2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar selam ben doğurdum Allah sıradakilerin yardımcısı olsun. Doğumum çok kolay geçti. Kızımı 1 saat gözlem altında tuttular sonra yanıma geldi. Bir sorun yok çok şükür 2500 doğdu. Memeyi tuttu emziriyorum sütüm gelsin diye hoşaf içiyorum ilk sütüm geldi çok şükür inşallah böyle gider 🙏
Gözünüz aydın 💐🥰 memeyi tutan bebek daha bırakmaz 😁 sağlıkla büyüsün hayırlı evlat olsun inşallah 🙏🏼💜

Kızlar merhaba bayadır yoktum ülkece zor günler yaşıyoruz :KK43: sizler nasılsınız ? Benim üç gündür sırt ağrılarım çok arttı 10 gündğr uyuyamıyorum :/ Kapı süsü yaptıran arkadaşlar nerde yaptırdınız? Ankara memorialda ya da TOBB da doğum yapacak var mı ?
ig : “alanyasushome” diye bi sayfaya yaptırdım ben de . özenli ve çabuk geldi. erken riskim var falan derseniz öne alıyor 😅 ben yılbaşından sonra yaptırdım bir de ikiz olunca ekstrası vardı 300 civarı bi şey ödedim canım şu an tam anımsayamadım.
Kızlar selam ben doğurdum Allah sıradakilerin yardımcısı olsun. Doğumum çok kolay geçti. Kızımı 1 saat gözlem altında tuttular sonra yanıma geldi. Bir sorun yok çok şükür 2500 doğdu. Memeyi tuttu emziriyorum sütüm gelsin diye hoşaf içiyorum ilk sütüm geldi çok şükür inşallah böyle gider 🙏
Hayırlı olsun, Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin 🧿🧿 Hoş gelmiş Ekin hanım 🥳🎈

bol sütün olsun inşallah minseo minseo . iyi olmanıza çok sevindim, darısı başımıza 🙏🏼

Anladim, herkes için kotu olmuş. İnsallah en kisa zamanda planlarini yapip, sizin doğumdan dolayi da hizli bı şekilde hayatlarini duzene koyarlar. Ayni ev icinde uzun süre olmaz. Cadira falan esiniz tabiki musaade etmez haliyle, oyuzden mantikli ve gerçekçi bir plan yapip sizi de rahatlatirlar inşallah.
İnsallah cidden kolay degil,herkesin evi gorgusu yasantisi farkli,mesela kizima bitter cikolata disinda abur cubur vermiyorum bu arada 2.5 yasinda.Bugun kayinpeder iyi niyetli almis abur cubur,hanfendi bir top kek,bir lolipop seker ve cubuk kraker yedi.Gorunce aglama krizine girdigi icin engel olamadim,sonra tekrar istedi vermeyince krize girdi benim de sinirlerjm bozuldu haliyle

İyi değilim malesef. Hastaneden çıktığımda iyiydim eşimle sıcak bi çorba içmeye gittik hatta o da boğazıma çok iyi geldi rahat uyudum. Şimdi yine şiddetli boğaz ağrısı ve aşırı üşüme titremeyle uyandım. Bi wcye gidiyim dedim ama sanki öldüm öldüm dirildim. Bu arada influenza ve rsv negatif çıkmış. Geriye sadece korona testi kaldı zaten. O da 9.30 gibi çıkar dediler bekliyorum ama hiç umudum yok
çok geçmiş olsun canım benim testlerin negatif çıkmasına çok sevindim inşallah bir an önce toparlanırsın :dua:
Bak başka merak konum daha ne kadar zaman sonra regl olmaya başladınız 😁🥳😁
ben doğumdan 8 ay sonra regl olmaya başladım canım kızımda 2 yaşına kadar emdi.
Arkadaşlar nasılsınız? Doğum haberleri geldi mi?
@askk3 ile aynı gün doğum yapmışız :) hayırlısı olsun canım. Bizim bugün 8.günümüz. AsM den topuk kanımızı bile verdik. Dünden beri sütümde azaldı sanki kızlar geçen gün sütüm taştı sertleşti yanma oldu beni sıtma tuttu çocukta emmiyor çok fazlaydı çünkü emiyor ama doyuyor 1 saate kalmaz tekrar şişiyor ben donuyorum birden hararet basıyor ateşimi ölçtüm 39,6 cerrah arkadaşıma yazdım emzirdikten sonra memenin iyice boşaldığından emin ol dedi. Memede kalan süt iltihap yapar hiç emziremezsin dedi ben de sağdım sağar sağmaz ateşim düştü kendime geldim. Gözümü açamıyorum şimdş o kadar rahatladım ki. Bu sefer de sütüm azaldı gibi. Göğüslerim genelde yumuşak artık. Sık sık emziriyorum 2 saatte bir hatta bazen durmuyor saat başı veriyorum.
Psikolojik olarakta sinirlerim bozuldu. Lohusalıkta ya annen olacak sadece ya da hiç kimse. Ağrım sancım olmasa tek kalırdım. Şimdide 40 çıkana kadar yalnız kalmadın diyorlar. Görümcemin kocası ve kızı. Maalesef ki. Geçen gün sıtma tutarken hava akmak isterim odalarda yürüyeyim yok ama çıkamadım lohusa da erkeğin ne işi var. İzne çıkartmış şirketleri o da sürekli geliyor boş konuşuyor. Ya ben rahat oda değiştirip istediğim yerde emzireceğim pijamalarla gezeceğim çakamadım ya kapadım yatak odasını balkonu açtırdım eşime. Sinirimden ağladım. Kv mi çağırdım. O geldi dün. Hele kızını görmeniz lazım. Benim kedim bundan daha güzel hiç sevmiyorum bunu. Anne senin kızın benim. Gece kabus görebilirim sen benim yanıma gel. Kv diyor ki onun kıskançlığından bebeği kucağıma alıp sevemiyorum. Ben de deidm anne sinirlerim bozuluyor artık siz kendi torununuzu düşünüyorsunuz ama onun yaşında bir kızım daha var o da etkileniyor. Sürekli kızıma annen hep kardeşinle ilgilenecek ben o yüzden kardeş istemedim diyor. Ben hepsini duyuyorum sizde duyyyorsınuz gerçekten kaldıramıyorum dedim. Dün hep ağladım kapımı kapatıp. Bacak kadar Kiza göre davranıyorlar görseniz halimi anlarsınız. Tiksinerek bakmıyor çocuğa o suratı görseniz çakarsınız ağzının ortasına. Hayır çocuk çocuğun lafıyla etkilenir benim kzıımında psikolojisini bozdular. Söyledim eşime inşallah gider bugün diyor. Şimdi beni kızımkn en yakın arkadaşının annesi aradı aynı sınıftan.senin kızı da ağlayıp sinemaya götüreyim biraz değişiklik olur hep evdeydi birbirlerini özlemişlerdir dedi. Bende tamam dedim. Gitsin kız arkadaşıyla gezsin biraz. O kadar hanım o kadar güzel bir ailesi varki valla gözüm kapalı emanet ederim. En azından kızımın psikolojisini bozmaz burda.
canım herşeyin en önemli sebebi stres zaten lohusasın herşeyi en üst seviye de yaşıyorsun bence eşinle güzelce konuş uygun bir dille herkesi evine göndersin ayıp ama senin rahatça evde hareket etmen bebeğinle ilgilenmen gereken zamanları bu insanlar yüzünden stres altında geçirmen bebeğine de sana zarar veriyor sonuçta bir de kızının psikolojisi içinde çok önemli bir durum sonra sıkıntısını sen yaşayacaksın netice de kızlarının birbirleri ile bolca vakit geçirmesini sağla 3 ünüze de iyi gelecektir Allah yardımcın olsun canım her bunaldığında da buraya yaz lütfen içini dökmek rahatlatacaktır seni.
Kızlar benim de bugun kontrolüm vardı 34+1 2416 gr her şey yolunda şükür 🙏🏻❤️ Doğum ücretini de 14 bin TL ye düşürdük
çok sevindim canım maşallah bebeğine de:nazar: pazarlık sünnet netice de :super:
Ben ahşap bi kapı süsü sordum 850 tl dediler 🤦‍♀️ süslenmemiş ham halini bi Lazercide kestirdim 50 tl,geri kalanını kendim boyayacağım ✌️ Medicana ‘da olacak benim doğum da inşallah 🙏
bende medicana da yapacağım canım doğumu doktorun kim peki ben Ayşe hanıma gidiyorum
Kızlar iyi akşamlar, neden bilmiyorum hareket etmiyor gibi geliyor. Tatli da yedim strese girdim son yarım saattir. Hiç böyle olmazdı normalde. Yeri daralıyor falan yazmışlar ama bu haftalık kontroller bekle ki gelsin. 👼🏼😔
stres yapma canım artık iyice büyüdüler alanları daraldı ben hareketsizleşince sırt üstü uzanıyorum yada karnımı okşuyorum yan yatıyorum birinden birine tepki veriyor küçükte olsa ama hiç hareket etmezse tabiki ihmal etme doktorunla paylaş
canım çok sevindim kilosu da iyi doğmuş.:nazar: Hayata hoşgeldi Ekin kuşumuz. umarım sende iyisindir . arada haberdar et bizi merakta bırakma lütfen bol bol melek kokusunu içine çek bizlere de bol bol dua et canım darısı bizlere olsun inşallah :dua:
Ay ne güzel anlattın ya bnde boyle sakin olabilirim inşallah 🤲 şimdiden sancilansam ne yaparım diye düşünüyorum. Gideceğim hastane Dr bile net değil bu daha da tedirgin ediyo 🥴
her doğum kendine özel oluyor canım inşallah hepimizin çok güzel doğum hikayeleri olur burada paylaşacağımız. sağlıcakla gelsinler miniklerimiz bir çırpıda :halay:
Kızlar hurmaya ve yer silmeye kaçıncı haftada başlıyoruz? 😀
canım 37+0 dan sonra bebeğinin gelişimi iyiyse başlayabilirsin çünkü erken doğum ihtimalin ortadan kalkıyor bebeğin gelişimi tamamlandığı için :super:

İnsallah cidden kolay degil,herkesin evi gorgusu yasantisi farkli,mesela kizima bitter cikolata disinda abur cubur vermiyorum bu arada 2.5 yasinda.Bugun kayinpeder iyi niyetli almis abur cubur,hanfendi bir top kek,bir lolipop seker ve cubuk kraker yedi.Gorunce aglama krizine girdigi icin engel olamadim,sonra tekrar istedi vermeyince krize girdi benim de sinirlerjm bozuldu haliyle
haklısın canım kalabalıkta düzen bozuluyor malesef ama hepiniz zor günlerden geçiyorsunuz Rabbim yardımcınız olsun bol bol dua et bu hepinizin sınavı onlarda evlerinden yuvalarından oldu sende hamile halinle yoğun duygu geçişleri yaşarken bu süreçlere maruz kalıyorsun inşallah bir an önce herşey yoluna girer dualarımız seninle :dua:

Kesinlikle..düzen, temizlik anlayışı, çocuk bakimi vs cok farklı. Dedeler bu konuda bildigini okuyo malesef🤦

canım benim akıntım olunca ıslaklık amniyon mu diye bakmak için hadi bir muayene edelim dedi 36+1 de ama normalde sıkıntı yoksa 37 sonrası yapılıyor diye biliyorum.

canım birazcık belli oluyor aslında pijama altı açık renkse biraz daha belli ama en konforlusu da o özellikle ilk 2-3 gün

ayy ben onu unuttum hemen bende başlayayım panik oldum şu anda ilk doğumda çok çektim göğüs yaralarından çünkü:bicak:

canım bende öncelikle huzursuzluk olarak başladı sonra bel ağrılarım arttı kasıklarıma doğru inen ağrılar şeklinde ilk olarak 45 dk da bir girdi ağrı bir geçiyor uyumaya çalışıyorum tam dalarken tekrar giriyor uykudan uyandırıyor ağrı sıklaştı ilk doğum uzun sürüyor genelde akşam başladı 7-8 gibi geceden sonra hiç uyumadım 2 kere ılık duş aldım eşim belime kuyruk sokumuma masaj yaptı sabah 6 gibi ağrı sıklığım 5-6 dk ya düşünce doktora gittim. ancak benim suyum ya da kanamam olmadığı için evde geçirmeyi tercih ettim. gidince nst ye bağladılar sancılarım düzenli yüksek olunca açılmama bakıldı 4-5 cm civarıydı. öğlen 12.30 da minik kuşum geldi dünyaya:anneadayı::emir_bebek:

canım bende öncelikle huzursuzluk olarak başladı sonra bel ağrılarım arttı kasıklarıma doğru inen ağrılar şeklinde ilk olarak 45 dk da bir girdi ağrı bir geçiyor uyumaya çalışıyorum tam dalarken tekrar giriyor uykudan uyandırıyor ağrı sıklaştı ilk doğum uzun sürüyor genelde akşam başladı 7-8 gibi geceden sonra hiç uyumadım 2 kere ılık duş aldım eşim belime kuyruk sokumuma masaj yaptı sabah 6 gibi ağrı sıklığım 5-6 dk ya düşünce doktora gittim. ancak benim suyum ya da kanamam olmadığı için evde geçirmeyi tercih ettim. gidince nst ye bağladılar sancılarım düzenli yüksek olunca açılmama bakıldı 4-5 cm civarıydı. öğlen 12.30 da minik kuşum geldi dünyaya:anneadayı::emir_bebek:

bende kiralamayı düşünüyorum ama karar veremedim canım ama kızımda 3 günlükken hastanede küveze girmişti hastanede sağım yaptım medela idi markası çok iyiydi çekim gücü hatta göğüslerim çok yara oldu ama kanalları efsane açıyor

canım benim karnım 35 den bu yana aşağıda wc ile kankayız diyebilirim özelliklede bebeğin her hareketinde wc hissiyatı oluyor ama hala duruyorum o yüzden stres yapma açılman yoksa belli olmaz

ben bugün açılışı yaptım canım 2 hurma ile kafalar hepimizin karışık ama gönlümden geçen 38+3 de gelsin kızım gibi 23.02.2023 de haftaya bugün :halay:
Acilamam var cnm malesef bebekte kafasını yerleştirmiş iyice bide bugün rahmim acayip bıçak saplantılı oldu biraz daha açıldı sanırım bir cm kaldı hastane için belki bu gece olur benimde

Allah yardımcınız olsun canım. Hem senin için hem de onlar için çok zor. Biz de kayınvalidemin evine sığındık. Malatya’da artık dönebileceğimiz bir evimiz bile yok. Doğumumda evimde olacağım diye çok mutluydum. Ama hiç planladığım gibi olmadı. Mecburiyetten katlanıyorum ve onlara yük olduğum için de çok üzülüyorum. Biliyorum kv beni istemiyor ve sürekli ifade ediyor ama sabrediyorum. Doğumdan sonra annemin yanına gitmek istiyorum ama eşim de benimle gelecek diye kv eşimi dolduruşa getiriyor ve eşim gitmeme izin vermiyor. İlk doğumumda da eşim kv min baskısıyla ailemin yanında doğum yapmama izin vermedi. İlk doğumumdan sonra kv min evinde kalmak zorunda kaldım. Lohusalığım çok zor geçti. Bu doğumda da öyle olacak malesef ama düşünmemeye çalışıyorum. Her iki taraf için gerçekten çok zor. Allah yardımcımız olsun.

haklısın canım kalabalıkta düzen bozuluyor malesef ama hepiniz zor günlerden geçiyorsunuz Rabbim yardımcınız olsun bol bol dua et bu hepinizin sınavı onlarda evlerinden yuvalarından oldu sende hamile halinle yoğun duygu geçişleri yaşarken bu süreçlere maruz kalıyorsun inşallah bir an önce herşey yoluna girer dualarımız seninle :dua:
Aynen oyle canim,Allah bana sabir versin diye dua ediyorum surekli,benim durumumda ozel ama onlar daha magdurlar,muhtaclar bir nevi😔 Beni korkutan dogum sonrasi,su an cok ciddi sıkınti yasamiyorum.
Kesinlikle..düzen, temizlik anlayışı, çocuk bakimi vs cok farklı. Dedeler bu konuda bildigini okuyo malesef🤦
Oyle gercekten,eskiden insanlar nasil yasiyorlarmis hep beraber.Ben mi cok gecimsizim diyorum.Bir de yas ilerledimi cok mu konusuyorlar ne.Kayinvalide bes dk susmuyor.Belkide psikolojisi bozuldugu icin icindeki sesi bastirmak icin surekli konusuyor.Cunku anormal derecede soru soruyor.Bakalim psikiyatriye goturduk ama doktorun verdigi ilaci da dogru duzgun kullanmiyor.Her gun almasi gereken ilaci gun asiri yarim doz seklinde aliyor.Ne faydasi olacakki🤷

Allah yardımcınız olsun canım. Hem senin için hem de onlar için çok zor. Biz de kayınvalidemin evine sığındık. Malatya’da artık dönebileceğimiz bir evimiz bile yok. Doğumumda evimde olacağım diye çok mutluydum. Ama hiç planladığım gibi olmadı. Mecburiyetten katlanıyorum ve onlara yük olduğum için de çok üzülüyorum. Biliyorum kv beni istemiyor ve sürekli ifade ediyor ama sabrediyorum. Doğumdan sonra annemin yanına gitmek istiyorum ama eşim de benimle gelecek diye kv eşimi dolduruşa getiriyor ve eşim gitmeme izin vermiyor. İlk doğumumda da eşim kv min baskısıyla ailemin yanında doğum yapmama izin vermedi. İlk doğumumdan sonra kv min evinde kalmak zorunda kaldım. Lohusalığım çok zor geçti. Bu doğumda da öyle olacak malesef ama düşünmemeye çalışıyorum. Her iki taraf için gerçekten çok zor. Allah yardımcımız olsun.
Cok uzuldum gercekten,senin icin cok daha zor bir surec.Farkindayim kayinvalidemler icin de hic kolay degil,annemlerde ayni durumda evleri agir hasarli,ustelik annemler zamaninda evi kardesimin uzerine yaptiklari icin ve kardesimin ayni ilcede baska hasarsiz evi oldugu icin bir ev bile vermeyebilirler😔 Ben zaten kendimi sorguluyorum simariklik mi yapiyorum diye.Kayinvalideler hadi kalirlar yaza kadar ama gorumce ve cocuklar biraz agir geldi sanirim.Allah bir kolaylik verir insallah,cok sukur canlari sag,mecbur kalinca bakariz artik,yapacak bir sey yok.

I
Evet olabilir C Cotto
Ben seni beklemeden hayırlısıyla doğursam iyi olur baya daraldım artık😬 senin daha var vaktin sanırım B beyazkelebeksiyahlale
Evett 3 4 hafta var benim ama şimdiden daral geldi bana da. Yatamıyorum her yerim ağıyor 6 yastıkla yatıyorum ama gece bi bakıyorum sırt üstü dönmüşüm. hanile yastığı da cendere gibi hissediyorum kullanamıyorum 😌

X