Ilk cocuk mu bu?Selam kızlar kontrolden geldim şimdi 1cm açılmam varmış haftaya gel dedi.40haftayı dolduracağız heralde…napıyım dedim doktora hurma yiyorum,pilates yapıyorum,arada yürüyorum dedim.Hiçbirşey yapmana gerek yok,onlarla ilgisi yok dedi
Canım topuk kanı 2 kere alınıyor biri doğunca hastanede 2. Sağlık ocağında hemşire eğer 2. Hastanede vermezsen gel biz alalım dedi. Canım 11-7 büyük değil ki tansiyon için.Bende bugün koltukları temizleticem onun şerefine halıları kaldirp supurdum ortalığı . Haftasonu boya temizlik var o hareketle dogururum belkikıyafetleri yıkandı utulendi geçici bı duzenleyici yaptım valize koyucam. Bunlar haftasonuna kadar tamamlanırsa gelsin minik bugün sağlık ocağından ebe aradı kontrolünüz vardı diye sabah gittim genel bilgilendirme yaptı. Bebek 1 haftalık olunca topuk kanı için getirin dedi. Hem hastane hem sağlık ocağında mi veriliyo topuk kanı. Bı de bnim tansiyon genelde 9-5 9-6 10-5 10-6 falan çıkardı evde de sağlık ocağında da hatta hastanede de 11-7 çıktı bu sorun mu sizce yoksa son zamanlarda normal midir
Ben anlamadım bu işi benim doktor da aşağı insin diye hareket önerdi çömelme hurma falanSelam kızlar kontrolden geldim şimdi 1cm açılmam varmış haftaya gel dedi.40haftayı dolduracağız heralde…napıyım dedim doktora hurma yiyorum,pilates yapıyorum,arada yürüyorum dedim.Hiçbirşey yapmana gerek yok,onlarla ilgisi yok dedi
Canım doğduğunda bebekten kan alıyorlar değerlerine bakmak için. Ayrıca işitme testi de yapıyorlar taburcu olmadan. Hastanede yapılan rutin kan tahlili , demir ne bileyim sarılık değerine felan bakiyorlar tam kan sayimi birnevi. El üstünden veya koldan alınıyor. 1.haftalik demişler size bizim takibimizi yapan ebe doğum olunca haber veriyoruz anne sutu emme durumuna göre 48 ile 72 saat arasında topuktan kan almak için çağırıyor. Vücut anne sütünü güzelce alsin diyor. Topuktan alınan kanda fenilketonüri, hipotirodi, biotidinaz eksikliği ve kistik fibrozis gibi hastalıkların taraması yapılıyor.Bende bugün koltukları temizleticem onun şerefine halıları kaldirp supurdum ortalığı . Haftasonu boya temizlik var o hareketle dogururum belkikıyafetleri yıkandı utulendi geçici bı duzenleyici yaptım valize koyucam. Bunlar haftasonuna kadar tamamlanırsa gelsin minik bugün sağlık ocağından ebe aradı kontrolünüz vardı diye sabah gittim genel bilgilendirme yaptı. Bebek 1 haftalık olunca topuk kanı için getirin dedi. Hem hastane hem sağlık ocağında mi veriliyo topuk kanı. Bı de bnim tansiyon genelde 9-5 9-6 10-5 10-6 falan çıkardı evde de sağlık ocağında da hatta hastanede de 11-7 çıktı bu sorun mu sizce yoksa son zamanlarda normal midir
Hastaneden çıkmadan işitme testi yapılıyor bir de topuk kani alıyorlar canım. Sağlık ocağında da alınıyor topuk kanı. Hastanede ilk aşıları yapılıyor hepatit b ve k vitamini canımBende bugün koltukları temizleticem onun şerefine halıları kaldirp supurdum ortalığı . Haftasonu boya temizlik var o hareketle dogururum belkikıyafetleri yıkandı utulendi geçici bı duzenleyici yaptım valize koyucam. Bunlar haftasonuna kadar tamamlanırsa gelsin minik bugün sağlık ocağından ebe aradı kontrolünüz vardı diye sabah gittim genel bilgilendirme yaptı. Bebek 1 haftalık olunca topuk kanı için getirin dedi. Hem hastane hem sağlık ocağında mi veriliyo topuk kanı. Bı de bnim tansiyon genelde 9-5 9-6 10-5 10-6 falan çıkardı evde de sağlık ocağında da hatta hastanede de 11-7 çıktı bu sorun mu sizce yoksa son zamanlarda normal midir
Malesef canım valla sürprizli her seyBedenlerin işlerine akıl sır ermiyor gerçekten. Herkes ayrı bir sıkıntı yaşıyor resmen. Ben de kavuşurum sağlıklı bebişime inşallah.
Hayır canım 3.olacak inşallahIlk cocuk mu bu?
MasallahHayır canım 3.olacak inşallah
Anladim canim guzel gelisimi masallah.Benim 3 gun.once kanama olunca acikliğa bakti canim3300 gr cikti canim, tabi +- 300 gr yanılma payı var ama haftaya cumaya kadar zaman var, herhalde 3.5 kg dogar diye düşünüyorum. Doktor aslinda tam 39+0 da almak istedi ama o gün oğlumun doğumgunu bir de annemi ayarlamam lazım abim ameliyat oldu ona bakıyor oyuzden biraz zaman kazanalım diye cuma olsun istedik cok şükür kabul etti ama kendini takip et herhangi bir sorun olursa mutlaka haber ver dedi.
Senin daha zamanın var gibi, aciklik kontrolü için erken ama vardir bir bildiği doktorunun
Eksiye dusmussun sen56 ile hamile kaldim 63,5 ile doğuma girdim bugün 6. Gün 55 kiloyum
Tansiyon dusuk cikinca da.mi tansiyon hastasi olunuyor. Benim oldu bitti hamileligimden beri sadece 1 defa 11\7 gordum. Her zaman 10\6 ve iyi dediler yuksek olmasindansaCanim bana her seferinde jel sürüyor doktorum. Geçen hafta 37 de vajinal baktı, bu hafta çatı ve açıklığa baktı
Beni de geçen hafta çağırdılar sağlık ocağı. İlk doğunca alınıyor dedi sonra 3 ya da 6. Gün arası ben seni arayacağım geleceksiniz dedi.
Tansiyon benim de son 3 kontrolümde sorun, bugün nst de ebe tansiyon hastası mısın dedi bana. Geçen 10/6 bugün 10/5 çıktı ama doktorum bir şey demedi. Sorun olsa soylerdi sanırım
İnşallah daha da düşerimEksiye dusmussun senAyni benim gibi eksilere dusmustum baya zayiflamistim bakalim bunda nasil olacak. Kiz sadece 7 kilo almissin ya sen
Oyy canim benim kiyamam valla bazi seyler de diretmemek lazim. Şifa olsun kuzuma Biogai. Doktor bana hic dememisti duzenli ver gazi oldukca ver demsiti hic fayda etmemisti. Sonra Allah bin kere razi olsun eczacinin biri duzenli ver bir sure ki fayda etsin demsiti. Sonra oglumda guzelce emmeye baslamisti. Ac kalip emmiyor diye psikolojim alt ust olmustu.Bugün biogaia damlayı aldım kızlar 5 damla verdim bi yarim saat sonra emzirdim emdi emdi emerken birden büyük insan gibi gaz çıkararak bir kustu nasıl gaz birikmiş midesindeşimdi mışıl mışıl uyuyor
Canım hafta gayet güzel korkma erken doğum sayılmazMerhaba hanımlar herkes iyi umarim. Bugün tam 36 oldum ama protein kaçağı çıktı tansiyonlar sınırda doktor 36+5 haftaya pazartesi almayı planlıyorçok korkuyorum varmı erken doğuran
Benimde en başından beri 8/5 9/6 ama şu son bir haftadır falan 11/6 11/7 falan çıkıyor baş ağrısı yapıyor bende alışık değilim bu tansiyona bendeBende bugün koltukları temizleticem onun şerefine halıları kaldirp supurdum ortalığı . Haftasonu boya temizlik var o hareketle dogururum belkikıyafetleri yıkandı utulendi geçici bı duzenleyici yaptım valize koyucam. Bunlar haftasonuna kadar tamamlanırsa gelsin minik bugün sağlık ocağından ebe aradı kontrolünüz vardı diye sabah gittim genel bilgilendirme yaptı. Bebek 1 haftalık olunca topuk kanı için getirin dedi. Hem hastane hem sağlık ocağında mi veriliyo topuk kanı. Bı de bnim tansiyon genelde 9-5 9-6 10-5 10-6 falan çıkardı evde de sağlık ocağında da hatta hastanede de 11-7 çıktı bu sorun mu sizce yoksa son zamanlarda normal midir
Yani verme alışacak diyorlar da insanın çocuk eti kesiliyor gibi ağlarken bir şey yapamamakta ayri psikolojik çöküş. Sabah bile uyumadi bugün öğlene kadar hep ağladı gazı çıkardığı gibi de uyuduOyy canim benim kiyamam valla bazi seyler de diretmemek lazim. Şifa olsun kuzuma Biogai. Doktor bana hic dememisti duzenli ver gazi oldukca ver demsiti hic fayda etmemisti. Sonra Allah bin kere razi olsun eczacinin biri duzenli ver bir sure ki fayda etsin demsiti. Sonra oglumda guzelce emmeye baslamisti. Ac kalip emmiyor diye psikolojim alt ust olmustu.
Haber veririmKuru kuru zaten ağrısız olmasi imkansiz ben de sonradan ögrendim çok rahat geçiyor inan, haber verirsin merak ettim senin nasil geçecek diye
Hadi hayırlısı, inşallah hem muayenenin hem de normal doğumun kolaylıkla üstesinden gelebilirimHiç korkma, bugün bana da yaptı doktorum. Sadece gözünü kapa ve gevşe. 5-10 saniyelik bir şey
Benim doktor da tam tersini söyledi. Yaptığın egzersizler işe yaramış 3 cm açılman var devam et dediSelam kızlar kontrolden geldim şimdi 1cm açılmam varmış haftaya gel dedi.40haftayı dolduracağız heralde…napıyım dedim doktora hurma yiyorum,pilates yapıyorum,arada yürüyorum dedim.Hiçbirşey yapmana gerek yok,onlarla ilgisi yok dedi
Gelirsin hiç merak etme, sen bol bol egzersizler yapHadi hayırlısı, inşallah hem muayenenin hem de normal doğumun kolaylıkla üstesinden gelebilirim
Canım topuk kanı 2 kere alınıyor biri doğunca hastanede 2. Sağlık ocağında hemşire eğer 2. Hastanede vermezsen gel biz alalım dedi. Canım 11-7 büyük değil ki tansiyon için.
Ben anlamadım bu işi benim doktor da aşağı insin diye hareket önerdi çömelme hurma falan
O zaman süre kaynaklı 2 kez alınıyor yani dünyaya geldikten 1 hafta sonra kan değerleri hala normal mi yoksa başka bişey çıkmış mi diye. Tansiyon yüksek değil de bı arkadaş demişti sanki burda. Kişiye özgü tansiyon diye bişey demişti de biraz yüksek çıkınca bı sormak istedim.Canım doğduğunda bebekten kan alıyorlar değerlerine bakmak için. Ayrıca işitme testi de yapıyorlar taburcu olmadan. Hastanede yapılan rutin kan tahlili , demir ne bileyim sarılık değerine felan bakiyorlar tam kan sayimi birnevi. El üstünden veya koldan alınıyor. 1.haftalik demişler size bizim takibimizi yapan ebe doğum olunca haber veriyoruz anne sutu emme durumuna göre 48 ile 72 saat arasında topuktan kan almak için çağırıyor. Vücut anne sütünü güzelce alsin diyor. Topuktan alınan kanda fenilketonüri, hipotirodi, biotidinaz eksikliği ve kistik fibrozis gibi hastalıkların taraması yapılıyor.
Tansiyon konusunda benimde genelde hep 10-6 11-7 gibi çıkıyor. Bildiğim kadarıyla (yanlışlık olmasın) 15-9 üstü tehlikeli diye biliyorum.
Sn taze annesin tüm ön bilgileri senden alıyoruz resmenHastaneden çıkmadan işitme testi yapılıyor bir de topuk kani alıyorlar canım. Sağlık ocağında da alınıyor topuk kanı. Hastanede ilk aşıları yapılıyor hepatit b ve k vitamini canım
Malesef canım valla sürprizli her sey