2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar benim normal doğumla ilgili korkum ıkınırken dışkı yapma korkusu ya Çok özürdileyerek bu konuda deneyimi ve tavsiyesi olan var mı? Daha önce kayıp sebebiyle suni sancı ile bir kürtajım olmuştu, suni sancıyı bir verdiler tuvaletten çıkamadım, taksit taksit bitmiyordu, sonra operasyona alındım ama şimdi normal doğuma alınıcağız ıkınıcağız, ya kalırsa içerde bişeyler
Sancı başlayınca evde lavman bulundurup onu mu yapsam hemen o da tamamen bitirmiyor ama azaltır, doğuma kadar bağırsakta hiçbişey kalmaması gerek o senaryoyu yaşamamak için sanırım.

Geçen komşu anlattı bize, o yaşamış öyle bir kaza eşim de nasıl gülüyordu hikayeye, sonrasında niye gülüyorsun öyle ya ben de yaşarsam diyorum 'yapmazsın ya sen' diyor elimdeymiş gibi

Bir arkadaşım mesela sancım başladı yemek yedim öyle gittim hastaneye dedi çünkü saatlerce aç kalabilirsin yemek vermiyorlar dedi başta çok mantıklı geldi ama sonra tuvalet konusunu düşündüm yememek gerek kaç saat sürerse sürsün aç aç dayanmak gerek değil mi?

Kızlar merhabaa,herkes iyidir umarım.Zor zamanlara girdik 3.dönem ile birlikte sanırım.Ben iki gece uykudan belimden ve kasıklarımdan popoma vajinama doğru inanılmaz ağrıyla uyanıyorum yaklaşık 15-20 dk sürüyor.Eğer doğum böyle bir şeyse çok zor Bu gece çığlık çığlığa uyandım böyle bir sancıyı bir keresinde yaşadım o da ciddi sorunlu geçen bir adet dönemiydi.O zaman da hastanelik olmuştum ve inanın acı eşiği yüksek olan biriyim.İnanılmaz kötü bir geceydi,son iki gecedir ben de durum böyle.Hastaneye de gitmek istemedim,yarım saati geçerse giderim diye.Allah hepimizin yardımcısı olsun

Ahahahah valla geçen benim de aklıma geldi bu durum ve o kadar iyi anlıyorum ki seni.Ben de tanıdık bir kaç kişiye bu düşüncemi açıkladığımda doğum sancıları başladığında yemek yeme demişlerdi.sanırım ben de öyle yaparım

Benim doğumla ilgili tek endişemi söyleyeyim sürecin hazırlıksız başlaması kizimda sezeryandi ama bir kaç gün öncesinde belliydi, hemen ağdaya gitmiştim mesela şimdi bir anda hazırlıksız olursa diye endişeleniyorum

Benim de aklıma geliyor bu,aslında gebelikten bu yana ayda bir ağlaya gidiyorum zaten gebelikte kıllarım o kadar azaldı ki,çok bişey de yok yani Kaldı ki olsa da valla o sancı o streste kıl derdine düşemem

Benim de aklıma geliyor bu,aslında gebelikten bu yana ayda bir ağlaya gidiyorum zaten gebelikte kıllarım o kadar azaldı ki,çok bişey de yok yani Kaldı ki olsa da valla o sancı o streste kıl derdine düşemem
Ay en güzel azalmış benim calkalanmis Cola şişesi gibi agdadan max 1 hafta sonra yerinde yani

Sanki tek yapılacak şey o gerisi de kader artık off açlığa da hiç dayanamam ama o acıyla aklıma gelmez belki.

sancı başlayınca banyoya koşarak bir de jilet yapıyoruz o zaman hahaha

Canım sana sormuştum ya hangi magnezyumu kullanıyorsun diye, işte o günler hafif ama adet sancısı vardı bende hemde karnım belim ve bacaklarımda, dinlenince geçmiyordu, korkmuştum. Doktoruma yazmıştım, magnezyumu kullan geçmezse TİT testi yapıp gel demişti. Magnezyumu inanarak kullandım diyedir belkide piskolojik ertesi gün geçmişti şükür. Birde eğilerek iş yaptım o günler belkide zorlandım diye sancım olmuştu.
Ama braxton hicks kasılması bende kasılma şeklinde çok nadir oluyor 3-5 saniye kasılıp bırakıyor.

İyi haftasonları kızlar, ben çok şükür bebek kıyafetlerini yıkamaya başladım. Önce çocuklardan kalan kıyafetleri seçtim, dün akşamdan ıslattım. Kıyafetlerdeki sarı lekeler için daha önce aldığım elite marka çamaşır tozuyla, kaynara yakın su 1 gece beklemeye aldım.

Bu sabah da önce makineyi limon tuzu ve karbonatla boş çalıştırdım. Sonra da 40 derecede ön yıkamalı 1.30 saat granül sabun ile yıkadım. 3 defa durulattım.(çamaşır tozuna ıslatmasaydım 2 durulama yeter)

Lekeler gayet güzel çıkmış çok şükür, şimdi de kurutmaya attım. Bakalım inşallah sorunsuz çıkarlar. Yine ilk kullanacaklarımı sererek kuruturum heralde.

Ama bunlar nasıl ütülenecek bilmiyorum minik minik 1000 tane şey var sanki

Ozellikle son aylar her zaman temiz kalacagiz artik. Ilk hamileligimde bu korkum yuzunden duzenli temiz kaldim

Kizlar bebegim odasi da hazir kiyafetlerini de yikadim dolapa astim. Geriye hastane cantami hazirlamak kaldiOdasinin gorselini atayim
Çok yumuşak tonlar kullanmışsın güzel olmuş canım, güle güle sağlıcakla büyüsün yuvasında
İlk zamanlar Sende mi bu odada kalacaksın?
Bende odasını hazırlamak istedim, fakat sonra düşündüm eee ben kendi yatağımdan-odamdan hariç başka biryerde rahat edemiyorum diyerek, çocuk odası işini 2 yaş olunca yapmayı daha mantıklı buldum. Yatağını ve ayrı şifonyeri benim odaya koyacam, ana kız birkaç yıl beraber takılacaz. Yoksa bebek odası hazırlamaya çook hevesliydim

Magnezyum kasilmalari azaltıyor canım hatta o yüzden son haftalar bırakın diyolar magnezyumu

Deisa endiselenme ebeler biz alışığız diyolar silip devam ediyolarmis olursa olacak napalim çocuk çıkıyor ordan kolay mi zaten lavman yaparlar merak etme böyle şeyleri düşünmiceksin o an. Benim eşim anestezist amaaan biz neler görüyoruz o ne ki diyor. İşin içinde olmadığımız için bize kötü geliyor tabi. Ama yoğun bakımda bile hastaların altını aliyolar öyle düşün

Canim benim bu oda takimi oğlumdan kalma sadece aksesurlari yeni oglumu bazaya gecirdim bunu da bebegime. Bir de ilk aylar icin kucuk besigim var şu kusmali donem bitene kadar yatak odasinda onda uyuturum gunduzleri de bu odasinda yatiririm odasina alisik olsun diye. Yatak odamla karsi karsiya odalar oldugu icin biraz toparlanip kendine gelince artik odasinda yatiracagim. Ne kadar erken odasina gecirirsem o kadar iyi oyle daha cok odalarina alisiyorlar. Zsten uykum da hafif cok cabuk uyanirim.

Magnezyum kasilmalari azaltıyor canım hatta o yüzden son haftalar bırakın diyolar magnezyumu
Bir iki hapla ağrı kesici görevi gördü resmen. Magnezyumun yaptığına bak sen keşke sizler gibi daha erkenden kullansaymışım.
O son haftalar bir gelseydi

Kizlar bebegim odasi da hazir kiyafetlerini de yikadim dolapa astim. Geriye hastane cantami hazirlamak kaldiOdasinin gorselini atayim

Maşallah canım, güle güle sağlıkla kullansın Çok güzel olmuş, ellerine sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…