Katılıyorum, her kadının bir süt üretme kapasitesi var. piskolojin iyi oldugunda var olan kapasiteyi biraz artırıyorsun ama sadece psikolojiyle sütü az olan biri bir anda şakır şakır emzirmeye baslamıyor.Bence en onemlisi biyolojik sonrasi psikolojik.
Pişik kremi baby me marka aldim biberon Philips avent emzik de Philips avent aspiratör otri bebe alt açma örtüsü tek kullanımlık olanlardan aldım su an icin :)Merhabalar, pişik kremi, biberon, emzik, burun aspiratörü, alt açma örtüsü için hangi ürünleri aldınız arkadaşlar benim eksikler çok aklıma bunlar geldi çok fazla araştırmaya buraya bakmaya vaktim olmuyor yorgunluktan uyuyorum hemen uyuyabilirsem ağrılardan dolayı.. Naçizane önerileriniz varsa bakıp alacağım :)
Kendim için hiçbir şey almadım, kendinize neler aldınız ? :)
doğduğu ilk andan beri kullanılabilir diyor ama benim hiç deneyimleme şansım olmadı, üzerinde 0 aylıktan itibaren yazıyor bebek doğunca ilk defa kullanıcam kutuyu bile açmadımPeki burun aspiratörü ne zaman kullanılıyor ?
ya ben de evde hem spor hem de yürüyüş yapıyordum ama anlamadımValla canım hemen hemen hergün yürüyorum ama yinede çok ayakta durunca oluyor bende
Biz 2-3 hafta önden gidiyoruz. Özellikle baş çevresi ve karın çevresi. Ama doktorum böyle durumlarda doğumun sat ile uyumlu olduğunu söyledi. Tabi benim ekstrem durumlarım olduğu için daha erken olma ihtimali varBebeğin haftası önde gidenlerin doğum zamanı nasıl oluyor acaba, çok merak ediyorum
Birazda psikolojik mi acaba süt gelmesi
Yalancı sancı galiba canım benimde arada ağrıyor karnımkızlar sizde de karın ağrısı var mı? bende ilk defa şuan 2 saattir var şiddeti artmıyor ama. daha dün sancı cihazına bağlıydım her şey normaldi. ne oluyor bu yalancı sancı mı
Valla bende anlamadım canımya ben de evde hem spor hem de yürüyüş yapıyordum ama anlamadımyine de günlük yürüyüp merdiven çıkıcam
Regl ağrısı gibi mi canım? Bende de oluyor gün içinde ara ara. Bildiğimiz regl ağrısı. Bi süre sonra geçiyor. Yalancı sancıymış sanırım. Geçmiyorsa doktorunla iletişime geç mutlaka. Az önce kasılmam oldu mesela benim, nefesim kesildi gibi hissettim, bebek sağ tarafıma toplandı kaskatı oldu. 5-10 dakika sonra geçti yumuşadı o bölge. Önceden kasılmanın nasıl olduğunu bilmediğim için anlamıyodum artık ayırt edebiliyorumkızlar sizde de karın ağrısı var mı? bende ilk defa şuan 2 saattir var şiddeti artmıyor ama. daha dün sancı cihazına bağlıydım her şey normaldi. ne oluyor bu yalancı sancı mı
Sıkmak cok dogru degil zaten,erken dogumu mu ne tetikliyormus,ben meraktan sıkıyorum ama yok dogumdan sonra muhtemelen gelecek sut.Ne damlasi?
Masallah Allah bagislasin,bu bebisin cinsiyeti neydi? Uc cocuk fikri cok ideal ben de cok istiyorum ama iste yas faktoru olunca iki de kalicaz galiba
Bilemiyorum cevremde sezeryan sonrasi sut sıkıntisi yasayan cok kisi gordugum icin belkide ona bagliyorum,sebep o da degildirBen acemilik mi kafam da hic sutum olmaz diye dusunmedim. Sandim memeyi dayayacgim hemen emecek.sut olacakBeynime nasil sinyal yolladi isem spinal anestezi olmustum 6 saat sirt ustu yatmama ragmen yataga aldilar bebegi memrye tuttular o ilk sut bildigin hemen akti. Sonra o sekilde sirt.ustu emzirmek.zordu diye sutumu sagdilar biberona koyup icirdiler. Yani sezeryanla da alakasi yok hemen gelen sût geliyor.
ben hiç regl sancısı da yaşamadım o yüzden nasıl bir şey bilmiyorum ama çok şiddetli değil saat 15.20den beri var ağrı ama şiddeti artmıyor diye pek önemsemiyorum şuanRegl ağrısı gibi mi canım? Bende de oluyor gün içinde ara ara. Bildiğimiz regl ağrısı. Bi süre sonra geçiyor. Yalancı sancıymış sanırım. Geçmiyorsa doktorunla iletişime geç mutlaka. Az önce kasılmam oldu mesela benim, nefesim kesildi gibi hissettim, bebek sağ tarafıma toplandı kaskatı oldu. 5-10 dakika sonra geçti yumuşadı o bölge. Önceden kasılmanın nasıl olduğunu bilmediğim için anlamıyodum artık ayırt edebiliyorum
İnşallah gönlüne göre olur canımÇok şükür ki olmamış canım çekilecek gibi değildi. Kahve içtim ama ne faydahayırlısıyla normal olursa bu derde düşmem bide.
Kızım iyi pazar günü ateş bıçak gibi kesildi bir anda ama antibiyotikler bitene kadar kullandık. Dün akşam son antibiyotigi içti sise bitti. Bugün kendi doktoruna götürdüm boğazdaki görünüm iyileşmemis daha. Ayrıca anda crp yine yüksek.kanda temizlenmezse bakteri yine çoğalıp yükseltir dedi. Antibiyotik 5 gün daha kullanacağız. Haftaya pazartesi yine kontrol için cagirdi. Iyilesmesinden tam 1 Ay sonra baya detaylı tahlil isteyeceğim dedi. Beta vucutta bir yeri etkilemiş mi ona bakacakmis.
Valla cnm ilerledo mi ilerlemedi mi göreceğiz artık ama kemiklerim ağrıyor nasil anlatsam bilmiyorum.
Geçmiş olsun.. İnşallah daha da iyi olur, eski sağlığına kavuşur bir an önceKızdaki beta bana geçmiş sanırım. Doktora gittim boğazı görür görmez yapıştırdı antibiyotiği
Çok şükür canımben de uğrastım ve dedigin gibi olmadıkca daha cok istiyor insan, ikisinde de tüp bebek dediler ama normal yolla oldu cok şükür. bence tüm anneler 2. olurken aynı duyguları yaşıyordur, ben de düşünüyorum küçüğü nasıl seveceğim diye, oğluma haksızlık mı ediyorum acaba düşünceleri.. dediğin gibi maddi imkanlar açısından ikisine de, hatta biz de abla da var 3, yetebilecek miyiz. pandemi olmasa ben de daha erken düşünürdüm ama şimdi iyi ki beklemişiz diyorum, ben de kaldıramazdım. araları 5 yaş olacak ve oğlum hala kuzu bana kalırsa, ilgi bekliyor. yani bunun dogru zamanı aileden aileye değişir, uzmanlar en az 4 yas olmalı diyor ama daha az yas farkı olanlar da cok mutlu. oğlumun ablasıyla arası 7.5 yaş mesela, çok gibi görünse de çok iyi anlasıyorlar, yaşları büyüdükçe paylasımları artıyor, ileride bu yaş farkının cok anlamı olmayacak, kardeş candır. şuan çok düşünmek istemiyorum, duygularım karmakarışık, doğduktan sonra akışa göre ilerleyeceğiz :) Allah isteyen herkese sağlıklı şekilde nasip etsin inşallah
Doğrudur canım. O zaman iyi demişlerdi Lansinoh elektrikli almıştım ama süper de bir performansı yoktu. Gerçi çok memnun olan da vardı. Benim kanallar mı dardı nedircanım sağma ile ilgili makine çok farkettiriyor, biz de sağmak zorunda kalınca bence medelanın pompası vardı, doktor onu bile beğenmedi, hastaneden 15 gün kiralayın sürekli emzirdikten sonra kalanı sağ dedi bana, böylece sütün iyice artsın dedi....hastane makineleri çok iyi çekiyor ve onunla sağınca gerçekten çok çıkıyor, öbür türlü sağınca makinelerin elektrikli bile olsa gücü de az, tam çıkmıyor....şimdi ben yine doğum sonrası bir 15 gün 1 ay kiralarım diye düşünüyorum,
Bebim bir kaç gün once oldu regl sancısı gibi, alt karından kasıklara giden bı ağrı 10kızlar sizde de karın ağrısı var mı? bende ilk defa şuan 2 saattir var şiddeti artmıyor ama. daha dün sancı cihazına bağlıydım her şey normaldi. ne oluyor bu yalancı sancı mı
Ayy.. Aynı şeyler işte yaşananlar.. Aynı düşüncelerBen de hep kızımı daha çok severim ilk gözağrım onunla büyüdüm beni hiç bir gün bile üzmedi. 11 yaşında şimdi hala da bebeğim gibi benim gözümde. 2.yi ya onun kadar sevemezsem diye düşündüm hep. Hala da endişe ediyorum. Kızımdan çok sevemem herhalde diyorum. Sonra kendi kendime kızıyorum o da senin kızın neden sevmeyesin ki diye. Mesela biz 4 kız 1 erkek sonuncumuz erkek hatta annem en çok onu seviyor onu 1 ay görmesin özledim diye ağlıyor hergün mesaj atıyor oğluna iyi geceler oğluşun günaydın oğluşum bize hiç atmıyor vallahayır çocukta sürekli geliyor arıyor soruyor mesaj atıyor. O da anneci zaten. Bşz 4 kız onun kadar olamadık valla hep üzerine titredikleri o oldu gerçi kardeşim bize fe çok düşkün sürekli arıyor bizi de.
Ben de baş ağrısı yaşamamıştım şükürIlk dogumu sezeryan olan arkadaslar 2. yi spinal mi olmayi dusunuyorsunuz, genel anestezi mi? ya da ilk defa dogumu olup ola ki sezeryan olursaniz aklinizda hangisi var. Ben ilkini spinal oldum ama şimdi kafam karisik. Normalde spinalin artilari cok o ana tanik oluyorsun normal dogumdaki gibi.Ama spinal de sonradan yoğun bas agrisi kalici olanlar oluyormus. Ya da bazilari ileri de bel sorunu yasarsiniz vs diyor. Ben kahve falan baya ictim bas agrisi yasamadim.
Gelmesin zaten daha iyi değil mi ki.. İlk sütü bebecik içecek. Benim de doğumdan önce gelmemişti hiç geçen sefer de.. Daha sağlıklı bence. Bana öyle geldi yani :) Hepimizin şar şar sütü olsun aminYok kuzum bende hiç gelmedi şimdiye kadar. İnşallah bol sütümüz olur da bebislerimiz anne sütü alır artik nasiplerinde ne varsa o olacak
Ya ben de ondan korkuyorum. Biz hiç oğlana aman da sen abi olacaksın, bak kocaman da çocuk oldun vs demedik. Hep sen benim her zaman bebeğim olacaksın diyorum hatta :) İçeridekini pek tanımadığımdan olacakBen de sanki büyük oğlum gibi sevemem gibi geliyor. Hastane de gelenler bebeğe yoğunlaşır onun suratı asılır, yüzü yere düşer mi diye düşünüyorum. Sanki bazen ona haksızlık yapmışım gibi geliyor.
Ben kızımda spinal olmuştum, ilk gören bendim bebeğimi,Ilk dogumu sezeryan olan arkadaslar 2. yi spinal mi olmayi dusunuyorsunuz, genel anestezi mi? ya da ilk defa dogumu olup ola ki sezeryan olursaniz aklinizda hangisi var. Ben ilkini spinal oldum ama şimdi kafam karisik. Normalde spinalin artilari cok o ana tanik oluyorsun normal dogumdaki gibi.Ama spinal de sonradan yoğun bas agrisi kalici olanlar oluyormus. Ya da bazilari ileri de bel sorunu yasarsiniz vs diyor. Ben kahve falan baya ictim bas agrisi yasamadim.
Belki bir şeyi anlatmaya çalışırken nasıl anlattığımız da neyi anlatmaya çalıştığımız kadar önemlidir.Ben gruba pozitif basmaya çalışırken niye bu kadar tepkiyle karşılaştım inanın çok şaşırıyorum Şuançocuğuna sevgiyle bakmak bile oksitosin hormonu salgılamaya sebep o da süt salınımını arttırır dedim burdan “inmeyince çocuğuma sevgiyle bakmadım mı yani “ “emzirmeden kesilen anneler var bunlar çocuğuna sevgiyle bakmadımı” sonucuna nasıl ulaştık hiç ama hiç anlamadım.anlatmaya çalıştığım tek şey şuydu ; acaba sütüm gelmeyecekmi,az mı olacak,emziremezsem vs gibi kaygıları bırakıp tamamen olumluyu düşünerek bol emzirmek.bu kadar iyi niyetli yazdığım birşeyi şu hamile ve aşırı duygusal halimizle çok başka tamamen alakasız yerlere çekmenin hiç manası yok.
1.dogumunda epidural oldum cnm 2.dede yine epudural seçerim. Ben çok kahve içtim hiç baş ağrım olmadı. Bir hafta hafif bel ağrısı oldu o da normal o kalınlıkta bir iğne giriyor kemige. Sonra oda geçti.Ilk dogumu sezeryan olan arkadaslar 2. yi spinal mi olmayi dusunuyorsunuz, genel anestezi mi? ya da ilk defa dogumu olup ola ki sezeryan olursaniz aklinizda hangisi var. Ben ilkini spinal oldum ama şimdi kafam karisik. Normalde spinalin artilari cok o ana tanik oluyorsun normal dogumdaki gibi.Ama spinal de sonradan yoğun bas agrisi kalici olanlar oluyormus. Ya da bazilari ileri de bel sorunu yasarsiniz vs diyor. Ben kahve falan baya ictim bas agrisi yasamadim.