2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Sadece adet sancısı bel ve bacakta değil çok şükür inşallah yoktur insan endişeleniyor hemen
Bebek yer değiştirirkende olabilir, belki yorgunluktanda olabilirmi bilmiyorum ama yinede söyle doktoruna. Herşeye endişeleniyoruz Çok pimpirikliyiz

Bende de cıktı ilacı kullandım haftaya kontrolüm var umarım gecmistir :/

Gunaydinlar, ben de uyuyamayanlar kervanina katildim bir haftadir

Kan degerleri onemli. Gebelikte de tedavisi var diye biliyorum. Ben acken bir tane kan ilaci aliyorum. Degerlerime en son 24.hafta bakmistik, cok iyiydi. Suan doktor istemedi.

Gunde ortalama bir kupa kahve iciyorum ben. Cayi da bir fincan iciyorum. Bazen kahve 2 olabiliyor. Bu duzeyde kullanmanin bir zarari yok diye biliyorum.

Kızlar bu hediyelik çikolatalaran alıcam ama biz doğurana kadar erir mi bozulur mu petekler hep açık bilemedim
Kızım ağustos sonunda doğdu. Ben çikolatasını Haziran sonu Temmuz başında almıştım ve gardırop içine koymuştum hiç bir şey olmadı. Direk güneş görmeyen görece daha serin bir yere koymak yeterli bence.

Canım hiç o endişeye girme sezeryanin da normal doğumunda kisiden kişiye değişikliği çok fazla gerçekten. Tamamen senin bünye ve doktorun iyi olmasıyla alakalı. Arkadaşım normal doğum yaptı, doğumdan 3 saat sonra görüştük tüm işlerini kendi yapıyordu çocuğuyla çok rahat ilgilendi, halamın gelini normal doğum yaptı çok zorlandı 2 ay iyileşmesi sürdü dikisi attı vs. Ben sezeryan oldum doktorum da çok iyiydi üstelik ama rahimde varis varmış iyilesmem çok uzun sürdü, komşum sezeryan doğum yaptı 2.gun kendi işini kendi gördü çok çabuk toparladı. Doğum hiçbir şekilde kolay bir durum değil bir canlı doguruyorsun sonuçta. Ama şöyle bir gerçek var hepsi geçiyor sonra. Geçmemiş olsa 2.yi 3.yü kimse düşünmezdi bebeğinizin sağlıkla kucağımıza alalım, bizimde sağlığımız yerinde oldu mu gerisi pek önemli olmuyor

Canım açlıkta yüksek toklukta yüksek, bence doktorunuzun yönlendirmesi sizin için en doğrusu olacaktır.

Kızlar şeker ölçüm cihazı olarak hangisini tavsiye edersiniz.
Benim cihazım contour plus. Ama cihazı aldıktan sonra mutlaka diyabet bölümünde bir ölçüm yapın, çünkü hastane cihazı ve evdeki cihaz birbirinden farklı ölçüm yapabiliyor. Max min değerleri farklı olabiliyor

,canin karnıyarık yağlı bir yemek şekeri yükseltir. 6 kaşık bulgur.plavi yükseltir. (Bende max 3 kaşık bulgur pilavını izin vardi) limon şekeri yükseltir, az zeytinyağı çok az yükseltir ama karnıyarikta yağlı olduğu için yine yükseltir. Böyle bir menüyu benim doktorum şu şekilde düzenliyor, 1 kepçe çorba, küçük bir karnıyarık 2 yk. Pilav 1 kase yoğurt 1 kase yağsız/çok az yağlı limonsuz (istersen sirke koyabilirsin) salata.

Kizlar simdi tartildim 66.1 geldim. 1 ay once de 63 idim. Doktor tartti 68 geldim. Hatta bir kilo cikardi ayakkabi bottu falan. Yani su doktorlarin tartilari mi farkli bizim evdekiler mi aslinda 3 kg normal bence ( yemek icin bahane mi ariyorum acaba )

Çok şaşırdım. Diyetisyen 6 kş pilav ye dedi. Limonu bilmiyordum eklemem artık. Karnıyarık küçük bir patlıcanın yarısıydı. Diyetisyen sabah 4 inçe dilim ekmekte verdi. Galiba diğer diyet listelerinden gebelikten dolayı bi tık fazla yiyeceklerim. Ama senin dediğin gibi bi düzenleyeyim bakalım sonucum ne olacak. Çok teşekkürler yorumun için

Kahvaltiya 4 dilim ekmek mi verdi? Seker riskim yok ama ben sadece sabahlari 2 dilim tam bugdayli ekmek yiyorum gun boyu. Cok nadir canim isterse pohaca simit 2 haftada bir falan. 4 dilim bence cok ...

Canım bende gebelik şekeri var. Kziimda baya yuksekti diyetle kontrol altına aldik. Fakültede diyabet bolumu + diyabet diyetisyeni ile baya uğramıştık o zamanlar. Gebelik bir tık fazla değil aslında ara öğünlerde atıştırmalık eklemeleri fazla bu da günlük kalori ihtiyacını yükseltiyor limon çok yükseltiyor deneyip görebilirsin 2 gün aynı menuyu aynı ölçüde ye birine limon ekle birinde ekleme limonda seker oranı çok yüksek ki ben limonu çok seven biriyimdir
4 dilim ekmek miii aman tanrim çok değil mi yaaa benim diyetisyen 1 avuç içi boyutunda ince tam tahilli ekmek vermişti. Bak 4 dilim ekmekte çok yükseltir bence ve fazla yani . Önceki gonderilerimde fakültenin verdiği diyet listem vardi , gün içinde bulabilirsem paylasirim tekrar. Ben o listeyle toparladım resmen. Şimdi cocuga kahvaltı hazırlıyorum canım, ilk musaitlikte bir bakarım istersen

Canım limon çok yükseltiyormuş. Ben de dün limonlu çay içtim gece ve sabah çok yüksek çıktı. Limona dikkat etmemiz gerekiyor

Sadece adet sancısı bel ve bacakta değil çok şükür inşallah yoktur insan endişeleniyor hemen
Kizlar o sancilar braxton hicks yalancı kasilmaymis kiminde sertleşme, kiminde adet sancısı gibi oluyor. Ben geçen akşam bayilcam sandım sancidan tam regl ağrisi gibi yattim 5 dk geçti
Bana da cikolataci oyle dedi serin bir dolap içinde 6-7 aya kadar hiç bişey olmaz dedi

Evet dinlenince geçiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…