Benim oğlum da her şeyi elleriyle ıhla mıhla anlatıyordu. Baya iletişim içindeydik
ama ilk kez 24 aylıktı "anne" dedi. İlk kelimesi olmuştu
Sonra da bir açıldı, dedikleri gibi.. 2,5 yaşına gelmeden baya cümleler, büyük büyük laflar, değişik kelimeler.. Çocuğum hepsini öğrenmiş de söylemek istemiyormuş
3'te zaten çözmüştü olayı. Bu arada bizim de baba geç konuşmuş. 3'ü geçmiş. Etkisi çok.. ama bence kişilikle de alakalı. Her şeyi tam yapmak istiyor bazı çocuk. Yarım yarım olmasın, tam konuşiyim diye beklemişler bence :) ve ne kadar geç konuşmuş olsalar da kitapların kartların çocukla konuşmanın, oyun oynamanın, ilgilenmenin faydası da büyük. Hızlı açılmaları onunla da alakalı olabilir.. ve artı oğlum çok erken okumaya başladı. Şimdi 7 yaşında ve hala da kitapları çok sever şükür.. Küçük yaşta kitaplarla tanışmasının etkisi çoktur diye düşünüyorum.
Bu arada yeşil çay da serbest demişti benim doktorum.. pek sevmem ama arada içiyorum. Ödeme iyi gelircesine.. pek gelmiyor
Ben de çok halsizim. Bu hafta denetim vardı, şirketin fabrikası var şehir dışında. Oraya gittim. 1 gece kaldım. Arabayı ben kullanmadım ama ona rağmen ertesi gün kendime gelemedim. Nefesim çok kesiliyor. Sanki oksijen yetmiyor gibi oluyor. Aldığım kilo 11 oldu. 7 ay bitti benim de bu hafta. 2-3 daha alıp bitirsem çok iyi olacak. Hatta almasam da olur da
zorlanıyorum yaa.. GEce abartısız 50 kere kalkıyorumdur. Ben de yaştan herhalde diyorum.
Yani okuyanlar korkar mı bilemedim ama
Sondayı öyle canlı canlı taktılar ya.. ben ağla ağla... Tabi herkesin acı eşiği farklı ama; en güzel günüm neredeyse kabusa dönüyordu. Mutlulukla beklerken neye uğradığımı şaşırdım... ve acısı da baya uzun sürmüştü. Doktora şimdi takmasak, anestezi sonrası taksak vs dedik, efendim o öyle çalışıyormuş. Çevremde kimseye öyle canlı canlı takılmamış. 1 tane bile aa evet benim de öyle oldu diyen yoktu. Herkes yoo ben hiç bilmiyorum bile ne zaman takıldı diyordu. Ameliyata girerken bu senin en güzel günün. Güzel şeylere odaklan diye diye kendimi hep telkin ettim gözümde yaşlarla.. Mutlaka bu doktoruma soracağım ve ısrarcı olacağım anesteziden sonra takılsın diye. Hatta yapmam derse doktor bile değiştiririm, o kadar yani..
Ben de sordum ama doktorumuz öyle yapmıyor dedi.. Ağlaya ağlaya ameliyathaneye indim. Yok anne dostu hastane yok bilmem ne... Yalan.. Erkek merkek kim isterse takabilir
Yeter ki ben hissetmeyeyim. Ayy.. Allah'ım lütfen bir daha öyle bir şey olmasın
Ben istedim yine yapmadılar.. Aynı senin gibi hemen taktılar :/ Bu sefer önden konuşacağım.
Ay doğrusu da o. Yoksa ne gerek var yani, zaten anestezi yapılacak neden acı çekilsin ki boşuna.. ne saçma yaa..
Çok güzel olmuş
Mutlu mutlu kullanılsın inşallah