- 26 Mart 2016
- 628
- 1.128
- 38
Demek ki genel bir sıkıntı var giremiyorum çünkü ben de sildim geri yükledim yine giremedimBende ordan takip ediyorum normalde ama bu programda hep aynı sorun oluşuyor.iki gündür bende giremiyorum sayfaya hata veriyor diye
Sen bi oturuşta 5 köfte de yesen bebeğe fayda sağlayacak 2 grami 2 köfte de yesen bebeğe fayda sağlayacak olan 2 grami. Yani az yiyorsun diye bebek gelişimi etkilenmez. Ama kötü yersen hep hamurisi, tatli vs. İstersen 1 tepsi baklava ye bebeğe hiç bi faydası olmaz. Önemli olan kaliteli beslenmen az yada çok yemen değil. Fazlasını hep kendine yemiş oluyorsun zaten.Kızlar günaydın şekerim çıkmıştı hani endoktirine gittik 5 gün evde şeker testi yaptık sabah aç karnına ve bir saat sonra öğlen ve akşam olmak üzere günde 6 defa test yaptık biraz kontrol altına aldık Buhara’da diyetisyene de gittik lakin çok açıkıyorum ya. Ve ara arada çok az ve diyet dışına çıkmasam da şeker yine de biraz yüksek çıkıyor aç karnına 91 tok 150 civarı. Ne biçim şeymiş bu şeker anlamadım. Hep açımya bi de çok az yiyorum çocuk zayıf kalacak gibi. Kadın doğumcum biraz minyon bir bebek dedi. 27+6 da 978 gr çıktı boyu da 36 cm civarı. Suyumuz fazlaydı biraz düzelmiş normal dedi su için. Bu yediklerimle kilo çok az alıyor gibi geldi bana dr da normal dedi ama şüpheliyim
Sekerin yoksa sütlü tatlı felan yiyebilirsin ben de hergün tatlı yemek istiyorum ama Allahtan hamurlu tatlılar hiç sevmem sütlü tatlı yada kabak tatlısı yiyorum ama hergün mutlaka tatlı oluyor yoksa kendimi aç hissediyorum yemek eksik gibiTatlı isteğini nasıl bastırabilirim?bitter de kesmiyor.
Doğru mantıklı canım, hahaha aynennSekerin yoksa sütlü tatlı felan yiyebilirsin ben de hergün tatlı yemek istiyorum ama Allahtan hamurlu tatlılar hiç sevmem sütlü tatlı yada kabak tatlısı yiyorum ama hergün mutlaka tatlı oluyor yoksa kendimi aç hissediyorum yemek eksik gibi
Bir de şöyle bir şey var; bebekler anne karnında sizdeki rezervleri tüketiyor. Tüm vitamin mineral deponuzu ister istemez kullanıyor. Beslenmedeki dikkat aslında kendimiz için. Doktorumda söylemişti yıllar süren Sovyet kuşatmalarında savaş sırasında hamile olan anneler üzerinde bir çalışma yapılmış; doğan bebeklerin sağlık durumları uzun bir süre izlenilmiş. Hepsi sağlıklı bireyler olarak yaşamlarına devam etmiş. Doğumdan sonra rezervleri 0 a düşen annelere olmuş olan.Kızlar günaydın şekerim çıkmıştı hani endoktirine gittik 5 gün evde şeker testi yaptık sabah aç karnına ve bir saat sonra öğlen ve akşam olmak üzere günde 6 defa test yaptık biraz kontrol altına aldık Buhara’da diyetisyene de gittik lakin çok açıkıyorum ya. Ve ara arada çok az ve diyet dışına çıkmasam da şeker yine de biraz yüksek çıkıyor aç karnına 91 tok 150 civarı. Ne biçim şeymiş bu şeker anlamadım. Hep açımya bi de çok az yiyorum çocuk zayıf kalacak gibi. Kadın doğumcum biraz minyon bir bebek dedi. 27+6 da 978 gr çıktı boyu da 36 cm civarı. Suyumuz fazlaydı biraz düzelmiş normal dedi su için. Bu yediklerimle kilo çok az alıyor gibi geldi bana dr da normal dedi ama şüpheliyim
Hatun kendine güveniyor bayılıyorum böyle kadınlara biz de 2 kilo alınca tribe giriyoruzKızlar Adriana Lima'yı gördünüz mü ya ?Diyecek söz bulamıyorum; hepimiz aynı durumdayız kesinlikle saygı duyuyorum ama çok şaşkınım
merhabaKızlar günaydın şekerim çıkmıştı hani endoktirine gittik 5 gün evde şeker testi yaptık sabah aç karnına ve bir saat sonra öğlen ve akşam olmak üzere günde 6 defa test yaptık biraz kontrol altına aldık Buhara’da diyetisyene de gittik lakin çok açıkıyorum ya. Ve ara arada çok az ve diyet dışına çıkmasam da şeker yine de biraz yüksek çıkıyor aç karnına 91 tok 150 civarı. Ne biçim şeymiş bu şeker anlamadım. Hep açımya bi de çok az yiyorum çocuk zayıf kalacak gibi. Kadın doğumcum biraz minyon bir bebek dedi. 27+6 da 978 gr çıktı boyu da 36 cm civarı. Suyumuz fazlaydı biraz düzelmiş normal dedi su için. Bu yediklerimle kilo çok az alıyor gibi geldi bana dr da normal dedi ama şüpheliyim
merhabaKızlar bugün doktor randevumda bebeğe baktık gelişimi ileride dedi normalde 28+4 ama 1,5 hafta ileride dedi. Boyu 41 cm olmuş geçen hafta 37ydi kilosu geçen hafta 1111 di 1323 olmuş doktor baya uzun boylu olacak dedi. Ben de uzunum kızım da uzun. Sırf bacak doğacak Diye korkuyorum açıkçası. Bir de doktor 36.haftada karar verelim doğumuna belki o zamana kadar haftasını eşitler dedi. Sezeryan daha da erken olabilirim de 37.haftada. Gibi. Bakalım 36 ya gelirsek dedi hatta doktorum. Ebe yakınım var onunla konuştum. Gelişimi erken gidenlerin hemen hemen hepsi erken doğum yapıyır dedi 34 ten sonra yapıyorlar dedi.
Ay yok artik bir kizamik eksikti,coxuklara asi yapilmiyor muyduKızlar kızamık salgını varmış dikkat edin, özellikle çocuğu olup okula gidenler aşısız çocuklarda görülüyormuş özellikle
Gorumcenizi kinamak istemiyorum hepimiz cocuk buyutuyoruz ama sorun cocuktan cok ailede.Hatta kayinvalidenizde, karsilarina alip konusmalari lazim,anlatmalari lazim.O tarz cocuklar hep doyumsuz ve bencil olurlar.Merhametli cocuk buyutmek cok onemli.Bence o kizin bir pedagoga gitmesi lazim,ustelik aile boyu gitmeleri lazim.Yapamıyor işte onun korkusundan zaten bu saatten sonra da yapmam diyor tüplerini bağlattı. Bana bile laf söylüyor annesi yapsa düşünemiyorum kıskançlık seviyesini. Büyüdüğünde ne yapacak çok merak ediyorum hatta.
Çocuktur az çok kıskançlıkları olur tabi ama dizginlemek çok önemli neyseki ben elti konusunda çok şanslı çıktım, problemleri çözdükBöyle atlatmanıza cok sevindim tabi cocuklarda böyle şeyler olmaz değil tabiki olacak böyle kıskanclıklar önemli olan ebeveynlerinin tepkisi helal olsun eltinize valla
Bebekler sekerden iki turlu etkilenirmis ya cok iri ya da cok zayif dogarlarmis.Kilosu normal dediyse normaldir,siz yine de dikkat edin.Seker hepimzide var malesefKızlar günaydın şekerim çıkmıştı hani endoktirine gittik 5 gün evde şeker testi yaptık sabah aç karnına ve bir saat sonra öğlen ve akşam olmak üzere günde 6 defa test yaptık biraz kontrol altına aldık Buhara’da diyetisyene de gittik lakin çok açıkıyorum ya. Ve ara arada çok az ve diyet dışına çıkmasam da şeker yine de biraz yüksek çıkıyor aç karnına 91 tok 150 civarı. Ne biçim şeymiş bu şeker anlamadım. Hep açımya bi de çok az yiyorum çocuk zayıf kalacak gibi. Kadın doğumcum biraz minyon bir bebek dedi. 27+6 da 978 gr çıktı boyu da 36 cm civarı. Suyumuz fazlaydı biraz düzelmiş normal dedi su için. Bu yediklerimle kilo çok az alıyor gibi geldi bana dr da normal dedi ama şüpheliyim
Kizlar Şimdi ki genclik, şimdi ki çocuklar bana çok urkutucu geliyorlar. Çocuklarim adina çok endiseli ve kaygiliyim. Bizden sonra ki nesil gercekten ama gecrcekten aşiri degisti. Doyumsuzluk her sey hat safada. Kötuluk moda olmus resmen. Eskiden iyilik modaydi simdi kotuluk moda olmus. Sosyal medya bir nesle yazik etti. Zonguldakta yasanan haberi duymussunuzdur engelli bir cocuga arkadaslari resmen eziyet ediyor bir digeri de video ya cekiyor yok Z kusagi bilmem ne kusagi diye diye iyice simardilar. Rabbim cocuklarimizi her seyden once guzel ahlak, merhamet nasip etsin.
Canım erken doğum yapmıyorlar doktorlar hep doğumlarını önden gitse bile sata göre ayarlıyorlar sezaryenlerde sadece 2 hafta eeken yapabiliyorlar genelde 1 hafta 10 gün erkenden yapılıyor. Daha erken süreçlerde ise bir sıkıntı varsa erken yapıyorlar canım. Suyu azalır açılma olur vs. Bu yüzdenmerhaba
gelişimi önden gidenler sezeryanda mı 34 ten sonra yapıyolar doğum acaba
Ya bende sanıyorum ki sıkışıyolarr aaa iyi ki dedinizÇok geçmiş olsun canım, yat dinlen inşallah düzelir her şey dualarım seninle
TabikiiiArtık iyice büyüdüler yana yatarken zorluyor hatta geçen gece sola yattım yine baktım tık tık bir şeyler oluyor tekmeliyor yatamadım kalktım aslında banu çiftçi de izledim o zaman mutluymuş bir sıkıntı olmaz yatmaya devam edin bebek mutlu o anda sıkışmadı aslında diyordu
Arkadaşım için çok üzüldüm Allah şifa versin,diğer konuda da herkese katılıyorum kesinlikle görümcen sıkıntılı olan. Önce onun sonra da çocugun acilen psikolojik desteğe ihtiyacı var, böylesi kıskanclık böylesi cümleler (aşağı atarım bebeği) gibi normal değil aman diyim siz uzak durun.
Bizimkide göstermiyor sadece perinatologda çekilmiş bir resmi var söyledim Lale hanıma benim çocuğumunda hiç olmadı boş ver üzülme keyfi yerinde olsun dediSiz de doğumu orada yapacaksınız değil mi?
Böyle atlatmanıza cok sevindim tabi cocuklarda böyle şeyler olmaz değil tabiki olacak böyle kıskanclıklar önemli olan ebeveynlerinin tepkisi helal olsun eltinize valla
Bende öyle söyledim kayınvalidemde ona bebekmiş gibi davranıyor. Bişi bugün burda kalayım yarın sende kalırım kızım izin veriyorsun değil mi diyor mesela. Ben de diyorum anne sen neden izin istiyorsun kızdan zaten açıklama yapıyorsun bu çocuğu neden böyle yetiştiriyorsunuz siz dedim. Gitmişler pedagogla konuşmuşlar hatta kadın anneannesiyle fazla görüştürmeyin demiş. Ama tabi yine umurlarında değil aynı şekilde devam ediyorlar. Bilmiyorum başla baktım doğumda daha çok takıntı oluyor o zaman diyeceğim getirmeyin buraya diye. Gerçekten evimde ağlamaklı duruyor annesiyle kv me düşmanmış gibi bakıyor sanki elindenGorumcenizi kinamak istemiyorum hepimiz cocuk buyutuyoruz ama sorun cocuktan cok ailede.Hatta kayinvalidenizde, karsilarina alip konusmalari lazim,anlatmalari lazim.O tarz cocuklar hep doyumsuz ve bencil olurlar.Merhametli cocuk buyutmek cok onemli.Bence o kizin bir pedagoga gitmesi lazim,ustelik aile boyu gitmeleri lazim.
Evet tatlım zaten şeker sorunu olanlarda uzun süreli açlık istenmiyor. Çünkü bizim kan şekerimizi sürekli dengede tutmamız gerekli. Diyetisyene gittiğimde 2-3 saatte bir ağzına mutlaka bir şey at bir dilim peynir bile olsa demişti. Bu çok önemli. Ve evet HAMURİSİ=ŞEKER DOSTU şeker hamurisini çok seviyor hemen firlayiveriyorŞekerden dolayı diyet yapan kıslarr, ben 1 haftadır kendim de şunu keşfettim 2 saatten fazla kendimi aç bırakırsam akşam şekerim yüksek çıkıyo ama düzenli bi şekilde saatime uyarsam 2-3 saatte bir birşeyler yersem 100ün üstüne çıkmıyo.
Ayrıca bi gün bir dilim beyaz ekmekle balık salata yedim şekerim hemen 135 çıktı ekmeğin bu kadar etki ettiğine çok şaşırdım, bi tek beyaz ekmekte değil çavdar ve buğday ekmeğide ben de şekerimi biraz yükseltebiliyo bi tek tam tahıllı olan yükseltmiyo.
O yüzden buğday ya da çavdar yersem gün de en fazla 2 dilim yiyorum.
Bi gün de bi tane browni ve tam tahıllı ekmeğe nutella sürüp bi güzel yedim dayanamadımve şekerim 1.saatte 99 çıktı. Ekmeğin bu kadar etkileyip şekerin çok etkilememesi şaşırttı beni doğrusu