2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Merhabalar, pişik kremi, biberon, emzik, burun aspiratörü, alt açma örtüsü için hangi ürünleri aldınız arkadaşlar benim eksikler çok aklıma bunlar geldi çok fazla araştırmaya buraya bakmaya vaktim olmuyor yorgunluktan uyuyorum hemen uyuyabilirsem ağrılardan dolayı.. Naçizane önerileriniz varsa bakıp alacağım :)
Kendim için hiçbir şey almadım, kendinize neler aldınız ? :)

Bu süt gelmesi bile başlı başına bir muamma bence. Bir ebeyi takip ediyorum onun dediği plasenta vücuttan ayrılınca süt üretimi başlıyor, bebek emdikçe beyne sinyalleri gidiyor diye. Sezeryan normal doğumda etkili olduğunu düşünmüyorum sezeryan olup doğumdan çıkar çıkmaz sütü akan arkadaşım oldu, neye göre kime göre keşke bilebilsek.
Takip ettiğim ebe gene pompa ile sağma için şöyle demişti ' hem emzirip hem sağma işlemi yaparsanız beyninize 2 bebek emziriyor sinyali gider ve süt üretimi 2 bebek için artar' tarzı bir şeydi.

Pişik kremi sudocrem aldım ( ilk oğlumda da onu kullanmıştım)
Biberon ve emzik Philips avent aldım
Burun aspiratörü otri bebe ( gene ilk oğlumda kullandığım için)
Alt açma örtüsü e bebekten aldım baby me marka

canım pişik kremi, şampuan , bebek yağı ve vücut losyonu olarak mustela aldım. emzik ve biberon olarak philips avent aldım. bebek bezi olarak prima premium care ve molfix pure&soft aldım. alt açma ve ıslak mendil olarak sleepy aldım. ama evde pamuk kullanacağım alt temizlemede. kendim içinde lansinoh göğüs kremi, chicco göğüs kalkanı, 2 tane emzirme sütyeni 1 tane emzirme atleti 2 tane pijama takımı 1 tane gecelik takımı aldım aklıma gelenler bunlar. Kullandıkça neyden memnun kalırsam duruma göre sipariş veririm diye az aldım.

pişik kremini bana hastane hediye etti bepanthol, biberon ve emzikler nuk ve philips aldım ben. burun aspiratörünü de braun bna 100 modelini aldım ama hem burun spreyi hem de serum fizyolojik de aldım ben. alt açma örtüsünü de e bebekten aldım ama yıkanabilir sıvı geçirmez olanlardan da alıcam

Ilk dogumu sezeryan olan arkadaslar 2. yi spinal mi olmayi dusunuyorsunuz, genel anestezi mi? ya da ilk defa dogumu olup ola ki sezeryan olursaniz aklinizda hangisi var. Ben ilkini spinal oldum ama şimdi kafam karisik. Normalde spinalin artilari cok o ana tanik oluyorsun normal dogumdaki gibi.Ama spinal de sonradan yoğun bas agrisi kalici olanlar oluyormus. Ya da bazilari ileri de bel sorunu yasarsiniz vs diyor. Ben kahve falan baya ictim bas agrisi yasamadim.

Bu malt icecekler işe yarıyor mu ya ben de alayım bari tahin maya pekmez falan onlar aklımda benim inmedi hala bak sen benden bi adım öndesin hahahah çok iyi denk gelmiş ama ya
Valla bu saatten sonra her an her şey olabilir
Hadi bakalım hemen sonra derken ertesi gün değil herhalde zaman çabuk geçiyor yaaaa hesap yaparken benim bebis 3 hafta önde onu da hesaplayalim canım bakalım ilk kim
Sen sen sen
En keskin naneli kız o onu da aslında iyi fikir mentol bağımlısı olup çıkıyor muşuz
Evet evet o çok iyi zaten o yanmayı bastiran mentol surupta da öyle
Şuan yok yarım saatte bir oynuyor ama hareketleri eskiye nazaran daha az. Belkş de yeri daraldı ya da dolum yaklaşınca azalıyormuş diyorlar ya bilmiyorum.. şu 2 haftayı hemen atlatmak istiyorum artık sadece:))
Güç topluyodur endişe etmeee az kaldı
İlaç sektörüne yatırım yapıyoruz biz
Olmasın siyah paketi mi varmış söylediğin için teşekkürler kuzu bir bakayım ona eşime söyleyeyim aliversin
Var var canim simsiyah paket onu al mentol cidden rahatlatıyor
Seninki de pek nazliymus yahuuu etiket yapıştırın alnına doğunca
Yok kuzum bende hiç gelmedi şimdiye kadar. İnşallah bol sütümüz olur da bebislerimiz anne sütü alır artik nasiplerinde ne varsa o olacak

Ay ben bu cuma nst ye giricem bana nst ye girince sanki hemen ardından doguracakmisim gibi geliyor
Deme öyle heyecan basıyor beni
Ben de sanki büyük oğlum gibi sevemem gibi geliyor. Hastane de gelenler bebeğe yoğunlaşır onun suratı asılır, yüzü yere düşer mi diye düşünüyorum. Sanki bazen ona haksızlık yapmışım gibi geliyor.

Hadi bakalım hemen sonra derken ertesi gün değil herhalde zaman çabuk geçiyor yaaaa hesap yaparken benim bebis 3 hafta önde onu da hesaplayalim canım bakalım ilk kim
Bebeğin haftası önde gidenlerin doğum zamanı nasıl oluyor acaba, çok merak ediyorum
Birazda psikolojik mi acaba süt gelmesi

canım benim ilki genel anesteziydi, acil olarak alındım, bari sezaryen olacaksa epidural olsun demiştim doktora ama vaktimiz yok demişti. genel anestezide herşey olup bitiyor dikişler vs bitiyor uyandırılıyorsun ve ilk uyanma sonrası biraz sersemlik bilinç kaybı oluyor, uyandırdıktan sonra bana bebeginiz iyi odaya cıkarıldı diye telkinde bulundular. daha once ameliyat geçmişim oldugu icin bana zor gelmedi. ama tabi bebegi göremiyorsun ancak odaya cıkınca görmüştüm ve ağlamışım hatırlamıyorum :)
bu doktorum spinalin lafını bile etmedi, olursa epidural icin konusucam, epidural de aynı şekilde bel sorunu yaşar mıyım endişesi var, zaman yaklasınca doktorumla detaylı konusucam. sen de en iyisi doktorunla konus aklındaki soru işaretlerini gider, herkesin tecrübesi bir olmuyor cunku, spinalde hiç baş agrısı yaşamayan da var, çok yaşayan da

Kesinlikle hepsi cok guzel. Ben de bunlari tercih ederim

Peki burun aspiratörü ne zaman kullanılıyor ?

Çok saol canım benim

Doktorum oğlumdaki doktorum. O zaten spinal onermisti. Bebekte narkozdan etkilenmiyormus. Epidural i bilmiyorum nasil oluyor.Benim dogumdan sonra 1 hafta falan biraz agridi. doktorum normal demsiti. Sonrasinda da igne.yerini elleyince falan 1 yil kadar agriyordu şuan hic bir agrim sizim yok.Bu konuda anestezi dokturun yetenegi onemli. Doktorum ilk dogumumda ozeldeydi. Simdi devlette olacak yanindakiler nasil olacaklar bilmiyorum artik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…