Kuzum işte elde değil ki, insanin aklına türlü felaket senaryoları geliyor. Bir sağ salim kavuşsaydık evlatlarımızaben geçen gün ağladım , dürttüm olmadı döndüm olmadı. biri hareket ediyor diğerini ayırt edemiyordum. tatlı yiyip sola yattım ağlaya zırlaya öyle dürttüm o zaman kıpırdadı bi ufak. sanırım uyuyordu Allah affetsinsen sakin olmaya çalış, ben olamadım stres yapınca sanki daha çok pısıyorlar gibi zaten.
Ben hastaneye götürmeyecegim ama evde hemen veririm emzik. İlk oğlum kolikti ve emziksiz asla olmazdı sanırımKızlar hastane çantasına emzik koydunuzmu ? Yok meme reddi yapar yok damak bozukluğu vs dediler ben kızımda korkudan hiç vermedim emzik tutmadı diye uğraşmadım da zaten ama çok zorlandım sonra,çünkü uykuya dalmak İçin emiyordu hep koyunca uyanıyordu.şimdi bu minnağa ne yapıp edip alıştırmak istiyorum ama ilk geceden verip vermemek arasında kaldım ne olacağını bilemiyorum her ihtimale karşı yanıma alayım bulunsun dedim ama görüşlerinizi de merak ediyorum.
Teşekkür ederim :) görsel var mı nasıl bir şey yaptırdın?Ben kapı süsünü instagramdan zayadesignn üzerinden 190 TL yaptırdım aralık ayındaçok özenli geldi kargo da . İstersen bir bak canım
Ben de bekliyorum heyecanlaHala bişey yazmadı canım gece yada yarın anca yazar diye düşünüyorum, bende çok merak ediyorum bebeğinin ve kendisinin sağlıklı olduğu haberini almayı ve hikayesini okumayı çok istiyorum
minseo hepimiz hayırlı haberini sabırsızlıkla bekliyoruz canım
Çok güzel olmuş ablanın ellerine sağlıkBende ablama yaptırdım bedavaya geldigerçekten çok pahalı instagramda her şey...
Kayinbabam da oldugu icin rahat edemezBakalim Allah buyuk,kirildigim sey annemin sartlari zorlamadan,kizim bir sekilde yaninda tabiki olurum demeden ne yapalim boyle olsun demesi.
Şimariklik mi yapiyorum diye de vicdan yapmiyor degilim,sonucta insanlar cok cok buyuk bir deprem atlattilar,onlara dogum zamani baska yere gecin de diyemeyiz,su durumda coluk cocuk kalabalik annemin de gelmek istememesi belki anlayisla karsilanabilir,bilmiyorum hormonlarimdan midir nedir cok stres y
Anneniz sizden farkli bir sehirde mi? Ayni sehirde olsaydınız doğumdan sonra oraya gidip en azından kirkiniz cikana kadar kalırdınız. O kabalalikta rahat etmeniz zaten mümkün değil. Mecburi durum da var ortada her iki taraf icin de zor. Allah yardımcınız olsunKayinbabam da oldugu icin rahat edemezBakalim Allah buyuk,kirildigim sey annemin sartlari zorlamadan,kizim bir sekilde yaninda tabiki olurum demeden ne yapalim boyle olsun demesi.
Şimariklik mi yapiyorum diye de vicdan yapmiyor degilim,sonucta insanlar cok cok buyuk bir deprem atlattilar,onlara dogum zamani baska yere gecin de diyemeyiz,su durumda coluk cocuk kalabalik annemin de gelmek istememesi belki anlayisla karsilanabilir,bilmiyorum hormonlarimdan midir nedir cok stres yaptim,kirildim.
Kızlar selam ben doğurdum Allah sıradakilerin yardımcısı olsun. Doğumum çok kolay geçti. Kızımı 1 saat gözlem altında tuttular sonra yanıma geldi. Bir sorun yok çok şükür 2500 doğdu. Memeyi tuttu emziriyorum sütüm gelsin diye hoşaf içiyorum ilk sütüm geldi çok şükür inşallah böyle gider
Ayyyy çok duygulandımmm şuanKızlar selam ben doğurdum Allah sıradakilerin yardımcısı olsun. Doğumum çok kolay geçti. Kızımı 1 saat gözlem altında tuttular sonra yanıma geldi. Bir sorun yok çok şükür 2500 doğdu. Memeyi tuttu emziriyorum sütüm gelsin diye hoşaf içiyorum ilk sütüm geldi çok şükür inşallah böyle gider
Canımmm tebrikler cok sevindim minik ekin hosgeldiKızlar selam ben doğurdum Allah sıradakilerin yardımcısı olsun. Doğumum çok kolay geçti. Kızımı 1 saat gözlem altında tuttular sonra yanıma geldi. Bir sorun yok çok şükür 2500 doğdu. Memeyi tuttu emziriyorum sütüm gelsin diye hoşaf içiyorum ilk sütüm geldi çok şükür inşallah böyle gider
Gözünüz aydın Allah sağlıkla sıhhatle analı babalı büyütsün inşallahKızlar selam ben doğurdum Allah sıradakilerin yardımcısı olsun. Doğumum çok kolay geçti. Kızımı 1 saat gözlem altında tuttular sonra yanıma geldi. Bir sorun yok çok şükür 2500 doğdu. Memeyi tuttu emziriyorum sütüm gelsin diye hoşaf içiyorum ilk sütüm geldi çok şükür inşallah böyle gider
Ozaman gorumcenizin evine gitmeleri en mantiklisi ya. Hamilesiniz sonucta, yakinda dogum olacak inşallah onlar düşünüp de giderler. Kayinbaba, kayin, coluk cocuk çok zor ya.Annem depremi yasamadi,o zaten İstanbul,Bursa arasi gidip geliyordu ama tabi annemlerinde evi agir hasarli,donecekleri bir evleri yok,o psikolojide cok kotuBuyuklerden ziyade cocuklar yoruyor,surejli bir kosturmaca var evin icinde,o biraz yoruyor,Allah buyuk bakalim bir caresi bulunur.
İlgilenmeye ilgilenirler de gorumcenin de iki kucuk cocugu var,ancak onlari halleder,kayinvalide de oyle cok becerikli degil,zaten kafa da gitmis depremdencok degil bir hafta annem yanimda olsa toparlardim, demekki hayirlisi boylemis.
Kizimda da buna benzer magnet yaptirmistim,cok guzel adiyla yasasin Yiğit
Gorumcemin cok kalacagini dusunmuyorum,evleri az hasarli,mart sonu gibi giderler bence,tabi kendisi soylemiyor ama oyle tahmin ediyorum,kayinvalidelerin gidecek bir evleri yok,bir planlari da yok,artik evleri yaoilana kadar mi burda kalirlar,baska bir cozum mu bulurlar bilmiyorumSorulmuyorda boyle sorular,bizi istemiyor musunuz derler.Bir de bekar kaynim var,su an arkadaslarinda kaliyor ama eninde sonunda o da gelir.
Ben koydum illa vereceğimden değil dursun kenarda dedim,Kızlar hastane çantasına emzik koydunuzmu ? Yok meme reddi yapar yok damak bozukluğu vs dediler ben kızımda korkudan hiç vermedim emzik tutmadı diye uğraşmadım da zaten ama çok zorlandım sonra,çünkü uykuya dalmak İçin emiyordu hep koyunca uyanıyordu.şimdi bu minnağa ne yapıp edip alıştırmak istiyorum ama ilk geceden verip vermemek arasında kaldım ne olacağını bilemiyorum her ihtimale karşı yanıma alayım bulunsun dedim ama görüşlerinizi de merak ediyorum.
Çok tebrik ederim. Bebişinle nice mutlu yıllara inşallah. Sütün de gelmiş ne güzel darısı başımıza.Kızlar selam ben doğurdum Allah sıradakilerin yardımcısı olsun. Doğumum çok kolay geçti. Kızımı 1 saat gözlem altında tuttular sonra yanıma geldi. Bir sorun yok çok şükür 2500 doğdu. Memeyi tuttu emziriyorum sütüm gelsin diye hoşaf içiyorum ilk sütüm geldi çok şükür inşallah böyle gider
Yaa maşallah gözün aydın canım benimKızlar selam ben doğurdum Allah sıradakilerin yardımcısı olsun. Doğumum çok kolay geçti. Kızımı 1 saat gözlem altında tuttular sonra yanıma geldi. Bir sorun yok çok şükür 2500 doğdu. Memeyi tuttu emziriyorum sütüm gelsin diye hoşaf içiyorum ilk sütüm geldi çok şükür inşallah böyle gider
Ne güzel bir haber sağlıcakla tüm sevdikleriyle büyüsün şansı bahtı açık olsunKızlar selam ben doğurdum Allah sıradakilerin yardımcısı olsun. Doğumum çok kolay geçti. Kızımı 1 saat gözlem altında tuttular sonra yanıma geldi. Bir sorun yok çok şükür 2500 doğdu. Memeyi tuttu emziriyorum sütüm gelsin diye hoşaf içiyorum ilk sütüm geldi çok şükür inşallah böyle gider
Gorumce ve ailesi niye sizde ki ya çok saçma.kalabalik olmamasi lazım. 40 i cikinca gelip bi aksam gorup gitmeleri gerekirdi. Ne anlayissizlik ya esinin olmasi ozellikleArkadaşlar nasılsınız? Doğum haberleri geldi mi?
@askk3 ile aynı gün doğum yapmışız :) hayırlısı olsun canım. Bizim bugün 8.günümüz. AsM den topuk kanımızı bile verdik. Dünden beri sütümde azaldı sanki kızlar geçen gün sütüm taştı sertleşti yanma oldu beni sıtma tuttu çocukta emmiyor çok fazlaydı çünkü emiyor ama doyuyor 1 saate kalmaz tekrar şişiyor ben donuyorum birden hararet basıyor ateşimi ölçtüm 39,6 cerrah arkadaşıma yazdım emzirdikten sonra memenin iyice boşaldığından emin ol dedi. Memede kalan süt iltihap yapar hiç emziremezsin dedi ben de sağdım sağar sağmaz ateşim düştü kendime geldim. Gözümü açamıyorum şimdş o kadar rahatladım ki. Bu sefer de sütüm azaldı gibi. Göğüslerim genelde yumuşak artık. Sık sık emziriyorum 2 saatte bir hatta bazen durmuyor saat başı veriyorum.
Psikolojik olarakta sinirlerim bozuldu. Lohusalıkta ya annen olacak sadece ya da hiç kimse. Ağrım sancım olmasa tek kalırdım. Şimdide 40 çıkana kadar yalnız kalmadın diyorlar. Görümcemin kocası ve kızı. Maalesef ki. Geçen gün sıtma tutarken hava akmak isterim odalarda yürüyeyim yok ama çıkamadım lohusa da erkeğin ne işi var. İzne çıkartmış şirketleri o da sürekli geliyor boş konuşuyor. Ya ben rahat oda değiştirip istediğim yerde emzireceğim pijamalarla gezeceğim çakamadım ya kapadım yatak odasını balkonu açtırdım eşime. Sinirimden ağladım. Kv mi çağırdım. O geldi dün. Hele kızını görmeniz lazım. Benim kedim bundan daha güzel hiç sevmiyorum bunu. Anne senin kızın benim. Gece kabus görebilirim sen benim yanıma gel. Kv diyor ki onun kıskançlığından bebeği kucağıma alıp sevemiyorum. Ben de deidm anne sinirlerim bozuluyor artık siz kendi torununuzu düşünüyorsunuz ama onun yaşında bir kızım daha var o da etkileniyor. Sürekli kızıma annen hep kardeşinle ilgilenecek ben o yüzden kardeş istemedim diyor. Ben hepsini duyuyorum sizde duyyyorsınuz gerçekten kaldıramıyorum dedim. Dün hep ağladım kapımı kapatıp. Bacak kadar Kiza göre davranıyorlar görseniz halimi anlarsınız. Tiksinerek bakmıyor çocuğa o suratı görseniz çakarsınız ağzının ortasına. Hayır çocuk çocuğun lafıyla etkilenir benim kzıımında psikolojisini bozdular. Söyledim eşime inşallah gider bugün diyor. Şimdi beni kızımkn en yakın arkadaşının annesi aradı aynı sınıftan.senin kızı da ağlayıp sinemaya götüreyim biraz değişiklik olur hep evdeydi birbirlerini özlemişlerdir dedi. Bende tamam dedim. Gitsin kız arkadaşıyla gezsin biraz. O kadar hanım o kadar güzel bir ailesi varki valla gözüm kapalı emanet ederim. En azından kızımın psikolojisini bozmaz burda.
Evet canım eskiler büyükler öyle yapıyor. Korkma göbek bağından öyle acımıyormuş pek sadece o kısma gelince daha dikkatli olunuyorAynen canım yeni fikirlere hep açığımdır ama verniksin günlerdir yıkanmayıp kalınca bağışıklık sistemi için çok iyi olduğu için yeterli bir çalışma asla yokmuş. Eskiler ne yapıyorsa onları yapalım
İnşallah canım hepimiz sağlıcakla alalım kucağımıza
Zaten dolanma şekli fazla ve tehlikeli olduğu bir durumda ya kan akışı ya kalp atışı düzensizleşiyor ve bu durumda doktor neyden kaynaklandığını araştırıyor ki ilk kordon inceleniyor.
Allahım hepimizin bebeklerini bu durumdan korusun
Bizim burdaki hastanelerde hemen yıkanmıyor canım, 12 saat sonra bile yıkanabilirmi bilmiyorum, hastanede öyle bir yer varsa 12 saat sonra yıkanmasını talep ederim yoksa da eve gelir gelmez yıkarım.
Evet canım yenidoğan bebek yıkandıkça rahatlayıp daha sağlıklı bir şekilde büyüyormuş, şu göbeğe su kaçırmama yada göbeği iyi kurulama konusunu nasıl yapacam bilmiyorum, göbek bağı ağrımıyormuş aslında ama tedirgin oluyor insan belkide çok basittir de şimdi düşününce çok dikkatli olmak gerekiyor gibi geliyor, ayyy minnacık şeyi nasıl yıkıyacam ya