Ya ne güzel ailede bu şekilde bilirkişi olması, danışmak vs. Ne ufak bir sorunda çekinmeden sorabilirsin yardım alabilirsiniz.Benim kizim da 2.5 yasindaRheaa 2020 agustos anneleri grubundaydik, elbetteki kolay degil,zorluklari, eksileri illaki oluyor,uzmanlar dort yas ideal diyorlar,daha fazla soyleyen de var.Dayim cocuk psikiyatrisi, bebegim dogduktan sonra gerekirse destek aliriz,cunku kiziminda olumsuz etkilensin istemem.
Şuan yok yarım saatte bir oynuyor ama hareketleri eskiye nazaran daha az. Belkş de yeri daraldı ya da dolum yaklaşınca azalıyormuş diyorlar ya bilmiyorum.. şu 2 haftayı hemen atlatmak istiyorum artık sadece:))Gül cemallerini gösterirler inşallahhareket ne durumda senin sorun yok di mi?
canım soda yapay bişey ama madensuyunu öneriyor genelde doktorlar, herhalde sodadır zararlı olan. ben son zamanlarda sık sık iciyorum madensuyu, zaten içeceğimiz şeyler kısıtlıcanım sodaya da geçen oytun hocanın bir videosunu izledim, soda tuzlu ayran çok içmesin gebeler demiş, sodadan soğudum...ne içeceğimizi şaşırdık gerçekten, otizm riskini artırdığını iddia ediyor.
ıhlamur kuşburnu aldım canım sağol....ben de normalde hergün yumurta yerdim, şu an hiç canım istemiyor ya.
Büyük ihtimalle öyle olacak. O zaman mutlu olacağım işteAkşamdan aç olunca reflu meflu kalmaz
İlaç sektörüne yatırım yapıyoruz bizLeedong kızlar şu olipsin siyah paketi var o da baya rahatlatıyor aklınızda olsun çok keskin bi mentol
Dün netflix ten sahmaran ı izledim akşam rüyamda yılanlar kovaliyordu beni
Cnim hic endişelenme rüya göremiyorsun diye gözün açıkken de rüya görebildiğini öğreniyorsun
Biz bi dahaki kontrole giderken altın falan götürelim yüz görümlüğü diyoruz belki öyle gösterirGül cemallerini gösterirler inşallahhareket ne durumda senin sorun yok di mi?
Kız bende TV izlemeyi özledim böyle boylu boyunca hiç ara vermeden film izleyeyim felanValla sen de dikkat et çat diye ikisini birden kucaklamaonların pastanesi var 2 tane kocası mecbur başında duruyor sabah 6 da gidiyor hastaneye akşam 10 a kadar orda çalışıyor çocuk. Ailece çok sevdiğim insanlar hatta eşi mahalleden çocukluk arkadaşım. Ksrısı da liseden sınıf arkaşdaımdı. İkisi de melek gibiler. Ama çocukları öyle değil maşallah taş üstünde taş bırakmıyorlar. Bu da dayanamıyor pastaneye gidiyordu çocuklarla bşr kaç defa gittik kzıı oturtmadılar 5 dk. Ameliyat oldu fıtıktan birisini annesine diğerini kv sine verdi yoksa ikisi aynı evde çekilmiyordu. Ama kreşe verince çok rahatladı kız. Evde rahat rahat işimi yapabiliyorum diyor. Uzanıp Tv izlemeyi özlemişim diyor
Valla sen de çok dikkat et canım. Çocukları kaldırır indindirirken
Ah keske Kız deme o kadar özledim kiYok kız 1 hafta gidiyor bana da 6/7 günde bitiyorum. İyi ki kafa yapan bişey değil
Bende kendimden öyle bir atak bekliyorum. Kızım Doğa 38+5 te doğdu. Sabah sezeryan için hastaneye gittik yatışim yapıldı sonra bir anda aaa su geliyorAynen bende çyle bir atak bekliyorum benden önce doğuracakmış gibi geliyor bana da. Bş bakmışız bi akşm suyum geldi yazıyormuş. Benim arkadaşım 38+5 te sezaryen olacakmış. Sezaryen olacağı gece suyu gelmiş 4 te doğurmuşbekleyemedi w kaç saat daha diyor
Yaa benim eşim vardiyalı çalıştığı için her zaman o yapamıyor saat uymuyor. Ön taraftan yapsamBence bacak koldan daha az aciyor canim. Mesela Sağa eğimli yatıyorum sol bacağımın yan arka tarafına doğru esim yapıyor kaba et olduğu için daha kolay oluyor. hastanede yatarken oturduğum yerde yapıyorlardı bacağımın yan üstü gibi o çok acımıştı, arka taraf daha iyi oldu bende
Haklisin bu surecte anne psikolojisi de cok onemli,saglikli bir anne ancak saglikli cocuk yetistirebilir.Aslinda burda eslere cok is dusuyor, kilit nokta eslerin destegi.Ben de zorlandigim noktada kendim de psikolojik destek almaktan cekinmem umarim cokta gerek kalmaz.Kızın olumsuz etkilenmez arkadaş olur ona olumsuz etkilenenler genelde anneler oluyor canım. Çünkü ikisi de anlamıyor ikisi de bebek. Valla Allah yardımcınız olsun ama Allah’ta yardım ediyor. Benim ikizim var ve 1,5 yaş büyük ablamız var. Annem üçümüzü Bir büyütmüş ama diyor ki siz bebekken de rahat ettim akşam 8 de uyuturdum sizi sabah 8 e kadae uyurdunuz gece ağlama huyunuz yoktu ama gündüz kududuyordujuz akşama kadar komşular terörist diyordu size diyorneyseki annem gece dinlenmiş
Benim yas geciyor,36 oldum uc sene sonra 39Ya ne güzel ailede bu şekilde bilirkişi olması, danışmak vs. Ne ufak bir sorunda çekinmeden sorabilirsin yardım alabilirsiniz.
Evet yaağustos 2020 den mart 2023 e, devamı gelir mi acaba soyle kasim 2026 gibi diye düşünmeden edemiyorum.
Kız onu yapan annemmis kardeşimde, emzirirken gözü açık rüya görüyor çöp atıyormuş poşet yerine çocuğu fırlatmışşimdi aklıma geldi geçen biri yazmıştı ya emzirirken uyumuşum çocuğu fırlatıyordum diye miydi ay güldüm şimdi kusura bakmaz inşallah
Ben gruba pozitif basmaya çalışırken niye bu kadar tepkiyle karşılaştım inanın çok şaşırıyorum Şuanbende de kolostrum gelmiyor cnim ne ilk gebeligimde geldi hamilelikte ne de şimdi. Ama aklima ne geldi memeleri sıkıyorum deyince, herhalde doğumdan sonra 3.ay felandi çocuğu emzirirken hafif göğüs ağrısı vardi soyle bir hafiften masaj yapayım öyle emzireyim dedi göğsü sıkivermisim farkında olmadan. Karşımda da esim var süt tazyiklihalde hooop adamın suratına nabiyon süt savaşı mı yapıyoruz demisti aklıma geldi öyle deyince
Sizin sütünüzün gelesi varmış demekki. Çok emin olarak söylüyorum ki pompayla bütünleşik yaşadığım halde 1 haftayı gecti gelmesi. Hastanede 2 gün kaldım ve 1 damla süt, sütü geç kolostrum gelmedi doktorum seruma ilac karıştırdı sütun çabuk gelmesini sağlar bu demesine rağmen yine gelmedi. Bu arada demişsiniz ya bebeğine bakıp sevgiyle iç geçirmek bile sütun inmesine yeterli? E ben baktım saat başı emzirdim hemde 20 dakika 1 meme 20 dakika 1 meme, sonra mama vermek durumunda kaldim elime pompayi aldım uğraştım saatlerce. 1 saat sonra yine meme ugras 40 dakka. İnmeyince bu cocuguma yeterince sevgiyle bakılamadı anlamına mı geliyor? Bunu mu ima ettiniz ben anlayamadım şuan? Sizin sütünüz gelmiş ne mutlu size. Pompa yapmasanızda gelecekmiş belki , ama sizin pompayla çok geldi diye herkesin öyle olacak diye bir kural mı var? Yok herkesin bunyesi farklı. Herkesin bünyesi aynı olsaydı herkes çocuğuna süt verebilirdi. Hic sütü gelmeyen, yada çok az gelip birkaç ayda kesilen anneler var? Bunlar çocuğuna sevgiyle bakamıyor mu yani? Hadi söyle diyeyim ben bu tecrübeyi hiç yaşamadım Sizin yazdıklarınızı okudum ve aaa evet pompa yapmak çok süt yapar iyi bir durum degil sadece emzireyim diye düşündüm hiç pompa yapmadım ve sütüm gelmedi hiçbir şekilde. Bu durumda sorumluluk kimde? Şahsen ben sütümün çok çok ama çok gelmesini hiç gelmemesine tercih ederim yeter ki gelsin cocugum benim sütümle doysun. Herkesin tecrübesi aynı olmuyor malesef.
canım benim kızım doğdugunda elini emiyordu beni beklerken direk kucağıma verdiler emzir diye göğsümü sıktığımda süt geliyordu kızımda emiyordu altına tuvaletini yaptı emince uyudu falan biz tamam sütüm yetiyor diye düşündük 3. gün ateşi yükseldi doktora götürdük süt yetmediği için böbrekler susuz kalmış dehidrasyon dedi doktor 1 hafta küvezde kaldı böbrek değerleri normale dönünce hastaneden çıktı o yüzden ben de bu sefer gerekli tüm önlemleri alacağım kızımda çok üzüldüm çünkü çok zor bir süreçti inşallah bunda bol bol sütümüz olurcanım benim akşamüstü 6 gibi doğmuştu oğlum, gece gelip aldılar birlikte gittik hemşire baya bildiğin şampuanlar yıkadı :) yurt dışında uygulama böyle, bence herhalde her yerde değişiyordur.
canım sodaya da geçen oytun hocanın bir videosunu izledim, soda tuzlu ayran çok içmesin gebeler demiş, sodadan soğudum...ne içeceğimizi şaşırdık gerçekten, otizm riskini artırdığını iddia ediyor.
ıhlamur kuşburnu aldım canım sağol....ben de normalde hergün yumurta yerdim, şu an hiç canım istemiyor ya.
her bebek emme refleksi ile falan doğmuyor, benim oğlum doğmadı...bizzat yaşadım, emzirecem diye direttim çocuk açlıktan tüm hastaneyi inletti 2 gün mamada verdirmedim,2 gün sonunda göğüslerim yara içindeydi,ememediği için hep yara etmiş göğüslerimi, yeni doğan çocuk hem ağlayıp hem kafa vuruyordu göğsüme ya...çocuk doktoru geldi, sağacağız mama da alacak başka çaremiz yok açlıktan ağlıyor dedi,sarılığın eşiğinden döndük...o ilk sağıp verdiğimiz anı hiç unutmuyorum, 5 saat kesintisiz uyudu, uyandırtmadı doktor falan da, o kadar yorulmuş ki uğraştı ama ememedi....doktorum da söyledi bazı bebekler emme refleks ile doğmuyor maalesef,bazılarının elinin önüne kordon geliyormuş parmağını da ememeyince geliştiremiyorlar, ondan ille şu olacak diye diretmemek lazım...
şimdi akıllandım, mama biberon süt sağma makinesi tam teşekküllü gideceğim, ne bebeğe ne kendime bir daha eziyet çektirmem....
canım maya pekmez olayı nedir nasıl yapıyorsun bu arada bizde yapalım birde doğumdan önce mi başlamak gerekBen bu hafta eksik şeyleri tamamlayacağım. Bestlac, bu ebebekten malt içecek var süt yapan o, ne bileyim maya pekmez karışımı , hoşaf, dereotu, tahin, evdeki stokları güncelleyecegim.
Benim doktor 39.haftayi bekleyeceğiz diyor, kanama sancı olursa durdururuz. Su gelirse acil alırız dedi. Ama nedense bana hiç 39 a kadar bekleyecek bir bebek gibi gelmiyor. Sanki 2 hadi 3 hafta gibi geliyor. Eşimde akşam diyor göbeğin aşağı doğru inip sivrilesti. Doğa da böyle olduktan 10 gün sonra doğurdun diye. Bu arada benim kızım zorunlu sezeryan ama hastane yatisi yapıldı sıramizi beklerken benim suyum geldi. Zaten o gün doğacakmış
canım ben kendim yapıyorum sol elinle sağ bacağının kenarını sık yavaşça iğneyi batır acımadan geçiyor zaten sonra yavaşça sıkarsın sıkınca birazcık yanma yapıyor ama normal odaYaa benim eşim vardiyalı çalıştığı için her zaman o yapamıyor saat uymuyor. Ön taraftan yapsamBugün bir deneyeyim en iyisi
Yaa daha gencizBenim yas geciyor,36 oldum uc sene sonra 39pek umut yok yani cidden yasim daha kucuk olsaydi aynen 2026 da bir kardes daha olsun cok isterdim.Yine de kismet bu isler tabi
Benim.oglumda 3.5 yasinda olmus oluyor. Ve hic pisman degilim bari birbirlerine cabuk yetisirler. Etrafimda daha yas araligi az olanlar birbirlerine.yetismisler de oynamaya baslamislar. Arkadasimin oglu 3.5 kizi 2 yasinda asla kimseye ihtiyac duymuyorlar. Insallah uyumlu cocuklar olurlarsa guzelce birbirleriyle oyalanirlar. Hastalik cok cocuklar cocuklara hasret. Hem uzmanlarda kardesler arasinin en fszla 4 yas olma taraftarilar cunku kabullenmeleri birbirleriyle paylasimlari daha zor olurmus.Tanigim biriinin 4 cocugu vsr ilk ikisi yas araligi yakin digerlerinin ise yas farki cok. Bana soyledigi yas araligi az olanlar.daha rahat buyuduler daha. cok iyi anlastilar.Ilk zamanlar biraz zor olsa da sonrasi cok guzel olacakYaaa şuan kendimi nasıl iyi hissettim bilemezsinbende sizin gibi düşünüyorum berbaer büyürler hem kardeş ana daha çok arkadaş gibi olurlar diye. Ama herkes ne aceleniz vardı daha çok küçük zorlanacaksın ikisine de yenemezsin vs vs diye bir sürü olumsuzluk yüklediler. Birde cocugun ilacı gerçekten çocuk dediğiniz gibi. Benim Kız kardeşimle aramda 5 yaş var ama çok mesafe koydu aramiza, nasıl diyim ven üniye gittim kardeşim liseye, ben ünuden döndüm kardeşim üniversiteye gitti o döndüğü yaz evlendim. Elbette konuşuyorsun vs ama aynı ortamda ortak paylaşım gibi olmuyor. O yüzden 2.5-3 yaş olsun diye düşündük bizde. İlk zamanlar zor olacaktir ama sonra kolaylaşıyor dimi kendimi bunla motive edeyim
dün sordum doktora bana hergün yürüyüş yapman lazım hareketsiz kaldığın için oluyor dediBenimde Dışarda çok ayakta durduğumda öyle ağrı oluyor canım
doktor hareketsiz tüm gün evdeysen normal dedi. hergün en az 15 20 dk normal tempoda yürüyüş yapmaya başla dediDemek ki kaçınılmaz sonbenim de 10 saat ayaklarımı sallayıp oturmaktan şuan sadece bilek bölgemde var ödem Alyansimi hamileligin en başından beri hiç takmadım zaten şişer elim cikaramam falan diye
Ne güzel bi hismişKeşke hep böyle olsa
Maksimum 30 güne buralar bebek ağlamaları ile dolar
Demek ki normal canım hepimizde başladığına göre
İnşallah hemen alışırlar birbirlerineBen de bu ara (şeytan kulağına kurşun ) çok güzel uyuyorum ya gözümü kapadigim an uyuyorum ne güzel bi olaymış Benim izin de 13 Şubat'ta başlıyor sadece dinlenmek ve uyumak istiyorum o süreçte
Ayakta kalıyorsan normal çatı ağrısı oluyordur ben de ayakta çok kaldığımda yataktan bile zor kalkıyorum sanki kemiklerim ayrılıyor penguen gibi yürüyorum
Ben acemilik mi kafam da hic sutum olmaz diye dusunmedim. Sandim memeyi dayayacgim hemen emecek.sut olacakCok haklisin insan beynine nasil kodlarsa oyle oluyor ama soyle de bir gercek var artik gununuzde sezeryan dogumlar yaygin oldugu icin,vucut ve bebek hazir degilken dogum gerceklestigi icin ilk gunler sut inmeyebiliyor, kizimi 37+0 sezeryanla aldilar,ilk gun sut yoktu ona ragmen hep mememde tuttum ki sut insin.Ama beklemek fayda etmedi ilk gun sut yoktu ve kizimin sekeri dustu,sarilik degeri yukseldi.Mecburen mama verdik.Dus aldiktan sonra az da olsa sut geldi,surekli emzirdim cok sukur sutte cogaldi bebeginde sarilik degeri geriledi.
Senin kolosturum şuan geliyor mu canim. Ya heo derler sût işj nasip işidir. Evet olumsuz dusunmeyecegiz tabi ki ama bazilarinin malesef sutu az oluyor ya da gec geliyor bebek emdikce geliyor. Meme de de sut.olmayinca bebek de emmek istemiyor. Insallah kimse sikinti yasamaz tum bebeklerimizin bol bol.sutu olsunCanım tamam da zaten her anne bebeğine sevgi ile yaklaşıyor ilk etapta olumsuz düşünmüyor ki kimse, ama bu işin biyolojik kısmı da var sonuçta evet %50 psikoloji ama %50 de biyolojik ve fizyolojik etkenler söz konusu. Ben de olumlu düşünme taraftarıyım ama bi B planı da olmalı sonuçta o an başımıza ne gelecek bilemiyoruz keşke hiç birimiz uğraşmasak aksa sütler bebekler doysa emse ama her annenin emzirme deneyimi süreci farklı. Mesela kolosturumu akan arkadaşlar var şuan akmayanlar da var. Daha geçen gün @Ayseee1987 yazdı benim göğüslerimde hiç belirti yok galiba sütüm az olacak diye ona da dedim o zaman kötü düşünme sakın diye ama bilemiyoruz yani bizi ne bekliyor. Şuan kolosturumu gelenlerin neden geliyor mesela bizim neden gelmiyor tamamen fizyolojik