2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Rheaa ben de kıl tüy işinden çekiniyorum valla 37 den sonra her duşta jilet yapıcam o yuzden çıkmasını beklemeden

Ben ilk doğum yaptığımda, doktor epizyo dikişi yapıyordu benim sorduğum soru ise “ doktor hanım ne zaman ağdaya gidebilirim” hayır o esnada nasıl aklıma o geldi bilmiyorum. O da iyi görünüyorsun acele etme demişti Ben çok tüylenen biri değilim Allah’tan

Bir iki hapla ağrı kesici görevi gördü resmen. Magnezyumun yaptığına bak sen keşke sizler gibi daha erkenden kullansaymışım.
O son haftalar bir gelseydi
Evet canım valla baya hafifletiyor ağrıları Son haftalara da az kaldi artik zaman hızlı akıyor
Hahahah valla agdanin da o yönü zor dikiş olursa ağda işi sıkıntı
Göremiyoruz ki nasıl olcakkk
Yuvarlak makyaj aynasi aldim 60 tl ye duşun içine silikon ile yapıştırdım kendi hizamda çok rahat oluyor

Sancim başladı yemek yiyeyim mi :) en yapmaması gereken şeyi yapmış. Acil sezaryene alınırsak anestezi den dolayı aç olmamız gerekiyor. Sancı başlayınca en fazla kuruyemis hurma filan tüketilebilir o da enerji versin diye. Korkma canim herkeste olmuyor, olmaması için bildiğim kadarıyla lavman yapıyorlar. Doktorunla konuşabilirsin. Ben normal doğum yapacak olsam son haftalarda hafif beslenirdim. Son haftalarda zaten her hafta hatta birkaç günde bir hastaneye gidiyorsun açılma sanci varmi diye bakıyorlar. Doğumun yaklaşıp yaklasmadigini anlayıp ona göre beslenirsin

Zaten doğum başladığında ya da 1-2 gün önce bağırsaklar çok güzel çalışıyor. Doğal boşaltım yapılmış oluyor yani. Hatta bu doğum habercisi olduğu için sık tuvalete çıkanların aklına hemen doğum mu başladı düşüncesi gelir. Yine son dönemde normal yiyip içmek de mümkün değil. Haliyle tuvalet ihtiyaci da daha az. Doğumda dediğin şeyler yaşansa bile bunlar gayet normal şeyler, çok takılmamak lazım

Kizlar bebegim odasi da hazir kiyafetlerini de yikadim dolapa astim. Geriye hastane cantami hazirlamak kaldiOdasinin gorselini atayim
ya ben beşik kendi yatağımızın yanında duracak diye oda yapmadım, görünce de içim gitti :) çocuk doğduğunda beşiği yanınıza mı alacaksınız?

ben de bu mesajı görmeden buna benzer bişey yazdım demin :) Valla aynı düşünmüşüz, yine de görünce bi içim gitti vakit varken yapsak mı

ya ben beşik kendi yatağımızın yanında duracak diye oda yapmadım, görünce de içim gitti :) çocuk doğduğunda beşiği yanınıza mı alacaksınız?
Yok canim almayacagim gunduzleri odasinda uyuturum. Kucuk bir besigim var ilk zamanlar yatak odasinda aksamlari bizimle.uyur biraz toparlaninca 4 5 aylikken odasina artik geciririm.Oğlum da da o sekilde yaptim. Bu besik buyuyen besik bilerek oyle aldim asiri rahat ettim. Oglum şuan 3.5 yasinda gunduzleri kardesim dogana kadar uyuyayim diyor Eger bebek olmasaydi oglum halen icin de.uyurdu. ilk bebekleri olanlar muhakkak kullanisli seyler alin tepe tepe.kullanin

Bu sık tuvalet ve doğum ilişkisini duymamıştım iyi çok sevindim. Normal tabi ona bakınca kıl tüy olması da doğal, hepsi normal insanlık hali ama insan en temiz özenli şekilde atlatmak istiyor işte süreci, belki bir taktik vardır demiştim.

ben de bu mesajı görmeden buna benzer bişey yazdım demin :) Valla aynı düşünmüşüz, yine de görünce bi içim gitti vakit varken yapsak mı
Yok kız yapmayalım benimde içim gidiyor ama 6 aydan yaklaşık 2 yaşına kadar odasını oyun odası olarak kullansın, odasına alışmış olur, sonra şöyle yataklardan alırız ve bu yatakta yatmak için bence odasına hemen motive olur yani ben o yaşta olsam başka yerde yatmazdım.

Eklentiler

• Screenshot_20230107-162446_Chrome~2.jpg
    102,4 KB · Görüntüleme: 66
Nioli yağını kullanmanıza Dr izin verdi mi, dün bende kontrole gittim tit te yaptırdım enfeksiyon cikti malesef monurol içtim ama geçirmedi mi diye korkuyorum serklajim var enfeksiyon açabilir diye çok endişeliyim, nioli yağını bugün doktoruma sordum gebelikte sonuçlarını bilmediğimiz için tavsiye etmiyoruz dedi farklı görüşler var mi acaba sizin Dr izin verdi mi
Geçmiş olsun bence idrar yolu enfeksiyonuna baktirabilirsiniz, bende daha önce aşırı ağrıyla ya doğuruyorum ya taş düşürüyorum sanıp hastaneye acil gittim yine enfeksiyon çıkmıştı, Allah korusun inşallah değildir ama tedbirli olmakta fayda var

Bebeği ilk aylar anne yanında yatırıcağız, peki bu alt değiştirme ünitesi ve mendili organizerları ıvır zıvırlarını da kendi odamızda tutmamız gerekiyor o zaman değil mi? Yoksa baştan bebek odasına mı kuruyorsunuz o sistemi? Odaya git gel her bez değiştirmede zor olur mu? Odamda ona göre yerleşim yaptıracağım taşınırken de o yüzden şimdiden soruyorum.

Evet ya bu ütü işi sıkıntılı.
Ben diyorum ki yıkayıp kuruttukta sonra dezenfekte için UV Sterilizasyon Lambası kullansam, sonra buharlı ütüyle ütülesem. Yada buharlı ütü yaptıktan sonra UV sterilizasyon lambası kullansam olurmu?
Corona döneminde almıştım evde bu var şimdilik.

Kizlar doktorum bana 1 ay daha dayansak çok iyi olacak dedi kontrollerimi 2 haftada 1 şeklinde düzenledi 31+1 deyim bugün, dün doğum iznine de çıktım çoğul gebelikte dolayı, aslında 30 da çıkmam gerekiyordu ama heyet raporu bitmediği için böyle oldu. İnşallah 1 aydan fazla da dayanırız da küvez olayı hic olmaz

Kendi odanda olursa bence rahat oluyor canim o şekilde düzenlemek en iyisi

Kıyafetleri organizeleri senin odanda olması gerekiyor canım, diğer türlü çok zorlanırsın. Bence yeni bir bebeğe ait olacak şifonyer tüm işini görecektir. Arkadaslarimin onerileri hep böyleydi, Bende öyle yapacağım, beşiği ve şifonyeri benim odamda olacak.

Hiç korkma canım dediğin gibi zaten minicik oldukları için iki hamlede jilet gibi oluyorlar. Ben 3 partta bitirdim o da çamaşırların kurumasını beklediğim için. Yoksa daha erken de bitirebilirdim. Çok hafif bel ağrım oldu tabi ama dinlene dinlene yaparsan bir sıkıntı olmaz :) Bir de ne bileyim ilk diye çok hevesli yaptım sanırım, normalde hiiiççç sevmem ütü yapmayı

Nerede yatacaksa orda olmalı canım. Anneye en kolay o şekilde olur gece gündüz elinin altında olması lazım. Benim aldığım park yatağın alt açma ünitesi de var ama kullanir mıyım bilmiyorum yatakta hallederim muhtemelen

iyi düşünelim iyi olsun, sık sık kontrolünde olacakmış içini rahat tutmaya çalış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…