Ben yine de ne olur olmaz diye kahve bulundurayım yanımdaŞanslı kesimdenmissinizgenelde kimle konuşsam çok yoğun baş ağrısı yaşadıklarını söyledikleri için ben hiç riske atmadım. Zaten ameliyat sonrası yorucu bir süreç birde baş ağrısı çekemem diye kahve içtim bir yandan da güzel geldi aylarca kahve içmemişim felan
Bazı doktorlar çok kilo takıntılı oluyor nedense, canımız istemiş yemişizdir napalım yani. Herşey yolundaysa bebek kilosuda sağlığıda iyiyse daha ne olsun bu durumlar geçici doğumdan sonra herkes veriyor kiloyu bir şekilde. Takılmayın çok da sözlerine benceKızlar bu akşam doktor kontrolüm var ama nasıl stresliyim nasıl gerginim neden çünkü bu ay bence baya kilo aldım çünkü yedim yani. Baya baya yedimdoktorum da kilo istemiyor akşam kesin laf söyleyecek bir yanım gitmek istiyor bebisi görmek için diğer yanım da kilo aldım diye laf söyleyecek diye hiç gitmek istemiyor
yeşil çay bize yasak mı ? internette bazı yerlerde günde 1 içilebilir diyor ama bilemedim hocaya sormak lazım bence.ben evden calısıyorum canım haftada bir ofise gidiyorum ama eşim gec geliyor maalesef, aksam yemeğe oturmamız bizim de 7.30-8 i buluyor ama sonrasında gece yemiyorum demek istemiştim.
evet konuşmada genetik yatkınlık da cok önemli kesinlikle, eşim 3 yaşında konusmus o yaşa kadar tek kelimesi yokmus, oğlumla da bu kadar konusmaya kitap okumaya ragmen 2 yaşta bazı kelimeleri söylüyordu 2.5 yastan sonra söküldü, sizin de mutlaka genetik faktörler etkilidir.
oyun halısı yerine ben de sanırım böyle oyuncakları askılı, ayaklı aktiviteler var, altına battaniye koyup bebegi yatırabiliyorsun istersen ya da oturur pozisyonda oynayabiliyor oyun halısı mantıgında ama pusette de kullanılabilir, öyle bişey alıcam dolapta gördüm.
cok uzun aç kalmamaya calıs canım, sırf enerji olsun diye ara öğün yap halsiz düşersin. ben de öğünlerin arasını uzattıgımda midem bulanmaya baslıyor, bir de hala yemekten sonra bulantı hissi bitmedi bende, yerken güzel ama sonrası korkunç bir tat agzımda, gercekten bu hamileliğimde en hoşlanmadıgım bu durum oldu ama sayılı haftalar..
ben de bu kadar vitamin ve demire ragmen cok halsiz hissediyorum kendimi, kilo ben de cok aldım acaba ondan mı diye dusunuyorum aynı sekilde ya da yaştan. kendimi aşırı şişmiş hissediyorum, dogumdan sonra biran once zayıflamak istiyorum, yeşil çay içmeyi cok özledim :)
Bu işin sırrı ekmek sanırım ekmeği yedin mi yandınBen de dün akşam hem kıymalı patates yemeği hem makarna yedim ekmek yok tabi yanında brokoli salatası ile. 1. Saat 107 2. Saat 90 çıktı tokluk bunlari yememe rağmenDemek ki dikkat etmek işe yarıyor eskiden olsa fırlardı tokluk şekerim ve tabi ekmek yememek büyük artı sağlıyor
Benim de uzun süredir böyle yükselmemişti ama dün herkes yerken çok canım çekti dayanamadım yedim sonu böyle hüsran oldu ne yazık kiAclik,1. Saat 2. Saat sekerlerinden birinin yuksek olmasi gebelik sekeri tanisi icin yeterli.Malesef benim de ikinci saat yuksek cikiyordoktorumda nedense ikinci saati daha xok onemsiyor.İkinci saat kesinlikle 120 nin altinda olsun istiyor.
Çok güzel canımm güle güle kullanın inşaAllahGünaydın kızlar
hastane çıkışı olarak isimli tulum bir de yastık ve çarşaf yaptırmıştım astralbaby sayfasından hem çok uygun hem çok kaliteli gerçekten,notunda girişimci bir anne olduğu da yazıyor soran olmuştu ben beğendim gayet pamuklu ve zararsız baskılı soran olmuştu ama unuttum etiket yapamıyorum inşallah görür
Kaç kilo aldın canım aman alsan da almasan da söyleniyorlar zaten boşverKızlar bu akşam doktor kontrolüm var ama nasıl stresliyim nasıl gerginim neden çünkü bu ay bence baya kilo aldım çünkü yedim yani. Baya baya yedimdoktorum da kilo istemiyor akşam kesin laf söyleyecek bir yanım gitmek istiyor bebisi görmek için diğer yanım da kilo aldım diye laf söyleyecek diye hiç gitmek istemiyor
59 ile başladığım yokculuga geçen ay tartildigimda 71 idimKaç kilo aldın canım aman alsan da almasan da söyleniyorlar zaten boşver
12 çok değil ya şekerin yükselmedikten sonra sorun olacağını sanmıyorum59 ile başladığım yokculuga geçen ay tartildigimda 71 idim
İşte benKızlar bu akşam doktor kontrolüm var ama nasıl stresliyim nasıl gerginim neden çünkü bu ay bence baya kilo aldım çünkü yedim yani. Baya baya yedimdoktorum da kilo istemiyor akşam kesin laf söyleyecek bir yanım gitmek istiyor bebisi görmek için diğer yanım da kilo aldım diye laf söyleyecek diye hiç gitmek istemiyor
canım bende instagramdan sipariş verdim isimli sade birşey anı olsun diye onun dışında klasik 5 li hastane çıkışlarından aldım.Ay ben guzel bir hastane cikisi bulamadim. Kizlara ne guzel seyler var, erkege yokkizlar oneriniz var mi?
anladım canım merak ettim de olur da sezeryan olursak bilgimiz olsunCanım sezeryan dogumlarda epidural veya spinal yapıldığında vücuttan anestezi çıkarken çok baş ağrısı yapıyor. Sık sık iki üç saatte bir nescafe içince o bas ağrısı hiç olmuyor o yüzden.
aynen canım bende nette fiyatlara bir bakayım dedim tarihleride uzun süreli geldi sıkıntı yok yani sen incele canım her sayfaya bakmadan alışveriş yapmamak gerek gerçektenÇok sağol canım bi araştırayım burdantrendyolda çok pahalı gerçekten
Ne güzel canım diyetle herşey güzelce düzene girmiş maşaAllahbenim su fazlalığı haricinde başka sıkıntım yoktu o da düzeldiğine göre endişe etmiyim o zaman
canım bence ilk daha iyi eğer ilkinde zorlandıysan yine mi zor geçecek psikolojisi bence çok da hoş birşey değil ama ilki kolaysa kafa rahat olur tabi orası da ayrıSizin yine ikinci biz bir bilinmezliğe sürükleniyoruzHepimiz kolay kolay doğururuz inşallah ya
çok güzel olmuş canım sağlıkla zamanında gelsinler de içini doldursunlar inşallahGünaydın kızlar
hastane çıkışı olarak isimli tulum bir de yastık ve çarşaf yaptırmıştım astralbaby sayfasından hem çok uygun hem çok kaliteli gerçekten,notunda girişimci bir anne olduğu da yazıyor soran olmuştu ben beğendim gayet pamuklu ve zararsız baskılı soran olmuştu ama unuttum etiket yapamıyorum inşallah görür
Kızlar bu akşam doktor kontrolüm var ama nasıl stresliyim nasıl gerginim neden çünkü bu ay bence baya kilo aldım çünkü yedim yani. Baya baya yedimdoktorum da kilo istemiyor akşam kesin laf söyleyecek bir yanım gitmek istiyor bebisi görmek için diğer yanım da kilo aldım diye laf söyleyecek diye hiç gitmek istemiyor
ayy bu doktorlar bizi strese sokmayı nasılda seviyorlar ya kilolu olsan anlayacağım da kilolu da değilsinki ne gerek var yani59 ile başladığım yokculuga geçen ay tartildigimda 71 idim
Ben onu fotoğraf çekiminde giydireceğim canım. Hemşireye vermek için normal bir takım aldım 10lukızlar bu yaptırdığımız isimli hastane çıkışlarını hemşireye verilcek takım mı yapıcaz
güle güle kullanın canım üzerlerinde göreceğimiz günler çok yakın
Canım 20 günü buluyor en uzunn bu kargoyu bekledim valla o kadar siparişin içindeÇok güzel canımm güle güle kullanın inşaAllahben de burdan sipariş verdim bugun 20 gün oldu ama hala gelmedi. Senin ki kaç gün de eline ulaştı?
Yok canım hemşireye beşli hastane çıkışı vereceğim bunu çıkarken fotoğraf çekiminde giydireceğimkızlar bu yaptırdığımız isimli hastane çıkışlarını hemşireye verilcek takım mı yapıcaz
Benim oğlum da her şeyi elleriyle ıhla mıhla anlatıyordu. Baya iletişim içindeydikben evden calısıyorum canım haftada bir ofise gidiyorum ama eşim gec geliyor maalesef, aksam yemeğe oturmamız bizim de 7.30-8 i buluyor ama sonrasında gece yemiyorum demek istemiştim.
evet konuşmada genetik yatkınlık da cok önemli kesinlikle, eşim 3 yaşında konusmus o yaşa kadar tek kelimesi yokmus, oğlumla da bu kadar konusmaya kitap okumaya ragmen 2 yaşta bazı kelimeleri söylüyordu 2.5 yastan sonra söküldü, sizin de mutlaka genetik faktörler etkilidir.
oyun halısı yerine ben de sanırım böyle oyuncakları askılı, ayaklı aktiviteler var, altına battaniye koyup bebegi yatırabiliyorsun istersen ya da oturur pozisyonda oynayabiliyor oyun halısı mantıgında ama pusette de kullanılabilir, öyle bişey alıcam dolapta gördüm.
cok uzun aç kalmamaya calıs canım, sırf enerji olsun diye ara öğün yap halsiz düşersin. ben de öğünlerin arasını uzattıgımda midem bulanmaya baslıyor, bir de hala yemekten sonra bulantı hissi bitmedi bende, yerken güzel ama sonrası korkunç bir tat agzımda, gercekten bu hamileliğimde en hoşlanmadıgım bu durum oldu ama sayılı haftalar..
ben de bu kadar vitamin ve demire ragmen cok halsiz hissediyorum kendimi, kilo ben de cok aldım acaba ondan mı diye dusunuyorum aynı sekilde ya da yaştan. kendimi aşırı şişmiş hissediyorum, dogumdan sonra biran once zayıflamak istiyorum, yeşil çay içmeyi cok özledim :)
Yani okuyanlar korkar mı bilemedim amaHerkes tecrübesini yazıyor bende kesinlikle ameliyathanede klima omuzlarıma vuracak vaziyetteyse kesinlikle omuzlarımı kapatmalarını söyleyeceğim onun acısını 30 gün çektim dikişim hiç ağrımadı ama omuzlarımdan kokumu kaldıramadım çocuğumu alamadım kucağıma hep ağladım günlerce o ağrı yüzünden. Birde ameliyat girmeden sonda takıyorlar ya rica edeceğim ben uyutulduktan sonra taksınlar. Çok kötü hissetmiştim kendimi o zaman bile
Ben de sordum ama doktorumuz öyle yapmıyor dedi.. Ağlaya ağlaya ameliyathaneye indim. Yok anne dostu hastane yok bilmem ne... Yalan.. Erkek merkek kim isterse takabilirBen de sondayi o zaman takar.misiniz demistim. Hemsire olur ama ameliyathanenin hepsi erkek bilgin olsun demsiti. Ben de neyse takin burda dedim. Senin omuzlardami agri gaz sancisi olmasim sakin ben de de ilk gun omuz agrisi oldu ama az ablamin baya baya agrimisti.
Ben istedim yine yapmadılar.. Aynı senin gibi hemen taktılar :/ Bu sefer önden konuşacağım.Valla ben üzerimi değiştirdim hemen sonda takmışlardı ben tecrübeli olsaydım uyurken takmalarını özellikle isterdim :))
Ay doğrusu da o. Yoksa ne gerek var yani, zaten anestezi yapılacak neden acı çekilsin ki boşuna.. ne saçma yaa..Benim çalıştığım hastanede ameliyathane de uyutulduktan sonra tanıyordu hemşireler bütün ameliyatlar için geçerliydi. Kimseye diri diri yaptırmıyordu doktorlar. Bi uyanıyorsun çişimde gelmiyor
Çok güzel olmuşTeyzeleri bizim beyfendinin kapı süsü ve takı yastığı da hazırçok içime sindi
Ayy çok güzel olmuşGünaydın kızlar
30-32 arası hareketlerin en fazla olduğu zamanmış canım. Sonrasında yer daraldığı için rahat hareket edemiyorlarmış, biraz daha azalıyor sanırım hareketler. O yüzden çok endişelenme, tabi yine takip et ama.. Günde 10-15 hareket yetiyor galiba.Kızlar kaç gündir yerinde duramayan hatta gece bile uyutmayan bebeğim bugün çok nadir hareket ediyor tedirgin olmam mı gerekiyor. Oluyor ara ara hareketleri ama çok az. Bir kere vurup bırakıyor sanki. Dürtüyorum çok hafif oynuyor çok ama çok zor hissediyorum. Sizde de oluyor mu? 34+2 haftalık oldum bugün
Ah şimdi okudum canım ya... Ne durumdasınız acaba? Allah sağlıkla zamanında kucağınıza almak nasip etsin inşallahKızlar bende 2 gün önce sancıyla acile gittim ve yatışım yapıldı. Ciğer geliştirici iğnelerim yapıldı. Sancıyı durdurmak için de ilaç tedavisine devam ediyoruz. Şimdilik iyiyim ama bakalım yarın sabah doktor bi karar vericek. Eğer sancım durmuşsa evde dinlenerek zamanımızı bekleyeceğiz, sancım durmamışsa da yapacak bişey yok küvezi olan bi hastaneye sevk edileceğim. Bebişim 30+5te 1850gr 41cm di. Doktorum doğum gerçekleşirse bile korkma bebişimiz iyi durumda dedi ama gönlüm zamanını beklemesi :)
Ne zamandır giremiyorum yeni yeni görüyorum.. Geçmiş olsun hayırlı olsun inşallaahhhKizlar 34 haftalık suyum geldi. Sezeryanla alındım . Solunum sıkıntısı var kuveze aldilar bebişim için dualarinizi bekliyorum
İnşallah görürsün canım.. Sağlıkla inşallaahhhEvet canım sayıyorum. Geçiyor 10 u. Birde sertleşmelerim çoğaldı kızlar 3 gündür nefesim bile kesiliyor hep uzanıyorum yatıyorum. Bakalım erken doğurmaktan korkuyorum 36/37 yi göreyim bari diyorum kendi kendime.
kesinlikle erken yaşta kitapla tanışınca cok seviyorlar :)Benim oğlum da her şeyi elleriyle ıhla mıhla anlatıyordu. Baya iletişim içindeydikama ilk kez 24 aylıktı "anne" dedi. İlk kelimesi olmuştu Sonra da bir açıldı, dedikleri gibi.. 2,5 yaşına gelmeden baya cümleler, büyük büyük laflar, değişik kelimeler.. Çocuğum hepsini öğrenmiş de söylemek istemiyormuş 3'te zaten çözmüştü olayı. Bu arada bizim de baba geç konuşmuş. 3'ü geçmiş. Etkisi çok.. ama bence kişilikle de alakalı. Her şeyi tam yapmak istiyor bazı çocuk. Yarım yarım olmasın, tam konuşiyim diye beklemişler bence :) ve ne kadar geç konuşmuş olsalar da kitapların kartların çocukla konuşmanın, oyun oynamanın, ilgilenmenin faydası da büyük. Hızlı açılmaları onunla da alakalı olabilir.. ve artı oğlum çok erken okumaya başladı. Şimdi 7 yaşında ve hala da kitapları çok sever şükür.. Küçük yaşta kitaplarla tanışmasının etkisi çoktur diye düşünüyorum.
Bu arada yeşil çay da serbest demişti benim doktorum.. pek sevmem ama arada içiyorum. Ödeme iyi gelircesine.. pek gelmiyorBen de çok halsizim. Bu hafta denetim vardı, şirketin fabrikası var şehir dışında. Oraya gittim. 1 gece kaldım. Arabayı ben kullanmadım ama ona rağmen ertesi gün kendime gelemedim. Nefesim çok kesiliyor. Sanki oksijen yetmiyor gibi oluyor. Aldığım kilo 11 oldu. 7 ay bitti benim de bu hafta. 2-3 daha alıp bitirsem çok iyi olacak. Hatta almasam da olur da zorlanıyorum yaa.. GEce abartısız 50 kere kalkıyorumdur. Ben de yaştan herhalde diyorum.
Yani okuyanlar korkar mı bilemedim amaSondayı öyle canlı canlı taktılar ya.. ben ağla ağla... Tabi herkesin acı eşiği farklı ama; en güzel günüm neredeyse kabusa dönüyordu. Mutlulukla beklerken neye uğradığımı şaşırdım... ve acısı da baya uzun sürmüştü. Doktora şimdi takmasak, anestezi sonrası taksak vs dedik, efendim o öyle çalışıyormuş. Çevremde kimseye öyle canlı canlı takılmamış. 1 tane bile aa evet benim de öyle oldu diyen yoktu. Herkes yoo ben hiç bilmiyorum bile ne zaman takıldı diyordu. Ameliyata girerken bu senin en güzel günün. Güzel şeylere odaklan diye diye kendimi hep telkin ettim gözümde yaşlarla.. Mutlaka bu doktoruma soracağım ve ısrarcı olacağım anesteziden sonra takılsın diye. Hatta yapmam derse doktor bile değiştiririm, o kadar yani..
Ben de sordum ama doktorumuz öyle yapmıyor dedi.. Ağlaya ağlaya ameliyathaneye indim. Yok anne dostu hastane yok bilmem ne... Yalan.. Erkek merkek kim isterse takabilirYeter ki ben hissetmeyeyim. Ayy.. Allah'ım lütfen bir daha öyle bir şey olmasın
Ben istedim yine yapmadılar.. Aynı senin gibi hemen taktılar :/ Bu sefer önden konuşacağım.
Ay doğrusu da o. Yoksa ne gerek var yani, zaten anestezi yapılacak neden acı çekilsin ki boşuna.. ne saçma yaa..
Çok güzel olmuşMutlu mutlu kullanılsın inşallah
doktora sormadım ama hamilelikte sakıncalı diye okumustum canım, sorucam doktora yine, bitki çayları serbest demişti 3-4 aylıktan sonra ama yeşil çayı sormak ozaman aklıma gelmedi.yeşil çay bize yasak mı ? internette bazı yerlerde günde 1 içilebilir diyor ama bilemedim hocaya sormak lazım bence.
evden çalışma iyiymiş, ben bir gün evden çalışamadım ya, keşke öyle bir imkanım olsaydı....
seninle aynı şeyleri hissediyoruz, şişlik bende de var halsizlik çabuk yorulma aynıyız yani....o kadar vitamin demir ben de alıyorum ama durum ortada....hoca en son tetkikler istemişti, ALT ( karaciğer enzimi) yüksek çıkmış, ona biraz canım sıkıldı....ağustosta 8 olan değer 50nin üzerine çıkmış...hoca korkulacak seviyede değil ama yine bir gastroentolog görsün istersen dedi.gitmeye 3 haftam var onu da hallletmem lazım.
Maşallah bebişeeeKızlar dün muayenem vardı 29+6 da kilosu 1500, boyu 41 cm çıktı. Normalde 2-3 gün geri çıkıyordu şimdi 2 gün ileri çıktıbeslenme çok etki etmez genetik diye okumuştum ama demekki ediyormuş. Nst ye de bağladılar, şükür bir sıkıntı çıkmadı
Ama doktor bana progestan yazdı, neden diye sordum önlem amaçlı yoksa herşey yolunda dedi. Rahim zorlanma durumu olursa önlemek içinmiş. E ben hamileliğimin başından beri kullanmadım progestan,
bir sorun yokken doğuma 2 ay kala kullanılması normalmi?
Bu progestan normal doğuma engel olan birşey değilmi? Doktor beni sezeryanmı yapmak istiyor acaba?
Kafam karışık kızlar beni aydınlatın lütfen.
Bana bir arkadaşım ilkinden zor dedi. Aynı yerden kesildiği için mi acaba diye düşündümKızlsr daha önceden 2.kez sezaryen olan vsr mı bizim gruptan. 2.si ilkine nazaran daha zor diyorlar genelde. Aslında daha kolay olması gerekmez mi? Hem tecrübe sahibiyiz. Bilmiyorum kiçoğunluk sezaryen mi olacak acaba kızlar.
Ay inşallah inşallah canımmmBen de tam tersini duydum 2. daha rahat ve daha cabuk iğlestik diye. Akrabalarim vs hepsi 2. de daha cabuk iglestiler.
Ay maşallah.. Benim ilki spinal. Hafif bir karın içi kanamam olmuş ameliyatta. O yüzden baya bir acı olmuştu tüm karın içimde o gün.. asla 2. çocuk yapmam diyordumBu benim 3. Sezeryanım
olacak nasipse. 2. Sezeryanım spinal olmuştum çok rahat kolay geçmişti. Çabuk toparladım kendimi hatta 3. Gün annemi eve gönderdim herşeyimi yapıyordum çok şükürinşallah bunda da öyle olur.
Ay inşallah öyle geçer.. ben de okuyayım bari. Forumdan mı okudun2.sezaryenleri de çok iyi geçenler olmuş insanların yazdıklarını okuyorum her şey bitti doğum stresine girmeye başladıkgerçekten ama insan merak ediyor 2si nasıl olacak diye.
Sizin yine ikinci biz bir bilinmezliğe sürükleniyoruzHepimiz kolay kolay doğururuz inşallah ya
Sen bir de ilkleri düşünseneeKalbim dayanmıyor bazen gerçekten çok heyecan basıyor
Aynen canım.. Valla ilki bilinmediği için daha kolay gerçekten.. Ben öyleydim en azından.. Tamam heyecan falan elbette oluyor da.. Bismilllah diyorsun, bakalım ne olacak diye giriyorsun.. Bilmek daha stresmişbazen cahillik daha iyi oluyor galibaşuan bizim panik yapacak bi donemiz yok ama ikinciye doğuranlar başına ne geleceğini biliyor bizi de bilinmezlik biraz strese sokuyor galiba
Benim de karaciğer enzimlerimden biri yüksek çıkmıştı. Doktor hamilelikte bekleriz bunu, belli bir sınırı geçmediği sürece sorun yok dedi. Umarım öylediryeşil çay bize yasak mı ? internette bazı yerlerde günde 1 içilebilir diyor ama bilemedim hocaya sormak lazım bence.
evden çalışma iyiymiş, ben bir gün evden çalışamadım ya, keşke öyle bir imkanım olsaydı....
seninle aynı şeyleri hissediyoruz, şişlik bende de var halsizlik çabuk yorulma aynıyız yani....o kadar vitamin demir ben de alıyorum ama durum ortada....hoca en son tetkikler istemişti, ALT ( karaciğer enzimi) yüksek çıkmış, ona biraz canım sıkıldı....ağustosta 8 olan değer 50nin üzerine çıkmış...hoca korkulacak seviyede değil ama yine bir gastroentolog görsün istersen dedi.gitmeye 3 haftam var onu da hallletmem lazım.