2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ay yok artik bir kizamik eksikti,coxuklara asi yapilmiyor muydu zaturre salgini da varmis,bir ogrencimiz hastaydi uc aylik kardesine bulastirmis bebek yogunbakimdaymis,ortalik cok fena
Evet canım bebekken yapılıyor kızamık. Salgınlar çok fena resmen bütün hastaliklar hortladı

Bu bestlak damlayı ve çayı ben de duydum ya alsam mı? Doğumdan sonra mı kullanılıyor acaba canım doğumdan önce kullanılmaz mı
Ben doğumdan sonra kullandım canım, eğer sezeryan olacaksan ve günün belli ise öncesi kullanılabilir. Şimdi çantaya attım hastanede baslarim diye

Kesinlikle sana katılıyorum, görümce de masumane değil
Kızlar Adriana Lima'yı gördünüz mü ya ? Diyecek söz bulamıyorum; hepimiz aynı durumdayız kesinlikle saygı duyuyorum ama çok şaşkınım
Gördüm ve şoku üstümden atamadım.
Çok özgüvenli ama acaba yapılan yorumları görüp ne düşünüyor merak ediyorum açıkçası

Yaaa ben de koca paket çikolata, nutella… dün ne güzel beslenmiştim 9 dan sonra ekmek arası Nutella yetmedi üstüne koca paket çikolata yedim tek başıma. Gerçekten vicdan azabı çekiyorum
Valla bende sizin gibiyim hergün tatlı pasta alıyorum pastaneden yemeklerden sonra yiyorum üstüne yetmiyor gece yatarken.. kuru kayısı falan gün boyu elimde. Meyveye hiç girmiyorum ama tatlı yemezsem sıfır enerji vucudum istiyor

O olayı izledim ve sinirden yerimde duramadım, onunla ilgili baska haber gördüm hatta çocuğun resmi de var kameraya alan çocuğu bir güzel dovmusler, diğerleri de tehdit alıyormuş.
Böyleleri kendinden güçsüzün karşına 5 kişi çıkıp adam olduk sanıyor. Topluma kazandiralım falan diyor bazıları ama bu tipler topluma kazandırılmaz, iğrenç bir şey ya. Kendim için değil çocuklarım için korkuyorum, Rabbim merhametsz insanlardan korusun çocuklarımızı

Yaaa ben de koca paket çikolata, nutella… dün ne güzel beslenmiştim 9 dan sonra ekmek arası Nutella yetmedi üstüne koca paket çikolata yedim tek başıma. Gerçekten vicdan azabı çekiyorum

Ben de çok tatlı yiyorum hiç vicdan azabı da çekmiyorum hamilelik öncesi yer yer kilo almazdım ama simdi haftada nerdeyse 3 kilo alacağım

Kızlar bugun sağlık ocağındaki hemşireye sordum. Tetenoz 2. Dozu. Sağlık bakanlığı toplatmış tarih sorunu olduğu için ama haftaya yenileri gelicekmiş o zamam gel yapalım dedi. Haftaya yaptırcam ikinci dozumu.

El birligiyle kizi bu hale getirmisler cok net.Tabi kizin da kodlarinda varmis.Kayinvalideniz uzmemek icin yapiyor belliki ama kizin yararina degil bu.Ben de yerinizde olsam dogumda istemezdim,zaten en hassas ve ozel bir surecte cocuk tripleri cekemezdim.

Aklima bir kac hafta once bir okulda yasanan olay geldi,on iki yasindaki bir kiz ogrenci kendisiyle alay ettigi gerekcesiyle ayni yasta sinif arkadasini tuvalette öldürdü Kiskanclik,bencillik,simariklik her seyi yaptiriyor malesef,Allahim boyle cocuklardan,genclerden,yetiskinlerden bizleri evlatlarimizi korusun.

Merhaba yorumunuz için çok teşekkürler
Dr dedi zaten sana verilen diyet listesi aslında çocuğun alabileceği ideal kiloya göre ayarlanmış. Onun üstünde yemen sana kilo olarak döner dedi ve çocuğa hiç bir faydası da yoktur dedi. Çocuğun genetiği neyse odur dedi. Çocuğun kilolu ya da uzunluğu genetiğine bağlıdır dedi. Ama işte annelikten olsa gerek içimde şüphe oluşuyor.

Listeye uygun yaşıyorum ve hep açım üstüne çalışıyorum 30 saat dersim var ne yapılan bilmiyorum biraz idare etseydim izne ayrılanakadar yeterdi bana. Ama pilav ve kuru fasulye çok tok tutuyor beni yediğim gün rahatım

Merhaba hanımlar uzun süreden sonra ancak bakabiliyorum buralara herkes iyi umarim. Şeker yüklemesi yaptım ve 1. Saatim 210, geldi ikinci saaat 177 diyet ile gidiyorum şimdilik okudum biraz burdakilerin çoğu şekerden muzdarip sanırım. Açlık şekerim yüksek çıkıyor 104 100, 98, minumum sanırım gece uzun süre aç kalmaktan. Size bişey daha danışmak istiyorum sag parmaklarım elim bileğim bir aydir çok fena kalsiyum mahnezyum eksik çıktı 1 haftayi aşkındır vitamin ilaç almama ragmen hicbir fark yok ve sol parmaklarım da da olmaya başladı geceleri bir işkence adeta..karpal tünel sendromu olabilir mi acaba dedim bu hafta dr danisicam tekrardan.yasayan varmı ayni sorunu?

Geçmiş olsun canım evet çoğumuzda var dikkat edince düzene giriyor. Karpal tünel bende var ama Magnezyum ile şikayetlerim azaldı ara ara ağrım oluyor sol elim benim bi de orta parmağım istemsizce atıyor o da karpal tünelden sanırım. Sen de kullan magnezyum iyi geliyor

Diyetisyene gittim beyaz ekmek, makarna,pirinç,patates yok.
Sabah
4 ince dilim tam buğday ekmeği, domates salatalık ,5 tane zeytin, biraz peynir, 1 haşlanmış yumurta, biraz yeşillik

Öğlen
6 yemek kaşığı bulgur pilavı
5,6 kaşık kuru fasulye ya da 4 tane et köfte, tavuk veya balık ve bol salata yağsız ve az tuzlu.

Akşam
Öğlen yediğime benzer bir menü.
Ara öğünlerde de
bazen çiğ badem 6-8 tane arası
bazen 2 tane ceviz
ya da küçük bir muz ve 5 kaşık yoğurt tüketiyorum.

3 ana 3 ara öğün var listede ama yine de çok açıkıyorum.

Bir haftayi aşkın suredir kullanıyorum ama fenayim hala hele geceleri

Senin kaclarda canım şekerin.

Benim de 30 saat dersim var,ben de diyetisyene gidiyorum ve aclik yasamiyorum cok sukur menulerim su sekilde

Kahvalti
08.30-09.00
İki haslanmis yumurta
15-20 zeytin
Bol yesillik (uzerine bir yk kabak cekirdegi,bir tk susam)
Yarim avokado
Bir adet meyve
Bir kasik tahin ve 4 ceviz

Ara yok bu kahvalti beni 4 saat tok tutuyor.

Ogle 13.00
Mevsim sebzelerinden yemek (doyana kadar), yogurt, 2 karabugday patlagi.

Ara 16.00
Bir avuc kadar cesit kuru yemis.

Aksam 18.30
Et,tavuk veya balik bunlardan biri
Yanina buharda veya haslama sebze,corba,salata

Bu saatten sonra ara ogun yok. Fonksiyonel beslenme egitimi almis bir diyetisyene gittigim icin ekmek,gluten yok.Ekmek yemedigimden midir nedir pek aciktigim soylenemez.Benim de aclik sekerim yuksekti 95-100 civari su an 80-85 arasi cikiyor .

Zaten vende diyorum yanlış yetiştiriyorlar diye kv yede söyledim hatta görümceme söyledim. Çocuğu yanlış yönlendiriyorsunuz ileride çok çekersiniz dedim daha ne diyim banane gerçekten yoruluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…