor oldu. Ağrım çok oldu ve ağrı kesiciler kesmedi asla. Bunun bir sebebi de rahimde varis olmasıydı mesela. Ağrıdan ziyade dikiş üstünde kor var gibi yanma hissettim sürekli. Sezeryan olduğu gün ona rağmen yürüdüm, çocuğun tüm bakımını tek ben yaptım. Evde de aynı şekilde. Eğilirken, otururken, kalkarken , öksürürken vs ilk zamanlar biraz zorlandım ama geçiyor her gün azaldı mesela acısı. Dikiş alınmadı kendinden eriyen estetik dikiş atılmıştı bana. Normal hayata dönmekten kastın eğilip kalkarken ağrı sızı olmaması ise benim nerden baksan 1.5-2 ayı geçti çok rahat. Ama sonrasında bile hafif üşutsem veya ağır kaldirsam yine dıkis ağrım hep sürdü. Bu tabi benim sürecim, söyle bir şey de var dayanilamayacak gibi olsaydı 2.cocuğu düşünmezdim çünkü aynı süreci tekrar yaşayacağım biliyorum şuan.Sezeryan olan arkadaslarim cok zor mu sonrasi? Dikisler cok agri aci yapiyor mu? Hareket etmekte zorlaniyor musunuz? Kac gunde normale donuluyor? Dikisler ne zaman aliniyor? Ben normal dogumdan cok korkuyorum. Ama sezeryanin da sonrasindan korkuyorum. Doktorum bana birakti karari. Kararsizim. bir yardim edin bana..
Ben de seni merak.edip girdim nerelerde diye yazayim derken yazmisisn canim. Gecmis olsun. Bebegine de masallahGünaydın kızlar birkac gündür giremedim c.esi günü midem bozuldu acillik oldum sonra toparladım evde işlerimi bitirmeye çalışıyorum. doğum yapan arkadaşlar olmus hayirlisi olsun, darısı bekleyen tüm arkadaşların başına sağlıkla:) bugun 39 haftalik oldum ben de son kontrolumuze geldik 3.5 kg 50 cm görünüyor bebis, bakalım doğumda kac çıkacak. Anestezi için görüşecegim birazdan, cuma kargalar uyanmadan sabah 6da hastanede olacakmışız:)
Allah analı babalı büyütsünSelam arkadaşlar
40+1 ile 28.02.2023 23.23 de normal doğum yaptım
Rabbim hepinize sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin
Sağlıkla gelsin canımKızlar kontrolden geldim bende. Pazartesi doğuracağım Allahın izniyle. Doktorum Salı günü yurt dışına gidecekmiş başka bi doktora yönlendirmek istemedi. Alttan fitil vericem dedi açılmanı kolaylaştıracak dedi. Suni sancıyı basacak da korkutmak istemedi heraldeherşeyinde yanında olucam korkma dedi. 37+4 de doğurmuş olacağım anlayacağınız. Bebek şuan 50cm 3200gr. Pazartesiye kadar da biraz daha büyümüş olur. Zaten ciğer geliştiricileri falan da yapılmıştı. Doğuma hazırız anlayacağınız :)
En yakın zamanda git bnce canım ne kadar erken o kadar iyi bnde 37 de degismistim Dr u gerçi eski Dr um su biliyodu herşeyi.Kizlar ben de ssvd ne zamandir.dusunuyordum ama bir turlu yapan doktor var mi vs ogrenememistim. Bugun şehir hastanesinde yapan bir.doktor buldum arkadasim orada calisiyor doktor demis gelsin bakayim durumuna gore yaparim. Oyle olursa doktor degisikliğine gitmis olacagim. Kendi doktorum da ozelden sehir hastanesine gecmisti. Bana da oraya gel demsiti. Şuan oyle yogun ki pat kut bakip yolluyor beni bilgili ama cok sezeryanci. Eli de.oyle hizli pat kut ayni gun bir suru kisiyi sezeryan ediyor biraz sogudum da bakalim. Ayin 10 una randevu bulabildim ama arkadasim dedi istersen bu gunlere ayarlarim dedi. 10 da 36 haftaligim acaba daha mi erken gidip gorussum. Şuan grip falanda oldum ondan biraz toparlansam mi diye dusundum.
Geçmiş olsun canım. Krem olarak ne kullanıyorsun? Her emzirmeden sonra kullanıyor musun ? Mastit olan arkadaşım yaraların tahin yağıyla geçtiğini söylemişti. Belki faydası olurKızlar dün akşam hem süt sıtması oldum hem memeler yara olduüşüme terleme hepsi bir arada.. eşim sabah göğüs kalkanı aldı lansinoh’un. Sizler nasıl kullanıyorsunuz yazar mısınız? Krem sürmek gerekiyor mu altına, ya da hiç çıkarmadan mı takmak lazım?
Sabah bi de ishal olmuşum, kombo oldu resmen. Rabbim sağlık afiyet versin inşallah
Az kaldı dayan diyeceğim de sonrası bebeli malumBi yerlerim agrimasa 24 saat uyanmadan uyuyabilirim sanirim :) agridan uyaniyorum ben. Hic bir sekilde rahat edemiyorum.
Canım geçmiş olsun. Göğsünü kurula kremi yada yağ kullaniyosan tahin kantaron sür hava alan kalkanı tak ki kıyafete bulaşmasın. Bır deKızlar dün akşam hem süt sıtması oldum hem memeler yara olduüşüme terleme hepsi bir arada.. eşim sabah göğüs kalkanı aldı lansinoh’un. Sizler nasıl kullanıyorsunuz yazar mısınız? Krem sürmek gerekiyor mu altına, ya da hiç çıkarmadan mı takmak lazım?
Sabah bi de ishal olmuşum, kombo oldu resmen. Rabbim sağlık afiyet versin inşallah
Ben 2 gün once boyattım, oturmak ağrı yapabiliyor arada sürekli yürüdüm işim bittikçe, bir de 2 maske taktım üst üsteArkadaşlar kuaföre saç boyatmak için giden var mı? Emzirme döneminde hiç gidemicegim, şimdi gitsem diyorum ama 2-3 saat rahat sürer, o yüzden kararsız kaldım...
Demi.oyle yapayim geciktirmeyeyimEn yakın zamanda git bnce canım ne kadar erken o kadar iyi bnde 37 de degismistim Dr u gerçi eski Dr um su biliyodu herşeyi.
Benimki hicbisey demedi ya bn başlasam mi ilişkiyeilişki açılmayı mi kolayslastiriyodu
Bana bugün ilişki+ meme ucu uyarma+ fazla fazla egzersiz önerdi doktorBende Bi kaç gündür bunu düşünüyordum yapsakmı acaba diye
Ben 2 gün once boyattım, oturmak ağrı yapabiliyor arada sürekli yürüdüm işim bittikçe, bir de 2 maske taktım üst üste
Nasılmış durumun canım?Bana bugün ilişki+ meme ucu uyarma+ fazla fazla egzersiz önerdi doktor
Geçmiş olsun canım. Krem olarak ne kullanıyorsun? Her emzirmeden sonra kullanıyor musun ? Mastit olan arkadaşım yaraların tahin yağıyla geçtiğini söylemişti. Belki faydası olur
Canım geçmiş olsun. Göğsünü kurula kremi yada yağ kullaniyosan tahin kantaron sür hava alan kalkanı tak ki kıyafete bulaşmasın. Bır deminseo silikon göğüs ucu da önermişti emzirirken yara olmasını engeller. Bı süre böyle yap geçer inşallah. Bn böyle yapacağım yara olmadan önüne geçmek istiyorum.
Naptin canım nasılsın? Bu gece ben de aşırı adet sancısı çektim.5 'te artık yataktan kalktım, sabah 9-11 arasi oturduğum yerde sızmışım. Şimdi hala ara ara girip çıkıyor. Doktora yazma konusunda tereddütteyim. Ne nisan geldi ne su, ağrı belden de girmiyor. Yalancı sancı mi gerçek sancı mi düşünürken kafayı yiyeceğimBenim yaklaşık 9 dakikada bir adet sancısı giriyor karnım taş gibi oluyor 10-15 saniye sürüyor dikkate almalı mıyım geçici bir şey mi bilmiyorum çünkü nişan filan hiçbir şey yok
Kizlar ben de ssvd ne zamandir.dusunuyordum ama bir turlu yapan doktor var mi vs ogrenememistim. Bugun şehir hastanesinde yapan bir.doktor buldum arkadasim orada calisiyor doktor demis gelsin bakayim durumuna gore yaparim. Oyle olursa doktor degisikliğine gitmis olacagim. Kendi doktorum da ozelden sehir hastanesine gecmisti. Bana da oraya gel demsiti. Şuan oyle yogun ki pat kut bakip yolluyor beni bilgili ama cok sezeryanci. Eli de.oyle hizli pat kut ayni gun bir suru kisiyi sezeryan ediyor biraz sogudum da bakalim. Ayin 10 una randevu bulabildim ama arkadasim dedi istersen bu gunlere ayarlarim dedi. 10 da 36 haftaligim acaba daha mi erken gidip gorussum. Şuan grip falanda oldum ondan biraz toparlansam mi diye dusundum.