Rheaa ben de kıl tüy işinden çekiniyorum valla 37 den sonra her duşta jilet yapıcam o yuzden çıkmasını beklemeden
Göremiyoruz kiRheaa ben de kıl tüy işinden çekiniyorum valla 37 den sonra her duşta jilet yapıcam o yuzden çıkmasını beklemeden
Hahaha çok doğruGöremiyoruz kinasıl olcakkk
Evet canım valla baya hafifletiyor ağrılarıBir iki hapla ağrı kesici görevi gördü resmen. Magnezyumun yaptığına bak senkeşke sizler gibi daha erkenden kullansaymışım.
O son haftalar bir gelseydi
Hahahah valla agdanin da o yönü zor dikiş olursa ağda işi sıkıntıBen ilk doğum yaptığımda, doktor epizyo dikişi yapıyordu benim sorduğum soru ise “ doktor hanım ne zaman ağdaya gidebilirim”hayır o esnada nasıl aklıma o geldi bilmiyorum. O da iyi görünüyorsun acele etme demişti Ben çok tüylenen biri değilim Allah’tan
Yuvarlak makyaj aynasi aldim 60 tl ye duşun içine silikon ile yapıştırdım kendi hizamda çok rahat oluyorGöremiyoruz kinasıl olcakkk
Sancim başladı yemek yiyeyim mi :) en yapmaması gereken şeyi yapmış. Acil sezaryene alınırsak anestezi den dolayı aç olmamız gerekiyor. Sancı başlayınca en fazla kuruyemis hurma filan tüketilebilir o da enerji versin diye. Korkma canim herkeste olmuyor, olmaması için bildiğim kadarıyla lavman yapıyorlar. Doktorunla konuşabilirsin. Ben normal doğum yapacak olsam son haftalarda hafif beslenirdim. Son haftalarda zaten her hafta hatta birkaç günde bir hastaneye gidiyorsun açılma sanci varmi diye bakıyorlar. Doğumun yaklaşıp yaklasmadigini anlayıp ona göre beslenirsinKızlar benim normal doğumla ilgili korkum ıkınırken dışkı yapma korkusu yaÇok özürdileyerek bu konuda deneyimi ve tavsiyesi olan var mı? Daha önce kayıp sebebiyle suni sancı ile bir kürtajım olmuştu, suni sancıyı bir verdiler tuvaletten çıkamadım, taksit taksit bitmiyordu, sonra operasyona alındım ama şimdi normal doğuma alınıcağız ıkınıcağız, ya kalırsa içerde bişeyler
Sancı başlayınca evde lavman bulundurup onu mu yapsam hemen o da tamamen bitirmiyor ama azaltır, doğuma kadar bağırsakta hiçbişey kalmaması gerek o senaryoyu yaşamamak için sanırım.
Geçen komşu anlattı bize, o yaşamış öyle bir kaza eşim de nasıl gülüyordu hikayeye, sonrasında niye gülüyorsun öyle ya ben de yaşarsam diyorum 'yapmazsın ya sen' diyor elimdeymiş gibi
Bir arkadaşım mesela sancım başladı yemek yedim öyle gittim hastaneye dedi çünkü saatlerce aç kalabilirsin yemek vermiyorlar dedi başta çok mantıklı geldi ama sonra tuvalet konusunu düşündüm yememek gerek kaç saat sürerse sürsün aç aç dayanmak gerek değil mi?
Kızlar benim normal doğumla ilgili korkum ıkınırken dışkı yapma korkusu yaÇok özürdileyerek bu konuda deneyimi ve tavsiyesi olan var mı? Daha önce kayıp sebebiyle suni sancı ile bir kürtajım olmuştu, suni sancıyı bir verdiler tuvaletten çıkamadım, taksit taksit bitmiyordu, sonra operasyona alındım ama şimdi normal doğuma alınıcağız ıkınıcağız, ya kalırsa içerde bişeyler
Sancı başlayınca evde lavman bulundurup onu mu yapsam hemen o da tamamen bitirmiyor ama azaltır, doğuma kadar bağırsakta hiçbişey kalmaması gerek o senaryoyu yaşamamak için sanırım.
Geçen komşu anlattı bize, o yaşamış öyle bir kaza eşim de nasıl gülüyordu hikayeye, sonrasında niye gülüyorsun öyle ya ben de yaşarsam diyorum 'yapmazsın ya sen' diyor elimdeymiş gibi
Bir arkadaşım mesela sancım başladı yemek yedim öyle gittim hastaneye dedi çünkü saatlerce aç kalabilirsin yemek vermiyorlar dedi başta çok mantıklı geldi ama sonra tuvalet konusunu düşündüm yememek gerek kaç saat sürerse sürsün aç aç dayanmak gerek değil mi?
ya ben beşik kendi yatağımızın yanında duracak diye oda yapmadım, görünce de içim gitti :) çocuk doğduğunda beşiği yanınıza mı alacaksınız?Kizlar bebegim odasi da hazir kiyafetlerini de yikadim dolapa astim. Geriye hastane cantami hazirlamak kaldiOdasinin gorselini atayim
ben de bu mesajı görmeden buna benzer bişey yazdım demin :) Valla aynı düşünmüşüz, yine de görünce bi içim gittiÇok yumuşak tonlar kullanmışsın güzel olmuş canım, güle güle sağlıcakla büyüsün yuvasında
İlk zamanlar Sende mi bu odada kalacaksın?
Bende odasını hazırlamak istedim, fakat sonra düşündümeee ben kendi yatağımdan-odamdan hariç başka biryerde rahat edemiyorum diyerek, çocuk odası işini 2 yaş olunca yapmayı daha mantıklı buldum. Yatağını ve ayrı şifonyeri benim odaya koyacam, ana kız birkaç yıl beraber takılacaz. Yoksa bebek odası hazırlamaya çook hevesliydim
Yok canim almayacagim gunduzleri odasinda uyuturum. Kucuk bir besigim var ilk zamanlar yatak odasinda aksamlari bizimle.uyur biraz toparlaninca 4 5 aylikken odasina artik geciririm.Oğlum da da o sekilde yaptim. Bu besik buyuyen besik bilerek oyle aldim asiri rahat ettim. Oglum şuan 3.5 yasinda gunduzleri kardesim dogana kadar uyuyayim diyorya ben beşik kendi yatağımızın yanında duracak diye oda yapmadım, görünce de içim gitti :) çocuk doğduğunda beşiği yanınıza mı alacaksınız?
Bu sık tuvalet ve doğum ilişkisini duymamıştım iyi çok sevindim. Normal tabi ona bakınca kıl tüy olması da doğal, hepsi normal insanlık hali ama insan en temiz özenli şekilde atlatmak istiyor işte süreci, belki bir taktik vardır demiştim.Zaten doğum başladığında ya da 1-2 gün önce bağırsaklar çok güzel çalışıyor. Doğal boşaltım yapılmış oluyor yani. Hatta bu doğum habercisi olduğu için sık tuvalete çıkanların aklına hemen doğum mu başladı düşüncesi gelir. Yine son dönemde normal yiyip içmek de mümkün değil. Haliyle tuvalet ihtiyaci da daha az. Doğumda dediğin şeyler yaşansa bile bunlar gayet normal şeyler, çok takılmamak lazım
Yok kız yapmayalım benimde içim gidiyor amaben de bu mesajı görmeden buna benzer bişey yazdım demin :) Valla aynı düşünmüşüz, yine de görünce bi içim gittivakit varken yapsak mı
Nioli yağını kullanmanıza Dr izin verdi mi, dün bende kontrole gittim tit te yaptırdım enfeksiyon cikti malesefİlaci aldım ama kullanmadım henüz canım bekliyorum, Pazartesi kültür sonucu çıkacak ona göre kullanıp kullanmayacağım belli olacak sanırım. Nioli yağı kullanıyorum, inşallah fayda eder. Ya da inşallah hiçbir şey yoktursana da geçmiş olsun canım
Geçmiş olsun bence idrar yolu enfeksiyonuna baktirabilirsiniz, bende daha önce aşırı ağrıyla ya doğuruyorum ya taş düşürüyorum sanıp hastaneye acil gittim yine enfeksiyon çıkmıştı, Allah korusun inşallah değildir ama tedbirli olmakta fayda varKızlar merhabaa,herkes iyidir umarım.Zor zamanlara girdik 3.dönem ile birlikte sanırım.Ben iki gece uykudan belimden ve kasıklarımdan popoma vajinama doğru inanılmaz ağrıyla uyanıyorum yaklaşık 15-20 dk sürüyor.Eğer doğum böyle bir şeyse çok zorBu gece çığlık çığlığa uyandım böyle bir sancıyı bir keresinde yaşadım o da ciddi sorunlu geçen bir adet dönemiydi.O zaman da hastanelik olmuştum ve inanın acı eşiği yüksek olan biriyim.İnanılmaz kötü bir geceydi,son iki gecedir ben de durum böyle.Hastaneye de gitmek istemedim,yarım saati geçerse giderim diye.Allah hepimizin yardımcısı olsun
Evet ya bu ütü işi sıkıntılı.İyi haftasonları kızlar, ben çok şükür bebek kıyafetlerini yıkamaya başladım. Önce çocuklardan kalan kıyafetleri seçtim, dün akşamdan ıslattım. Kıyafetlerdeki sarı lekeler için daha önce aldığım elite marka çamaşır tozuyla, kaynara yakın su 1 gece beklemeye aldım.
Bu sabah da önce makineyi limon tuzu ve karbonatla boş çalıştırdım. Sonra da 40 derecede ön yıkamalı 1.30 saat granül sabun ile yıkadım. 3 defa durulattım.(çamaşır tozuna ıslatmasaydım 2 durulama yeter)
Lekeler gayet güzel çıkmış çok şükür, şimdi de kurutmaya attım. Bakalım inşallah sorunsuz çıkarlar. Yine ilk kullanacaklarımı sererek kuruturum heralde.
Ama bunlar nasıl ütülenecek bilmiyorumminik minik 1000 tane şey var sanki
Kendi odanda olursa bence rahat oluyor canim o şekilde düzenlemek en iyisiBebeği ilk aylar anne yanında yatırıcağız, peki bu alt değiştirme ünitesi ve mendili organizerları ıvır zıvırlarını da kendi odamızda tutmamız gerekiyor o zaman değil mi? Yoksa baştan bebek odasına mı kuruyorsunuz o sistemi? Odaya git gel her bez değiştirmede zor olur mu? Odamda ona göre yerleşim yaptıracağım taşınırken de o yüzden şimdiden soruyorum.
Kıyafetleri organizeleri senin odanda olması gerekiyor canım, diğer türlü çok zorlanırsın. Bence yeni bir bebeğe ait olacak şifonyer tüm işini görecektir. Arkadaslarimin onerileri hep böyleydi, Bende öyle yapacağım, beşiği ve şifonyeri benim odamda olacak.Bebeği ilk aylar anne yanında yatırıcağız, peki bu alt değiştirme ünitesi ve mendili organizerları ıvır zıvırlarını da kendi odamızda tutmamız gerekiyor o zaman değil mi? Yoksa baştan bebek odasına mı kuruyorsunuz o sistemi? Odaya git gel her bez değiştirmede zor olur mu? Odamda ona göre yerleşim yaptıracağım taşınırken de o yüzden şimdiden soruyorum.
Hiç korkma canım dediğin gibi zaten minicik oldukları için iki hamlede jilet gibi oluyorlar. Ben 3 partta bitirdim o da çamaşırların kurumasını beklediğim için. Yoksa daha erken de bitirebilirdim. Çok hafif bel ağrım oldu tabi ama dinlene dinlene yaparsan bir sıkıntı olmaz :) Bir de ne bileyim ilk diye çok hevesli yaptım sanırım, normalde hiiiççç sevmem ütü yapmayıİyi haftasonları kızlar, ben çok şükür bebek kıyafetlerini yıkamaya başladım. Önce çocuklardan kalan kıyafetleri seçtim, dün akşamdan ıslattım. Kıyafetlerdeki sarı lekeler için daha önce aldığım elite marka çamaşır tozuyla, kaynara yakın su 1 gece beklemeye aldım.
Bu sabah da önce makineyi limon tuzu ve karbonatla boş çalıştırdım. Sonra da 40 derecede ön yıkamalı 1.30 saat granül sabun ile yıkadım. 3 defa durulattım.(çamaşır tozuna ıslatmasaydım 2 durulama yeter)
Lekeler gayet güzel çıkmış çok şükür, şimdi de kurutmaya attım. Bakalım inşallah sorunsuz çıkarlar. Yine ilk kullanacaklarımı sererek kuruturum heralde.
Ama bunlar nasıl ütülenecek bilmiyorumminik minik 1000 tane şey var sanki
Nerede yatacaksa orda olmalı canım. Anneye en kolay o şekilde olur gece gündüz elinin altında olması lazım. Benim aldığım park yatağın alt açma ünitesi de var ama kullanir mıyım bilmiyorum yatakta hallederim muhtemelenBebeği ilk aylar anne yanında yatırıcağız, peki bu alt değiştirme ünitesi ve mendili organizerları ıvır zıvırlarını da kendi odamızda tutmamız gerekiyor o zaman değil mi? Yoksa baştan bebek odasına mı kuruyorsunuz o sistemi? Odaya git gel her bez değiştirmede zor olur mu? Odamda ona göre yerleşim yaptıracağım taşınırken de o yüzden şimdiden soruyorum.
iyi düşünelim iyi olsun, sık sık kontrolünde olacakmış içini rahat tutmaya çalış.Kizlar doktorum bana 1 ay daha dayansak çok iyi olacak dedi kontrollerimi 2 haftada 1 şeklinde düzenledi 31+1 deyim bugün, dün doğum iznine de çıktım çoğul gebelikte dolayı, aslında 30 da çıkmam gerekiyordu ama heyet raporu bitmediği için böyle oldu. İnşallah 1 aydan fazla da dayanırız da küvez olayı hic olmaz