2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Pişik kremi baby me marka aldim biberon Philips avent emzik de Philips avent aspiratör otri bebe alt açma örtüsü tek kullanımlık olanlardan aldım su an icin :)
Kendim için üç pijama bir gecelik

Kızlar doğuma hazırlık için eğitim videoları izlemeye başladım, siz de izleyip faydalı bulduklarınızı benimle paylaşabilirsiniz. Mesela bu videoyu tavsiye ederim özellikle ilk doğum yapacaklara, doğumla ilgili bizi bekleyen evreleri çok güzel anlatmış, epiduralden sezeryan kararı alınması gereken durumlara kadar sade ve net bir dille bilimsel bir video arayan varsa paylaşayım dedim. Şimdi de psikolojik olarak beni hazırlayacak şeylere, nefes teknikleri gibi videolara bakınıcam.

Valla canım hemen hemen hergün yürüyorum ama yinede çok ayakta durunca oluyor bende
ya ben de evde hem spor hem de yürüyüş yapıyordum ama anlamadım yine de günlük yürüyüp merdiven çıkıcam

kızlar sizde de karın ağrısı var mı? bende ilk defa şuan 2 saattir var şiddeti artmıyor ama. daha dün sancı cihazına bağlıydım her şey normaldi. ne oluyor bu yalancı sancı mı

Bebeğin haftası önde gidenlerin doğum zamanı nasıl oluyor acaba, çok merak ediyorum

Birazda psikolojik mi acaba süt gelmesi
Biz 2-3 hafta önden gidiyoruz. Özellikle baş çevresi ve karın çevresi. Ama doktorum böyle durumlarda doğumun sat ile uyumlu olduğunu söyledi. Tabi benim ekstrem durumlarım olduğu için daha erken olma ihtimali var

kızlar sizde de karın ağrısı var mı? bende ilk defa şuan 2 saattir var şiddeti artmıyor ama. daha dün sancı cihazına bağlıydım her şey normaldi. ne oluyor bu yalancı sancı mı
Yalancı sancı galiba canım benimde arada ağrıyor karnım

Regl ağrısı gibi mi canım? Bende de oluyor gün içinde ara ara. Bildiğimiz regl ağrısı. Bi süre sonra geçiyor. Yalancı sancıymış sanırım. Geçmiyorsa doktorunla iletişime geç mutlaka. Az önce kasılmam oldu mesela benim, nefesim kesildi gibi hissettim, bebek sağ tarafıma toplandı kaskatı oldu. 5-10 dakika sonra geçti yumuşadı o bölge. Önceden kasılmanın nasıl olduğunu bilmediğim için anlamıyodum artık ayırt edebiliyorum

teşekkür ederim bu bebeğimiz kız Allah nasip ederse

Bilemiyorum cevremde sezeryan sonrasi sut sıkıntisi yasayan cok kisi gordugum icin belkide ona bagliyorum,sebep o da degildir Oyle ya da boyle bir kac gune zaten sut akiyor,stres yapmadan sureci yonetmek lazim,gerekirse bir kac gun mama desteginden de kacmamak lazim,insallah gerek kalmasin da.

ben hiç regl sancısı da yaşamadım o yüzden nasıl bir şey bilmiyorum ama çok şiddetli değil saat 15.20den beri var ağrı ama şiddeti artmıyor diye pek önemsemiyorum şuan

Çok şükür ki olmamış canım çekilecek gibi değildi. Kahve içtim ama ne fayda hayırlısıyla normal olursa bu derde düşmem bide.
İnşallah gönlüne göre olur canım Benim de olmadı ama bir daha olmaz mı ne olur bilinmez. İnşallah yine olmaz Sanırım anestezi uzmanı da önemli bunula ilgili. İyi doktorlar çıksın karşımıza..

Kızdaki beta bana geçmiş sanırım. Doktora gittim boğazı görür görmez yapıştırdı antibiyotiği
Geçmiş olsun.. İnşallah daha da iyi olur, eski sağlığına kavuşur bir an önce
.. ama bu arada sen hasta olmuşşsun Kemik ağrısı covidde çok olmuştu bende.. Her ne ise inşallah hafifçe atlatırsın canım sen de
Çok şükür canım
Sanırım dediğin gibi, aynı şeyleri yaşıyordur anneler.. Çok karışık duygular.. Bizimkilerin arası da 7,5 yaş olacak. İnşallah sizinkiler gibi iyi anlaşırlar canım Maşallah Ben de öyle diyorum. Hele sağlıkla gelsinler de, Allah'ın izniyle neşe katarlar ailemize
Doğrudur canım. O zaman iyi demişlerdi Lansinoh elektrikli almıştım ama süper de bir performansı yoktu. Gerçi çok memnun olan da vardı. Benim kanallar mı dardı nedir Pek çıkmıyordu, ama bebişim de emiyordu maşallah.. Umarım pompaya falan gerek olmaz da foş foş akar sütler

Bebim bir kaç gün once oldu regl sancısı gibi, alt karından kasıklara giden bı ağrı 10
15 dakika sürdü

Ayy.. Aynı şeyler işte yaşananlar.. Aynı düşünceler Analık böyle demek.. Düşün düşün zaten bir şey olmuyor. Sağlıkla gelsinler de her şey çok güzel olacak inşallah
Ben de 3. çocuk, 3. kız.. Annem iyi ki doğurmuşum der durur hehe :) Elde sona ben kalmıştım tabi Babam da küçük kızım der hep.. Hiç büyümeyen 40 yaşında bir çocuk olmak güzel
Ben de baş ağrısı yaşamamıştım şükür İnşallah da olmaz bir daha, korkuyorum ama.. Ben tamamen bayılmaktan daha çok korkuyorum. Uyanma kısmı sıkıntılı olanlar varmış. Daha önce de hiç tamamen bayıltılamadım, ameliyatım falan yok şükür. İlk anları da hatırlamıyorsun galiba, kuzenim bizim yanında olduğumuzu falan hiç hatırlamamıştı sonradan. Uyanık olmayı değişemem hiçbir şeye..Ameliyat sırasında tansiyonum düştü 2 kere. Kusacak gibi oldum, adrenalin yaptılar, hoop kendime geldim :) Dikilmem uzun sürdü vs bir şeyler.. Yine de uyanık kalmayı tercih ederim. O anı kaçırmayı asla istemem İnşallah her şey yolunda gider de yine şahit olurum
Yok kuzum bende hiç gelmedi şimdiye kadar. İnşallah bol sütümüz olur da bebislerimiz anne sütü alır artik nasiplerinde ne varsa o olacak
Gelmesin zaten daha iyi değil mi ki.. İlk sütü bebecik içecek. Benim de doğumdan önce gelmemişti hiç geçen sefer de.. Daha sağlıklı bence. Bana öyle geldi yani :) Hepimizin şar şar sütü olsun amin
Ya ben de ondan korkuyorum. Biz hiç oğlana aman da sen abi olacaksın, bak kocaman da çocuk oldun vs demedik. Hep sen benim her zaman bebeğim olacaksın diyorum hatta :) İçeridekini pek tanımadığımdan olacak aklım hep dışardaki üzülmesin, kırılmasın.. onda.. Gelenler aman da abi oldun bilmem ne böyle çocuğumu bir kenara atıp da bebişe yoğunlaşacaklar da oğlum üzülecek diye çok korkuyorum. Kayınvalidelere falan tembih ederim de, başkaları da inşallah dikkat eder.. gerçi asla bizim kadar dikkat etmezler bence.. Ben önden çocuğu hazırlayayım bari sen onlara bakma diye

Ben kızımda spinal olmuştum, ilk gören bendim bebeğimi, çok şükür hiç bi sıkıntı yaşamamıştım sonrasında. Bunda da muhtemelen spinal olacağım bakalım inşallah yine aynı şekilde geçer

Belki bir şeyi anlatmaya çalışırken nasıl anlattığımız da neyi anlatmaya çalıştığımız kadar önemlidir.
"çünkü zaten süt üretimi doğumdan çok önce başlıyor o sütün inmesi için bebeğe sevgiyle bakıp iç geçirmek bile yeterli" ve evet oksitosin hormonu arttığında süt üretimine tetikler ama kesin artar diye bir şey söyleyemeyiz. Artsaydı doğumdan sonra sütü gelmeyen onlarca anne var sonuçta herkesin sütü şakır şakır akardı bebeği görür görmez.. demekki pekte oksitosinle de alakali değilmis bir cok etken oluyor bu surecte..
Şu konuda katılıyorum dediğinize kaygıya kapılmadan olumlu düşünmemiz gerektiği kısım sadece.
Ayrica alakasız yer dediğiniz sizin cümleniz hanfendi ve bu cümleyi kime sorarsanız aynı şekilde yorumlanir ve yorumlandi da zaten. Burda hepimiz hamile,duygusalız o yüzden kimsenin anneligini yargılamak kimsenin haddi değil. Bu konudaki son yorumun bu şekilde. Size iyi günler.

1.dogumunda epidural oldum cnm 2.dede yine epudural seçerim. Ben çok kahve içtim hiç baş ağrım olmadı. Bir hafta hafif bel ağrısı oldu o da normal o kalınlıkta bir iğne giriyor kemige. Sonra oda geçti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…