2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Benim de baktilar ebeler ama neye baktilar bilmiyorum doktor normal doğum yapabilir miyim diye muayene etmelerini söyledi sadece
Çatı muayenesi o zaman
Yani verme alışacak diyorlar da insanın çocuk eti kesiliyor gibi ağlarken bir şey yapamamakta ayri psikolojik çöküş. Sabah bile uyumadi bugün öğlene kadar hep ağladı gazı çıkardığı gibi de uyudu 😓 nasıl zorluyorsa yavrumu kıyamam inşallah şifa olur düzenli vericem ben de 🙏
Alışmaz niye alışsın ki ? Bir süre sonra büyüdükçe kendi kendine halledecek zaten işini

Benimde en başından beri 8/5 9/6 ama şu son bir haftadır falan 11/6 11/7 falan çıkıyor baş ağrısı yapıyor bende alışık değilim bu tansiyona bende 🤦‍♀️
Evet aynı bn hep düşük tansiyonluydum küçük de büyük de yükselince bı sebep var mı yoksa herkes öyle mi bilmek istedim. Bnde pek baş ağrısı yaşamam arada vuruyor

Yani verme alışacak diyorlar da insanın çocuk eti kesiliyor gibi ağlarken bir şey yapamamakta ayri psikolojik çöküş. Sabah bile uyumadi bugün öğlene kadar hep ağladı gazı çıkardığı gibi de uyudu 😓 nasıl zorluyorsa yavrumu kıyamam inşallah şifa olur düzenli vericem ben de 🙏
Neye alisacak yok ya bagirsak duzenleyici zaten O.Ogluma 6 aya kadar kullandim masallah bagirsak duzeni de cok guzel. Ek gida baslangici haric hic kabizlik vs de olmadi.

Sn taze annesin tüm ön bilgileri senden alıyoruz resmen ♥️ aşı durumunu bilmiyodum hastaneye göre degisiyo mudur bu acaba. Ablam doğum yaptığında aşı falan hiç demediler bı kan aldılar el üstünden.
Yok canım o fix yani her bebeğe yapılıyor mutlaka yapmışlardır
Alışmaz niye alışsın ki ? Bir süre sonra büyüdükçe kendi kendine halledecek zaten işini
Neye alisacak yok ya bagirsak duzenleyici zaten o. Ogluma 6 aya kadar kullandim masallah bagirsak duzeni de cok guzel. Ek gida baslangici haric hic kabizlik vs de olmadi.
İnşallah rahatlatır miniğimi🙏

Kızlar bu arada dr gaz damlası vermedi bana. Gerek yok bağırsakları anca adapte oluyor biz bile süt içince ishal oluyoruz gaz oluyoruz o daha besinlerle yeni tanışıyor alışacak dedi ama o zaman her bebeğin ağlaması gerekmez mi 😪 Leedong Leedong seninki nasıl geceleri ? Napsam alsam mı sizce damla ? Bi arkadaşım biogaia damlayı önerdi alıp almamakta kararsız kaldım sizce ne yapayim
Canım bakamadım kusura bakma bugün kontrolüm vardı bebek kilo almamış 1 haftada 30 gr almış mamayı günde 4 defa ya çıkarttı. Sarılığı da var yüzünde çok hafif. Benimkisi hep uyuyor ben uyandırmazsam memeye hayatta uyanmaz. Ağlamıyor hiç toplasan 5 kez ağlamıştır. Ama sarılıktan dolayı halsiz olabiliyor dediler. Doktora dedim saat kurmasam uyuya kalsam hiç uyanacağı yok dedim. Vallahi stres yaptım. Hep bişey olacak diye korkuyla duruyorum geçer diyorlar 1/2 haftaya. Yüzünde hafif var ve gözlerinin beyazı da sarı. Sütün yetmiyor dedi doktor. Çay hurma pekmez komposto bulgur hepsini alıyorum. Stresten mi oldu o da bu aralar çok üzüldüm stres yaptım bilmiyorum ki. Bende mama veriyorum artık. Doktor korkma dedi ver memeyi bırakmaz merak etme dedi. En azından 1 ay toparlansın 1 ayda 900 gr alması lazım dedi. Seninkisi nasıl hep uyuyor mu? Sarılık falan yok değil mi? Gaz damlası almadım ben kendi kendine öğrensin gaz çıkartmayı istedim. Çok şükşr ilk bikaçgün baya zorlandı ama şimdi kolay çıkarıyor. Allah’ıma bin şükür gazdan sıkıntım yok şuanlık.

Canım bakamadım kusura bakma bugün kontrolüm vardı bebek kilo almamış 1 haftada 30 gr almış mamayı günde 4 defa ya çıkarttı. Sarılığı da var yüzünde çok hafif. Benimkisi hep uyuyor ben uyandırmazsam memeye hayatta uyanmaz. Ağlamıyor hiç toplasan 5 kez ağlamıştır. Ama sarılıktan dolayı halsiz olabiliyor dediler. Doktora dedim saat kurmasam uyuya kalsam hiç uyanacağı yok dedim. Vallahi stres yaptım. Hep bişey olacak diye korkuyla duruyorum geçer diyorlar 1/2 haftaya. Yüzünde hafif var ve gözlerinin beyazı da sarı. Sütün yetmiyor dedi doktor. Çay hurma pekmez komposto bulgur hepsini alıyorum. Stresten mi oldu o da bu aralar çok üzüldüm stres yaptım bilmiyorum ki. Bende mama veriyorum artık. Doktor korkma dedi ver memeyi bırakmaz merak etme dedi. En azından 1 ay toparlansın 1 ayda 900 gr alması lazım dedi. Seninkisi nasıl hep uyuyor mu? Sarılık falan yok değil mi? Gaz damlası almadım ben kendi kendine öğrensin gaz çıkartmayı istedim. Çok şükşr ilk bikaçgün baya zorlandı ama şimdi kolay çıkarıyor. Allah’ıma bin şükür gazdan sıkıntım yok şuanlık.
Canım bizimki emiyor onda sıkıntı yok ilk kontrolde kilosu da iyiydi doğum kilosunu yakalamış yüzünde hafif sarılık olması sorun değil dedi bize Dr vücuda inmesin dedi suanlik problem yok. Bizimki de gazı yokken güzel uyuyor altını açarak uyandiriyorum emiyor öyle. Mama vermekten korkma bence eğer yetmiyorsa takviye yap gaz sorunu da yokmuş zaten korkma. Benim kız sabaha kadar ağlıyor malesef normal bi gaz ağlaması da değil 10 dk uyuyor 10 dk ağlıyor öyle diyim. Ben de rahat çıkarsın diye her yolu deniyorum umarım düzene girer

Canım sen kendini hiç strese sokma bi kere ve her fırsatını bulduğunda uyu mutlaka uyumak da süt yapar çünkü✌️ doktorun demiş zaten gerektiğinde mama takviyesi öcü değil sonuçta sen sütünü çoğaltana kadar gerekiyorsa takviye edilecek✌️bu arada bebişi 2 saatte bir uyandırıp emzirmene rağmenmi haftalık kilo alımı az ?

Hangi mama markasını kullanıyorsunuz?
Bebeğinizde gaz sorunu yokmuş diye sormak istedim.
Ben de mama alacağım ama karar veremedim.
Ne olur ne olmaz elimde olsun diye.
Hipp organik combiotic ve golden goat arasındayım.

Merhaba sizinle aynıyız. Bnde haftaya cuma istemiştim tarihten dolayı🙈 ama doktorum sezeryan için geç olur pazartesi alalım dedi🙈 kısmetse pazartesi sezeryan olacağım bende😍
Hayirlisi olsun hakkınızda, saglikla gelsin inşallah:) Benim doktorum 39 u bekliyor genel olarak, aslinda plasenta asagida bende, başka doktor olsa beklemezdi. Saglikli olsunlar da tarih cok önemli değil:)

Selam kızlar
Bebeklerim hala küvezdeler. 2-3 hafta kalacak demişti dr. Sağlıklı olsunlar da küvezde kalsınlar. Şu an onları muhafaza edecek, iyi bir şekilde bakacağımız evimiz yok. Dün süt götürmeye gittiğimde bebeklerimden biri sarılık olmuş ışık tedavisi görüyordu. Diğeri zaten yeni beslenmeye başladı. Midesini temizliyorlardı.

Hangi mama markasını kullanıyorsunuz?
Bebeğinizde gaz sorunu yokmuş diye sormak istedim.
Ben de mama alacağım ama karar veremedim.
Ne olur ne olmaz elimde olsun diye.
Hipp organik combiotic ve golden goat arasındayım.
Ben de bu ikisine karar veremedim. İlk oğlumda bebelac gold ile başladık sonra golden goat denedim bir ara ama sevmedi. Hipp i severek içiyorlar diye okudum yorumlarda

Eksiye dusmussun sen😀Ayni benim gibi eksilere dusmustum baya zayiflamistim bakalim bunda nasil olacak. Kiz sadece 7 kilo almissin ya sen😀
Ben +20 kg dayım, boyle kilolar bana çerez geliyor 😄 Ben sadece doğumda 7 kg veriyorum zaten, ödemle filan 1 haftada toplam 10 kg gitmiş oluyor kalan 10kg bi süre benimle yaşıyor :) inşallah bunda daha hızlı veririm diye düşünüyorum 2 cocuk peşinde koşmaktan:)

Selam kızlar
Bebeklerim hala küvezdeler. 2-3 hafta kalacak demişti dr. Sağlıklı olsunlar da küvezde kalsınlar. Şu an onları muhafaza edecek, iyi bir şekilde bakacağımız evimiz yok. Dün süt götürmeye gittiğimde bebeklerimden biri sarılık olmuş ışık tedavisi görüyordu. Diğeri zaten yeni beslenmeye başladı. Midesini temizliyorlardı.
Cok geçmiş olsun canim, inşallah biran önce toparlarlar. Dedigin gibi hastanede gözetim altında olmalari onlar için çok iyi, siz de zamanla duzeninizi kurarsınız hersey yoluna girecek inşallah ❤️

Selam kızlar
İnşallah en kısa zamanda çıkarlar kuvözden. Seninde bol bol süt sağ ki kesilmesin sütün. Rabbim ev konusunda da yardımcınız olsun inşallah 🙏

Ben +20 kg dayım, boyle kilolar bana çerez geliyor 😄 Ben sadece doğumda 7 kg veriyorum zaten, ödemle filan 1 haftada toplam 10 kg gitmiş oluyor kalan 10kg bi süre benimle yaşıyor :) inşallah bunda daha hızlı veririm diye düşünüyorum 2 cocuk peşinde koşmaktan:)
Ben de şuan +7 deyim gecenlerde.hizli kilo aliyordum. Yasadigim stres vs korkudan sonra kilo alimim durdu zaten kafaya takmiyorum alsam da 2 cocuk baya yoruluruz gibime geliyor.

Herkese merhaba, sizleri tesadüfen bulup uzaktan grubu takip eden okumaktan keyif alan biriyim. Çok güzel bir aile gibisiniz ne güzel. Kısmetse ben de Mart annesi olacağım. Umarım herkes güzelliklerle bebeğini kucağına alır. Üye olma sebebim son mesajlarda rezene konusundaki paylaşımlardı, kesin olmamakla birlikte okuduğum bir bilgiyi paylaşmak istedim belki faydası olur. Rezene artık genotoksik yani DNA hasarı yapabilir olarak kabul ediliyor bu nedenle bebeklerde hücre gelişimi hızlı olduğu için önerilmiyor diye biliyorum. Bu konuda literatür okumadım ancak rastgeldiğim bir yazıda okumuştum. Net bir bilgi öğrenirsem yine paylaşırım. Sevgiler.
Selam hoşgeldiniz 👋🏻 Sağlıkla gelsin bebeğiniz 🤍 Aslında bir çok bitki/ot için yeterli bilimsel çalışma yok, bence o yüzden de düzenli olarak tüketmemek gerekiyor hiçbirini.
Merhabalar,

Ben aksam acile gittim kasilmalar artinca. Dogum sancilarin baslamis dedi doktor mudahale etti gene. 35+0 dayim bugun. Dogarsa kuveze girer dedi. Bugun kendi doktorumla gorusecegim. Acilma yok sukur ama bu sancilar bu sekilde devam ederse acilma birden de olabilir dedi. Oturmak bile yasaklandi:KK43: Kendi doktorum ne diyecek bakalim. 2 hafta daha dursa...

Dun oglumla anlastik 21 martta gelecek dedim 21 subatta geliyordu nerdeyse :KK70: :KK70:
Aaa kaynak yapıyor oğlun sıraya😁 Bekler bence annesi stres yapma sen uzan dinlen biraz ikna etmeye çalış 😁
An itibariyle hastane(kıyafet) çantam hazır oldu. Şimdi yiyecek kısmına başladım. Kayisidan hoşaf yaptım 2 kavanoz, küçük bir kutuya kuruyemislerimi koydum. Ani doğum olmazsa bir gün öncesinden tahinli kurabiye yapmayı planlıyorum. Süt yapan taşınması tüketilmesi pratik yiyecek önerileriniz var mı?
Rheaacığım o kurabiyeyi çok merak ettim şekersiz de yapıyorsundur sen kesin, tarifi zahmet olmazsa rica edebilir miyim?
Kizlar, doktorunuza hediye alanlar acaba ne aldınız? Ben ilkinde yazdi, babamin bahcesinden guzelce organik meyve sepeti yapmistim, recel falan ... Simdi kis, klasik cikolata falan mi alsam 🤔
Ya doktora hediye almak hiç aklıma gelmemişti,yılbaşında çikolata götürmüştüm sadece bir de tüp bebek benimki aslında üzerimde emeği çok doktorumun alayım ben de hediye, iyi ki dediniz 🙏🏻 Doğumdan sonra mı veriyorsunuz hediyeyi bu aralar mı?

Ben de bu ikisine karar veremedim. İlk oğlumda bebelac gold ile başladık sonra golden goat denedim bir ara ama sevmedi. Hipp i severek içiyorlar diye okudum yorumlarda
Mamayi alip hastane cantasina mi.koyacaksin yoksa daha sonra ihtiyaca gore mi alacaksin. Ben oglumda almadim ertesi gun almistim. Simdi nasil yapsam karar veremedim

Ben de en olumlu yorumları hipp markasında gördüm hep.
Golden goat keçi sütlü diye istiyordum ama burda kullanan arkadaşın yorumları beni düşündürdü.
Bebeği hep ağlıyormuş. Mama gaz yapıyor demek ki.
Umarım kullanmak zorunda kalmayız hiç.

Her bebekte etkisi farklı oluyor çünkü. Yine de önlem için almak istiyorum ne olursa olsun.

X