- 11 Temmuz 2022
- 1.047
- 1.550
- 32
Anladım canım teşekkür ederim bilgilendirme için. Bana yapılmadığı için bilgim yok muhtemelen gerek görmedi.Şeker onemli bi konu yani bnde bundan bi haberdim ama isin icine girince ciddiyeti anliyosun. Seker yuklemesi yapiliyor belirli saate kadar vucudun o sekeri tolere edebiliyo mu etmiyo mu ona bakiliyo riskli cikarsa oncelik diyet egzersiz ama duzene giriyo. Bazi dr lar seker yuklemesini gebe de risk yoksa yapmiyo ama bnce her gebeye yapilmasi gerek. Yuklemede sorun cikarsa zatn olcmek gerek sorun cikmazsa oh ne ala
Bende 1 ay önce çıktı seninkiyle aynı değerde 25 ilk verdi iki hafta sonra 2.5 a düşmüştü şimdi 2 hafta sonra yine ölçüm yapacak. Çok düşük olmasının bir zararı yok bildiğim yüksek olması sıkıntıKızlar merhaba. 2 hafta önce Tsh değerim 4,19 çıkmıştı. 100 mcglik ilaç kullandım. Şimdi de 0,35 çıkmış. Sizce değer nasıl. Doktorum henüz cevap vermedi. Bıktım bu Tsh değerinden. Bi çıkıyo bi yükseliyoÇok mu düşük şimdi de?
Rica ederim canimAnladım canım teşekkür ederim bilgilendirme için. Bana yapılmadığı için bilgim yok muhtemelen gerek görmedi.
Kolay gelsin canım ben de dolap içine düzenleyiciler aldım çok kurtarıcı oldu öneririmBen ilaci içmedim henüz ama bugün çok ağrım var, yürüyemiyorum resmen. Dün asla böyle değildi. Bu akşam ben de munurolu içmeyi düşünüyorum. Nioli yi sordum doktora, ben hiç duymadım adını dedi. Ben fayda sağlayacağını düşünmüyorum dedi. Allah şifalar versin hepimize inşallah
Sağol canım, ben daha yeni aldıklarıma başlayamadım. Kurutmadan Allah’a şükür iyi çıkıyor çamaşırlar. Çıkınca hemen bi posta Kazanlı ütüyle ütüledim pratik oldu. Öylece dolaba koydum. Biraz toparlanayım inşallah dolap düzenini de kurarım diyorum
Ben doğumu memorialda yapacağım, oradaki doktorları bilmiyorum benim dışardan doktorum ama oradaki doktora gidip orda doğum yapan arkaşlarım çok memnun biri bir ay önce doğum yaptı. Benim doktorumu kesinlikle önerebilirim özel muayenehane ye gitmek istersen.Ankarada doğum yapmış veya şuan gidio memnun kaldi hastane doktor varmi ?
Ay bilemedim ya. Bu Tsh değerleri ömrümü çürüttü hamilelikte. 2 haftada bayağı düşmüş. 100lük fazla geldi herhalde. İnsan her şeye tedirgin oluyor.Bende 1 ay önce çıktı seninkiyle aynı değerde 25 ilk verdi iki hafta sonra 2.5 a düşmüştü şimdi 2 hafta sonra yine ölçüm yapacak. Çok düşük olmasının bir zararı yok bildiğim yüksek olması sıkıntı
Ben Ankara Etimesgutta A Life hastanesine gidiyorum. Şu anlık memnunum.Ankarada doğum yapmış veya şuan gidio memnun kaldi hastane doktor varmi ?
Çok tesekkur ederim tatlimSağlıklı güzel günler geçirsin odasında inşallah minnak
Banada Şeker yüklemesi yapılmadı canım.Kızlar bu şeker olayı nedir? Bana şeker yüklemesi yapmadı doktorum. Bir alet alıp ölçmek mi gerekiyor sürekli
Benim kan verdigim saglik ocaginda referans degeri 0.3 den basliyor sizinki normal geldi.Tsh yuksek olmasi sıkınti dusuk olmasi cokta sorun degil,en fazla ilac dozu ayarlanir diye dusunuyorumKızlar merhaba. 2 hafta önce Tsh değerim 4,19 çıkmıştı. 100 mcglik ilaç kullandım. Şimdi de 0,35 çıkmış. Sizce değer nasıl. Doktorum henüz cevap vermedi. Bıktım bu Tsh değerinden. Bi çıkıyo bi yükseliyoÇok mu düşük şimdi de?
Bazen ultrasonda her sey normal ilerlese bile seker olabiliyor malesefBanada Şeker yüklemesi yapılmadı canım.
Sanırım seninde doktorun, geçmiş sağlık öyküne, kilona, bebeğin karın çevresi ölçümüne ve bebeğin amniyon sıvı durumuna bakarak gerek duymamış.
Bazı doktorlar her hamileye yaparken bazıları kendinden çok emin gerek duymuyor.
Ama ben yinede birkaç defa ölçüm yaptım, şeker cihazı annemde vardı normal çıktı,
Yapılacaklar listesi çoğaldı iyicesancı başlayınca banyoya koşarak bir de jilet yapıyoruz o zaman hahaha
Ne zaman ne olacağı gerçekten hiç belli olmuyor, mesela geçen haftalarda kanamam olmustu da apar topar hastaneye gittim ya, karın ultrasonu dışında vajinal da bakıldı mesela. Neyse ki bir kaç gün öncesinde halletmistimOzellikle son aylar her zaman temiz kalacagiz artik. Ilk hamileligimde bu korkum yuzunden duzenli temiz kaldim
Ay ne kadar ferah bir oda olmuşKizlar bebegim odasi da hazir kiyafetlerini de yikadim dolapa astim. Geriye hastane cantami hazirlamak kaldiOdasinin gorselini atayim
Yapabilene bravoRheaa ben de kıl tüy işinden çekiniyorum valla 37 den sonra her duşta jilet yapıcam o yuzden çıkmasını beklemeden
Canım zaten sen bu hamileliğinde 76 kiloyla hamile kalmışsın, senin doktorun sana muhakkak yapması gerekiyordu.Bazen ultrasonda her sey normal ilerlese bile seker olabiliyor malesefbenim ilk gebeligimde ultrasonda bebegin karin cevresi,suyu her seyi iyiydi,ailede seker oykusu de yoktu,ona ragmen seker cikti.Bunda da varmis gibi davraniyoruz gunde dort bes defa olcum yapiyorum,azicik kacirirsam yuksek cikiyor sekerim demekki yukleme yaptirsam sekerim cikacakmis.
Canım ben kızımda hiç oda yapmamıştım yeni doğduğunda. Sadece anne yani karyola almıştım. Bizim komidindeki cekmeceleri komple boşaltıp çocuğun kıyafetleri zibin vs koydum. 2 paket ıslak mendil alt değiştirme örtüsü ve pamuğu suyu işte ne bileyim birkac bez. Geri kalan ürünleri girişte büyük bir dolabim var onun içinde tuttum. Yatak odamda azalınca ordan birkac tane odaya yedek koydum hep. Kızım 29 Aylık olacak daha 2-3 ay önce oda yaptık mesela. Ama halen yanımızda yatiyorBebeği ilk aylar anne yanında yatırıcağız, peki bu alt değiştirme ünitesi ve mendili organizerları ıvır zıvırlarını da kendi odamızda tutmamız gerekiyor o zaman değil mi? Yoksa baştan bebek odasına mı kuruyorsunuz o sistemi? Odaya git gel her bez değiştirmede zor olur mu? Odamda ona göre yerleşim yaptıracağım taşınırken de o yüzden şimdiden soruyorum.
Gebelik şekeri. Farkedilmeyen gebelik şekeri bebekte birçok olumsuz duruma sebep olabiliyor. Kontrol altında olması gerekli. Genelde şeker yüklemesi yapılarak gebelik şekeri var mi yok mu diye bakılıyor ama yükleme yapmak istenmediginde bir seker olcum aleti alıp bir süre günde 3veyq 4 açlık tokluk şekerine bakılması gerekiyor. Düzensizlik varsa Kontrol altına alınmalı hemen çünkü olumsuz bir çok şeye sebep olabiliyor. Doktorunuzla bu durumu konuşabilirsiniz.Kızlar bu şeker olayı nedir? Bana şeker yüklemesi yapmadı doktorum. Bir alet alıp ölçmek mi gerekiyor sürekli
Muhtemelen.. açlık tokluğa baktı çünkü sağlık öykümde de olmadığı için gerek görmedi herhalde.Banada Şeker yüklemesi yapılmadı canım.
Sanırım seninde doktorun, geçmiş sağlık öyküne, kilona, bebeğin karın çevresi ölçümüne ve bebeğin amniyon sıvı durumuna bakarak gerek duymamış.
Bazı doktorlar her hamileye yaparken bazıları kendinden çok emin gerek duymuyor.
Ama ben yinede birkaç defa ölçüm yaptım, şeker cihazı annemde vardı normal çıktı,
Aynı durumdan muzdaribim valla her kontrole giderken ne olur ne olmaz diye temizleyip gidiyorum ama dediğin gibi doğum habersiz olursa ne olur bilmiyorumNe zaman ne olacağı gerçekten hiç belli olmuyor, mesela geçen haftalarda kanamam olmustu da apar topar hastaneye gittim ya, karın ultrasonu dışında vajinal da bakıldı mesela. Neyse ki bir kaç gün öncesinde halletmistimbeni çok geriyor bu durum nedense ya