2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kız demee öyle valla ruh halim çok dengesiz. Bir yanım beraber büyürler sonra oh rahat mis, büyüyünce rahata alisican sonra yeniden başa dönmek zor olur diyor, diğer yanım kendin ettin kendin buldun hiç sızlanma iyi halt ettin diyor

Evet idareye bildirdim haberleri var ben izne tam çıkınca 37. Haftada ona göre program yaptılar derslerimi zümrelerime bölüştürecekler her şey yolunda gitti bu konuda Çok şükür
Günaydın güzel anneler

Bu kitabi okuyorum ve sizlere de tavsiye ediyorum. Aslında nasıl bir güzelliğin bizi beklediğini anlatan, kadının doğasının buna nasıl uygun olduğunu gösteren harika bir kitap.
Teşekkürler canım, bende bu ara baya bilindik bol rakipçili Dr. Erhan KARAALP var onun Madalyon diye bir kitabı var onu bitirdim hatta burada da paylaşacaktım unuttum
ayy rüyadaşım saçma sapan rüyalar görüyorum normalde de annemlere anlatırken öf yine ne gördün derlerdi şimdi bu hormonlar sayesinde arada gördüğüm rüyalar beni benden alıyor neyse derin uykudayız rüya görüyoruz bunada şükür sanırım yakında hiç böyle rüyalar göremeyeceğiz

canım benim akşamüstü 6 gibi doğmuştu oğlum, gece gelip aldılar birlikte gittik hemşire baya bildiğin şampuanlar yıkadı :) yurt dışında uygulama böyle, bence herhalde her yerde değişiyordur.

O zaman büyük ihtimalle sende de ödem fazla oluyor canım. Her gün 1 tane soda için diyorlar ödemi atmak için öyle yapmaya başladım 3 gündür her gün içiyorum.
canım sodaya da geçen oytun hocanın bir videosunu izledim, soda tuzlu ayran çok içmesin gebeler demiş, sodadan soğudum...ne içeceğimizi şaşırdık gerçekten, otizm riskini artırdığını iddia ediyor.
ıhlamur kuşburnu aldım canım sağol....ben de normalde hergün yumurta yerdim, şu an hiç canım istemiyor ya.

her bebek emme refleksi ile falan doğmuyor, benim oğlum doğmadı...bizzat yaşadım, emzirecem diye direttim çocuk açlıktan tüm hastaneyi inletti 2 gün mamada verdirmedim,2 gün sonunda göğüslerim yara içindeydi,ememediği için hep yara etmiş göğüslerimi, yeni doğan çocuk hem ağlayıp hem kafa vuruyordu göğsüme ya...çocuk doktoru geldi, sağacağız mama da alacak başka çaremiz yok açlıktan ağlıyor dedi,sarılığın eşiğinden döndük...o ilk sağıp verdiğimiz anı hiç unutmuyorum, 5 saat kesintisiz uyudu, uyandırtmadı doktor falan da, o kadar yorulmuş ki uğraştı ama ememedi....doktorum da söyledi bazı bebekler emme refleks ile doğmuyor maalesef,bazılarının elinin önüne kordon geliyormuş parmağını da ememeyince geliştiremiyorlar, ondan ille şu olacak diye diretmemek lazım...

şimdi akıllandım, mama biberon süt sağma makinesi tam teşekküllü gideceğim, ne bebeğe ne kendime bir daha eziyet çektirmem....

canım sağma ile ilgili makine çok farkettiriyor, biz de sağmak zorunda kalınca bence medelanın pompası vardı, doktor onu bile beğenmedi, hastaneden 15 gün kiralayın sürekli emzirdikten sonra kalanı sağ dedi bana, böylece sütün iyice artsın dedi....hastane makineleri çok iyi çekiyor ve onunla sağınca gerçekten çok çıkıyor, öbür türlü sağınca makinelerin elektrikli bile olsa gücü de az, tam çıkmıyor....şimdi ben yine doğum sonrası bir 15 gün 1 ay kiralarım diye düşünüyorum,

Geçmiş olsun canım bu sene bu nasil bir bela ya hastalıktan kurtulamadı kimse umarım hemencecik geçer
Sağol cnm inşallah. Benim bu sene sınavım hastalıklarla herhalde
Çok geçmiş olsun. Çocuğa göre kolay geçer inşallah.
Insallah cnm
Çok geçmiş olsun canım. İnşallah çabucak atlatırsın.
Insallah cnm, teşekkürler
Nasıl oldu canım kızın, daha iyi miii?
Kızım iyi pazar günü ateş bıçak gibi kesildi bir anda ama antibiyotikler bitene kadar kullandık. Dün akşam son antibiyotigi içti sise bitti. Bugün kendi doktoruna götürdüm boğazdaki görünüm iyileşmemis daha. Ayrıca anda crp yine yüksek.kanda temizlenmezse bakteri yine çoğalıp yükseltir dedi. Antibiyotik 5 gün daha kullanacağız. Haftaya pazartesi yine kontrol için cagirdi. Iyilesmesinden tam 1 Ay sonra baya detaylı tahlil isteyeceğim dedi. Beta vucutta bir yeri etkilemiş mi ona bakacakmis.
Yaaaa bir an önce 4 lu yaşlara gelsinler istiyorum o zaman ışınlanma daha bulunmamıştı dimi
Çok geçmiş olsun canım ilerlemeden kontrol altına almak iyi olmuş
Valla cnm ilerledo mi ilerlemedi mi göreceğiz artık ama kemiklerim ağrıyor nasil anlatsam bilmiyorum.

Ozur dilerim o niyetle yazmamistim. Arti ve eksileri ikisinde de var bence... Artilarina odaklanmak lazim sanirim Ben oyle yapiyorum...

Ahahaha demek ki yalnız değilim rüya konusunda. Ben hamileliğimin başlarından berş hep böyle saçma sapan rüyalar görüyordum hatta zirveye kadar çıkıyorum. Sürekli çocuğun babası değişiyor kocamı 3/4 kez gördüm gerisi alakasız kişiler şu hamileliğim bitsin rüyalarımdan ve kabuslarımdan kurtulacağım.

Ben arada sıkıyorum memelerde tık yok ilk gebeligimde de merak edip sıkıyordum bir sey var mi diye,tek bir damla bile akmiyordu.
bende de kolostrum gelmiyor cnim ne ilk gebeligimde geldi hamilelikte ne de şimdi. Ama aklima ne geldi memeleri sıkıyorum deyince, herhalde doğumdan sonra 3.ay felandi çocuğu emzirirken hafif göğüs ağrısı vardi soyle bir hafiften masaj yapayım öyle emzireyim dedi göğsü sıkivermisim farkında olmadan. Karşımda da esim var süt tazyikli halde hooop adamın suratına nabiyon süt savaşı mı yapıyoruz demisti aklıma geldi öyle deyince

Sizin sütünüzün gelesi varmış demekki. Çok emin olarak söylüyorum ki pompayla bütünleşik yaşadığım halde 1 haftayı gecti gelmesi. Hastanede 2 gün kaldım ve 1 damla süt, sütü geç kolostrum gelmedi doktorum seruma ilac karıştırdı sütun çabuk gelmesini sağlar bu demesine rağmen yine gelmedi. Bu arada demişsiniz ya bebeğine bakıp sevgiyle iç geçirmek bile sütun inmesine yeterli? E ben baktım saat başı emzirdim hemde 20 dakika 1 meme 20 dakika 1 meme, sonra mama vermek durumunda kaldim elime pompayi aldım uğraştım saatlerce. 1 saat sonra yine meme ugras 40 dakka. İnmeyince bu cocuguma yeterince sevgiyle bakılamadı anlamına mı geliyor? Bunu mu ima ettiniz ben anlayamadım şuan? Sizin sütünüz gelmiş ne mutlu size. Pompa yapmasanızda gelecekmiş belki , ama sizin pompayla çok geldi diye herkesin öyle olacak diye bir kural mı var? Yok herkesin bunyesi farklı. Herkesin bünyesi aynı olsaydı herkes çocuğuna süt verebilirdi. Hic sütü gelmeyen, yada çok az gelip birkaç ayda kesilen anneler var? Bunlar çocuğuna sevgiyle bakamıyor mu yani? Hadi söyle diyeyim ben bu tecrübeyi hiç yaşamadım Sizin yazdıklarınızı okudum ve aaa evet pompa yapmak çok süt yapar iyi bir durum degil sadece emzireyim diye düşündüm hiç pompa yapmadım ve sütüm gelmedi hiçbir şekilde. Bu durumda sorumluluk kimde? Şahsen ben sütümün çok çok ama çok gelmesini hiç gelmemesine tercih ederim yeter ki gelsin cocugum benim sütümle doysun. Herkesin tecrübesi aynı olmuyor malesef.

Tabi tüm kontrolleri devlette olanlar da var randevulari takip etmek gerek yani öyle ha diyince randevu bulunmuyor. Hamilelikte stresten ne kadar uzak o kadar iyi
Sizin de bitmiş çok şükür benimde bugün son çalışma günüm çok şükür bin şükür artık evi bı düzene sokmam lazım her yer her yerde daha alacaklarım bile var

Dün netflix ten sahmaran ı izledim akşam rüyamda yılanlar kovaliyordu beni
Cnim hic endişelenme rüya göremiyorsun diye gözün açıkken de rüya görebildiğini öğreniyorsun

Ozur dilerim o niyetle yazmamistim. Arti ve eksileri ikisinde de var bence... Artilarina odaklanmak lazim sanirim Ben oyle yapiyorum...
Yok kuzum o ne özürü o benim iç sesim resmen gebelikte hormonlar dengesiz ya bizde de endişe hakim sonuçta bilmediğimiz bir alan yaşayıp göreceğiz hep olumlu bakmaya çalışsam da bazen olumsuzluklar gün yüzü gibi ortada bana sırıtıyor resmen ilk zamanlar zorlanacagimiz kesin ama sizden sezon onu görüşleri alıyoruz parçalı bulutlu günlerden sonra güneşli günler gelecek o bile motive edici

Ya evet sayılı gün cok cabuk geçiyor ya
Geçsin ola çabuk çabuk ben çıksa da gözğmşn önünde olsa rahatlasam diyorum şimdi:)))
Hareket eder evham yapma canım çok takarsan da git bi kontrol ol
Evet canım hareketlendi çok şükür ne bileyim bu aralar tedirgin oluyorum. Doktorda etkiledi azalırsa eskidi gibi hareketli olmazsa hemen acil ben olmasam bile doktora git dedi. Herhalde uyuyordu dürtüyorum yine kıpırdamadı. Sabah sabah çikolata yedirtti bana gelde kilo alma inşallah durulmaz hep böyle hareketli olur.
Hareketlendi canım fazla evham yapmaya başladım sanırım sonra yaklaştıkça.
Bwnim rüyalar gerilim aksiyon dolu. Hayır madem başka birini göreceğim babası olarak lüttfen tanımadığım birisi olsun saçma sapan salak salak insanları görüyorum rüyadan uyandığımda rüyaymış diyw şükrediyordum. Tuvalet fırçalamak nedir ya karnım burnumda leş gbi olmul tuvaleti fırçalıyordum
Sirt ustu az biraz uzan o zaman da hemen hareket ediyorlar canim.
Uzandım etme di bende çikolata yedim meyvesuyu içtin ve bol su içtim öyle uzandım bi 15/20 dk sonra başladı oynamaya.
Kesinlikle çok katılıyorum arkadaşların nasıl zorlandığına şahit oldum bir de onlarda daha bebek ilgi alaka istiyorlar kucak istiyorlar masal3487 nin çocuğu kaç yaşında bilmiyorum ama Rheaa nın daha bebek sürekli hastalandı yavrucak onunla da uğraştı. Benim kız 11 yaşında iki tane annesi olacakmış gbi geliyor bana evde. Şimdiden evde bayram havası yaşıyor kardeşim olacak bakacağım ona diye:))) Allah çocuğu çok şükür olanların yardımcısı olsun. Çok yakın arkadaşımdan biliyorum ikisinde kreşe vermekle bulmuştu çareyi. Biri kız biri erkek aralarında 2 yaş bile yok. Kızcağız artık ağlıyordu onları taşımaktan dengesiz kaldırmaktan fıtığı patladı.
Ben de denedim gündüz hatta oturur vaziyete yakın uzanıyorum o zaman bile başlıyor az kaldı diye kendimi teselli ediyorum artık.
Hareket konusunda panik yapma bence hemen haftan baya ileri artık yerleri daraldı çok hareket imkanları yok. Biraz daha bekle uzun sürerse doktoruna bilgi verirsin o zaman
Çok şükür hareketlendi canım dürtünün halde hareket etmeyince korktum bi an. Çikolata da işe yaradı sanırım.
Kızdaki beta bana geçmiş sanırım. Doktora gittim boğazı görür görmez yapıştırdı antibiyotiği
Normal sana da geçmesi inşallah sen hafif atlatırsın canım. Çok geçmiş olsun dikkatli ol yine de.

Bende aynındanim dışarı çıkarken de çantama koymaya başladım
Şarapçılar gibi elimizde gaviscon la geziyoruz. eşime dün diyorum gaviscon al diye. Bana diyor ki daha 10 gün olmadı 2 şişe aldım zararı olmasın çok içiyorsun diyor. sanki rakı içiyormuşum gibi konuşma midem ağzımdan çıkacak onu içmezsem diyorum. Doktora da sordu içsin hiç zararı yok dedi de rahatladı

Kuzum doğunca rahatlayamiyor ki insan ay analık zor valla yaaa gerçekten.
Senin kızın kocaman sana yardımcı ne güzel dediğin gibi iki annesi olacak gibi minnoşun. sana baya destek olur
Madem dengesiz kaldırmaktan fıtık patlıyor nabiyoruz ağır isleri babalara yaptırıyoruz demekki taşıma işi babada artık
Teşekkür ederim kuzucum ya valla umarım hafif olur erkenden gittim gerçi doktora ama umarım ilerlemez.

2 şişe 10 gün mü baya idare ediyormuş canim ben 2 hadi max 3 güne 1 renni bitiriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…