2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ilk cocuk mu bu?

Canım topuk kanı 2 kere alınıyor biri doğunca hastanede 2. Sağlık ocağında hemşire eğer 2. Hastanede vermezsen gel biz alalım dedi. Canım 11-7 büyük değil ki tansiyon için.
Ben anlamadım bu işi benim doktor da aşağı insin diye hareket önerdi çömelme hurma falan

Canım doğduğunda bebekten kan alıyorlar değerlerine bakmak için. Ayrıca işitme testi de yapıyorlar taburcu olmadan. Hastanede yapılan rutin kan tahlili , demir ne bileyim sarılık değerine felan bakiyorlar tam kan sayimi birnevi. El üstünden veya koldan alınıyor. 1.haftalik demişler size bizim takibimizi yapan ebe doğum olunca haber veriyoruz anne sutu emme durumuna göre 48 ile 72 saat arasında topuktan kan almak için çağırıyor. Vücut anne sütünü güzelce alsin diyor. Topuktan alınan kanda fenilketonüri, hipotirodi, biotidinaz eksikliği ve kistik fibrozis gibi hastalıkların taraması yapılıyor.
Tansiyon konusunda benimde genelde hep 10-6 11-7 gibi çıkıyor. Bildiğim kadarıyla (yanlışlık olmasın) 15-9 üstü tehlikeli diye biliyorum.

Hastaneden çıkmadan işitme testi yapılıyor bir de topuk kani alıyorlar canım. Sağlık ocağında da alınıyor topuk kanı. Hastanede ilk aşıları yapılıyor hepatit b ve k vitamini canım
Bedenlerin işlerine akıl sır ermiyor gerçekten. Herkes ayrı bir sıkıntı yaşıyor resmen. Ben de kavuşurum sağlıklı bebişime inşallah.
Malesef canım valla sürprizli her sey

Anladim canim guzel gelisimi masallah.Benim 3 gun.once kanama olunca acikliğa bakti canim

Tansiyon dusuk cikinca da.mi tansiyon hastasi olunuyor. Benim oldu bitti hamileligimden beri sadece 1 defa 11\7 gordum. Her zaman 10\6 ve iyi dediler yuksek olmasindansa

Bugün biogaia damlayı aldım kızlar 5 damla verdim bi yarim saat sonra emzirdim emdi emdi emerken birden büyük insan gibi gaz çıkararak bir kustu nasıl gaz birikmiş midesinde şimdi mışıl mışıl uyuyor
Oyy canim benim kiyamam valla bazi seyler de diretmemek lazim. Şifa olsun kuzuma Biogai. Doktor bana hic dememisti duzenli ver gazi oldukca ver demsiti hic fayda etmemisti. Sonra Allah bin kere razi olsun eczacinin biri duzenli ver bir sure ki fayda etsin demsiti. Sonra oglumda guzelce emmeye baslamisti. Ac kalip emmiyor diye psikolojim alt ust olmustu.

Benimde en başından beri 8/5 9/6 ama şu son bir haftadır falan 11/6 11/7 falan çıkıyor baş ağrısı yapıyor bende alışık değilim bu tansiyona bende

Yani verme alışacak diyorlar da insanın çocuk eti kesiliyor gibi ağlarken bir şey yapamamakta ayri psikolojik çöküş. Sabah bile uyumadi bugün öğlene kadar hep ağladı gazı çıkardığı gibi de uyudu nasıl zorluyorsa yavrumu kıyamam inşallah şifa olur düzenli vericem ben de

Benim doktor da tam tersini söyledi. Yaptığın egzersizler işe yaramış 3 cm açılman var devam et dedi

O zaman süre kaynaklı 2 kez alınıyor yani dünyaya geldikten 1 hafta sonra kan değerleri hala normal mi yoksa başka bişey çıkmış mi diye. Tansiyon yüksek değil de bı arkadaş demişti sanki burda. Kişiye özgü tansiyon diye bişey demişti de biraz yüksek çıkınca bı sormak istedim.
Sn taze annesin tüm ön bilgileri senden alıyoruz resmen aşı durumunu bilmiyodum hastaneye göre degisiyo mudur bu acaba. Ablam doğum yaptığında aşı falan hiç demediler bı kan aldılar el üstünden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…